Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Marak napisał(-a):

140 KM, tak ? 

Tak 140 KM i 253 Nm/1500-3500. Do setki nawet się zbiera poniżej 10s. ;) Ale tak na styk, bo 9,9. :) 

10 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Taki trochę AMG GT ;)
Gratuluje, miliona przebiegu życzę.

8 godzin temu, GREGG napisał(-a):

Na pewno rzadko spotykana, w życiu takiej nie widziałem a jak sprawdziłem to już ją jakieś 7 lat robią. Zawsze miło mieć coś bardziej oryginalnego :)   

i20n bardzo fajna zabawka ale na daily tak sobie, chyba że ktoś naprawdę niewiele kilometrów robi 

40 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Fastbacka wczoraj widziałem w bieli, fajna bryła. Zwarta i muskularna.

Dobry wybór. Na pewno pewniejszy, aniżeli wcześniej rozpatrywany MG.

Gratuluję. Oczywiście zdjęcia obowiązkowo ;)

Dzięki za miłe słowa. Teraz tylko trochę poczekać, to i fotki z realu pokażę. :) 

Lubię jak samochód ma "tyłek" a ten ma. Wg mnie to daje dobry kształt a i w razie czego, odpukać, strefa zgniotu podnosi bezpieczeństwo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Koncept.P90572576_highRes_bmw-skytop-10-2024.thumb.jpg.9370976712f63f37344ffdda153de3a4.jpg

Screenshot_2024-10-12-07-27-26-16_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Screenshot_2024-10-12-07-29-52-21_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Jak na cybertrucka ładny. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a):

A wam ile wchodzi do zbiornika? (mówimy o osobówkach 🙂)

IMG_0117.jpeg

Volvo 71l, BMW 74l.

Domyślam się, że CLS :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Volvo 71l, BMW 74l.

Domyślam się, że CLS :)

Tak. Żłopie toto tyle, że musieli taki dać, żeby nie tankować co 150 km 🙂

Tutaj zbiornik chyba 85 l

Edytowane przez Louis Cypher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Louis Cypher napisał(-a):

Tak. Żłopie toto tyle, że musieli taki dać, żeby nie tankować co 150 km 🙂

Tutaj zbiornik chyba 85 l

Może i żłopie, ale jak go uruchomisz i chodzi na zimnym to gra przepięknie.

V8 merca to rewelacyjne "instrumenty" ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

downsizing dotyczy nie tylko pojemności silników czy mis olejowych :lol: e32 750i miało bak 102 litry, e38 jako opcję miało chyba też przeszło 100L bak

u mnie 61 niby 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, trollu napisał(-a):

downsizing dotyczy nie tylko pojemności silników czy mis olejowych :lol: e32 750i miało bak 102 litry, e38 jako opcję miało chyba też przeszło 100L bak

u mnie 61 niby 

Najlepszy Mustang VI gen. bak jak dobrze pamiętam miał 59 l...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna recenzja, nie zgadzam się z paroma stwierdzeniami, ale ogólnie krajan fajnie ją opisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę rozwinąć temat Łukasz, jesteś jedynym naszym ambasadorem tego modelu 🙂 natomiast widać że prowadzący nie był przygotowany merytorycznie do tego testu , bo gdyby czytał trochę o tym modelu , to by dowiedział że są dwie opcje ekranu z tyłu 1- system rozrywki Profissional którego właśnie miał pokładzie , i który nie posiada eSIM , gdzie właśnie trzeba podłączyć ekran do innego urządzenia typu smartfon czy laptop.

2- system Theatre Screen który właśnie różni się od poprzedniego tym że ma eSIM i Amazon TV, różnica w cenie około 2000zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtyrzeźwieję i napiszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.10.2024 o 07:30, TomcioMiki napisał(-a):

Koncept.P90572576_highRes_bmw-skytop-10-2024.thumb.jpg.9370976712f63f37344ffdda153de3a4.jpg

Screenshot_2024-10-12-07-27-26-16_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Screenshot_2024-10-12-07-29-52-21_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Myślałem że BMW pójdzie w jakieś dynamiczne kształty tworząc ostatnie wydanie BMW 5.
Ale zrobili coś zupełnie przeciwstawnego, co mi się nie podoba.
Przednie światła za duże. Linia mało dynamiczna - taka złamana na pół. Przód mocno wznosi się do góry, tył mocno opada.

Do tego jest nieproporcjonalny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, PatrykWoj napisał(-a):

Dawno tu nie zaglądałem ale Jakiś czas temu sprzedałem przedliftowe AMG GT i po pół roku pustki w garażu - znowu jest 😃

Tym razem poliftowe AMG GT z bardzo dobrym wyposażeniem. Polski rynek jest bardzo ubogi jeśli chodzi facelift, dlatego po tego musiałem podjechać do niemiec.

IMG_4560.thumb.jpg.79955f7982c8dfd53e6c875e26d17cd6.jpg

Wygląda drapieżnie. Gratuluję. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, PatrykWoj napisał(-a):

I taki też jest. Dziękuje 🤝

Potrafisz nim jechać bez obawy o utratę prawka? ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Potrafisz nim jechać bez obawy o utratę prawka? ;) 

Przedliftem jeździłem ponad 1,5 roku, zrobiłem 25.000 km i nie dostałem ani jednego mandatu 😇

Yanosik czasami ratuje ale staram się jeździć z głową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, PatrykWoj napisał(-a):

Przedliftem jeździłem ponad 1,5 roku, zrobiłem 25.000 km i nie dostałem ani jednego mandatu 😇

Yanosik czasami ratuje ale staram się jeździć z głową.

Jak opanuję tajniki Yanosika, to też będę odważniej jeździł. :) 

Swoją drogą, to łatwo stracić głowę, w podwójnym znaczeniu tego słowa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Paulus57 napisał(-a):

Jak opanuję tajniki Yanosika, to też będę odważniej jeździł. :) 

Swoją drogą, to łatwo stracić głowę, w podwójnym znaczeniu tego słowa. 

Ja w samochodach używam Yanosik GTm i bardzo polecam.

Co do auta to zdecydowanie trzeba mieć trochę oleju w głowie bo napęd na tylną oś potrafi zaskoczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gratuluję Rafał, tylko żeby nie było tak
IMG_2850.thumb.jpeg.c7037bdd2f2575d2cfbe8fdbae32b792.jpeg

Dzięki Rafał!
Oczekiwania mam zgoła inne. Jeśli zaś chodzi o to, co będzie… cóż, to stare auto. Ja nie lubię, jak coś nie jest w 100% sprawne. Więc raczej mechanicy mnie polubią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.10.2024 o 21:02, Paulus57 napisał(-a):

Dzięki. :)

Trochę Żonę nakierowałem, bo jej się podobała i20, ale gdyby to była i20N, to bym nie dyskutował... ;) 

Wersja Fastback jest droższa od Hatchbacka o 3 tysiące, więc niewiele a sylwetka też uważam, że ciekawsza. No i rzadko widziana a to też raczej plus. Nawet w necie trudno znaleźć fotki.  

Ten co pokazałem też nieco się różni od kupionego, na rok 2025 jest delikatny lifting. 

Miałem okazję jezdzić przedliftem. Sylwetka mi się podobała ale skutecznie mnie zraziła fatalna widoczność do tyłu ( właściwie jej brak ) , niepraktyczność bagaznika i z tego co pamietam chyba nie bylo kamery na tył albo była tylko w topowej wersji. Wiem, że konfiguracja była jakaś bez sensu co wkurzało. W takim aucie kamera z tyłu powinna być w podstawie bo to koniecznosc. Acha, no i śmierdziało wnętrze i było mega smutne, nieciekawe. Czarny połączony z czarnym i z dodatkami czarnymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Miałem okazję jezdzić przedliftem. Sylwetka mi się podobała ale skutecznie mnie zraziła fatalna widoczność do tyłu ( właściwie jej brak ) , niepraktyczność bagaznika i z tego co pamietam chyba nie bylo kamery na tył albo była tylko w topowej wersji. Wiem, że konfiguracja była jakaś bez sensu co wkurzało. W takim aucie kamera z tyłu powinna być w podstawie bo to koniecznosc. Acha, no i śmierdziało wnętrze i było mega smutne, nieciekawe. Czarny połączony z czarnym i z dodatkami czarnymi.

Wybrałem wersję N-line a tu wyposażenie jest, jak dla mnie zadowalające. Obecnie i30 Fastback jest robione w 2 wersjach a najniższa to SMART a więc nie ma dwóch najniższych dostępnych dla innych modeli. Kamera i czujniki i sporo innych udogodnień jest, ale nie chciałbym się tu bawić w sprzedawcę. Smród?? Ciekawe co było jego przyczyną? ;) Znalazłeś zaskakująco dużo wad, ale o gustach się nie dyskutuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

grubo musiało być wczoraj 😉

Poczekam do jutra!

15 godzin temu, PatrykWoj napisał(-a):

I taki też jest. Dziękuje 🤝

O ja  je biue ! Patryk !!

Toż to Formuła 1 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi