Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli rozpoznajesz tego typa to czas zrobić kolonoskopię

414813088_767991538697489_1958982522454398672_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myślę, że koledze chodziło raczej o taki przypadek, jaki zdarzył mi się dzisiaj. Jadę S7. Dozwolona prędkość 120 km/h. Ja jadę 130 km/h na tempomacie i wyprzedzam kilka samochodów w rzędzie. Z tyłu dopada mnie (a jakże) BMW i (a jakże) mruga światłami, tak jakby był ślepy i nie widział po naszej prawej stronie wyprzedzanych samochodów. Czego oczekuje? Że zepchnę kogoś z drogi, żeby zrobić mu miejsce? Dokańczam wyprzedzanie i przepuszczam. Po co było to całe mruganie?
No to niech sobie mruga, nie znaczy to oczywiscie nic, ale Ty w tej sytuacji powinienes sobie wyprzedzic do konca swoja predkoscia i miloby bylo jakbys zjechal, a jakbys w trakcie tego wyprzedzania sobie zwolnil zeby 'mu zagrac na nerwach' wtedy byloby to nie w porzadku
Tez nie lubie takich sytuacji, ale takie zwalnianie dla mnie jest rownie chamskie jak to gdize sr***cy sie tak wyscigowiec zajedzie droge na prawym pasie i depnie po hamulcach

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Bugs napisał(-a):

O kuśwa to już?

Szkoda go 😕

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Bugs napisał(-a):

Tak lepiej co by nie było wątpliwości 😁😁😁

Screenshot_2023-12-29-22-07-56-28_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Myślę, że koledze chodziło raczej o taki przypadek, jaki zdarzył mi się dzisiaj. Jadę S7. Dozwolona prędkość 120 km/h. Ja jadę 130 km/h na tempomacie i wyprzedzam kilka samochodów w rzędzie. Z tyłu dopada mnie (a jakże) BMW i (a jakże) mruga światłami, tak jakby był ślepy i nie widział po naszej prawej stronie wyprzedzanych samochodów. Czego oczekuje? Że zepchnę kogoś z drogi, żeby zrobić mu miejsce? Dokańczam wyprzedzanie i przepuszczam. Po co było to całe mruganie?

Kiedyś przecież muszą pomrugać, wiadomo na kierunkowskazach mają zaległości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Tak lepiej co by nie było wątpliwości 😁😁😁

Screenshot_2023-12-29-22-07-56-28_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Tu nie tylko o kierowcę chodzi 😉

Zdjęcie  zrobiono 11 października 1984 w Stuttgarcie gdzie młody Senna ( wtedy w pierwszym roku startów w F1 ) odbierał nowego Mercedesa 500SEC C126, wersja z kierownicą po prawej stronie i podobno z modyfikacjami wałka rozrządu i komputera których sobie sobie zażyczył. Kosztował wtedy 26 000 funtów.

To auto istnieje do dziś, jest w dobrych kolekcjonerskich rękach po całkowitej renowacji i czasami pojawia się na jakichś imprezach, z inną tablicą rejestracyjną niż ta na zdjęciu z odbioru. Angielskie numery B59 GJB to oryginalne tablice Senny. Miał to auto dwa lata.

Oprócz SECa Senny można też napotkać podobne modele których właścicielami byli Nigel Mansell ( 1986 560SEC LHD ) i Keke Rosberg ( 1982 500SEC RHD )

Na zbiorczej fotce z Concorde po prawej jest auto Senny, złoty to wóz Mansella a lewy Rosberga - ten pierwotnie był czerwony, później go przemalowano i prawdopodobnie wymieniono też silnik i kilka detali zewnętrznych. Samochody Senny i Mansella są w konfiguracji fabrycznej.

ccf9e5862bd0d9fa2f1553cf2ac70406.jpg

images_2018-USA_sec-1.jpg

Pojazdy.jpeg

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Bugs napisał(-a):

Tu nie tylko o kierowcę chodzi 😉

Zdjęcie  zrobiono 11 października 1984 w Stuttgarcie gdzie młody Senna ( wtedy w pierwszym roku startów w F1 ) odbierał nowego Mercedesa 500SEC C126, wersja z kierownicą po prawej stronie i podobno z modyfikacjami wałka rozrządu i komputera których sobie sobie zażyczył. Kosztował 26000 funtów.

To auto istnieje do dziś, jest w dobrych kolekcjonerskich rękach po całkowitej renowacji i czasami pojawia się na jakichś imprezach, już z inną tablicą rejestracyjną.

Oprócz SECa Senny można też napotkać podobne modele których właścicielami byli Nigel Mansell ( 1986 560SEC ) i Keke Rosberg ( 1982 500SEC )

Na zbiorczej fotce z Concorde po prawej jest auto Senny, złoty to wóz Mansella a lewy Rosberga - ten pierwotnie był czerwony, później go przemalowano i prawdopodobnie wymieniono też silnik i kilka detali zewnętrznych. Samochody Senny i Mansella są w konfiguracji fabrycznej.

ccf9e5862bd0d9fa2f1553cf2ac70406.jpg

images_2018-USA_sec-1.jpg

Pojazdy.jpeg

O widzisz i znów czegoś się dowiedziałem, dzięki 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

No to niech sobie mruga, nie znaczy to oczywiscie nic, ale Ty w tej sytuacji powinienes sobie wyprzedzic do konca swoja predkoscia i miloby bylo jakbys zjechal, a jakbys w trakcie tego wyprzedzania sobie zwolnil zeby 'mu zagrac na nerwach' wtedy byloby to nie w porzadku
Tez nie lubie takich sytuacji, ale takie zwalnianie dla mnie jest rownie chamskie jak to gdize sr***cy sie tak wyscigowiec zajedzie droge na prawym pasie i depnie po hamulcach

Nie robię złośliwości i nie hamuję. Aczkolwiek kiedyś zdarzało mi się, że w przypadku gdy ktoś siadał mi na ogonie i jechał na autostradzie dwa metry za moim zderzakiem, to delikatnie muskałem nogą hamulec. Nie po to żeby wyhamować, tylko żeby moje światła stopu z tyłu błysnęły i żeby dały do myślenia narwanemu kierowcy za mną. Przestałem po tym, jak za którymś razem, przy takiej "operacji" nagle, przy 140 km/h komputer błędnie zinterpretował to "muśnięcie" i zadziałał mi asystent hamowania awaryjnego. Samochód gwałtownie wtedy wyhamował a ja naprawdę się przestraszyłem. Gość za mną pewnie jeszcze bardziej. Jak po chwili zerknąłem we wsteczne to był przynajmniej 50 metrów za mną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Nie robię złośliwości i nie hamuję. Aczkolwiek kiedyś zdarzało mi się, że w przypadku gdy ktoś siadał mi na ogonie i jechał na autostradzie dwa metry za moim zderzakiem, to delikatnie muskałem nogą hamulec. Nie po to żeby wyhamować, tylko żeby moje światła stopu z tyłu błysnęły i żeby dały do myślenia narwanemu kierowcy za mną. Przestałem po tym, jak za którymś razem, przy takiej "operacji" nagle, przy 140 km/h komputer błędnie zinterpretował to "muśnięcie" i zadziałał mi asystent hamowania awaryjnego. Samochód gwałtownie wtedy wyhamował a ja naprawdę się przestraszyłem. Gość za mną pewnie jeszcze bardziej. Jak po chwili zerknąłem we wsteczne to był przynajmniej 50 metrów za mną.

Ja daję do myślenia przeciwmgielnym tylnym jak ktoś za blisko siedzi 🤗🤗🤗

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja daję do myślenia przeciwmgielnym tylnym jak ktoś za blisko siedzi 
O i to jest fajny pomysl na tych co siadaja na zderzaku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.12.2023 o 23:08, kiniol napisał(-a):

A co to za styl?

Taki, że nie stać by mnie było na klocki i tarcze jakbym temu dziadostwu dał "prowadzić". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, zielony.m napisał(-a):

Taki, że nie stać by mnie było na klocki i tarcze jakbym temu dziadostwu dał "prowadzić". 

Ja się dowiedziałem ostatnio, że włączając czujnik deszczu - klocki i tarcze w gotowości, co szybciej je zużywa :) 

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C klasa, dawniej i dzis...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymczasem w Rosji…

IMG_1427.thumb.jpeg.4e2a539f4ee3b5dae986dcf74b798c92.jpeg

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

A to 🤔🤔🤔 Mercedes C36/C43

A93F1675.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, pmwas napisał(-a):

Tymczasem w Rosji…

Zabawa

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

A to 🤔🤔🤔 Mercedes C36/C43

A93F1675.jpg

Każdy W202 AMG lepiej brzmi, od dzisiejszej C AMG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 hours ago, Autor1984 said:

😂

Przy sześć trzy to podczas przegazówki to auto się całe kołysze, coś pięknego… dla mnie to najlepszy dźwięk auta ever. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Londek napisał(-a):

😂

Przy sześć trzy to podczas przegazówki to auto się całe kołysze, coś pięknego… dla mnie to najlepszy dźwięk auta ever. 

6.2 - choć oznaczenie mówi co innego ;)

V8 mają to do siebie, że lubią pokołysać.

Pomyślności w Nowym Roku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje noworoczna zabawe, macie ok 150k, chcecie kupic auto - co wybieracie?
Ja chyba poszedlbym w kilkuletnie volvo s60 iii generacji lub bmw 3 g20, a Wy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkupiłbym  swoje słuzbowe Audi od firmy... :) i jeszcze trochę na opłaty by zostało..:)

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, bober5264 napisał(-a):

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mercedes-benz-klasa-g-mercede-benz-g500-ID6ENZry.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozsądek podpowiada: kilkumisięczna Mazda Cx30 lub kilkuletnie Volvo s90 a serce: BMW 7 E38 i Audi Coupe quattro b4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Ja bym kupił to co mam. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Pozwól, że nakreślę drugi scenariusz. Niektórzy z nas oczekują na auto i dla mnie zabawa chybiona, a fajna. ;)

Otrzymuję kwotę 150k zł, ale muszę przeznaczyć ją na samochód; inaczej przepadnie.

Wybieram to:

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mercedes-benz-klasa-s-560-sec-japonia-ID6G4Ema.html

lub

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-8-850-ID6FO7ZT.html

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi