Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście. Dla fana BMW nawet myśl o jakimkolwiek Audi to świętokradztwo 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Panowie, Wy tak serio, że lubicie jakąś markę a innej nie? Tak, hurtem? 

Karkołomna teza. 

No tak. Po prostu jak marka X od 20 lat nie wyprodukowała modelu, który oceniasz na więcej niż 5 w skali od 1 do 10 to równie dobrze mogłaby nie istnieć, co nie znaczy, że produkuje złe auta czy gorsze od tych, które się podobają. Dla kontekstu tylko dopowiem, że mam specyficzne podejście i Fiat 500 podoba mi się na równi z Gelendą i oba mają powiedzmy 10 w mojej skali, gdzie żaden z modeli Skody od czasów 105 nie przekroczył oceny 4. Podwójne światła nie podobają mi się w żadnym modelu i obojętnie czy to jest najtańszy Citroen czy nowa 7ka.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja wrzucę zdjęcie ze środka i swoje 5 groszy do tematu spalania. Sorry za syf, ale samochód jeździ, a nie wyleguje się w SPA 😉

IMG_5924.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, memento mori napisał(-a):

No tak. Po prostu jak marka X od 20 lat nie wyprodukowała modelu, który oceniasz na więcej niż 5 w skali od 1 do 10 to równie dobrze mogłaby nie istnieć, co nie znaczy, że produkuje złe auta czy gorsze od tych, które się podobają. Dla kontekstu tylko dopowiem, że mam specyficzne podejście i Fiat 500 podoba mi się na równi z Gelendą i oba mają powiedzmy 10 w mojej skali, gdzie żaden z modeli Skody od czasów 105 nie przekroczył oceny 4. Podwójne światła nie podobają mi się w żadnym modelu i obojętnie czy to jest najtańszy Citroen czy nowa 7ka.

Ja na to patrzę w ten sposób, że w wielu markach można znaleźć atrakcyjne modele, mimo że większość produkcji nie podoba się. Jak to mówią, uderz w stół a nożyce odezwą się i jako posiadacz Kii zareagowałem na Twoją "czarną listę". Naprawdę Kia Stinger słabo wygląda? Nawet jako nieszczególny zwolennik marki uważam, że Skody z generacji na generację wyglądają coraz lepiej. Pozostałe marki też wziąłbym w obronę, nawet najnudniejszego Opla, bo i u nich też można znaleźć coś cieszącego oko. 

A teraz by Cię "dobić", coś z Hyndaia (Genesis).

Na dodatek czerwone a te wiadomo - najszybsze. ;) 

2020-genesis-g90-drive-119-1576265953.jpg

3353819e87e366b236ff95a0843a39a6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, memento mori napisał(-a):

nie podobają mi się Ople,

Ostatni Łopel ładny to Astra GSI pierwszej generacji.  

Nie kupiłbym Łopla. Oczywiście jest takich marek więcej. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ja na to patrzę w ten sposób, że w wielu markach można znaleźć atrakcyjne modele, mimo że większość produkcji nie podoba się. Jak to mówią, uderz w stół a nożyce odezwą się i jako posiadacz Kii zareagowałem na Twoją "czarną listę". Naprawdę Kia Stinger słabo wygląda? Nawet jako nieszczególny zwolennik marki uważam, że Skody z generacji na generację wyglądają coraz lepiej. Pozostałe marki też wziąłbym w obronę, nawet najnudniejszego Opla, bo i u nich też można znaleźć coś cieszącego oko. 

A teraz by Cię "dobić", coś z Hyndaia (Genesis).

Na dodatek czerwone a te wiadomo - najszybsze. ;) 

2020-genesis-g90-drive-119-1576265953.jpg

3353819e87e366b236ff95a0843a39a6.jpg

Stinger jeździ świetnie, ale wyglada dla mnie tak samo źle jak ten Genesis. To tylko moja opinia, przecież każdy może lubić coś innego. Ja absolutnie nie mam podejścia "co za g..., jak to można kupić" i prowadzenia dyskusji o wyższości jednego modelu nad drugim. To tylko gusta. Dosłownie w tym tygodniu moja 9-letnia córka sama zapytała o Stingera co to za auto i czy jest szybkie. Mówię "podoba Ci się? Tak jest szybkie." a ona: "to szkoda, bo jest bardzo brzydkie", więc jest nas więcej. 😄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo wszystkim.

Napęd to 2.0D 4matic z mhev. Czekałem 1,5 mca więc poszło ekspresowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, memento mori napisał(-a):

Stinger jeździ świetnie, ale wyglada dla mnie tak samo źle jak ten Genesis. To tylko moja opinia, przecież każdy może lubić coś innego. Ja absolutnie nie mam podejścia "co za g..., jak to można kupić" itp.

O gustach się nie dyskutuje, choć te projektowane były przez niebyle kogo, ale jak to mówią jedni lubią SUV-y a drudzy sportowe. 

2 minuty temu, Qsto napisał(-a):

To i ja pogratuluję. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

O gustach się nie dyskutuje, choć te projektowane były przez niebyle kogo, ale jak to mówią jedni lubią SUV-y a drudzy sportowe. 

Otóż to. Jeśli ktoś by przyszedł i mi powiedział: dajemy Ci na 3 lata do użytkowania: CLA lub 7kę lub w/w Genesisa to wybieram CLA bez mrugnięcia okiem, pomimo tego, że pozostałe są większe, lepiej wykończone i 2 czy 3 razy droższe. 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wrzucamy to wrzucamy:

IMG_4321.jpeg.70622c1b489ac106a4d1f5e86421a2f9.jpeg

4 minuty temu, memento mori napisał(-a):

Otóż to. Jeśli ktoś by przyszedł i mi powiedział: dajemy Ci na 3 lata do użytkowania: A klasę sedan lub 7kę lub w/w Genesisa to wybieram A klasę bez mrugnięcia okiem, pomimo tego, że pozostałe są większe, lepsze jakościowo i 2 czy 3 razy droższe. 🙂 

Do pewnego momentu każde moje kolejne auto było większe i mocniejsze. Z mocniejszych się nie wyleczyłem ale z czasem dotarło do mnie, że dla dwóch osób i kota, przy coraz ciaśniejszych miejscach parkingowych i coraz bardziej zatłoczonych miastach, to mniejsze auta są praktyczniejsze. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cordi7Dominik z Forda :)

35 minut temu, memento mori napisał(-a):

Otóż to. Jeśli ktoś by przyszedł i mi powiedział: dajemy Ci na 3 lata do użytkowania: CLA lub 7kę lub w/w Genesisa to wybieram CLA bez mrugnięcia okiem, pomimo tego, że pozostałe są większe, lepiej wykończone i 2 czy 3 razy droższe. 🙂 

Jakby ktoś do mnie przyszedł i powiedział; Łukasz dajemy Ci na 3 lata do użytkowania Rolls Royce Phantom, Bentley Mulsanne lub Mercedesa E; bez mrugnięcia okiem odrzucam E klasę :)

Nie kupuję tego co napisałeś.
Chyba, ze miałbym płacić, to bym się podrapał po głowie ;)

52 minuty temu, Qsto napisał(-a):

Ponowię pytanie, dostałeś rabat od kwoty cennikowej?

Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Ostatni fajny Opel to Calibra i choć później przywarła do niej łatka, to na początku lat 90tych wyróżniała się w sposób znaczący. Ze starych modeli to Manta i Monza.

Dodałbym jeszcze Kadetta GSI.

15 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Moje Audi już wjechało do Polski. Teraz parę dni formalności i mam nadzieję w ciągu najbliższych 10 dni dostanę kluczyki do ręki. 

Wrzuć foty jak odbierzesz :)

Szkoda, że już nie produkują.

mulsanne.jpg

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Nie kupuję tego co napisałeś.

No spoko. Ty nie kupujesz tego, ja nie wybrałbym 7ki, mając na nią budżet i wszyscy zadowoleni. 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ma średnie spalanie 9l i kocha się to co się ma. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż to. Jeśli ktoś by przyszedł i mi powiedział: dajemy Ci na 3 lata do użytkowania: CLA lub 7kę lub w/w Genesisa to wybieram CLA bez mrugnięcia okiem, pomimo tego, że pozostałe są większe, lepiej wykończone i 2 czy 3 razy droższe.  
Mhm, chciałbym to zobaczyć w praktyce

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, bober5264 napisał(-a):

Mhm, chciałbym to zobaczyć w praktyce emoji1787.png

Ja tak samo, zwłaszcza, że "dają", nie; użyczają, sprzedają, leasingują, kredytują 😆 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Mhm, chciałbym to zobaczyć w praktyce emoji1787.png

Chciałbym to udowodnić w praktyce i czekam na propozycje. 😄

2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Ja tak samo, zwłaszcza, że "dają", nie; użyczają, sprzedają, leasingują, kredytują 😆 

Przecież napisałem, że dają do użytkowania. Nie na własność, nie można sprzedać, odebrać równowartości itp. Dajemy na 3 lata i zabieramy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, memento mori napisał(-a):

No spoko. Ty nie kupujesz tego, ja nie kupuję 7ki, mając na nią budżet i wszyscy zadowoleni. 🙂 

Ja także wolę bardziej zwartą sylwetkę auta. Miałem do wyboru Q5 i A6. To drugie, podobnie jak BMW siódemka i Volvo S90 to takie naleśniki. Dlatego padło na Q5. Nie potrzebuję olbrzymiego auta z mega mocnym silnikiem, którym nie będę miał gdzie w Poznaniu czy Warszawie "bezpiecznie" zaparkować, że o własnym garażu, który nie jest wcale mały nie wspomnę. Ma być wygodny, funkcjonalny, bezpieczny i w miarę pakowny. Nie musi być super szybki z ogranicznikiem do 250km/h, gdyż rzadko przekraczam 180. W mieście często jeżdżę na tempomacie, a szczególnie tam, gdzie obowiązuje ograniczenie do 50km/h. Nawet żona mi mówi, że zaczynam jeździć jak dziadek, bo w aglomeracjach poruszam się w miarę przepisowo - jeżdżę ostrożnie i zawsze zachowuję bezpieczną odległość od poprzedzającego mnie auta. Podobnie mam na autobanach, choć tam zdarza mi się nieprzepisowo przycisnąć ponad przepisowe 140. Co do parkowania, staram się znajdować miejsca z ustawieniem wzdłużnym, nigdy szeregowym, chyba że są to duże miejsca postojowe. Suvami jeżdżę od czasu kłopotów z kręgosłupem - łatwiej się z nich wysiada, no i sylwetka kierowcy jest w innej pozycji jak w sedanach. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

To ja wrzucę zdjęcie ze środka i swoje 5 groszy do tematu spalania. Sorry za syf, ale samochód jeździ, a nie wyleguje się w SPA 😉

IMG_5924.jpeg

To przy okazji napisz co to za merc i z jakim silnikiem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Gdy zaczynaja Ci sie podobac Mercedesy to wiesz, ze jestes juz stary 🤭

Zawsze mi się podobały starsze Mercedesy, to pewnie sentyment, a zarazem "powrót do czasów dzieciństwa".

Z nowych wypustów, to zwróciła szczególną moją uwagę Ska W222 po lifcie. I szczerze przyznam, że następca W223 też prezentuje się rewelacyjnie. Podoba mi się GLS i jak mi w Volvo policzą za dużo, bo też cenowo trochę odfrunęli to może i będzie czas na gwiazdę, dlatego podpytuję Kolegę @Qstoo rabaty.

Co do wieku, no cóż lata lecą ;)

40st.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Przesadzasz, te wersja Astry OPC byla i jest nadal ladna:
img_9210_resize.jpg?tr=w-1200,h-800

Ale faktycznie Opel juz praktycznie nie istnieje

6 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

40st.png

Cieszmy sie, ze ten 40latek z lat 70tych wyglada jak dzisiejszy 60latek 🤭

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG20240530134457.thumb.jpg.b0bc8a2e56c11d43195c3d1d41c5993f.jpgA propos Opla...mój młody z kumplami skrzynię wymieniają...miało być 4 godziny, a już walczą drugi tydzień...ale dzisiaj wyjazd...😜IMG_20240530_133403.thumb.jpg.8cf0e13a04c0afbe46d1a06f2f88af58.jpg

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.05.2024 o 12:41, Lynx27 napisał(-a):

A za mną ostatnio jakieś kombi z jajem chodzi :D ...

Ostatnio zaprezentowana limitka RS4 - odlot - idealnie pasuje do założeń:

- tak bardzo z jajem, że aż żółta;

- limitka, więc raczej wartość będzie dobrze trzymać 

- i na koniec jeżdżenie i cieszenie się limitką , którą inni trzymają w garażu to +10 do prestiżu 

spacer.png

https://autogaleria.pl/audi-rs4-imola-yellow-2024-premiera-zdjecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

@cordi7Dominik 

Ponowię pytanie, dostałeś rabat od kwoty cennikowej?

Przepraszam za zwłokę. 

Wynegocjowałem maksymalny możliwy rabat 9%.

Więcej nie dają ponieważ to świeży model, a zainteresowanie duże. 

No chyba, że jesteś lekarzem, prawnikiem lub księdzem 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Choć z Mercami nie jest najlepiej, ale może przy nowych wypustach problemy ustapiły.

jakie problemy miały ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi