Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Dałem tego "Amerykana" ;), bo w zasadzie ten mój wygląda niemal identycznie. To gotowiec, więc nic w nim nie "dłubałem" - Mario widział specyfikację, więc chyba potwierdzi, że fajna. 184KM, 4x4. No i koniec pitolenia o krawężnikach i prześwitach. :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krawężniki to wymówki, wybór padł na gla z uwagi na dodatkowe wyposażenie :D

post-95072-0-51223900-1570792158.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem tego "Amerykana" ;), bo w zasadzie ten mój wygląda niemal identycznie. To gotowiec, więc nic w nim nie "dłubałem" - Mario widział specyfikację, więc chyba potwierdzi, że fajna. 184KM, 4x4. No i koniec pitolenia o krawężnikach i prześwitach. :)

Potwierdzam :) Zamówiony przez LSE model ma praktycznie wszystko, co jest potrzebne do komfortowego i bezpiecznego podróżowania.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krawężniki to wymówki, wybór padł na gla z uwagi na dodatkowe wyposażenie :D

attachicon.gif060ca218ea2784b009b54dfcb6fd9fac--la-girl-dream-life.jpg

Yyy... :D:rolleyes:

Potwierdzam :) Zamówiony przez LSE model ma praktycznie wszystko, co jest potrzebne do komfortowego i bezpiecznego podróżowania.

:) - też mi się wydaje, że nie jest źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym ma wszystko to bym uważał. Mam znajomego, który uważa, że absolutnie niezbędnym wyposażeniem w samochodzie jest aktywny tempomat, kamery 360 stopni i wentylacja foteli...

Gratuluję zakupu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Latem o tej wentylacji myślę podobnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem Koledzy, u mnie saga zakupowa właściwie trwa w najlepsze.

Miało być wozidełko dookoła komina, pierwotnie brałem na tapetę i20, w okresie późniejszym doszły Suzuki Vitara oraz Mitsubishi ASX.

Hyundai sam się odstrzelił - za mały, zdarza się mieć potrzebę na dwie torby podróżne, Vitara z uwagi na papierowe nadwozie także miejsca nie zagrzała, ASX dla mnie jest okej aczkolwiek ten silnik 1.6 kompletnie nie pasuje do tego względnie ciężkiego nadwozia.

Urodził się jeszcze jeden konkurent, na którego dostałem dobrą ofertę cenową oraz finansowania: Astra J sedan 2019 1.4 Turbo 140 km, sprawia naprawdę solidne wrażenie, nie szukam achów ochów stylistycznych - samochód to musi być narzędzie do przemieszczania się.

Jeśli kupię to zostanie ze mną na najbliższe 10 lat :)

Zachodzi pytanie: ktoś z Was Szanowni miał styczność z ww. modelem ?

Dziękuję za ewentualne podpowiedzi w temacie.

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym ma wszystko to bym uważał. Mam znajomego, który uważa, że absolutnie niezbędnym wyposażeniem w samochodzie jest aktywny tempomat, kamery 360 stopni i wentylacja foteli...

Gratuluję zakupu. 

Aktywny tempomat - można stracić czujność, nie polecam.

Kamera 360 stopni - mam i to jest super rozwiązanie przy każdym parkowaniu a także wjazdach do wąskich garaży podziemnych.

Wentylowane fotele - żałuję, bo pożydziłem w tej kwestii. Jakbym konfigurował raz jeszcze, z pewnością bym zamówił tę opcję, ew. bez wentylacji - wymieniłbym na siedziskach skórę ARTICO na alcantarę.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję zakupu. 

Dzięki! :)

Co do konfiguracji, to nie mówię, że "ma wszystko" - ale to, co ma, mnie na pewno wystarczy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASX dla mnie jest okej aczkolwiek ten silnik 1.6 kompletnie nie pasuje do tego względnie ciężkiego nadwozia.

ASX ma teraz 2.0 150KM.

wiec może ten mocniejszy się spodoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASX ma teraz 2.0 150KM.

wiec może ten mocniejszy się spodoba.

Mocniejszy się podoba, tylko ten występuje w linii na rok 2020 i cena jest delikatnie in plus (jakieś 20 tysięcy).

Tego już nie przeskoczę.

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże, skończyło się. Jak ja będę żyć. Będę miał syndrom pustego gniazda albo odstawienia....

Gratuluję zakupu.

A aktywny tempomat odkąd mam uważam za genialne wyposażenie. Natomiast jak masz samą skórę na fotelach to latem mu się nie dziwię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna GLA.

Niech się doopka wozi.

...

Ale luzik - mogę wykombinować jakąś nową "sagę" - na przykład o ubezpieczeniu albo zimówkach. :D;)

...

Ufffff, bo nie byłoby o czym czytać. :D

...

Astra

...

2017-03-04-08-24-39--1945234892.jpg

:D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, teraz to już na pewno. Właśnie podpisałem papierki i zrobiłem przelew zaliczki. Ale luzik - mogę wykombinować jakąś nową "sagę" - na przykład o ubezpieczeniu albo zimówkach. :D;)

Dzięki wszystkim, którzy cierpliwie znosili moje wynurzenia i reagowali rzeczowymi uwagami,/sugestiami/radami/obserwacjami. :)

No i to jest ładny samochód i nawet kolor fajny. Gratulacje.

Czołem Koledzy, u mnie saga zakupowa właściwie trwa w najlepsze.

Miało być wozidełko dookoła komina, pierwotnie brałem na tapetę i20, w okresie późniejszym doszły Suzuki Vitara oraz Mitsubishi ASX.

Hyundai sam się odstrzelił - za mały, zdarza się mieć potrzebę na dwie torby podróżne, Vitara z uwagi na papierowe nadwozie także miejsca nie zagrzała, ASX dla mnie jest okej aczkolwiek ten silnik 1.6 kompletnie nie pasuje do tego względnie ciężkiego nadwozia.

Urodził się jeszcze jeden konkurent, na którego dostałem dobrą ofertę cenową oraz finansowania: Astra J sedan 2019 1.4 Turbo 140 km, sprawia naprawdę solidne wrażenie, nie szukam achów ochów stylistycznych - samochód to musi być narzędzie do przemieszczania się.

Jeśli kupię to zostanie ze mną na najbliższe 10 lat :)

Zachodzi pytanie: ktoś z Was Szanowni miał styczność z ww. modelem ?

Dziękuję za ewentualne podpowiedzi w temacie.

Szczerze? Wolałbym tego ASX'a z 1.6 od Astry. Miałem zarówno Mitsubishi, jak i Opla, więc mówię z autopsji.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U LSE w trakcie rozważań obstawiałem Merca, choć nie tego konkretnie ale wyszło na moje :)

Auto fajne i najważniejsze, że nowy właściciel zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze? Wolałbym tego ASX'a z 1.6 od Astry. Miałem zarówno Mitsubishi, jak i Opla, więc mówię z autopsji.

Miałeś styczność z obydwoma modelami ?

Z Twojego punktu widzenia co przeważa na korzyść Mitsubishi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałeś styczność z obydwoma modelami ?

Z Twojego punktu widzenia co przeważa na korzyść Mitsubishi ?

Modelami nie, markami tak, choć ASX chwilkę jeździłem. Niezawodność Mitsubishi do mnie przemawia. Silnik też daje radę, nie jest wprawdzie mistrzem oszczędności, ale jest żwawy, wysoko się kręci, no i przede wszystkim bez turbo.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże, skończyło się. Jak ja będę żyć. Będę miał syndrom pustego gniazda albo odstawienia....

Wiesz, przymierzam się już powoli do wstępnego zastanawiania się nad pierwszą fazą cyklu rozmyślań o oponach zimowych... :D;)

U LSE w trakcie rozważań obstawiałem Merca, choć nie tego konkretnie ale wyszło na moje :)

Auto fajne i najważniejsze, że nowy właściciel zadowolony.

Danke, grazie, thanks & merci. ;)

A jakiego obstawiałeś, że tak z ciekawości zapytam? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupujesz opon całorocznych

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiego obstawiałeś, że tak z ciekawości zapytam? :)

Myślałem że będzie cos z litera C zamiast G ale przy G odpadają obawy związane z przeswitem. 

Jeszcze raz gratuluję. Nowe auto (niekoniecznie nowe w sensie niejezdzone wcześniej) zawsze cieszy. 

Edytowane przez Balansujący Na Osi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi