Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Olej w skrzyni wymieniam co 45/50 tys km z filtrem oczywiście. Olej tylko Mopar...Skrzynia i silnik są suche jak pieprz, co przy tym przebiegu jest raczej rzadko spotykane. Biegi zmienia płynnie, nie przeciąga. Ponoć te skrzynie tak do 300 tys... więc sza, bo jeszcze usłyszy... Robiłem sobie próbę konwertera i trzyma jak głupi... Wszystko przy aucie robię sam... hmm może dlatego jeszcze jeździ...tongue.png cool.png Zawieszenie już prosi o wymianę, zwłaszcza piasty mają dosyć... 

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w firmie bieżące leasingi przedłużamy, a wymiany samochodów wstrzymane. Z jednej strony na szczęście, zdążyłem zamówić auto przed pandemią, z drugiej nie wiadomo kiedy je dostanę. Tyle, że teraz w sumie to i tak używam auta raz na tydzień, jadąc po zakupy, więc jeżdżę co dwa tygodnie bo auto drugiej połówki też trzeba ruszyć.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W styczniu wziąłem nowe, częściowo w kredycie - dobrze że tylko na 2 lata bo przyszłość finansowa jest wielką niewiadomą.

Jak przyciśnie to samochód pod młotek.

Z perspektywy czasu mogłem się wstrzymać ale kto podejrzewał taki rozwój sytuacji.

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

W grudniu kupiłem starego sztrucla za gotówkę. Pali dużo. Teraz benzyna staniała - sama radość  :)

Minus jest taki, ze ja cały czas w więzieniu i ujeżdża go żona  :angry:

Edytowane przez maritimeeng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Statek czy plaftorma naftowa? :)

Lubię, jak krajobraz się nieraz zmienia  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olej w skrzyni wymieniam co 45/50 tys km z filtrem oczywiście. Olej tylko Mopar...Skrzynia i silnik są suche jak pieprz, co przy tym przebiegu jest raczej rzadko spotykane. Biegi zmienia płynnie, nie przeciąga. Ponoć te skrzynie tak do 300 tys... więc sza, bo jeszcze usłyszy... Robiłem sobie próbę konwertera i trzyma jak głupi... Wszystko przy aucie robię sam... hmm może dlatego jeszcze jeździ...tongue.png cool.png Zawieszenie już prosi o wymianę, zwłaszcza piasty mają dosyć... 

Krzysiek mi pożyczył, jak musiałem z Belgii przywlec klawesyn dla córci, a do mnie się nie mieścił. Normalnie jeżdżę Citroenem C5 na hydropneumatyku, ale ten czołg mi sprawił ogromną frajdę. Mam rozwalony kręgosłup, Dodge go nie nadużył. Wspaniałe auto, bardzo komfortowe i do długich tras wspaniałe dla mnie. Niestety, zbyt wielkie, bo zwykle sam jeżdżę. Pozdrawiam świątecznie auto i właściciela  :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
]Autka wypucowane, można świętować :D

Piękny Mustang :)

To jeszcze od strony Kucyka :)

post-81405-0-79457800-1586714528_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Mustang jak motor ma?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee, dobra nie było pytania... tongue.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

A Mustang jak motor ma?

Nie widzę nalepki 5.0  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, fajnie, że się masz czym bawić... bo to o to chodzi chyba, nie?  ;)

Krzysiek mi pożyczył, jak musiałem z Belgii przywlec klawesyn dla córci, a do mnie się nie mieścił. Normalnie jeżdżę Citroenem C5 na hydropneumatyku, ale ten czołg mi sprawił ogromną frajdę. Mam rozwalony kręgosłup, Dodge go nie nadużył. Wspaniałe auto, bardzo komfortowe i do długich tras wspaniałe dla mnie. Niestety, zbyt wielkie, bo zwykle sam jeżdżę. Pozdrawiam świątecznie auto i właściciela  :D.

Dzięki, dzięki... :)

Edytowane przez kiniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Moja boazeria w środku  :)

49765966676_0d459d9850_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafił się z polskiej dystrybucji, oferta była dobra, a ojciec robi nim z 4-5k rocznie, padło na Ecoboosta, chodzi to zaskakująco przyjemnie. Po przesiadce z Infi Fx37, z V6 i 3.7l nie narzeka na nowy silnik :)

Ja jeżdżę Alfa.

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę, że benzyna - jaka wersja silnikowa? Wg mnie - najładniejszy CLS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

widzę, że benzyna - jaka wersja silnikowa? Wg mnie - najładniejszy CLS

Taka:

49474292811_7b73b126aa_o.jpg

49766342662_4b249cd418_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

jedyny słuszny wybór  :P

No nie. Wersja jedynie słuszna śmignęła mi koło nosa. Ale ją jeszcze dorwę. Ten będzie dla żony a CLS63 AMG dla mnie  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to jest dobre podejście  :D  55AMG też fajna opcja, jak ktoś lubi dźwięk kompresora to jest plus a łatwiej też zwiększyć moc  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi