Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maritimeeng

i to jest dobre podejście  :D  55AMG też fajna opcja, jak ktoś lubi dźwięk kompresora to jest plus a łatwiej też zwiększyć moc  :P

No replacement for displacement  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafił się z polskiej dystrybucji, oferta była dobra, a ojciec robi nim z 4-5k rocznie, padło na Ecoboosta, chodzi to zaskakująco przyjemnie. Po przesiadce z Infi Fx37, z V6 i 3.7l nie narzeka na nowy silnik :)

Ja jeżdżę Alfa.

Mustang fajny, mam trucka w tym kolorze magnetic Grey, mój Mustang jest taki trochę bardziej kolorowy :D

a433fe8315f3aa1452c5223828469d33.jpg

Sent from my SM-G975W using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojciec w takim kolorze nawet by brał :P ale przeprawa z mamuśka, żeby ten Mustang stanął w garażu w takiej konfiguracji (bo co sąsiedzi powiedzą w małym miasteczku :P) nie byłaby warta dodatkowej walki :D sam ją z dwa miesiące urabialem, żeby nie marudziła :P

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Ja tam nie mam takich "problemów" np Challengera ( o tego mi chodziło) wziąłbym śliwkowego, zresztą wybierałem pomiędzy nimi

91407c1fa660113c2e145e1d4f861492.jpg

Edytowane przez irekm

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Ojciec w takim kolorze nawet by brał :P ale przeprawa z mamuśka, żeby ten Mustang stanął w garażu w takiej konfiguracji (bo co sąsiedzi powiedzą w małym miasteczku :P) nie byłaby warta dodatkowej walki :D sam ją z dwa miesiące urabialem, żeby nie marudziła :P

Biedny ojciec  :(

Jak żonie powiedziałem, że zamiast AMG będzie bieda wersja 5.5 to powiedziała: No trudno  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah niezła teoria z tym kolorem  :lol:  

- widziałaś Helena, ci z końca ulicy Mustanga sobie kupili, przewraca się w głowach od pieniędzy, pewno ukradli

- ale srebrnego wzięli

- aha, to może być

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, o pomarańczowym mowy nigdy nie było :) mamuśka już tak ma, że swoje zawsze pomarudzi, ale jak już nowa zabawka taty podjeżdża pod dom, to jej przechodzi. Ot, chyba taka tradycja już :)

To zdjęcie dostałem od mamy w dzień zakupu, z komemtarzem 'Kubuś, mieliście racje, to auto musi się podobać, piękne'

post-81405-0-76198000-1586731163_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magia mustanga cały czas działa  :)

Silnik 2,3 i moc powyżej 300 koni (i amerykańska legenda) trafia w gusta Europejczyków.

Wielu ma obawy przed silnikami w okolicach 5.0. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Mustang to tylko V8  :D  Zamiast wersji z 2,3 wolałbym Focusa RS z tym motorkiem  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Mustang to tylko z lat 60. Teraz to za dużo elektroniki i plastiku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na youtube widziałem video z przeróbki - z poprzedniej edycji Mustanga zostały zjęte blachy, drzwi, ucięty dach, wymontowana deska i fotele.

W to miejsce wszystko od modelu Shelby z lat 60-tych.

Coś takiego też chętnie bym zrobił.

Ale... dużo ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie - do czego chcesz taki samochód? Jak kupisz nowego mustanga to da fun i nie zamęczy przy dojeżdżaniu do pracy etc - auto na codzień. A taki czasami kapryszący gaźnikowiec z archaicznym zawiasem, heblami, układem kierowniczym, bez ledów czy ksenonów - dla funu super ale powodzenia przy zwykłym przemieszczaniu się z pkt A do B, kulając się w korkach, robiąc 30 tys km rocznie w skwarze, śniegu czy deszczu. 99% "purystów" dałoby sobie siana 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie - do czego chcesz taki samochód? Jak kupisz nowego mustanga to da fun i nie zamęczy przy dojeżdżaniu do pracy etc - auto na codzień. A taki czasami kapryszący gaźnikowiec z archaicznym zawiasem, heblami, układem kierowniczym, bez ledów czy ksenonów - dla funu super ale powodzenia przy zwykłym przemieszczaniu się z pkt A do B, kulając się w korkach, robiąc 30 tys km rocznie w skwarze, śniegu czy deszczu. 99% "purystów" dałoby sobie siana

Przeróbka o której piszę to mustang poprzedniej wedycji czyli np. 2013r z blacharką od modelu z lat 60-tych (w stanach klepią wszystkie części).

Ba są tacy którzy od podstaw budują modele z lat 60-tych z nowych części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu dzisiejszym wymieniłem opony na letnie - nówka komplet. Zobaczymy, jak się będą sprawować.

Niestety, jest problem z myjką ;)

9010c10c740fa77be5cf08ebcab05272.jpg59c5ccd133c7d18e8b72d4ed088549a6.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Mustang to tylko V8  :D  Zamiast wersji z 2,3 wolałbym Focusa RS z tym motorkiem  :D

Idę w ciemno o zakład, że żaden z Was nigdy nie miał, nie ma i prawdopodobnie nie będzie miał ŻADNEGO muscle cara, ani pony cara z V8.

Nic osobistego Panowie, ale teksty typu "tylko V8", "tylko 68'" to czysta ignorancja w odniesieniu do tego właśnie modelu (Mustanga). To coś w stylu "jak Rolex to tylko złoty albo 5513". Polecam zapoznać się z genezą, ideą i historią tego modelu. To było auto dla względnie młodych ludzi, których nie był stać na sportowego Jaguara czy Corvettę, bo te były za drogie. Stang miał być prostym i tanim autem sportowym, stąd też jest nawet bardziej pony, a nie muscle carem. Dlatego od lat 60-tych, czyli od początku miał alternatywne do V8 silniki w ofercie, najpierw R6 a od lat 70-tych R4, które w ofercie jest i teraz. I nadal jest to tanie, sportowe auto, dlatego jest najbardziej popularnym sportowym coupe w Europie i na świecie. W Europie Ecoboosta wybiera jak dobrze pamiętam ok. 40-45% klientów, co zdecydowanie obala tezę "tylko V8".  ;)

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu dzisiejszym wymieniłem opony na letnie - nówka komplet. Zobaczymy, jak się będą sprawować.

Niestety, jest problem z myjką wink.png

Jaki problem?

post-66434-0-65357400-1586884794_thumb.jpg

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenistwo... ;)

Kolega się nie boi. Rząd już pracuje nad rozwiązaniem.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, jest problem z myjką ;)

szerokość jak u mnie na tyle  :P  tylko u mnie 255/30 R19. W zeszłym tyg na tył wpadły Toyo, przód Firestone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szerokość jak u mnie na tyle tylko u mnie 255/30 R19. W zeszłym tyg na tył wpadły Toyo, przód Firestone

U mnie komplet Dunlopa - zobaczymy, co są warte. Wcześniej były Pirelli Zero Scorpion. Zrobiłem na nich ok. 60k km.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Też myślę o Dunlopach. Mariusz, jak głośność? Do drugiego auta kupiłem nowe Conti Sporty - gumy fajnie trzymają ale cholernie głośnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega się nie boi. Rząd już pracuje nad rozwiązaniem.

Raz w roku, gdzieś tam w okolicach maja, myję auto samodzielnie (na gotowo) na podjeździe. Z racji wygody wolę jednak, jak zrobią to za mnie fachowcy na myjni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zjeździłem trzy komplety tych Dunlopow i uważałem je za naprawdę rewelacyjnie. Ciche, pod warunkiem ze jest to wersja RT, trzymają dobrze w zakrętach, pozwalają naprawdę na sporo. Jednak zakup ostatniego kompletu okazał się zupełną porażka, trafiły mi się naprawdę wyjątkowo felerne, przejechałem może 20k i szrot...

feb0dcba474b849ba558500bea6ff9d3.jpg

Tak wyglądały wszystkie cztery opony.

Teraz mam Conti, po 15k jestem naprawdę zadowolony.

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślę o Dunlopach. Mariusz, jak głośność? Do drugiego auta kupiłem nowe Conti Sporty - gumy fajnie trzymają ale cholernie głośnie...

Pod uwagę wybierałem z pięciu modeli:

• Hankook Ventus S1 105w C A 72 dB
  • Pirelli Scorpion Verde 101 W C A 72 dB
  • Michelin Pilot sport 105 Y C A 71dB
  • Dunlop Sport Maxx 105 Y C A 69 dB
  • GoodYear Eagle F1 101 Y B A 70dB 9

Dzisiaj nie miałem czasu ich dobrze przetestować. Przy prędkości 180km/h przy wyłączonym radio było całkiem cicho. Dużo ciszej jak na poprzednich Pirelli Zero Sport. Z w/w piątki właśnie Dunlopy miały najlepszy współczynnik hałasu zewnętrznego - 69dB.  Tutaj masz wszystkie parametry tej opony: https://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sport-maxx-rt-2-255-45-r20-105-y-xl-mo-mfs-zr/284982259?origin=shopping&gclid=EAIaIQobChMIkoTepfDn6AIVFsayCh1psQaREAYYASABEgJ_DfD_BwE

Jak znajdę chwilę, to podjadę sobie na parking przy M1 i sprawdzę je dokładniej  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi