Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz zdradzić jaki koszt końcowy za auto?

By duży talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5300 wpłata własna, 1590 rata miesięczna. Auto ma dodaną opcję, że założyli opony całosezonowe, więc pewnie przez te 4 lata i 60000 na opony nie wydamy nic. Opcja serwisowa rozszerzona, wymieniają nawet rzeczy eksploatacyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki,rozumiem,że to kwoty brutto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszał ktoś z Was o rabacie na auto do produkcji od dealera BMW wyższym niż 23%? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Papierologia i finansowanie załatwione, jak dobrze pójdzie w środę do odbioru 
IMG_5071.thumb.jpeg.dd2140fad4706fefe8649f2cac1008aa.jpeg
IMG_5065.thumb.jpeg.181f1c80398de5b0c80e355335dc0bc8.jpeg

A ja dzisiaj widziałem takiego
6c46b4acbeeb5d7ec8f4453b6d1f7b49.dng&key=8b5e964e76927bb11a60561cbcef735760995911e59fad2604e7c1b894a3a67d

A Renówka fajna, gratulacje.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Ceteth napisał(-a):

Papierologia i finansowanie załatwione, jak dobrze pójdzie w środę do odbioru 😁

IMG_5071.jpeg

IMG_5065.jpeg

Gratuluję,  elektryk ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, elektryk. Na dojazdy do pracy jakieś 20 km w jedną stronę. Połowa trasa, połowa miasto :) gratulować będzie można po odbiorze.

tego Citroena ec3 prawie już kupiliśmy. Ale jak tylko wsiedliśmy do renault to nam przeszło 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A rozważaliście renault 5,jak się ma do tego co został kupiony? Bo z wyglądu jest interesujący

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tak naprawdę to samo auto w innej budzie. Identyczne wnętrze, ta sama platforma. 4 jest bodajże 8cm wyższa, 20 cm dłuższa i dużo bardziej pakowna. Piątka podobała się bardziej, ale ta 4 była ze stocku, z końca 2025. Stąd rabat ze 162 tys na 106 tys i to 106 było bazą do finansowania. Piątka podobała się mojej, która de facto będzie tym jeździć, bardziej niż czwórka, ale niewiele. Nie na tyle żeby płacić za tak skonfigurowane 5, wyprodukowane dla nas jakoś 400 zł więcej raty. To jest opcja Techno z dołożoną opcją winter, przyciemnianymi szybami, założone all sezony i coś tam jeszcze. 

IMG_5038.png

IMG_5040.png

IMG_5041.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Ceteth napisał(-a):

Tak, elektryk. Na dojazdy do pracy jakieś 20 km w jedną stronę.

czyli będziesz miał super opcję , mianowicie możliwość włączenia klimatyzacji zdalnie z poziomu aplikacji , bezcenna opcja latem , a żadna spalinówka na rynek europejski tego nie posiada 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

czyli będziesz miał super opcję , mianowicie możliwość włączenia klimatyzacji zdalnie z poziomu aplikacji , bezcenna opcja latem , a żadna spalinówka na rynek europejski tego nie posiada 

No patrz, nie miałem o tym pojęcia :D kupiliśmy auto "oczami" i sprawdziliśmy, czy spełnia punkty minimalnych wymagań, zakładając, że wszystko inne będzie fajnym dodatkiem. Nawet nie jeździliśmy bo w Poznaniu nie było ani jednej testowej sztuki, w żadnym z salonów. Ale ze wszelkich recenzji wynika, że prowadzi się świetnie. Petryn piał z zachwytu, Bąkowi z Caroserii podobało się bardzo, zagraniczne serwisy również tylko in plus. 

A samo auto, cóż. Bierzemy je dla narzeczonej, więc ona będzie korzystać ze zdobyczy nowych technologii. Moje S3 jeśli porównać je z tym renault jest po prostu biedne wewnątrz, ale wystarczy rano w drodze do i z pracy wyjechać na eSkę, wcisnąć mocniej gaz i stwierdzam, że w moim aucie wystarcza mi dobry fotel, fajna kierownica i całkiem niezłe głośniki, bo resztę załatwia silnik i zawieszenie :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

Rav4 posiada. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

@mario1971 masz napęd hybrydowy ,  czy typu Plug-in ?

2,5 Hybrid Dynamic Force 222 KM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli zwykła hybryda też to potrafi , sprawdziłeś jak to wygląda w praktyce,jak długo chodzi taka klimatyzacja zasilana elektrycznie , i czy za każdym razem można ją włączyć bez komunikatu że stan baterii nie pozwala ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

Czyli zwykła hybryda też to potrafi , sprawdziłeś jak to wygląda w praktyce,jak długo chodzi taka klimatyzacja zasilana elektrycznie , i czy za każdym razem można ją włączyć bez komunikatu że stan baterii nie pozwala ?

W v90 plug-in też jest taka opcja, z tym że bateria nie może być rozładowana

Edytowane przez Olo_H

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotychczas zawsze mogłem ją włączyć zdalnie. Max pracy to 20 minut.
Jeden warunek, samochód musi być dokładnie zamknięty. Przy odblokowanych drzwiach w garażu nie włączysz klimy.
f19b3530fc5b2a18f50fae5bd04008de.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kolejne auto będzie hybrydą lub elektryk , a do tego czasu tak u mnie sprawa wygląda latem przez pierwsze chwile w aucie 😉

Sweating James Brown GIF by Chat & Bother Podcast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

No to kolejne auto będzie hybrydą lub elektryk , a do tego czasu tak u mnie sprawa wygląda latem przez pierwsze chwile w aucie 😉

Sweating James Brown GIF by Chat & Bother Podcast

Jerzy, przypomnij, lakier czarny?

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w 20 minut dobrze schładza wnętrze przy stojącym aucie w 32C upale.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Jerzy, przypomnij, lakier czarny?

jedyny słuszny kolor limuzyny , choć ostatnio ślina mi leci jak widzę Q8 w beżowym kolorze 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

Corolla hev i Kuga 2.5 hybrid też to potrafią. W Toyocie jest to opcja ustawienia temperatury a w Fordzie "zdalne uruchomienie pojazdu", nastawa temperatury ostatnia lub zadana  w ustawieniach pojazdu. Schładza rewelacyjne, ograniczenie bodajże do 20 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi