Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Na placu była zwykła 1ka, wygląda średnio. Faktycznie Bravo II. Natomiast stała M235i i pakiet zupełnie odmienia ten samochód wygląda o niebo lepiej, aniżeli "golas".

Podobieństwa do innych niestety zauważalne. Ale my zegarkowcy znamy temat ;)

@piteksa nie myślałeś o M235GC? To bryła zbliżona do auta, które nabył Paweł @Paulus57ostatnio i wygląda na prawdę dobrze.

Bycie influencerem w dzisiejszym Świecie, dodatkowo obrzydliwie bogatym jest opłacalne. Nie sądzisz? Ktoś kto nie ma własnego zdania i nie potrafi się bronić przez wpływem, jest podatny na sugestie; niestety nic z tym, ani Ty a ni ja nie zrobimy. Czym różni się Polak od Amerykanina? Przecież 3/4 głosujących idzie i oddaje głos na plakat z ładnym uśmiechem. Bez studiowania historii, programu, życiorysu etc...

Uwolniliśmy się w cudzysłowie, oznacza to ni mniej ni więcej, że trafiliśmy do innej strefy wpływu. Moim zdaniem perspektywicznej w rozwoju. Jednakze nie będę poruszał tematu "uwłaszczenia nomenklatury"... Bo to nie dział na tego typu pierdolety.

Więc nie wiem skąd stwierdzenie, że zrobiliśmy to sami. Akurat interesuję się tematem; więc w przybliżeniu mogę napisać, że to się udało, bo Gorbaczow wykonał tzw. "manewr ucieczki do przodu". Zmianę ustrojową w Polsce nadzorowało dwóch ludzi ówczesny szef KGB Włodzimierz Kriuczkow oraz Daniel Fried z Departamentu Stanu, który z automatu został doradcą politycznym w Ambasadzie USA w Warszawie. Zapewne pilnował, czy powierzony plan zmiany ustrojowej generałowi Kiszczakowi idzie zgodnie z założeniami Białego Domu przy kremlowskich ustępstwach. Więc nie wiem skąd posądzenie o naiwność?

Co do miłosnego uścisku "braci" ze wschodu. Może przytoczę jeden przykład. W planie Marshalla niestety Polska trafiła do wschodniej strefy wpływów tak samo jak Niemcy wschodnie.

Pewnie niewielu wie, ale uzyskalismy reparacje wojenne. Oczywiście od Rosjan. Polegały one na tym, że węgiel wydobywany (nie pamiętam regionu) trafiał prosto na wschód. Dopiero po śmierci Stalina polska dyplomacja uprosiła się o "zniesienie" reparacji, byleby tylko przestali drenować naszą ziemię. To się udało... Więc tak postrzegam "duszenie" Pomijając zabite przez wschodniaków na wstępie takie projekty jak Syrena Sport, która była okrzyknięta najlepszym samochodem za żelazną kurtyną. Ponadto kartki, przydziały i przynależność do partii.

Każdy z nas póki co, ma jeszcze prawi wyboru. Możemy kierować się sympatiami politycznymi, nikt nam tego nie broni. Co ma kontekst do prawa w stanie Kalifornia?

Chodzi mi o sam fakt; że nie godząc się na kastrację dziecka; sąd pozbawia rodzica prawa do opieki nad nim.

W nosie mam czy wyślizgał się na tym i zrobił z tego drogę do kariery. Ja wyraźnie napisałem, że w pewnych kwestiach "zabrnęliśmy zdecydowanie za daleko"...

Pojeździłem iX1 - niezła alternatywa do miasta. Całkiem przyzwoite zużycie na poziomie ~22kWh/100km mieszana trasa; miasto, Ska, krajówka. Zrobiłem ok. 80km.

Prowadzenie auta na przyzwoitym poziomie, niestety przeniesienie napędu jest dziwne. Pojazd podczas przyśpieszania dosłownie tańczył na drodze. Dziwne uczucie.

Materiały dramatyczne - to poprzednia epoka. Nie ma co komentować, taki jest zamysł, więc część konsumentów tak wybiera. Spasowanie bardzo dobre. Tłumienie niezłe, trzymanie się drogi przyzwoite, choć miałem dziwne wrażenie, że jest trochę podsterowny, hamowanie bardzo dobre. Przyśpieszenie wersji iX20 - akceptowalne.

IMG_20250331_155637.thumb.jpg.894b19b2ba8fdd4d0586bf116c321a9d.jpg

IMG_20250331_152640.thumb.jpg.04b0ca19723c6d716d637dd8d14a1aa4.jpg

IMG_20250331_152631.thumb.jpg.7d5d97f667fde88f72e46d794a9acfa5.jpg

@pitekspomyśl nad 2jką w wersji Gran Coupe :) 

IMG_20250331_161332.thumb.jpg.6b5f041603c6cd7cd281f0092d32b194.jpg

Obczaiłem również M4FL, no jest drapieżnik, tutaj z ogumieniem track...

IMG_20250331_162328.thumb.jpg.0d9388450ae871735592aa1b8236d681.jpg

IMG_20250331_162339.thumb.jpg.71c841c7cb17c20dee5d327624d6c125.jpgIMG_20250331_162356.thumb.jpg.afb869253e0c278241ce60439b64b24f.jpg

Nie podoba mi się tył tego auta.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, piteks napisał(-a):

Nie podoba mi się tył tego auta.

https://maxtondesign.pl/pol_m_Nasza-Oferta_BMW_Seria-1_F70-2024-15368.html

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Dla Renault byloby lepiej gdyby to byl Prima Aprilis 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Dla Renault byloby lepiej gdyby to byl Prima Aprilis 😂

A to akurat fakt 😂 Fiat wtopił strasznie 😔 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, cordi7 napisał(-a):

A to akurat fakt 😂 Fiat wtopił strasznie 😔 

Fiat, Opel, Jeep, ze o DS nie wspomne... Jeszcze niedawno Opel konkurowal mocno z VW, teraz Astry nie widzialem na zywo z jakies 2 miesiace, a Golfy stoja na kazdym parkingu. Kiedys Cherokee, Grand Cherokee, Wranglera widzialo sie wszedzie, a teraz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprzedni prezes tak zaorał całą grupę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Admof napisał(-a):

poprzedni prezes tak zaorał całą grupę

Tavares odszedł z takim pakietem, jak Calhoun z Boeinga - i równie mu się należał 😆

https://www.motor1.com/news/752100/carlos-tavares-pay-stellantis-ceo/

31 minut temu, Wacor napisał(-a):

Na szczęście dla Renault bo ta fuzja to

byłby pocałunek śmierci najpewniej…

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobotę mam umówioną jazdę M135. Opisze wrażenia:)

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, piteks napisał(-a):

W sobotę mam umówioną jazdę M135. Opisze wrażenia:)

I foty!!!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Auto złapało dystanse plus parę drobnych modów i wygląda na to, że teraz już tylko jeździć.

Czym dłużej jeżdżę tym bardziej lubię to auto.

PHOTO-2025-04-01-10-21-40.thumb.jpg.1cd69d7d6fd1e395b4436e0ed86fd5af.jpg

PHOTO-2025-04-01-10-21-41.thumb.jpg.f57e7afa3c53751346dbf00056d8abba.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Auto złapało dystanse plus parę drobnych modów i wygląda na to, że teraz już tylko jeździć.

A Zimny w odstawkę poszedł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

A Zimny w odstawkę poszedł?

Jimniaka już nie mam, poszedł do ludzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Jimniaka już nie mam, poszedł do ludzi

Tak domniemałem, czyli pod wpływem chwili zakup, który się nie sprawdził ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już zwiedziłem wszystkie okoliczne pola i lasy to stwierdziłem, że do niczego innego się za bardzo nie nadaje. Ale miałem, sprawdziłem, teraz już wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Jak już zwiedziłem wszystkie okoliczne pola i lasy to stwierdziłem, że do niczego innego się za bardzo nie nadaje. Ale miałem, sprawdziłem, teraz już wiem.

Kiedyś chciałem się w to bawić, nawet bazę miałem odpowiednią, bo na ramie, reduktor, blokadę. Ale jakoś mi przeszło. Żona mi kupiła jakiś offroadowy kurs w ubiegłym roku, przepadło, nawet d*py mi się nie chciało ruszyć. 

Jakoś kręci mnie zdecydowanie bardziej asfalt. Choć powoli chyba dziadzieję, bo coraz lepiej czuję się jadąc jak emerson..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile ludzi - tyle opinii (a w przypadku Polaków nawet o jedną więcej). Dla mnie Merc ale nie w tym kolorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
26 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

które ładniejsze? 😉

20250404_100904.jpg

Audi A7 i Mercedes CLS...

W przypadku załączonego zdjęcia, myślę że o wyborze decydowało by też wnętrze (desing deski rozdzielczej itd.) I właściwości jezdne.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch ładniejszy jest BMW G30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Z tych dwóch ładniejszy jest BMW G30.

Ja bym napisał, że LCI :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konkurs dotyczy aktualnie produkowanych aut , G30 to już historia,  piękna historia modelu 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

konkurs dotyczy aktualnie produkowanych aut , G30 to już historia,  piękna historia modelu 😍

Jerzy to trudne zestawienie, C8 na rynku od 7 lat. Trochę spowszedniała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Tommaso napisał(-a):

To flat white?
Jak sie klei?

2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

które ładniejsze? 😉

20250404_100904.jpg

EEeeeeee...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi