Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Ceteth napisał(-a):

spacer.pngMuzeum motoryzacyjne Wena w Oławie. No cóż, czułem się jak mały chłopiec wpuszczony do wielkiego sklepu z zabawkami (z resztą na wystawie rzeczy z PRLu sporo zabawek do obejrzenia jest) :D jest co oglądać, masa perełek, z resztą rzućcie okiem na zdjęcia. Ze swojej strony bardzo polecam wizytę, ja jestem zachwycony, w sumie moja druga połowa też :) mniej faktem, że myślałem, że parkowanie w całym Wrocławiu jest w weekend darmowe, otóż papierek za wycieraczka pokazał, że blisko rynku tak nie jest 😛 dalej, dzień bardzo na plus 😛 

IMG_8889.jpeg

IMG_8896.jpeg

IMG_8899.jpeg

IMG_8905.jpeg

IMG_8908.jpeg

IMG_8911.jpeg

IMG_8916.jpeg

IMG_8932.jpeg

IMG_8936.jpeg

IMG_8938.jpeg

IMG_8941.jpeg

IMG_8951.jpeg

IMG_8954.jpeg

IMG_8957.jpeg

IMG_8904.jpeg

IMG_8890.jpeg

IMG_8888.jpeg

Wybieram się w lipcu 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

wyjdzie rocznie pod 50k km. 

Współczuję konieczności spędzania tyle czasu rocznie w drodze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Przeniosłeś się z pracą do stolicy czy mieszkanie też ??

Czyli dodatkowo trasa koło 700 km. 

Mieszkanie służbowe i praca w Wawie, a weekendy w Poznaniu. W jedną stronę 315km. 

9 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

50kkm rocznie to solidny przebieg, daj znać jak oceniasz wyciszenie q5 względem glc

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Wyciszenie na zbliżonym poziomie. Powyżej 150km/h trochę ciszej w Audi - nowe uszczelki...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.06.2024 o 22:46, bober5264 napisał(-a):

Ps. Ja zmienilem toszke podejscie, zamawiam swoją konfigurację na a4 i wezme apl na 3 albo 4 lata, swoją drogą planowany czas produkcji to około 5tyg, więc bardzo szybko

Brawo Ty 🙂 , natomiast jeśli ES jest porównywalny finansowo , to warto się zastanowić nad nim  , na pewno warto robić jazdę próbną , bo to auto o klasę wyżej od A4 jednak , a jest bardzo nastawiony na komfort

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, XoneX napisał(-a):

Współczuję konieczności spędzania tyle czasu rocznie w drodze. 

W handlu tak już jest, że pracuje się z klientami face to face. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Brawo Ty  , natomiast jeśli ES jest porównywalny finansowo , to warto się zastanowić nad nim  , na pewno warto robić jazdę próbną , bo to auto o klasę wyżej od A4 jednak , a jest bardzo nastawiony na komfort
Zawieszenie ma fajniejsze, wyciszenie o dziwo bardzo podobne, a w a4 wyposażenie dużo lepsze, dużo tańsze finansowanie plus jeszcze w mojej prywatnej ocenie- jest od esa krótszy o 25cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Mieszkanie służbowe i praca w Wawie, a weekendy w Poznaniu. W jedną stronę 315km. 

No to zapraszamy do nas w okolice Wawy na kawkę. Już byłeś kiedyś nieopodal... Poznasz w końcu moją żonę, która też troszeczkę lubi zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Wyciszenie na zbliżonym poziomie. Powyżej 150km/h trochę ciszej w Audi - nowe uszczelki...

No to nie zazdroszczę. 

Z drugiej strony pracujesz z ludźmi. To i dobrze, że zmieniłeś auto przy takich przebiegach powinno przynajmniej 3 lata się jeździć spokojnie. A jak się dobry egzemplarz trafi to i te 200k powinno przejeździć bez problemu tylko na niezbędnych serwisach. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

No to nie zazdroszczę. 

Z drugiej strony pracujesz z ludźmi. To i dobrze, że zmieniłeś auto przy takich przebiegach powinno przynajmniej 3 lata się jeździć spokojnie. A jak się dobry egzemplarz trafi to i te 200k powinno przejeździć bez problemu tylko na niezbędnych serwisach. 

W GLC zrobiłem 180k km, a trzy większe awarie dotyczyły pneumatyki zawieszenia plus wymiana wiązki sterującej przy kierownicy. Dlatego wyleczyłem się już z pneumatyki, tak jak parę lat wcześniej z panoramicznego trzeszczącego szyberdachu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

W GLC zrobiłem 180k km, a trzy większe awarie dotyczyły pneumatyki zawieszenia plus wymiana wiązki sterującej przy kierownicy. Dlatego wyleczyłem się już z pneumatyki, tak jak parę lat wcześniej z panoramicznego trzeszczącego szyberdachu. 

Zgadza się. Ja wiem, że dbasz o rzeczy więc i audi będzie ok. Ja jeżdżę mniej średnio 30 tysięcy co 11 miesięcy bo tak mam przeglądy. I po 5 latach i blisko 160 tysiącach nie było żadnej awarii oprócz wymian olejów, wycieraczek no i w tym roku gumy na wachaczach i łożysko w przednim kole. A zawieszenie też bardzo ok bo dużo jeżdżę po leśnych drogach utwardzonych słabej jakości ale Kura do tego się bardzo dobrze nadaje 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przez 3 lata w hondzie nie miałem problemu z panoramicznym dachem, ale tyle się o tym naczytalem że konfigurując auto na pewno go nie dodam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Widzieli? Co sądzą? Kupować do kompletu do San Martina..?  ;)

Szczerze to wstydu nie ma. Mi nie pasują te wyświetlacze ale wizualnie do przełknięcia, całkiem fajne systemy. Myślę, że 130k za nowe auto nie jest źle. Ja do pracują zmiany tych obszyć siedzeń, czy tych elementów co są żółte pewnie rynek się znajdzie 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Widzieli? Co sądzą? Kupować do kompletu do San Martina..?  ;)

Zaraz na grupkach i forach motoryzacyjnych będzie z Chińczykami taka sama jazda jak na zegarkowych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Admof napisał(-a):

Zaraz na grupkach i forach motoryzacyjnych będzie z Chińczykami taka sama jazda jak na zegarkowych :D

To zależy. Czy ten samochód z recenzji jest wierną kserokopią jakiegoś znanego modelu cenionej marki z Niemiec, Japonii, Włoch lub USA? Taką 1:1 - jak 99% produktów San Martin, Pagani Design, Steeldive, itp.? Bo wiem, że są takie chińskie samochody, po których od razu widać, z czego je zerżnięto bez gumy. ;) A tu..?

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.06.2024 o 23:10, mario1971 napisał(-a):

Dzięki. Audi Q5 advanced 40 TDI quattro 150 kW (204 KM) S tronic. Felgi 20 calowe. 

Fotki środka wrzucę innym razem. 

Dołacze do gratulacji i witam w gronie q-piątkowiczów 🤜🤛

To wdzięczne, komfortowe i poręczne auto. 

Niestety, u mnie przy przebiegu ok. 80 tys zaczyna żreć olej. Próbuję wyperswadować serwisowi ze tak nie powinno byc ;)

Poza tym jedna akcja serwisowa pneumatyki/zbieżności. Innych problemów brak, życze bezawaryjności 🤞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.06.2024 o 10:01, zielony.m napisał(-a):

Takie tam z biednego rejonu Niemiec. 

1537688684_ZdjcieWhatsApp2024-06-22o19_29.47_b6fa81a1.thumb.jpg.dc819fe46dd5f584aed04e78a3ff5c86.jpg

No widać, widać, że biedny. Puste trybuny, bo Niemcy szparagi zbierają podczas gdy polscy ułani szarżują w stalowych koniach. 😛  

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Dołacze do gratulacji i witam w gronie q-piątkowiczów 🤜🤛

To wdzięczne, komfortowe i poręczne auto. 

Niestety, u mnie przy przebiegu ok. 80 tys zaczyna żreć olej. Próbuję wyperswadować serwisowi ze tak nie powinno byc ;)

Poza tym jedna akcja serwisowa pneumatyki/zbieżności. Innych problemów brak, życze bezawaryjności 🤞

U mnie od nowości drzwi od kierowcy do regulacji i kierownica, która nie została wycentrowana tak jak trzeba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy to kwestia montażu kierownicy czy coś z zawieszeniem, ja zazwyczaj obszywalem kierownice w autach i np w hondzie było milion możliwości osadzenia kiery, w bmw tylko jedna, ciekawe jak w grupie waga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

U mnie od nowości drzwi od kierowcy do regulacji i kierownica, która nie została wycentrowana tak jak trzeba. 

Polecam jeszcze stosować od nowości takie coś:

987.thumb.png.784b488a04c19703e714a028c6041882.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

Ciekawe czy to kwestia montażu kierownicy czy coś z zawieszeniem, ja zazwyczaj obszywalem kierownice w autach i np w hondzie było milion możliwości osadzenia kiery, w bmw tylko jedna, ciekawe jak w grupie waga

Źle osadzona jak np. wskazówki w zegarku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lynx27 możesz nam napisać kilka zdań na temat G klasę ? ,na czym polega zjawiskowość tego modelu? jaki jest w porównaniu do GLE , GLS  pod względem komfortu , wyciszenia , jakości materiałów , prowadzenia..itd ?  z góry dziękuję 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

kierownica, która nie została wycentrowana tak jak trzeba. 

To raczej nagminny problem nowych Audi.  Odbierałem 2 nowe sztuki i w każdej była kierowca przestawiona. Na jazdy testowe miałem dwie A6 i w obu ten sam problem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

@Lynx27 możesz nam napisać kilka zdań na temat G klasę ? ,na czym polega zjawiskowość tego modelu? jaki jest w porównaniu do GLE , GLS  pod względem komfortu , wyciszenia , jakości materiałów , prowadzenia..itd ?  z góry dziękuję 😊

A pewnie, że mogę. G klasa to samochód na wskroś nieoczywisty. W założeniu przecież zadaniowiec i terenowy muł. To się jednak zmieniło wraz z czasami nowożytnymi i typowo zadaniowe G klasy moim zdaniem skończyły się z rosnącym zapotrzebowaniem na wersje AMG ( poprzez wejście na rynek Amerykański chyba  w okolicy roku 2000). No chyba, że ktoś jest szejkiem i jeździ po pustyniach wersją 6x6 :). Generacje do 2018 roku były powiedzmy lekko, siermiężne. Twarde, głośne, niewygodne, ciemno w środku i ogólnie jak ktoś szukał tam kanapy Mercedesa, to nie było to. Miało to jednak swój urok, smaczek. Prowadzenie auta o gabarytach małego dostawczaka z aerodynamiką kiosku i 600KM na piecu dostarczało osobliwych wrażeń, dla mnie fajnie było z tym obcować. Obecna generacja od 2018 stała się już autem powiedzmy  'para'wygodnym porównywalnie do GLE czy GLS. W tych świetnych SUVach komfort/jakość materiałóww zabija, czy to GLE czy GLS, a wybieranie nierówności, izolacja akustyczna, pewność prowadzenia daje poczucie bezpieczeństwa nawet 100% amatorowi czy niedzielnemu kierowcy. Bardzo fajne auta dla osób, które lubią wygodnie podróżować. W Polskich wsiach i miasteczkach rozmiar w 100% do zaakceptowania, w miastach no różnie ludzie mówią, ja nie wiem, mieszkam na wsi. :D Jednak koniec dygresji o suvach, G klasa w nowej odsłonie to też bardzo ciekawa opcja. Cena moim zdaniem jednak jest sporo przeszacowana, trochę cierpi też wizerunek tego samochodu przez bycie 'bulwarówką na placu trzech krzyży' i tym podobne. Niemniej, daje też kierowcy masę dobrych wspomnień. Można pięknie zapakować się 2+2, komfort jest na poziomie już przyzwoitym, nic nie trzeszczy i nie szumi jak w poprzednim gen, żona nie narzekała jak na poprzednika :), a mocniejsze wersje jak G63 dają frajdę nawet na drogach publicznych do 130. Dlaczego? Dlatego, że trzymając się przepisów i nie łamiąc prawa drogowego, posiadamy przemiłe przyśpieszanie kioskiem od 50 do 90 czy od 90 do 120. Szybciej nie lubiłem tym jeździć, gdyż raz nie czułem się wtedy  zbyt pewnie, dwa zaczyna się robić naprawdę głośno przez aerodynamikę i szum powietrza. Taki zapier*alacz z limiterem w głowie na drogi publiczne, aż nie chce  się łamać przyzwoitych prędkości :D. No i od biedy w las pojedziesz, na ryby, w góry, zarośla krzaki, o ile nie szkoda Ci lakieru. Wiadomo, do takich wypraw np. Raptor czy inny Patrol byłby rozsądniejszy, no ale co kto lubi, mam kolegę który namiętnie łowi i nie straszne mu rysy na lakierze. Auto dalej wygląda fajnie, jakość materiałów jest świetna. Osobiście nie zgadzam się z tezą, że wszystkie nowoczesne samochody są słabo wykończone itd itp. Z moich doświadczeń, wyższe linie Mercedesa w tym G(mimo, że terenowy muł :D...) wykończone są rewelacyjnie. Mimo tabletu, który jeszcze w suvach i G jest do przełknięcia imho. Ostatecznie G63 u mnie nie wytrzymał próby czasu. Była romantyczna przygoda, ale powiedzmy bulwarowy zbyt ostentacyjny charakter, cena i chęć posiadania czegoś bardziej cywilnego zadecydowały. Takie moje krótkie wypociny przed pracą, ruszam w wir walki :). Mam nadzieję, że nie zanudziłem pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi