Autor1984 12355 #43451 Napisano 15 Kwietnia 2024 4 godziny temu, TomASH napisał(-a): Lubię żółty kolor na samochodzie... nastawia pozytywnie nawet jak pogoda nie dopisuje (o co nietrudno u nas w PL). Mój żółtek już też na letnim felunku gotowy do sezonu 😁 Czyżby Sabiszcz II 900? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomASH 2258 #43452 Napisano 15 Kwietnia 2024 1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Czyżby Sabiszcz II 900? ...no jak nie jak tak 😅 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68085 #43453 Napisano 16 Kwietnia 2024 (edytowane) 5 godzin temu, TomASH napisał(-a): ...no jak nie jak tak 😅 Oj mam sentyment do tej marki 🤗🤗🤗 Takiego miałem,wersja Talladega Edytowane 16 Kwietnia 2024 przez TomcioMiki 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68085 #43454 Napisano 16 Kwietnia 2024 A tu na zimówkach 😁😁😁 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1842 #43455 Napisano 16 Kwietnia 2024 5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): A tu na zimówkach 😁😁😁 musi długo go masz, bo na pierwszym zdjęciu jesteś do lusterka a na drugim głowa wysoko ponad dachem.. Niestety ślepa uliczka motoryzacji.. linia produkcyjna saaba już nie istnieje.. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68085 #43456 Napisano 16 Kwietnia 2024 4 godziny temu, zadra napisał(-a): musi długo go masz, bo na pierwszym zdjęciu jesteś do lusterka a na drugim głowa wysoko ponad dachem.. Niestety ślepa uliczka motoryzacji.. linia produkcyjna saaba już nie istnieje.. Długo go miałem, fajne autko ale u mnie kiepsko z serwisem, każdy mechanik sugerował się że opel a to tak do końca nie jest ,jak przychodziło co do czego to zonk. 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1624 #43457 Napisano 16 Kwietnia 2024 @Autor1984 jak oceniasz 7er po kilku tygodniach użytkowania , spełnia Twoje oczekiwania ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12355 #43458 Napisano 16 Kwietnia 2024 18 minut temu, Krakus1 napisał(-a): @Autor1984 jak oceniasz 7er po kilku tygodniach użytkowania , spełnia Twoje oczekiwania ? Minął miesiąc i przekroczyłem 1000km. Jak oceniam... Na pewno jest to najwygodniejszy, najbardziej komfortowy samochód jaki dotychczas użytkowałem. Ergonomia jest niesamowita, słowa Kolegów o tym, że BMW jest stworzone dla kierowcy nie były wyssane z palca. Pomimo faktu, że jest to limuzyna z przeznaczeniem dla pasażera. Po ustawieniu i zapisaniu w pamięci konfiguracji, ogromną przyjemność sprawiają same nastawy, które dokonują się po włączeniu startera i zapięciu pasa bezpieczeństwa. To oczywiście drobnostki, ale dobrze przylegający niezwykle komfortowy zagłówek to na prawdę frajda. Jak miałbym porównać go np do XC90 porównałbym to do usadowienia się w wygodnym fotelu i zajęciu miejsca na krześle z drewnianym oparciem. Fakt, to drugie jest zdrowsze dla kręgosłupa, ale... Jeżeli chodzi o walory jezdne tutaj dzieje się coś magicznego i to zasługa nie tylko dynamicznego silnika diesla i samej bateryjki generującej 200Nm, ale to również przeniesienie napędu i przyczepności. To do czego się chwilę przyzwyczajałem, to tylna skrętna oś - będąca na wyposażeniu seryjnym. Jak to kuzyn zauważył jadąc za mną, wchodząc w ciaśniejszy zakręt nie zjeżdżam do zewnętrznej aby odpowiednio przyciąć do wewnętrznej i wychodzę na pełnym gwizdku, tylko jedziesz jak po sznurku swoim pasem... Oczywiście to nie jazda wyścigowa, ale pobawić się można. Niesamowite uczucie, które początkowo wprawiało mnie w dyskomfort tak jakby "luźnej" tylnej osi gdzie za chwilę zgubisz tylne koła. Po pewnym czasie przyzwyczajasz się do tego układu i czujesz się pewnie. Na uwagę zasługuje zawieszenie. Czyli adaptacyjne pneumatyczne zawieszenie obu osi z elektronicznie regulowanymi amortyzatorami, to na prawdę rarytas. W ustawieniu "personal", którego nie idzie ustawić pod siebie jest ultra komfortowo. W ustawieniu sport z regulacją manualną zawieszenia, reakcji, trakcji itd, auto się usztywnia nie tylko na "kołach", ale i w środku ściskając boczki foteli dla lepszego trzymania. Naturalnie obniża się prześwit. Co ciekawe można będą w ustawieniu personal(personal i sport to dwa główne tryby mojej jazdy, sport - ze względu na "rozłączenie" start/stopu), a więc będąc w ustawieniu dajmy na to personal można podnieść auto i to dosyć znacząco, to też świetna opcja na krawężniki i dziury na drogach gruntowych. Samo przyśpieszenie też jest ok. Myślę już nad czipem, bo delikatna opcja to dodatkowe 180 - 220 Nm, a mając pod stopą prawie 900 niutów można na prawdę się już pobawić. Jest to jeszcze kwestia do przemyślenia. W trybie sport i "s"podoba mi się efekt "szarpiącej" skrzyni, to faktycznie ukłon dla kierowcy Sama jazda to czysta przyjemność, auto niby spore, a niezwykle skrętne(tak to pewnie ta tylna ośka pomaga). 85 - 90% jazdy to jazda bardzo spokojna i w sumie pod tym kątem brałem ten samochód, w tej kwocie mogłem w sumie brać ze stocku M5comp. Gdzieś tam przebija się we mnie myśl młodziana"a może jednak było wziąć?", ale spokój i "harmonia" z jaką poruszasz się niczym powolny nigdzie nie śpieszący się misio jest tak ukajająca, że myśli o czymś narowistym rozwiewane są szybko. Choć tak jak ww. momentu nigdy za wiele . Bardzo sympatyczne są również reakcje kierowców; chętniej jestem wpuszczany, chętniej ludzie ustępują, zjeżdżają z lewego więc to też na plus. Spalanie jest komiczne... Przy 150km/h na równej około 5,5 litra. Pfff, a on się dopiero układa. Średnio mam 10l na 100 i to w 90% miasto. Auto ma masę 2255kg, co trochę czuć przy hamowaniu z większych prędkości. Dziennikarze motoryzacyjni mieli rację, że 740d prowadzi się "jeszcze" jak BMW. Reszta nie bardzo, a na pewno nie elektryki dochodzące do 2800... Ogólnie jestem bardzo zadowolony, na chwilę obecną - jeszcze z ogromną przyjemnością mam ochotę do niego wsiadać Po pierwszym przeglądzie tj. około 2000km skrobnę więcej. Coś mi się w głowie szykuje na delikatną korektę wyglądu i powoli chylę się ku zmianom Pozdrawiam! 7 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #43459 Napisano 16 Kwietnia 2024 Ogólnie nie wiem jak 7, ale na 8 są takie rabaty że wychodzi lepiej niż 5;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1624 #43460 Napisano 17 Kwietnia 2024 dzięki @Autor1984 za opis 👍 , ciekawy jestem czy szyba przednia w tym modelu jest akustyczna , czy tylko boczne szyby są . możesz robić fotkę napisów w rogu przedniej szyby ? @zielony.m bardzo przystojne auto 8er 😍, zwłaszcza w wersji 4doors 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3970 #43461 Napisano 17 Kwietnia 2024 Nie ma szans żeby w 7er przednia szyba nie była akustycznaWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1624 #43462 Napisano 17 Kwietnia 2024 poczytamy oznaczenie szyby, to sie dowiemy 😉, w konfiguratorze jest to opcja , ale w opisie nie ma szczegolów , które szyby są akustyczne. w Audi jest bardziej szczegółowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12355 #43463 Napisano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) 43 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): poczytamy oznaczenie szyby, to sie dowiemy 😉, w konfiguratorze jest to opcja , ale w opisie nie ma szczegolów , które szyby są akustyczne. w Audi jest bardziej szczegółowo Ja nie wybierałem tej opcji więc nie są akustyczne. Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #43464 Napisano 17 Kwietnia 2024 Jakby ktoś miał ochotę to do wzięcia jest Kona z lutego 2024 z przebiegiem 600km (cesja). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2926 #43465 Napisano 18 Kwietnia 2024 W dniu 16.04.2024 o 19:52, Autor1984 napisał(-a): Minął miesiąc i przekroczyłem 1000km. To swietnie, ze nowy samochod Cie cieszy 😀 A jest cos co Cie wkurza? Przeszkadza? 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12355 #43466 Napisano 18 Kwietnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): To swietnie, ze nowy samochod Cie cieszy 😀 A jest cos co Cie wkurza? Przeszkadza? Tak! Widziałem w ubiegłym tygodniu taki sam. W identycznej specyfikacji Tak całkiem serio, wkurza mnie to, że w USA miałbym V8 z telewizorem za tą cenę... Bagażnik jest słabo wyprofilowany przez nadkola; średnio pakowny. Edytowane 18 Kwietnia 2024 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3970 #43467 Napisano 18 Kwietnia 2024 Jakby ktoś miał ochotę to do wzięcia jest Kona z lutego 2024 z przebiegiem 600km (cesja). Co Ci w nim nie podeszło ze tak szybko chcesz podać dalej?Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #43468 Napisano 18 Kwietnia 2024 Ja miałem jeden żółty w przeszłości i żałuję, że go już nie mam 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicon 3845 #43469 Napisano 18 Kwietnia 2024 Żółte najszybsze, w Krakowie i okolicach szczególnie to widać. Jeden banan miesiącami szalał po Krakowie i okolicznych wsiach aż w końcu się sam zutylizował. Nazywał auto Dominator xD. Co ciekawe, miesiąc później pod Oświęcimiem 3 innych Oskarków skasowało się razem z podobnym żółtym Meganem. https://suski.dlawas.info/wiadomosci/harmeze-w-gminie-oswiecim-tragiczny-wypadek-drogowy-ze-skutkiem-smiertelnym-trzech-zabitych-w-renault-megan/cid,33306,a Ten model w tym malowaniu zwany jest od tamtej pory maszynką do mielenia bananów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4728 #43470 Napisano 18 Kwietnia 2024 W lipcu, jak wszystko pójdzie dobrze, będzie u mnie nowy ES. Z uwagi na wrodzony konserwatyzm technologiczny i użytkowane dotychczas proste samochody, mam spore obawy co do ogarniania multimedialnej części auta. Chyba będę musiał się przyzwyczaić do postępu w tej działce🙂. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68085 #43471 Napisano 18 Kwietnia 2024 4 godziny temu, pechagto napisał(-a): Ja miałem jeden żółty w przeszłości i żałuję, że go już nie mam Świetny 👍👍👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5419 #43472 Napisano 18 Kwietnia 2024 (edytowane) W dniu 16.04.2024 o 19:52, Autor1984 napisał(-a): Minął miesiąc i przekroczyłem 1000km. Jak oceniam... Na pewno jest to najwygodniejszy, najbardziej komfortowy samochód jaki dotychczas użytkowałem. Ergonomia jest niesamowita (...) Co ty wiesz o wygodzie, komforcie i ergonomii... 😎 PS. zgadłeś, ale nagrody nie ma, budżet poszedł na dywaniki gumowe 😜 Edytowane 18 Kwietnia 2024 przez Valygaar 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 332 #43473 Napisano 18 Kwietnia 2024 (edytowane) 3 godziny temu, facecik napisał(-a): W lipcu, jak wszystko pójdzie dobrze, będzie u mnie nowy ES. Z uwagi na wrodzony konserwatyzm technologiczny i użytkowane dotychczas proste samochody, mam spore obawy co do ogarniania multimedialnej części auta. Chyba będę musiał się przyzwyczaić do postępu w tej działce🙂. Ani jednego kroku w tył, chyba że w zabytki. 😉 Pozostanie poproszenie o dokładny instruktaż i nagranie go sobie. Edytowane 18 Kwietnia 2024 przez Remy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12355 #43474 Napisano 18 Kwietnia 2024 (edytowane) 3 godziny temu, facecik napisał(-a): W lipcu, jak wszystko pójdzie dobrze, będzie u mnie nowy ES. Z uwagi na wrodzony konserwatyzm technologiczny i użytkowane dotychczas proste samochody, mam spore obawy co do ogarniania multimedialnej części auta. Chyba będę musiał się przyzwyczaić do postępu w tej działce🙂. Nowe systemy są intuicyjne, a w ES masz dużo "manualnego" wyboru. Opanujesz raz, dwa! No i gratuluję wyboru, jak nie przeszkadza skrzynia i limiter; "będzie Pan zadowolony", bardzo zadowolony. Lexus to luksus, a sam ES wiele nie ustępuje LS pod względem wykończenia i jakości materiałów. Pytanie; jaka wersja? 25 minut temu, Valygaar napisał(-a): Co ty wiesz o wygodzie, komforcie i ergonomii... 😎 PS. zgadłeś, ale nagrody nie ma, budżet poszedł na dywaniki gumowe 😜 Wiedziałem!!! Edytowane 18 Kwietnia 2024 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49784 #43475 Napisano 18 Kwietnia 2024 33 minutes ago, Valygaar said: Co ty wiesz o wygodzie, komforcie i ergonomii... 😎 Jeszcze automat i mogę jeździć… ja tam nie wybrzydliwy jestem😜 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach