Gość Wojciech1500 #7726 Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Oprócz Poloneza z 1980 roku https://picasaweb.go...58386/Polonez��, na co dzień wożę się takim zabytkowym rowerem: https://picasaweb.go...86/ZZRPopularny Edytowane 27 Listopada 2012 przez Wojciech1500 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uasica 1 #7727 Napisano 27 Listopada 2012 Dobry rocznik, z tego samego roku co Twój Poldek mam takiego youngtimera, z reguły jeżdżę nim od czasu do czasu, choć w tym roku ma na koncie jeden rajd rekreacyjny i jeden zlot nad morzem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanaki 1 #7728 Napisano 27 Listopada 2012 baur z felgami i kierą Alpiny, nice miałem kiedyś B3 i B8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waza 0 #7729 Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Albo Audi C5 Ze wskazaniem jednak na Passata . ( jeździłem jednym i drugim ). Myślę że podobne koszty utrzymania, ale konstrukcja trochę nowsza i przebiegi też niższe. w c5 z dieslem czyli w niespełna 10 letnim samochodzie trzeba liczyć się z tym, że przebieg np deklarowany 200 tys jest tylko i wyłącznie deklaracją a Passat to i tak za dobre auto jak na taxi A co panowie powiecie mi o michelin alpin a4 ? edit :Kupiłem dziś Michelin alpin a4 x green 215/55/16 ciekaw jestem czy warte są swojej ceny Edytowane 27 Listopada 2012 przez waza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #7730 Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) xxx Edytowane 4 Stycznia 2013 przez karczochrulez 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #7731 Napisano 28 Listopada 2012 Dobry rocznik, z tego samego roku co Twój Poldek mam takiego youngtimera, z reguły jeżdżę nim od czasu do czasu, choć w tym roku ma na koncie jeden rajd rekreacyjny i jeden zlot nad morzem. Wooow Napisz proszę coś więcej o tym samochodzie. Jaki to rocznik, jaką ma historię, czy go odbudowywałeś, czy moze stał długo w garażu u kogoś Wygląda jak nowy Powiem szczerze, że to najładniejsze autko jakie tu zobaczyłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 257 #7732 Napisano 28 Listopada 2012 Dobry rocznik, z tego samego roku co Twój Poldek mam takiego youngtimera, z reguły jeżdżę nim od czasu do czasu, choć w tym roku ma na koncie jeden rajd rekreacyjny i jeden zlot nad morzem. ooo superrr!osobiście uważam e21 za ładniejsze i lepiej udane stylistycznie niż e30, zdecydowanie...Pamietam, że pod koniec lat 90tych, e30 wyglądało już bardzo staro i koślawo, horrendalnie za duże powierzchnie szyb do objętości blachy w bryle nadwozia...wyglądał jak złom wyciągnięty spod siana za 1000 pln, a było to raptem pare lat po zakończeniu produkcji.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uasica 1 #7733 Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) Poniżej opis jaki umieściłem na forum orr-bmw.pl - Ogólnopolski Rejest Rekinów, więcej szczegółów i informacji po zarejestrowaniu się na forum orr, za dużo tego, żeby zaśmiecać turaj forum zegarkowe. BMW E21 323iA Baur nr 1829 Liczba wyprodukowanych BMW E21: 1 354 961 sztukLiczba wyprodukowanych BMW E21 w nadwoziu Baur (Baur TC1): 4595 sztuk(w okresie od 1978 do 1982 roku - od nr A000001 do nr A004595)Liczba wyprodukowanych BMW E21 w nadwoziu Baur z silnikiem 323i: 1659 sztukLiczba wyprodukowanych BMW E21 w nadwoziu Baur z silnikiem 323i w Automacie: ok. 200 sztuk Pojemność silnika: 2315 cm3Moc: 143 KMRodzaj paliwa: EtylinaSilnik: M20B23 (6-cylindrów wtrysk Bosch K-Jetronic)Nadwozie: Baur TC1 (Topcabriolet)Wnętrze: Siedzenia Recaro Idealsitz N77, Tapicerka skórzana czarnaData produkcji: 1980Model: E21Seria: 3Nr samochodu: 1829 (A001829)Drzwi: 2Skrzynia biegów: AutomatycznaKolor: PVC SchwarzRadio: Bawaria SKoła: Alufelgi 15" AlpinaDługość: 4355 mm, Szerokość: 1610 mm, Wysokość: 1305 mm, Rozstaw osi: 2563 mm Obecny przebieg ok. 161 tys. km, główna i kompleksowa odbudowa auta trwała od 2007 do 2010, ja tylko go dopieszczam, wymieniam podzespoły eksploatacyjne i jeżdżę. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez Uasica 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #7734 Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) Takie BMW to rozumiem. Piękny klasyk z czasów kiedy jeszcze żadnego buraka z PL nie było na niego stać a Ci nieliczni którzy posiadali te auta ( mój sąsiad) to byli normalni pasjonaci motoryzacji...po stokroć lepszy od tych nowych szlifierek. Ma klimat...magię... Chodź wolałbym w manualu Edytowane 28 Listopada 2012 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uasica 1 #7735 Napisano 28 Listopada 2012 Takie BMW to rozumiem. Piękny klasyk z czasów kiedy jeszcze żadnego buraka z PL nie było na niego stać a Ci nieliczni którzy posiadali te auta ( mój sąsiad) to byli normalni pasjonaci motoryzacji...po stokroć lepszy od tych nowych szlifierek. Ma klimat...magię... Chodź wolałbym w manualu Brałem to co było :-) początkowo martwiłem się o skrzynię, ale uspokojono mnie, że silniki wtedy projektowano na przebiegi rzędu milion kilometrów a skrzynia automatyczna jest praktycznie nie do zajechania, wystarczy wymieniać olej. Silnik był sprawdzany przez poprzednika i serwis stwierdził, że nic nie trzeba przy nim robić. Na wiosnę planuję tylko wymianę rozrządu i wszelkich płynów, plus zakupiłem wszystkie klocki i tarcze hamulcowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #7736 Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) xxx Edytowane 4 Stycznia 2013 przez karczochrulez 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 257 #7737 Napisano 28 Listopada 2012 Ech ten język nienawiści......A sąsiad porządny chociaż pewno ubek albo inna czerwona nomenklatura hehehea Quadri za pewne nigdy żdnym bmw nie kierował, ale nienawidzi za dresów Za to musi być fanem Audi, które popularność głównie zawdzięcza chęci dokopania tym w bmw.o tych szlifierkach to nie wiem, pewnie sie pomylił z japończykami, bo jedyne wysokoobrotowe silniki bmw to niedawne M5 i M3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #7738 Napisano 28 Listopada 2012 Rekina pozazdrościć. Smakowity jest 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #7739 Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) xxx Edytowane 4 Stycznia 2013 przez karczochrulez 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pajero12 0 #7740 Napisano 30 Listopada 2012 Ze wskazaniem jednak na Passata . ( jeździłem jednym i drugim ). Myślę że podobne koszty utrzymania, ale konstrukcja trochę nowsza i przebiegi też niższe. w c5 z dieslem czyli w niespełna 10 letnim samochodzie trzeba liczyć się z tym, że przebieg np deklarowany 200 tys jest tylko i wyłącznie deklaracją a Passat to i tak za dobre auto jak na taxi A co panowie powiecie mi o michelin alpin a4 ? edit :Kupiłem dziś Michelin alpin a4 x green 215/55/16 ciekaw jestem czy warte są swojej ceny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pajero12 0 #7741 Napisano 30 Listopada 2012 Sorki źle kliknąłem;)odnosnie tych alpin a4 to wszysto zależy gdzie bedziesz ich używał. Bo jeśli często w kopnym śniegu ta raczej średnio ale jeśli głównie w mieście gdzie więcej wody jest i lekkiej brei sniegowej to raczej oki:)Kiedyś używałem w Pasku b6 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masaq 0 #7742 Napisano 30 Listopada 2012 Zimówki polecam vredestein wintrac xtreme, ale czy były w 215/55/15 hmm nie wiem. W ogóle bardzo dziwny rozmiar jak na zimę, strasznie szeroki w porównaniu do wielkości felgi. Takie opony sugeruje producent czy sam wymyśliłeś ten rozmiar ? Wydaję mi się, że nie ma aktualnie nowego auta które by się nadawało na taxi.Nie widziałem ani jednej taksówki w 3-city na czymś "nowym".Oczywiście są jakieś, ale patrząc na dowolny postój czy jak zamawiam taxi to jest to 80% B5 a potem coś innego ale patrząc na ostatnie 10 kursów, to nie jechałem niczym młodszym niż 10 lat. Widocznie zależy od miasta, bo w Poznaniu sporo nowości.Znajomy ma nowego peugota 508 kombi na taxi, a drugi mercedesa W211 i oba na chwile obecną spisują się idealnie, przy czym Mercedes już ponad 400 tys ma i zero awarii, a pug dopiero odebrany z salonu, więc narazie brak opinii. Ostatnim czasem widzę sporo touranów na taxi - i to chyba najlepszy wybór na taxi. Nieduży minvan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masaq 0 #7743 Napisano 30 Listopada 2012 A ja w poniedziałek sprzedałem 156 GTA ... i do dzisiaj jakoś mi smutno ... Chociaż rachunki za paliwo spadną ... Nie wiem jak wkleić fotkę na to forum, wiec bez zdjęć :/ ostatnio czuję, ze technika mnie przerosła ;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #7744 Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Chodź wolałbym w manualu Powinieneś napisać "Choć" - jest synonimem chociaż. Znajomy lata temu kupił 323 "rekina" w coupe z głowicą od M-techniek (czy jakoś tak). Miała 4-ro biegową skrzynię i...na dwójce robiła 120km/h, na trójce 200, a na czwórce pow 240km/h. Pamiętam, że jako małolaci bylismy w szoku jak to auto potrafiło gnać .....echhhh Edytowane 1 Grudnia 2012 przez bienn 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #7745 Napisano 1 Grudnia 2012 Powinieneś napisać "Choć" - jest synonimem chociaż. Znajomy lata temu kupił 323 "rekina" w coupe z głowicą od M-techniek (czy jakoś tak). Miała 4-ro biegową skrzynię i...na dwójce robiła 120km/h, na trójce 200, a na czwórce pow 240km/h. Pamiętam, że jako małolaci bylismy w szoku jak to auto potrafiło gnać .....echhhh az nie wieze w te 240 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uasica 1 #7746 Napisano 1 Grudnia 2012 az nie wieze w te 240 Fabrycznie producent podaje przy e21 323i - prędkość maksymalna 195 km/h, moim staruszkiem jechałem ok. 160km/h ale nie sprawdzałem jeszcze ile jest w stanie wykręcić, służy do jazd rekreacyjnych. 240km/h tylko przy zmianie głowicy małoprawdopodobne, chyba, że zmieniony wydech, filtr powietrza i coś jeszcze dłubnięte... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #7747 Napisano 1 Grudnia 2012 Żona widząc jakim już uwalonym autem się poruszam, zasponsorowała mycie i lekkie sprzątanie-wcześniejszy brud mi nie przeszkadzał, ale do obecnego stanu też da się przywyknąć A wiedząc, że taki czysty pewnie dłuuugo nie będzie, to wrzucam szybką fotę Mowisz ze byl brudny ? 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #7748 Napisano 1 Grudnia 2012 swoim bede musial przez rzeke chyba przejechac Sent from my BlackBerry Runtime for Android Apps using Tapatalk 2 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #7749 Napisano 1 Grudnia 2012 Fabrycznie producent podaje przy e21 323i - prędkość maksymalna 195 km/h, moim staruszkiem jechałem ok. 160km/h ale nie sprawdzałem jeszcze ile jest w stanie wykręcić, służy do jazd rekreacyjnych. 240km/h tylko przy zmianie głowicy małoprawdopodobne, chyba, że zmieniony wydech, filtr powietrza i coś jeszcze dłubnięte... No nawet jeżeli to sadzę, że te zmiany spowodują tylko skrócenie czasu przyspieszania a nie zwiększenie v-max.Do takiej prędkości musiało by mieć pewnie inną skrzynię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #7750 Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) xxx Edytowane 4 Stycznia 2013 przez karczochrulez 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach