Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

W lustrze wygląda OK.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, souls_hunter napisał(-a):

W lustrze wygląda OK.

Cytat

Coz zrobic ;) Mam nadzieje ze za jakis czas bedzie juz po wlasciwej. 

@DawidM86

To cytat z Jeremego Clarksona, zawsze utyskiwał na kierę po lewej stronie ;) 

Więc ja marudzę trochę z przekory ;) 

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minutes ago, Autor1984 said:

Wszystko super, ale kierownica po niewłaściwej stronie. ;) 

Coz zrobic ;) Mam nadzieje ze za jakis czas bedzie juz po wlasciwej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Wszystko super, ale kierownica po niewłaściwej stronie. ;) 

Jak i jest w niewłaściwym kraju, to i kierownica też. :) 

2 godziny temu, DawidM86 napisał(-a):

Sa tutaj milosnicy Infiniti? To moje Q60. 2017 rok. Obecnie ma 80 tysięcy na liczniku, rocznie robie od 8 do 10 tysięcy, wiec mam nadzieje ze jeszcze troche mi posluzy zanim Nissan wprowadzi nowego Skyline lub Infiniti wroci do robienia fajnych coupe i w srodku nie spotkam miliona ogromnych tabletow ktore to w wiekszosci maja wspolczesne samochody. ;)  

IMG_2714.jpeg

IMG_6141.jpeg

Piękna sylwetka, bardzo ładny samochód. Gdy kupowałem samochód w 2020, trochę kusiła ta marka, ale Infinity opuszczało wtedy Europę i wybrałem wariant bezpieczny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minutes ago, Paulus57 said:

Jak i jest w niewłaściwym kraju, to i kierownica też. :) 

Piękna sylwetka, bardzo ładny samochód. Gdy kupowałem samochód w 2020, trochę kusiła ta marka, ale Infinity opuszczało wtedy Europę i wybrałem wariant bezpieczny. 

Dzieki! :) 

Jedyny problem to pewne części, zamienników brak i tutaj wchodzi w gre jedynie import z USA lub Japonii. Czasem tez trzeba na nie sporo czekac, wiec warto sprawdzac samochod w miare regularnie (dwa razy do roku) i jesli jest cos potrzebne to nie czekac, tylko planować zakupy wczesniej.

Modele po 2018 roku (te z USA, maja juz tez nowszy OS ktory umozliwia polaczenie do Apple car play lub Android auto). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, DawidM86 napisał(-a):

Dzieki! :) 

Jedyny problem to pewne części, zamienników brak i tutaj wchodzi w gre jedynie import z USA lub Japonii. Czasem tez trzeba na nie sporo czekac, wiec warto sprawdzac samochod w miare regularnie (dwa razy do roku) i jesli jest cos potrzebne to nie czekac, tylko planować zakupy wczesniej.

Modele po 2018 roku (te z USA, maja juz tez nowszy OS ktory umozliwia polaczenie do Apple car play lub Android auto). 

Pewnie nie masz z nim kłopotów, było nie było luksusowa marka Nissana. Co ważne jego wygląd wcale się nie zestarzał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Paulus57 said:

Pewnie nie masz z nim kłopotów, było nie było luksusowa marka Nissana. Co ważne jego wygląd wcale się nie zestarzał. 

Element srodkowy wydechu oraz dwie plastikowe zaslepki przy szybie musiałem wymienić do tej pory. Oczywiście musialem zrobic import z USA. Poza tym bez problemow, i oby tak zostalo. (Pomijam regularny pelny serwis co 6-8 tysiecy). Auto cieszy bardzo, a przez to ze jest rzadkie i ladne to zwraca na siebie uwage. :) 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, DawidM86 napisał(-a):

Element srodkowy wydechu oraz dwie plastikowe zaslepki przy szybie musiałem wymienić do tej pory. Oczywiście musialem zrobic czesci import z USA. Poza tym bez problemow, i oby tak zostalo. (Pomijam regularny pelny serwis co 6-8 tysiecy). Auto cieszy bardzo, a przez to ze jest rzadkie i ladne to zwraca na siebie uwage. :) 

No i ma trochę siły. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DawidM86Infinity zawsze mi się widziały. Pięknie brzmiące V6 i znacznie lepsze materiały, aniżeli te stosowane w Nissanach.

Miałem kiedś podobną zabawkę.

To jeden z tych samochodów, do którego z chęcią bym wrócił.

n2.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minutes ago, Autor1984 said:

@DawidM86Infinity zawsze mi się widziały. Pięknie brzmiące V6 i znacznie lepsze materiały, aniżeli te stosowane w Nissanach.

Miałem kiedś podobną zabawkę.

