przemekspce 8262 #39351 Napisano 26 Kwietnia 2023 Chyba tylko pas lędźwiowy jest elektrycznie regulowany. Zdaje mi się, że już kiedyś mnie o to pytałeś 😅 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 448 #39352 Napisano 26 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Gratuluję, ale wiesz, bez zdjęcia się nie liczy 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128974 #39353 Napisano 26 Kwietnia 2023 5 minut temu, jakubos napisał(-a): Gratuluję zakupu. 37 minut temu, Przemek84 napisał(-a): Chyba tylko pas lędźwiowy jest elektrycznie regulowany. Zdaje mi się, że już kiedyś mnie o to pytałeś 😅 Możliwe. Manualny niższy i przez to lepszy. A nie miałeś problemów ze swoim żadnych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11163 #39354 Napisano 26 Kwietnia 2023 14 minut temu, jakubos napisał(-a): Jeszcze raz gratulacje. DS'y to auta rzadko spotykane, sam kiedyś myślałem nad tym modelem. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8262 #39355 Napisano 26 Kwietnia 2023 11 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Gratuluję zakupu. Możliwe. Manualny niższy i przez to lepszy. A nie miałeś problemów ze swoim żadnych? Nie, a jest często przestawiany góra dól i przód tył. Na razie jedyna usterka to nie dający się zamknąć w wyższych temperaturach schowek do okularów. Serwis rozkłada ręce, bo u nich akurat zawsze to działa a było zgłaszane chyba ze 3 razy podczas serwisów. Dno jak dla mnie z takim podejściem. Szczególnie, że otwarty zasłania lusterko. Okulary chowam do etui w podłokietniku ostatnio😁 Jeszcze przypomniało mi się, że żonce chyba raz wszystkie kontrolki się zapaliły i zgasły podczas ruszania. Wg serwisu jest wszystko ok🤷 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128974 #39356 Napisano 26 Kwietnia 2023 1 minutę temu, Przemek84 napisał(-a): Nie, a jest często przestawiany góra dól i przód tył. Na razie jedyna usterka to nie dający się zamknąć w wyższych temperaturach schowek do okularów. Serwis rozkłada ręce, bo u nich akurat zawsze to działa a było zgłaszane chyba ze 3 razy podczas serwisów. Dno jak dla mnie z takim podejściem. Szczególnie, że otwarty zasłania lusterko. Okulary chowam do etui w podłokietniku ostatnio😁 Jeszcze przypomniało mi się, że żonce chyba raz wszystkie kontrolki się zapaliły i zgasły podczas ruszania. Wg serwisu jest wszystko ok🤷 Ja miałem dwie usterki. W lipcu zaczęła złazić farba (lakier) z listwy przedniej, wymienili w ramach gwarancji. W październiku padła mi cewka. Odpłatnie w ASO, moje części i ich kwadrans roboty, łącznie 900 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8262 #39357 Napisano 26 Kwietnia 2023 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Ja miałem dwie usterki. W lipcu zaczęła złazić farba (lakier) z listwy przedniej, wymienili w ramach gwarancji. W październiku padła mi cewka. Odpłatnie w ASO, moje części i ich kwadrans roboty, łącznie 900 zł. Od czego ta cewka? Lakier czerwony pod zderzakiem? 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128974 #39358 Napisano 26 Kwietnia 2023 2 minuty temu, Przemek84 napisał(-a): Od czego ta cewka? Lakier czerwony pod zderzakiem? Ta czerwona z przodu. A cewka? Przestał mi pracować jeden cylinder chyba. Jestem raczej samochodowym ignorantem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #39359 Napisano 26 Kwietnia 2023 oglądałeś już "animację" świateł przy włączaniu i wyłączaniu? :-)a co do silnika - to masz tam 1.6 PureTech czy jeszcze 1.6THP? jeśli ten pierwszy (180 lub 225KM) to ponoć, jednostka poprawiona w stosunku do THP. Ja PureTech'a mam w Peugeocie - na razie bez większych problemów (ma 95kkm, z czego u mnie ca. 12kkm). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #39360 Napisano 26 Kwietnia 2023 a propos G80 - dziś, po raz pierwszy widziałem poprzednią generację na żywo, na lokalnym parkingu. Wersja 3.8l, w ciemnym lakierze i jasnym środku - z bliska, to kawał zajefajnej fury; jeździłbym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128974 #39361 Napisano 26 Kwietnia 2023 1 minutę temu, plszcto napisał(-a): a propos G80 - dziś, po raz pierwszy widziałem poprzednią generację na żywo, na lokalnym parkingu. Wersja 3.8l, w ciemnym lakierze i jasnym środku - z bliska, to kawał zajefajnej fury; jeździłbym Który rok? Genesisy dopiero chyba od około 2018 nabrały rasowego wyglądu. Wcześniej były dosyć siermiężne, choć mogły się podobać (jako Hyundai Genesis). Gdy się marka "usamodzielniła" ich stylistyka była taka trochę na-siłę-lux, ale jak przyszła pomoc z Niemiec, to drżyjcie konkurencja. Piękna linia, doskonałe wykończenie, wnętrze kategorii lux a ceny? Prawie dla klasy średniej, u nas ciut wyżej, ale używka 2-3 letnia może trafić pod (bogatsze) polskie strzechy. W 2020 miałem dylemat ProCeed GT z salonu, czy roczny Stinger albo dwuletni G70... Spojrzałem trzeźwo i wybrałem PoroCeeda. jednak droższy samochód to droższe utrzymanie. Jak dla mnie byłoby trochę ponad stan. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 448 #39362 Napisano 27 Kwietnia 2023 8 godzin temu, plszcto napisał(-a): oglądałeś już "animację" świateł przy włączaniu i wyłączaniu? 🙂 a co do silnika - to masz tam 1.6 PureTech czy jeszcze 1.6THP? jeśli ten pierwszy (180 lub 225KM) to ponoć, jednostka poprawiona w stosunku do THP. Ja PureTech'a mam w Peugeocie - na razie bez większych problemów (ma 95kkm, z czego u mnie ca. 12kkm). Światła tak 😁 Silnik to 1.6 pure tech. Sprzedawca w salonie twierdzi że poprawili go od vti przez thp do pure tech. Tak czy inaczej nie mam zamiaru trzymać się zaleceń producenta że olej co 30k km tylko wymieniać co 10k km 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #39363 Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) 9 godzin temu, plszcto napisał(-a): oglądałeś już "animację" świateł przy włączaniu i wyłączaniu? 🙂 a co do silnika - to masz tam 1.6 PureTech czy jeszcze 1.6THP? jeśli ten pierwszy (180 lub 225KM) to ponoć, jednostka poprawiona w stosunku do THP. Ja PureTech'a mam w Peugeocie - na razie bez większych problemów (ma 95kkm, z czego u mnie ca. 12kkm). A w polifcie nie ma już animacji... Kiedy była zmiana silników w tym modelu, czy od początku nie szły pure tech? Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #39364 Napisano 27 Kwietnia 2023 Który rok? (...)buda i kolor skór jak w tym materiale 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #39365 Napisano 27 Kwietnia 2023 Światła tak Silnik to 1.6 pure tech. Sprzedawca w salonie twierdzi że poprawili go od vti przez thp do pure tech. Tak czy inaczej nie mam zamiaru trzymać się zaleceń producenta że olej co 30k km tylko wymieniać co 10k kmjak robiłem rozeznanie w ubiegłym roku w temacie tego silnika, to nie znalazłem nic niepokojącego, no może poza powtarzającymi się sygnałami o problemach z pokrywą zaworów (pocenie się, pękająca membrana odmy powodująca pisk podobny do tego powodowanego przez pasek osprzętu). A w polifcie nie ma już animacji...w sumie to się nie dziwię - to tylko efektowny, acz bez żadnego praktycznego zastosowania, gadżet, więc decyzją księgowych wyleciał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 448 #39366 Napisano 27 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, StaryWilk napisał(-a): A w polifcie nie ma już animacji... Kiedy była zmiana silników w tym modelu, czy od początku nie szły pure tech? w DS7 były tylko pure tech. Prince był we wcześniejszych DS3 i DS4. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #39367 Napisano 27 Kwietnia 2023 W dniu 26.04.2023 o 09:58, Just1MoreWatch napisał(-a): To są zakłamane czasy. BMW tak robi. Stock X3M ma podane 4.1 a robi powtarzalne 3.7. ja muszę sprawdzić jak nakłamali w moim, ale jeszcze się boję xD 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 448 #39368 Napisano 27 Kwietnia 2023 46 minut temu, plszcto napisał(-a): jak robiłem rozeznanie w ubiegłym roku w temacie tego silnika, to nie znalazłem nic niepokojącego, no może poza powtarzającymi się sygnałami o problemach z pokrywą zaworów (pocenie się, pękająca membrana odmy powodująca pisk podobny do tego powodowanego przez pasek osprzętu). w sumie to się nie dziwię - to tylko efektowny, acz bez żadnego praktycznego zastosowania, gadżet, więc decyzją księgowych wyleciał decyzją mojego portfela nie kupiłem polifta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2404 #39369 Napisano 27 Kwietnia 2023 16 minut temu, zielony.m napisał(-a): ja muszę sprawdzić jak nakłamali w moim, ale jeszcze się boję xD ... i jeszcze nie masz raceboxa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128974 #39370 Napisano 27 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, plszcto napisał(-a): buda i kolor skór jak w tym materiale To jeden z pierwszych modeli udanie zaprojektowanych. Potem było już tylko lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1572 #39371 Napisano 27 Kwietnia 2023 Idealny daily 😅 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128974 #39372 Napisano 27 Kwietnia 2023 3 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): Idealny daily 😅 Arab jeździ i nie narzeka. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Just1MoreWatch 2674 #39373 Napisano 27 Kwietnia 2023 4 godziny temu, zielony.m napisał(-a): ja muszę sprawdzić jak nakłamali w moim, ale jeszcze się boję xD Nie pamiętam czym śmigasz, przypomnisz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9061 #39374 Napisano 27 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): Idealny daily 😅 Mój daily… 4 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11163 #39375 Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) A to opona po 15kkm mojego ukochanego daily Niestety już byłego daily... 😕 Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach