Krakus1 1758 #52251 Posted August 7 Godzinę temu, stefanekmac napisał(-a): Oj niewiele ta klima zbija temp.. Żebyś sie nie rozczarował.. ciekawy jestem czy jest różnica w wydajności klimy postojowej między hybrydami , Plug-in oraz elektrykami? na chłopski rozum powinna być, bateria od zwykłej hybrydy ma około 1 kWh , od Plug-in około 18kWh , od elektryka dużo więcej, a klima potrafi solidnie pobierać prąd , co o tym myślisz Łukasz ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 13491 #52252 Posted August 7 Corolla hev i Kuga 2.5 hybrid też to potrafią. W Toyocie jest to opcja ustawienia temperatury a w Fordzie "zdalne uruchomienie pojazdu", nastawa temperatury ostatnia lub zadana w ustawieniach pojazdu. Schładza rewelacyjne, ograniczenie bodajże do 20 minut. Zdalne odpalanie fury z kluczyka, a więc i klimy mam już w moim wiekowym XC60 I generacji. Jest też opcja automatycznego przewietrzania wnętrza, jak się zostawi klimę na auto i zamknie zgaszony samochód. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
GostRado 13161 #52253 Posted August 11 😅🤣😂 https://www.instagram.com/reel/Dbp7t2Ugzvn/?igsh=MTl5NzkzdmVvZXZnNQ== 5 => Joie de Vivre <= Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 81674 #52254 Posted August 11 53 minuty temu, GostRado napisał(-a): 😅🤣😂 https://www.instagram.com/reel/Dbp7t2Ugzvn/?igsh=MTl5NzkzdmVvZXZnNQ== No sztukmistrz 😁😁😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
GostRado 13161 #52255 Posted August 11 (edited) Żeby nie wycelował w znak drogowy, to by bez poślizgu po nim nie oparłby się na murku i drzewie 😀 Edited August 11 by GostRado 0 => Joie de Vivre <= Share this post Link to post Share on other sites
Ceteth 6362 #52256 Posted August 14 (edited) Odebrane, parę kilometrów przejechane co tu ciekawego można napisać 1) różnica w prowadzeniu względem auta spalinowego praktycznie żadna. Przyjemne autko, zaskakująco twarde w zakrętach (na plus) jednocześnie dobrze się zachowuje na nierównościach. Bardzo dobrze się prowadzi. 2) asystenta ai już mam ochotę wirtualnie rozstrzelać 😛 3) zdradliwy skubaniec, nie słychać i nie czuć prędkości 😛 4) po pierwszej trasie, przy wysiadaniu prawie się wywaliłem 😛 ja w moim audi jeżdżę bardzo nisko, tutaj jest zdecydowanie wyżej, trzeba się będzie przyzwyczaić 5) narzeczona, która będzie tym de facto jeździć zachwycona w końcu do niej dotarło, że ma nowe auto, jest w 100% dla niej i uśmiech z twarzy nie chce zejść 6) brak dywaników w aucie skonfigurowanym na 160 tyś. To jest jakiś absurd 7) wygodne fotele 😎 beznadziejna jakość kamery cofania Ogólnie bardzo się cieszę, że dopłaciliśmy względem citroena ec3. Nie jeździłem nim, ale jeśli chodzi o wykonanie i design to jest przepaść 😛 Edited August 14 by Ceteth 21 Share this post Link to post Share on other sites
Krakus1 1758 #52257 Posted August 14 gratuluję i szerokości życzę, piękne auto i piękniejszy kierowca 😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paulus57 162456 #52258 Posted August 14 13 godzin temu, Ceteth napisał(-a): Odebrane, parę kilometrów przejechane co tu ciekawego można napisać 1) różnica w prowadzeniu względem auta spalinowego praktycznie żadna. Przyjemne autko, zaskakująco twarde w zakrętach (na plus) jednocześnie dobrze się zachowuje na nierównościach. Bardzo dobrze się prowadzi. 2) asystenta ai już mam ochotę wirtualnie rozstrzelać 😛 3) zdradliwy skubaniec, nie słychać i nie czuć prędkości 😛 4) po pierwszej trasie, przy wysiadaniu prawie się wywaliłem 😛 ja w moim audi jeżdżę bardzo nisko, tutaj jest zdecydowanie wyżej, trzeba się będzie przyzwyczaić 5) narzeczona, która będzie tym de facto jeździć zachwycona w końcu do niej dotarło, że ma nowe auto, jest w 100% dla niej i uśmiech z twarzy nie chce zejść 6) brak dywaników w aucie skonfigurowanym na 160 tyś. To jest jakiś absurd 7) wygodne fotele 😎 beznadziejna jakość kamery cofania Ogólnie bardzo się cieszę, że dopłaciliśmy względem citroena ec3. Nie jeździłem nim, ale jeśli chodzi o wykonanie i design to jest przepaść 😛 Gratuluję 0 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 81674 #52260 Posted August 15 Ja wiem że nie samochód 😁😁😁 1 Share this post Link to post Share on other sites
łowca 384 #52261 Posted August 15 28 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Ja wiem że nie samochód 😁😁😁 Kupiłeś ? 😃 1 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 81674 #52262 Posted August 15 12 minut temu, łowca napisał(-a): Kupiłeś ? 😃 Zastanawiałem się 😁😁😁 1 Share this post Link to post Share on other sites
zielony.m 2186 #52263 Posted August 16 Człowiek zagląda tu raz na 2 lata.... i żałuje. Myślałem, że będzie o samochodach xD 1 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 17226 #52264 Posted August 17 The daily & the joy 😉 11 Share this post Link to post Share on other sites
Krakus1 1758 #52265 Posted August 19 Można go słuchać cały dzień 😅 https://youtube.com/shorts/93XUI9jVcYM?is=P01PBPEElGbdSnDJ 4 Share this post Link to post Share on other sites
vvv 2471 #52266 Posted August 21 Są pierwsze nieprasowe zdjęcia BMW i3: 2 Pozdrawiam,Janek Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 15731 #52267 Posted August 21 W dniu 19.08.2026 o 09:13, Krakus1 napisał(-a): Można go słuchać cały dzień 😅 https://youtube.com/shorts/93XUI9jVcYM?is=P01PBPEElGbdSnDJ Jerzy, nie wiem czy to telepatia, ale ostatnio trafiłem na ten urywek (nie wiedząc, że go tutaj zamieściłeś). 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
pmwas 10478 #52268 Posted August 21 Godzinę temu, vvv napisał(-a): Są pierwsze nieprasowe zdjęcia BMW i3: Ten przód na tym zdjęciu jakiś taki złamany, jakby z tym zdjęciem było coś nie tak. Niemniej jeśli tak ma wyglądać... To mnie się nie podoba 2 Miłego dnia! Share this post Link to post Share on other sites
christ0ff 3773 #52269 Posted August 21 Godzinę temu, pmwas napisał(-a): Ten przód na tym zdjęciu jakiś taki złamany, jakby z tym zdjęciem było coś nie tak. Niemniej jeśli tak ma wyglądać... To mnie się nie podoba Podobnie ma wyglądać nowa seria 3. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pmwas 10478 #52270 Posted August 21 (edited) 2 godziny temu, christ0ff napisał(-a): Podobnie ma wyglądać nowa seria 3. Ja to lubię te stare BMW. Czy to bardzo stare, czy lata 60. Znajomy ma X7 - w porzo, ale nic takiego. Potem dokupił i5. Auto tak nudne, że aż nudne. Nie chciałbym. Drugi ma fajną X3 w mocnej wersji i nawet mnie nią wiózł po mojego pomarańczowego UAZa. Auto super, ale znów, z wyglądu takie zwykłe. Jezdzi kilka sportowych modeli, nawet nie wiem jakich, które mi się zdecydowanie podobają. Ale generalnie samochody tej marki to jakoś wzorniczo zupełnie nie moja bajka. Albo nudne, albo dziwne, z nielicznymi wyjątkami. UAZ dzisiaj był w Szopienicach. Budynek dawnej huty cynku, słynnego truciciela. Zaniedbana rudera, UAZ fajnie pasuje do miejsca 😆 Edited August 21 by pmwas 6 Miłego dnia! Share this post Link to post Share on other sites
vvv 2471 #52271 Posted August 22 W dniu 21.08.2026 o 12:16, pmwas napisał(-a): Ten przód na tym zdjęciu jakiś taki złamany, jakby z tym zdjęciem było coś nie tak. Niemniej jeśli tak ma wyglądać... To mnie się nie podoba Ten przód to dla mnie najsłabsza część designu, ale jak obecna seria 3 i 4 wchodziły to bober też był kontrowersyjny. Chciałbym zobaczyć na żywo, bo na zdjęciach dziwnie to wygląda, nowe ix3 i x5 jakoś lepiej wypadają. Czas pokaże w przyszłą sobotę jestem umówiony w salonie żeby się dowiedzieć coś więcej. Patrząc na i3 w kategorii elektryków jest całkiem poprawny i nie jest SUVem. 0 Pozdrawiam,Janek Share this post Link to post Share on other sites
pmwas 10478 #52272 Posted August 23 (edited) 3 godziny temu, vvv napisał(-a): Ten przód to dla mnie najsłabsza część designu, ale jak obecna seria 3 i 4 wchodziły to bober też był kontrowersyjny. Chciałbym zobaczyć na żywo, bo na zdjęciach dziwnie to wygląda, nowe ix3 i x5 jakoś lepiej wypadają. Czas pokaże w przyszłą sobotę jestem umówiony w salonie żeby się dowiedzieć coś więcej. Patrząc na i3 w kategorii elektryków jest całkiem poprawny i nie jest SUVem. Zdecydowana większość BMW jest poprawna i chyba to jest polityka designu tej marki. Ja lubię - pomijając starocie, bo to inna bajka - auta piękne, albo chociaż ciekawe. A BMW są poprawne. Nie wszystkie, ostatnio na osiedlu buło piękne, żółte (takie "kanarkowe") BMW, ale to rzadki widok. Edited August 23 by pmwas 0 Miłego dnia! Share this post Link to post Share on other sites
rafi 17226 #52273 Posted August 23 (edited) 12 godzin temu, vvv napisał(-a): Ten przód to dla mnie najsłabsza część designu, ale jak obecna seria 3 i 4 wchodziły to bober też był kontrowersyjny. Chciałbym zobaczyć na żywo, bo na zdjęciach dziwnie to wygląda, nowe ix3 i x5 jakoś lepiej wypadają. Czas pokaże w przyszłą sobotę jestem umówiony w salonie żeby się dowiedzieć coś więcej. Patrząc na i3 w kategorii elektryków jest całkiem poprawny i nie jest SUVem. Bober był brzydki jak wchodził i taki pozostaje. Tyle, że się opatrzył. IMO ta generacja będzie tak samo „pożądana” za dwadzieścia lat jak obecnie piąta generacja trójek i piątek. Edited August 23 by rafi 0 Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 15731 #52274 Posted August 23 19 minut temu, rafi napisał(-a): Bober był brzydki jak wchodził i taki pozostaje. Tyle, że się opatrzył. IMO ta generacja będzie tak samo „pożądana” za dwadzieścia lat jak obecnie piąta generacja trójek i piątek. Zdania są podzielone. Ja osobiście uważam, że E46 i E39 są niedoścignione. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
rafi 17226 #52275 Posted August 23 43 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Zdania są podzielone. Ja osobiście uważam, że E46 i E39 są niedoścignione. Łukasz, bo te dwa modele były bardzo udane. Nie znam natomiast chyba nikogo, kto ma elementarne poczucie smaku i marzyłby dziś o E60 lub E90. 0 Share this post Link to post Share on other sites