To jeden z tych samochodów, do którego z chęcią bym wrócił.

n2.jpg

Miales swietna zabawke. Z pewnoscia musiala Ci dac mase frajdy. Z-ki mialy nastawy ustawione na fun. :) 

Ja mialem zamiar kupic GR86, ale po przejechaniu sie, stwierdziłem ze ja juz potrzebuje cos bardziej w klimacie gran turismo. Wiec potem skierowalem sie w kierunku Lexusa RC 300H (RCF jest ciezki do kupienia w UK, szczególnie w zalozonym przeze mnie budzecie). Mialem juz brac, bo cena kilkuletniego samochodu byla jak GR86, ale potem cos mnie tchnelo by poszukac jeszcze i wtedy pojawil sie ten Q60 ktorego mam.

Byl o 20% tanszy niz RC, do tego bardziej anlogowy w prowadzeniu i o dziwo pewne elementy lepie wykonane niz w Lexusie (np. Drzwi). Wiec suma sumarow, zostalem przy nim i nie zaluje, pomimo tego ze czasem mozna dostac zawrotu glowy przy szukaniu lub czekaniu na jakies czesci (nawet pierdoly typu dywaniki etc.). Druga drobna wada to oficjalne mapy nawigacji sa z 2022 roku (po aktualizacji softu). Niestety modele z Apple Carplay i Android auto ominely Europe. 

Szkoda ze Infiniti zniknelo z Europy (ich gama silnikowa nie pokrywala sie z wizja technokratow z Unii Europejskiej), wiec koszty pozostania byly zbyt duze. 

Mam nadzieje ze nowy Skyline (ktory bazuje na Infiniti), da mi w przyszlosci ciaglosc pozostania w marce. Niestety nie licze na to ze Infiniti wroci do produkcji Coupe. Wiec ciesze sie z tego co mam. 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, mroova napisał(-a):

Dziś był świat zza krat 

Wygląda jak ruchomy karcer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, beniowski napisał(-a):

Wygląda jak ruchomy karcer.

Albo Grill 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tyłu dojazdówka, chyba jakiś lew zatopił zęba 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, beniowski napisał(-a):

ruchomy karcer

4 godziny temu, Remy napisał(-a):

Grill

34 minuty temu, trollu napisał(-a):

chyba jakiś lew zatopił zęba 😅

Zabezpieczenie przed ciekawskimi 😉:

IMG_20260121_123333.jpg

IMG_20260121_115910.jpg

IMG-20260121-WA0033.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, mroova napisał(-a):

IMG_20260121_123333.jpg

IMG_20260121_115910.jpg

IMG-20260121-WA0033.jpg

Kogoś dorwał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

@Paulus57 Nie, one są karmione przez te otwory podawcze - taka forma "odwróconego zoo" przy rezerwacie Bandia.

https://youtu.be/MiqSCGv1aXU?si=OFZRloW6Ky8H-5Og

No tak, ale lwy nie kupują biletów, za oglądanie Was w klatce. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, mroova napisał(-a):

IMG_20260121_123333.jpg

IMG_20260121_115910.jpg

IMG-20260121-WA0033.jpg

Fajny Peugeot Przemku :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, mroova napisał(-a):

IMG_20260121_123333.jpg

IMG_20260121_115910.jpg

IMG-20260121-WA0033.jpg

Nie jestem rasistą ale ten czarny wygląda jakby jechał na targ niewolników razem z kolegą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

targ niewolników

To w niedzielę - Wyspa Goree. Niech się córka uczy historii, będzie powtórka z Prison Island w Stone Town na Zanzibarze.

@Autor1984 Tam faktycznie jedziemy Peugeotem 🙂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mroova napisał(-a):

To w niedzielę - Wyspa Goree. Niech się córka uczy historii, będzie powtórka z Prison Island w Stone Town na Zanzibarze.

@Autor1984 Tam faktycznie jedziemy Peugeotem 🙂.

To powrzucaj potem jakieś zdjęcia 😀 takie klimaty lubię 😊👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy możecie podzielić się opiniami na temat silnika Audi 1984cm, w wersji 150kW- czy to jest dobry, bezawaryjny silnik? 

Dziękuję 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kcem tu robić reklamy oczywiście, ale gdyby ktoś z Was miał taki kłopot to piszę. 

Alfa mało jeździ, do tego te fabryczne aku są do bani i znów mi ledwo odpaliła. Wyświetlacz zgasł, zresetował się - mało prądu. 

Ponieważ w alfie nie można ot tak odpiąć i wyjąć aku (błędy na desce, a poza tym demontaż jest dużo trudniejszy niz w starych autach) musiałem naładować bez odpinania i kupiłem prostownik CTEK. 

Nie za drogie a dobre. Podpiąłem na noc do punktów pod maską (minus, że kabli ledwo starczyło, a w instrukcji jest wyraźny - choć pewnie przesadzony - zakaz podłączania w innych miejscach) i naładowało ładnie, elektronika żyje, odpala bez problemu. Także - jak w tysiącach recenzji - bardzo polecam do aut, gdzie nie można ot tak wyjąć akumulatora 👍

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy możecie podzielić się opiniami na temat silnika Audi 1984cm, w wersji 150kW- czy to jest dobry, bezawaryjny silnik? 

Dziękuję 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi