Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Tak patrzę i patrzę i patrzę na niego i żółć we mnie wzbiera...  ;)

424859394_18409809676013367_6249482347298782905_n.thumb.jpg.8d65955f401f46c15822a3f72a5ac505.jpg

424972146_18409809715013367_2682852763824186892_n.thumb.jpg.347730cc635bbee4ee55a74a5c319738.jpg

Zamów, to przestanie :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Lincoln Six Echo napisał(-a):

3bwv2m.jpg.57de36755ed89ae53b0e483e070117cc.jpg

solo.gif

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Czy to Bentley Mark VI Park Ward Drophead?

Na trzecim zdjęciu tuż pod krawędzią drewnianej podłogi (stoi na niej fotel) na lakierowanej listwie jest tabliczka. Widnieje na niej napis - Park Ward 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Remy napisał(-a):

Na trzecim zdjęciu tuż pod krawędzią drewnianej podłogi (stoi na niej fotel) na lakierowanej listwie jest tabliczka. Widnieje na niej napis - Park Ward 

Nieczytelny, tym niemniej cieszy fakt, że "trafiłem" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać wszystko i wszystkich trzeba sprawdzać. Szwagier wziął w leasing Kię Rio. Auto z instalacja LPG zamontowaną u dealera, trzeba było czekac na nie dłużej z powodu „formalności” związanych z instalacją LPG. Po zakończeniu leasingu auto dostała moja żona. Przyszedł czas na przegląd techniczny po 3 latach - LPG nigdy nie było „wbite w dowód”. UK w Krakowie twierdzi, że nie mają dla tego auta żadnego złożonego wniosku, nic. Po prostu instalację założyli i tak wydali samochód. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddajesz auto do serwisu na wymianę wiązki sterującej bez uszkodzeń, a odbierasz porysowane... default_sad.png

97f65dc324923b86e266979f7bbd4441.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Oddajesz auto do serwisu na wymianę wiązki sterującej bez uszkodzeń, a odbierasz porysowane... default_sad.png

NIe było protokołu przyjęcia pojazdu na serwis?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, mario1971 napisał(-a):

😱😱😱😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Jest protokół odbioru z uwagą o przetarciu. W poniedziałek mam dostać propozycję, jak ASO Mercedesa chce to załatwić. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

Jest protokół odbioru z uwagą o przetarciu. W poniedziałek mam dostać propozycję, jak ASO Mercedesa chce to załatwić. 

W mojej opinii to szkoda parkingowa, więc sądzę, że ktoś naprawiony pojazd pozostawiony na parkingu "zahaczył". Monitoring?

Protokół przyjęcia winien zawierać: przebieg, stan paliwa i lakieru + ewentualne uwagi. Więc skoro masz protokół winna być tam zamieszczona informacja o stanie przyjętego pojazdu.

Naturalnie muszą to zrobić, ale w ramach rekompensaty nie powinni liczyć za usługę. Tak czy siak są ubezpieczeni od różnych ewentualności. Tzn powinni być.

Nalegaj na S-kę w zastępstwie, trochę temat ożywisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Gdyby to była naprawa z OC sprawcy to zapewne wymieniliby cały zderzak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Nigdy by mi nine przyszło do głowy żeby spisać protokół przy oddawaniu samochodu do serwisu 🤔

Ale tez jestem taki spostrzegawczy że pewnie bym tej szkody przy odbiorze nie zauwazyl😜

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dopiero po wykupieniu auta z leasingu i wykupieniu raportu auto dna dla potencjalnego kupującego dowiedziałem się, że serwis zbił mi tylną szybę i wymienił na zamiennik a nie oryginał 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, irekm napisał(-a):

Nigdy by mi nine przyszło do głowy żeby spisać protokół przy oddawaniu samochodu do serwisu 🤔

Ale tez jestem taki spostrzegawczy że pewnie bym tej szkody przy odbiorze nie zauwazyl😜

Serwis okresowy to inna sprawa, ale jak oddajesz auto na dłużej...

Zresztą w każdym serwisie taki protokół się sporządza. No może nie w każdym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Volvo P1800 Cyan - restomod.

Cudo!

P1800 Spec.png

Volvo P1800.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

700.000$ 😳 wiesz ile fajnych samochodow mozna by bylo za to kupic?

Wiesz Paweł, że kompletnie się tym nie martwię 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

A to jak wam się podoba 🤔🤔🤔

futuristic-slammed-datsun-z-restomod-flexes-widebody-steroids-in-vintage-cgi-181306_1.jpg

futuristic-slammed-datsun-z-restomod-flexes-widebody-steroids-in-vintage-cgi_2.jpg

futuristic-slammed-datsun-z-restomod-flexes-widebody-steroids-in-vintage-cgi_3.jpg

futuristic-slammed-datsun-z-restomod-flexes-widebody-steroids-in-vintage-cgi_4.jpg

futuristic-slammed-datsun-z-restomod-flexes-widebody-steroids-in-vintage-cgi_5.jpg

futuristic-slammed-datsun-z-restomod-flexes-widebody-steroids-in-vintage-cgi_6.jpg

To nie istnieje nawet jako projekt. Ułańska fantazja jakiegoś samozwańczego artysty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

A to jak wam się podoba 🤔🤔🤔

Nie dla mnie - nie wjadę na krawężnik 🤣.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Nie dla mnie - nie wjadę na krawężnik 🤣.

Tym dasz radę 😁😁😁

Restomod-Culture-11.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam coś jeszcze ciekawszego, homar Ferrari 250 SWB.

RML SW

rmlswb1.jpg

"ML Short Wheelbase będzie napędzane silnikiem produkcji Ferrari. Pod przednią maską znajdziemy wolnossące V12 o pojemności prawie 5,5 litra, które ma dostarczać maksymalnie 485 koni mechanicznych oraz 568 niutonometrów. Cała moc będzie przenoszona wyłączenie na tylną oś za pośrednictwem ręcznej skrzyni o sześciu biegach. Prognozowane osiągi: przyspieszenie od zera do setki w jakieś 4,2 sekundy i prędkość maksymalna przekraczająca 300 kilometrów na godzinę. Model wejdzie oficjalnie do sprzedaży w ostatnim kwartale tego roku, a RML Group przewiduje ograniczenie produkcji do około 30 egzemplarzy."

Źródło: https://autogen.pl/news-5458-rml-short-wheelbase-czysta-jazda.html

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

To nie istnieje nawet jako projekt. Ułańska fantazja jakiegoś samozwańczego artysty.

Dobra to taki 🤩🤩🤩

G-Nose-Datsun-17-1280x640.jpg

G-Nose-Datsun-09.jpg

G-Nose-Datsun-10.jpg

G-Nose-Datsun-15.jpg

G-Nose-Datsun-12.jpg

G-Nose-Datsun-16.jpg

G-Nose-Datsun-13.jpg

G-Nose-Datsun-06.jpg

G-Nose-Datsun-01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi