Krakus1 1653 #45926 Napisano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Tommaso napisał(-a): Nie wiem czy w Audi też tak jest, ale BMW dodatkowo sam zmienia pas ruchu na autostradzie, wystarczy kliknąć w kierunkowskaz. niewiem , sprawdzę , choć niewiem czy jest w moim przypadku funkcjonalny , bo i tak jak wyprzedzam depne po garach żebym nie stał się królem lewego pasa podczas wyprzedzania 👑😅 Godzinę temu, bober5264 napisał(-a): Przy 120 w tej a6 jest tak cicho że w połączeniu ze świetnym audio może powodować zagrożenie zaśnięcia Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka nie da sie zasnąć...niestety, bo odrazu każe mi iść na kawę 😅 ale jest inne zagrożenie: ominięcie zjazdu z autostrady Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez Krakus1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12818 #45927 Napisano 27 Sierpnia 2024 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): niewiem , sprawdzę , choć niewiem czy jest w moim przypadku funkcjonalny , bo i tak jak wyprzedzam depne po garach żebym nie stał się królem lewego pasa podczas wyprzedzania 👑😅 Na 99% nie ma tego. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5633 #45928 Napisano 27 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Na 99% nie ma tego. Nawet 99,999% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4018 #45929 Napisano 27 Sierpnia 2024 No i jest Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #45930 Napisano 27 Sierpnia 2024 Gratuluję @bober5264 , piękna czarna pantera 😍 czekamy na fotki wnętrza na 100% nie ma możliwości zmiany pasa ruchu ,tylko na podstawie kierunkowskazu . jestem zaskoczony tym jak szybko i jak przyjemnie mi korzystało z funkcji remote , idę na zakupy do galerii handlowej , wracam , a tu ktoś zaparkowany obok , tak że muszę wcisnąć się między autami żeby się dostać do środka pojazdu - chyba każdy z nas zna ten ból- , no to wyjmuję smartfon , odpalam aplikację i daję rozkaz wyjazdu z miejsca parkingowego , auto sam się odpala , wrzuca bieg ,i wyjeżdża z miejsca parkingowego , a ja wsiadam przyjemnie i komfortowo , myślałem że się nie sprawdzi z powodu czasu , ale byłem zaskoczony jak szybko i sprawnie wszystko się odbyło , brawo Audi 👌 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4018 #45931 Napisano 27 Sierpnia 2024 Środeczek imo jedyny słuszny, podoba mi się, a wady i zalety opiszę za jakiś czas Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12818 #45932 Napisano 27 Sierpnia 2024 2 godziny temu, bober5264 napisał(-a): No i jest Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Uśmiech i kciuk świadczą o zadowoleniu! Napisz coś więcej jak objeździsz maszynę Gratuluję! 59 minut temu, Krakus1 napisał(-a): Gratuluję @bober5264 , piękna czarna pantera 😍 czekamy na fotki wnętrza na 100% nie ma możliwości zmiany pasa ruchu ,tylko na podstawie kierunkowskazu . jestem zaskoczony tym jak szybko i jak przyjemnie mi korzystało z funkcji remote , idę na zakupy do galerii handlowej , wracam , a tu ktoś zaparkowany obok , tak że muszę wcisnąć się między autami żeby się dostać do środka pojazdu - chyba każdy z nas zna ten ból- , no to wyjmuję smartfon , odpalam aplikację i daję rozkaz wyjazdu z miejsca parkingowego , auto sam się odpala , wrzuca bieg ,i wyjeżdża z miejsca parkingowego , a ja wsiadam przyjemnie i komfortowo , myślałem że się nie sprawdzi z powodu czasu , ale byłem zaskoczony jak szybko i sprawnie wszystko się odbyło , brawo Audi 👌 W takich przypadkach tego typu gadżety są na wagę złota Kiedyś mnie dwa łby tak zablokowały, że przez bagażnik chciałem wchodzić. Na szczęście na horyzoncie pojawiła się gwiazda, która po swojej stronie zostawiła metr. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69905 #45933 Napisano 27 Sierpnia 2024 Jedno Audi za drugim. Gratuluję @Krakus1 i @bober5264. Jeszcze nie raz będziemy płakać na temat swoich aut. 😉 Jak tam wasze systemu android auto, też się tną i rozłączają, a odpalenie trwa całe 10 sekund? 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4018 #45934 Napisano 27 Sierpnia 2024 Ja jeszcze nie wiem nie chciało mi się bawić, puszczałem tylko brzez bt że spotify Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 3090 #45935 Napisano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) 22 minutes ago, mario1971 said: Jedno Audi za drugim. Gratuluję @Krakus1 i @bober5264. Jeszcze nie raz będziemy płakać na temat swoich aut. 😉 Jak tam wasze systemu android auto, też się tną i rozłączają, a odpalenie trwa całe 10 sekund? Serio aż tak źle jest? Myślałem, że tylko moja Skoda tak ma, że jak się dotknie kabel USB to rozłącza AA/Car play. Ale widzę, że segment premium podobnie 😄 Z kolei jechałem ostatnio z kolegą jego nowym Fordem i tam AA działał bez zarzutu, odpalał się po pol sekundy i nie zrywał… Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez logann 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5633 #45936 Napisano 27 Sierpnia 2024 Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): (...) W takich przypadkach tego typu gadżety są na wagę złota Kiedyś mnie dwa łby tak zablokowały, że przez bagażnik chciałem wchodzić. Na szczęście na horyzoncie pojawiła się gwiazda, która po swojej stronie zostawiła metr. 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): (...) jestem zaskoczony tym jak szybko i jak przyjemnie mi korzystało z funkcji remote , idę na zakupy do galerii handlowej , wracam , a tu ktoś zaparkowany obok , tak że muszę wcisnąć się między autami żeby się dostać do środka pojazdu - chyba każdy z nas zna ten ból- , no to wyjmuję smartfon , odpalam aplikację i daję rozkaz wyjazdu z miejsca parkingowego , auto sam się odpala , wrzuca bieg ,i wyjeżdża z miejsca parkingowego , a ja wsiadam przyjemnie i komfortowo , myślałem że się nie sprawdzi z powodu czasu , ale byłem zaskoczony jak szybko i sprawnie wszystko się odbyło , brawo Audi 👌 Faktycznie, to bardzo fajny system. Jednak jego największą wadą jest to, iż nie występuje w większości aut, koło których próbujesz się wcisnąć. W efekcie masz poobijane drzwi, kartki za wycieraczką, wezwania przez sklepowy radiowęzeł itp. Nawet jeśli ty akurat zaparkowałeś idealnie między liniami. Przerabiałem ten problem w 7er. W praktyce jest to idealne rozwiązanie do bardzo ciasnych garaży, ale we własnym domu. 24 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Jedno Audi za drugim. Gratuluję @Krakus1 i @bober5264. Jeszcze nie raz będziemy płakać na temat swoich aut. 😉 Jak tam wasze systemu android auto, też się tną i rozłączają, a odpalenie trwa całe 10 sekund? Ja używam carplay. Na początku był dramat, potem jakieś dwie aktualizacje w ASO i jest lepiej, ale nie idealnie. Lubi po prostu wywalić telefon w trakcie jazdy i trzeba go na nowo połączyć. 1-2 razy w miesiącu się zdarza, ale nie jeżdżę zbyt często więc realnie pewnie to nieco bardziej upierdliwe. Sam start systemu natomiast całkiem szybki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69905 #45937 Napisano 27 Sierpnia 2024 Godzinę temu, Valygaar napisał(-a): Faktycznie, to bardzo fajny system. Jednak jego największą wadą jest to, iż nie występuje w większości aut, koło których próbujesz się wcisnąć. W efekcie masz poobijane drzwi, kartki za wycieraczką, wezwania przez sklepowy radiowęzeł itp. Nawet jeśli ty akurat zaparkowałeś idealnie między liniami. Przerabiałem ten problem w 7er. W praktyce jest to idealne rozwiązanie do bardzo ciasnych garaży, ale we własnym domu. Ja używam carplay. Na początku był dramat, potem jakieś dwie aktualizacje w ASO i jest lepiej, ale nie idealnie. Lubi po prostu wywalić telefon w trakcie jazdy i trzeba go na nowo połączyć. 1-2 razy w miesiącu się zdarza, ale nie jeżdżę zbyt często więc realnie pewnie to nieco bardziej upierdliwe. Sam start systemu natomiast całkiem szybki. Czasami potrafi wywalić nawet na podłączonym kablu. Ponowne łączenie to minimum 10-15s. Plusem jest to, że możesz korzystać bezproblemowo z Google maps jak również z Waze. Bezproblemowo do czasu nagłego odłączenia telefonu. 😅 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #45938 Napisano 28 Sierpnia 2024 10 godzin temu, mario1971 napisał(-a): @Krakus1 Jak tam wasze systemu android auto, też się tną i rozłączają, a odpalenie trwa całe 10 sekund? dzięki 😊, AA narazie działa stabilnie , ale faktycznie trochę dłużej się łączy z samochodem w porównaniu do G30 9 godzin temu, Valygaar napisał(-a): jego największą wadą jest to, iż nie występuje w większości aut, koło których próbujesz się wcisnąć. W efekcie masz poobijane drzwi, kartki za wycieraczką, wezwania przez sklepowy radiowęzeł itp. Nawet jeśli ty akurat zaparkowałeś idealnie to prawda , bo to nie jest stworzony do ochrony auta przed szkodami parkingowymi - do tego potrzebny zdrowy rozsądek i wyobraźnia -, a jedynie do komfortowego wsiadania i wysiadania na parkingach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #45939 Napisano 28 Sierpnia 2024 (edytowane) Przecieram oczy ze zdziwienia czytając Wasze opisy problemów z Apple CarPlay, myślałem, że we współczesnych autach już to opanowali. W BMW nigdy nie miałem najdrobniejszych problemów, łączy się bezprzewodowo błyskawicznie. Dodatkowo mam tak poustawiane, że automatycznie uruchamia mi się Yanosik w tle i nie muszę o tym pamiętać. W Lexusie, którego miałem na weekend też nie było żadnych problemów Edytowane 28 Sierpnia 2024 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #45940 Napisano 28 Sierpnia 2024 U mnie w S3 sumie tylko raz się zdarzyło, że Carplay się połączył ale nie było audio. Poza tym łączy bezproblemowo, bezprzewodowo i jak ruszam z miejsca już wszystko gra jak trzeba. Kwestia czy takie "wykrzaczanie" to problem po stronie audi czy telefonu z androidem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1820 #45941 Napisano 28 Sierpnia 2024 Panowie, może ktoś nosi się z zamiarem sprzedaży auta? Żonie zabierają z powodu macierzyńskiego służbowe a4 i potrzebujemy auta na rok - szukamy czegoś co po roku pójdzie pewnie dalej w świat, niestety wypożyczalnie / leasingi albo w okresie 12 miesięcy drogo wychodzą albo nie ma wogole ofert na 12 miesięcy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87530 #45942 Napisano 28 Sierpnia 2024 W dniu 27.08.2024 o 09:29, Krakus1 napisał(-a): mając adaptacyjny tempomat z asystentem utrzymania pasa ruchu, to już nowy wymiar komfortu podróżowania samochodem , i nowa definicja prowadzenia pojazdu , to bardziej kontrola systemów, niż czynne prowadzenie A możesz wytłumaczyć na czym polega adaptacyjny tempomat nie siedzę aż tak głęboko w nowinkach ?? Aktywny to wiem i do ilu na godzinę działa ta funkcja w Volvo do 139km/h. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kcp85 153 #45943 Napisano 28 Sierpnia 2024 Panowie - ktoś ma doświadczenia z Mazda cx -60? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #45944 Napisano 28 Sierpnia 2024 4 godziny temu, kornel91 napisał(-a): A możesz wytłumaczyć na czym polega adaptacyjny tempomat nie siedzę aż tak głęboko w nowinkach ?? Aktywny to wiem i do ilu na godzinę działa ta funkcja w Volvo do 139km/h. proszę ☺️ nie znalazłem info. o maksymalnej prędkości działania systemu , chyba do V max 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 978 #45945 Napisano 28 Sierpnia 2024 Panowie, może ktoś nosi się z zamiarem sprzedaży auta? Żonie zabierają z powodu macierzyńskiego służbowe a4 i potrzebujemy auta na rok - szukamy czegoś co po roku pójdzie pewnie dalej w świat, niestety wypożyczalnie / leasingi albo w okresie 12 miesięcy drogo wychodzą albo nie ma wogole ofert na 12 miesięcy @orlis sprawdź PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #45946 Napisano 28 Sierpnia 2024 (edytowane) Inżynierowie (i księgowi) z Inglostadt go nienawidzą. 😜 https://www.facebook.com/nightdrivelublin/videos/570882731953299/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Edytowane 28 Sierpnia 2024 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #45947 Napisano 28 Sierpnia 2024 (edytowane) 11 godzin temu, Tommaso napisał(-a): Przecieram oczy ze zdziwienia czytając Wasze opisy problemów z Apple CarPlay, myślałem, że we współczesnych autach już to opanowali. W BMW nigdy nie miałem najdrobniejszych problemów, łączy się bezprzewodowo błyskawicznie. Dodatkowo mam tak poustawiane, że automatycznie uruchamia mi się Yanosik w tle i nie muszę o tym pamiętać. W Lexusie, którego miałem na weekend też nie było żadnych problemów Mam tak samo i przez chwilę myślałem, że wszedłem w tym wątku w jakieś posty sprzed 6 lat. 🤣 W Fordzie żony jest tak samo: szybko, płynnie i stabilnie. Edytowane 28 Sierpnia 2024 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87530 #45948 Napisano 28 Sierpnia 2024 3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): proszę ☺️ nie znalazłem info. o maksymalnej prędkości działania systemu , chyba do V max Dzięki czyli tutaj się to trochę inaczej nazywa. Wiem, że dużo jeździsz więc to jednak wygodna sprawa bo ja również jeżdżę z aktywnym tempomatem ma dłuższych trasach. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #45949 Napisano 29 Sierpnia 2024 niezła rozbieżność 😅 20240829_091037.mp4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4018 #45950 Napisano 29 Sierpnia 2024 Coś tam pojeździłem, tak na gorąco moje przemyslenia:Wady, a może nie tyle wady co po prostu przeszkadzajki:- ostrzeganie o przekroczeniu prędkości - trzeba wyłączać za każdym uruchomieniem pojazdu, a i kilka razy poklikać, upierdliwe - kamery są dość słabej jakości, swoje zadanie spełniają ale np mercedesowe totalnie bija je na glowe- czujniki parkowania są nadgorliwe, widzę w kamerach i lusterkach że mam sporo miejsca i na luzie przejadę a czujniki piszczą jakbym szorował po przeszkodzieZalety-Bang po skonfigurowaniu pod siebie gra swietnie-auto jest sztywne ale zawieszenie jest przyjemnie zestrojone, fajny kompromis między komfortem a 'sportowym charakterem' (mimo 19" i profilu 35 imo jest przyjemniej niż w moim byłym f34 z 18" i profilem 50, ale tamto mialo już swój przebieg)-wyciszenie - bdb-masaz - świetna sprawa, szczególnie w drodze powrotnej z pracy-napęd - przy szybkim pokonywaniu łuków auto idzie jak po sznurku, skrzynia działa ładnie płynnieOgólnie jestem zadowolony, fajny urodzinowy prezent ode mnie dla mnie Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach