Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

17 godzin temu, PatrykWoj napisał(-a):

Dawno tu nie zaglądałem ale jakiś czas temu sprzedałem przedliftowe AMG GT i po pół roku pustki w garażu - znowu jest 😃

Tym razem poliftowe AMG GT z bardzo dobrym wyposażeniem. Polski rynek jest bardzo ubogi jeśli chodzi facelift, dlatego po tego musiałem podjechać do niemiec.

IMG_4560.thumb.jpg.79955f7982c8dfd53e6c875e26d17cd6.jpg

Piękna.

Wiosną w WWA taką zieleninkę widziałem…

image.thumb.jpeg.582d69de9705b697b6f44def94208e7b.jpeg

W dniu 10.10.2024 o 16:41, rafi napisał(-a):

Musiałem kupić drugie wozidło. To przynajmniej tym razem postanowiłem mieć z tego trochę funu

3a238bb5e15da1120e1052063f6729cf.jpg

Gratuluję 😀

W dniu 11.10.2024 o 20:18, Paulus57 napisał(-a):

No i w końcu decyzja przyklepana. Odbiór w styczniu. 

Zdjęcia poglądowe. Rakieta to nie jest, ale za parę lat pewnie nie będzie spalinowych z trzycyfrową mocą. ;) 

image-_4_.jpg

image-_6_.jpg

image-_5_.jpg

Nie będę dyskutować o osiągach ale bardzo fajny wybór. Ja podobna kolorystyka czy felgi to będzie żona zadowolona. Ka też nie widziałem jeszcze tego modelu. A jazda próbna była?? Bo to co kolega napisał o widoczności to akurat ważna sprawa. Miałem ponad 4lata Bmw e87 i bardzo fajne auto ale akurat przez tą małą bryłę było martwe poleci to dość dużo. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

25 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Gratuluję 😀

Nie będę dyskutować o osiągach ale bardzo fajny wybór. Ja podobna kolorystyka czy felgi to będzie żona zadowolona. Ka też nie widziałem jeszcze tego modelu. A jazda próbna była?? Bo to co kolega napisał o widoczności to akurat ważna sprawa. Miałem ponad 4lata Bmw e87 i bardzo fajne auto ale akurat przez tą małą bryłę było martwe poleci to dość dużo. 

Dzięki. Trochę egoistycznie wybrałem dla Żony, bez Żony, ale nie chciałem by miała samochód, którym wyprzedzanie będzie trwało wieczność a w obecnych czasach tną moc jak się da, dzięki eko-oszołomom. Co ciekawe, kilka miesięcy temu ten model miał 160 a nie 140 KM. Kolor wybrała Żona a i mnie się podobał, bo z pewnej odległości przypomina niespełnione marzenie sprzed 4 lat - Hyundai i30 N Fastback (bez "-line"). ;) 

Jazdę próbną miałem w hatchbacku. Co do widoczności, to da się z tym żyć, podobnie bez rewelacji jest to w ProCeedzie. Kamera cofania i czujniki i lusterko foto-chromatyczne ratują sprawę. Dodatkowo wszystkie ochronne funkcje, które też ma zainstalowane, też będą czuwać nad bezpieczeństwem. 

11 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Wybrałem wersję N-line a tu wyposażenie jest, jak dla mnie zadowalające. Obecnie i30 Fastback jest robione w 2 wersjach a najniższa to SMART a więc nie ma dwóch najniższych dostępnych dla innych modeli. Kamera i czujniki i sporo innych udogodnień jest, ale nie chciałbym się tu bawić w sprzedawcę. Smród?? Ciekawe co było jego przyczyną? ;) Znalazłeś zaskakująco dużo wad, ale o gustach się nie dyskutuje. 

Po prostu intensywny zapach klejów, plastików, wykładzin, no taki "chiński" zapach ale to bylo pare lat temu, możliwe ze poprawili ten aspekt. Z resztą nie tylko ten model ostro "dawał"

18 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a):

Piękna.

Wiosną w WWA taką zieleninkę widziałem…

image.thumb.jpeg.582d69de9705b697b6f44def94208e7b.jpeg

O jak mój, tylko nie mam tych wsiowych naklejek. 

Co do lift/polift to ja szukałem przedlifta ze względu na OPF.

497564404_ZdjcieWhatsApp2024-10-15o10_06.26_81dc7e74.thumb.jpg.7ce1a62c2fe90e81fed8c0900d7f2149.jpg

Edited by zielony.m

9 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Po prostu intensywny zapach klejów, plastików, wykładzin, no taki "chiński" zapach ale to bylo pare lat temu, możliwe ze poprawili ten aspekt. Z resztą nie tylko ten model ostro "dawał"

Czyli pachniał nowością ;).

1dFQTya.png

13 minut temu, nicon napisał(-a):

Czyli pachniał nowością ;).

No, wejdź do Audi....tam też pachnie nowością ale jest to przyjemny zapach. Z resztą nie musi pachnieć wystarczy aby po prostu nie śmierdziało.

9 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Miałem kilka jazd próbnych w różnych samochodach z różnych marek, ale nic takiego nie wyczułem, nawet w chińskim. Zresztą podobnie było w 2020, wtedy też jechałem koreańczykami i Hyundaiem i Kiami i było OK. Może trafiłeś na "homara"? ;) 

13 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

O jak mój, tylko nie mam tych wsiowych naklejek. 

Co do lift/polift to ja szukałem przedlifta ze względu na OPF.

497564404_ZdjcieWhatsApp2024-10-15o10_06.26_81dc7e74.thumb.jpg.7ce1a62c2fe90e81fed8c0900d7f2149.jpg

Żaden problem 😃

U mnie w polifcie GPF (OPF) jest już wywalony. Wrzuciłem sportowe katalizatory HJS + soft silnika i jest tak jak być powinno 🥳

Liftowy model nadrabia wnętrze.

IMG_4209.thumb.jpeg.04779a22d8b719fec7b57fb9698ade29.jpeg

Edited by PatrykWoj

39 minut temu, PatrykWoj napisał(-a):

Żaden problem 😃

U mnie w polifcie GPF (OPF) jest już wywalony. Wrzuciłem sportowe katalizatory HJS + soft silnika i jest tak jak być powinno 🥳

Liftowy model nadrabia wnętrze.

IMG_4209.thumb.jpeg.04779a22d8b719fec7b57fb9698ade29.jpeg

Jak skończę składać hamulce, to możemy jakiś open track w Poznaniu zaliczyć ;)

Przed chwilą pierwszy raz widziałem na żywo nowe AMG GT63 - naprawdę zjawiskowy samochód:

597374-mercedes-amg-gt-63-2024-plus-mature-mais-toujours-belliqueuse.jpeg

Rano odwożąc córkę do szkoły szczęśliwie uniknąłem lekkiego „dzwona”. Ktoś unikając korka i zawracając pod prąd na skrzyżowaniu mało brakowało a zaliczyłby czołówkę z autobusem a następnie (z piszczącymi oponami po utracie kontroli nad autem) niemal huknął w nas. Auto spore, bo VW Touareg, więc uderzenie byłoby mocne. Pasażerowie w autobusie i ludzie na skrzyżowaniu aż oczy wytrzeszczali z przerażenia, a mocno wystraszona córka powiedziała, że „nie chciała by mnie stracić” 😞 

Edited by mroova

W dniu 13.10.2024 o 22:59, PatrykWoj napisał(-a):

Dawno tu nie zaglądałem ale jakiś czas temu sprzedałem przedliftowe AMG GT i po pół roku pustki w garażu - znowu jest 😃

Tym razem poliftowe AMG GT z bardzo dobrym wyposażeniem. Polski rynek jest bardzo ubogi jeśli chodzi facelift, dlatego po tego musiałem podjechać do niemiec.

IMG_4560.thumb.jpg.79955f7982c8dfd53e6c875e26d17cd6.jpg

piękny model 😍 , bez konkurencyjny - Audi , BMW - 

czy ten model ma system wyłączenia cylindrów,  oraz czy dźwięk silnika jest naturalny , czy z głośników?

czytałem o tym, ale biorę poprawkę na wszystkie tego typu artykuły, bo rzadko mają coś wspólnego z rzetelnym dziennikarstwem. Mówię tu o "propagandzie" popierającej samochody elektryczne, jak też tej przeciwko samochodom elektrycznym. Najcześciej to starcia grup interesów i zależnie od tego, kto ma w danym momencie przewagę, można przeczytać więcej o tym, że elektryki to zbawianie, a później, że to 💩

2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

piękny model 😍 , bez konkurencyjny - Audi , BMW - 

czy ten model ma system wyłączenia cylindrów,  oraz czy dźwięk silnika jest naturalny , czy z głośników?

Dźwięk silnika jest 100% naturalny, bez żadnych głośników. Co do odłączanych cylindrów to nie ma takiej opcji. 

Żonobus- 5,5l miasto- i o to chodzilo.

Przy subarynie…12-15l robi róznice

IMG_4890.jpeg

Żonobus- 5,5l miasto- i o to chodzilo.

Przy subarynie…12-15l robi róznice

10 godzin temu, trollu napisał(-a):

Nie wierzę w ten dźwięk, wg mnie lipa. Siedziałem i w i20 i Bayonie a więc niżej pozycjonowanych od Elantry samochodach i było plastikowo, dlatego też odpuściłem te modele na rzecz i30, ale te trzaski to prezenter dograł. Chyba, że to jakiś stary model z dużym przebiegiem, być może z tzw. bogatą historią. 

W dniu 13.10.2024 o 12:10, Krakus1 napisał(-a):

Proszę rozwinąć temat Łukasz, jesteś jedynym naszym ambasadorem tego modelu 🙂 natomiast widać że prowadzący nie był przygotowany merytorycznie do tego testu , bo gdyby czytał trochę o tym modelu , to by dowiedział że są dwie opcje ekranu z tyłu 1- system rozrywki Profissional którego właśnie miał pokładzie , i który nie posiada eSIM , gdzie właśnie trzeba podłączyć ekran do innego urządzenia typu smartfon czy laptop.

2- system Theatre Screen który właśnie różni się od poprzedniego tym że ma eSIM i Amazon TV, różnica w cenie około 2000zł .

Sorry za zwłokę, dostałem jakiegoś zapalenia oczu i średnio mi się w monitor patrzy.

Przede wszystkim gratuluję szanownym Kolegom nowych nabytków, a dwa zakapiory ze Stuttgartu robią niesamowite wrażenie. Cieszy oko, że nie tylko infrastruktura się poprawia, ale również to co nam służy za komunikację. Bez względu czy to nowe auto za bańkę z salonu, czy youngtimer, który był marzeniem np z czasów szkolnych.

Sam się łapię na tym, że buźka się raduje, bo na naszych ulicach jeździ już na prawdę sporo fajnych aut; nowych i tych starszych dobrze utrzymanych. Jak sobie przypomnę czasy technikum, no to trochę inaczej to wszystko wyglądało.

Potrafiąc cieszyć się z zabawek jakimi są samochody, zegarki, noże, a nawet sałatka jarzynowa czy okulary cieszy fakt, że się tutaj z Wami znalazłem.

Jerzy może od początku, ale nie z dokładnością do milimetra ;)

Silnik - rewelacyjny. Ze wsparciem baterii, która generuje bodajże ponad 200Nm rusza się dobrze i pewnie wyprzedza. Już myślałem o jakimś programie, ale na spokojnie.

Jeżeli chodzi o jego wyciszenie, nie wiem, ale to poezja jak "klekota" można ściszyć. Spalanie już się u nas pojawiło z drobnymi uszczypliwościami, więc nie zaczynam tematu ;)

Wygląd. Tak to auto, które na pewno przyciąga wzrok, ale zdaję sobie sprawę, że zarówno brzydzi jak i zachwyca - no dobra jest akceptowalne. Nie wiem czy wspomniana E65 była bardziej kontrowersyjna. Możliwe. Nie mnie oceniać, ja wybrałem dokładnie to auto, bo miałem przeciwne zdanie do Pana, który wybrał to:

https://www.youtube.com/watch?v=-3Ek88UWWtY

BMW to w sumie najnowsza platforma i to widać. Mogę się założyć, że coś na wzór Iconic Glow będzie można dostrzec u konkurencji. Trochę z tego szydziłem na początku, ale fajnie to wygląda jak się zaczyna ściemniać. Czy auto krzyczy, nie wiem wisi mi to i powiewa, nie czułem się tak dobrze w LSie i S8/A8. Więc nie bardzo mnie interesuje, co tam kto na ulicy mówi. Mi się podoba środek, gabaryt, komfort...

Wspomniany komfort jest niesamowity, materiały super, a wyciszenie rewelacyjne. Systemy wspomagające - dla mnie zbędna rzecz, nie korzystam np z autonomicznego parkowania, a jakiś pakiet celowo wykluczyłem tak jak ekran z tyłu. Dlaczego, bo jeżdżę z przodu.  Na pewno warto zadbać o estetykę czyli BMW Individual i choćby szklane aplikacje, to dodaje wnętrzu ekskluzywności.

To tak pokrótce, mam niespełna 8000km i na razie jest ok. Cieszy tak samo jak przy odbiorze. Może nie zachwycam się tak jak kiedyś, ale to pewnie kwestia doświadczenia z innymi autami.

Edited by Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz