Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, mandaryn44 napisał(-a):

Filtr kabinowy wymienia się samemu minimum raz w roku, a najlepiej co pół roku. Kup dobry węglowy i wymień sobie sam. Proste i tanie. 

pewnie że tak , tylko że od 2016r już tego nie robię,  bo raz w roku w ramach przeglądu filtr był wymieniony , tak było w przypadku Tiguana , 3er , i 5er,  za rok sam wymienię, 500zł za filtr kabinowy z wymianą ,to przesada 🫤

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, satanic napisał(-a):

Takie wpadło.

IMG_20250712_120949_483.jpg

Z USA czy krajowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy właściciel z USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, satanic napisał(-a):

Takie wpadło.

IMG_20250712_120949_483.jpg

Gratuluję, oświeć ignoranta i napisz coś więcej o swoim nabytku. :) 

20 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Ten kolor na żywo wygląda obłędnie. Nawet sprzedawca strzelił mulberry red, po moim stwierdzeniu, że mam już kolor upatrzony. 

Chyba jednak będzie inny kolor. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Coś czuję, że będzie Bright Dusk :) 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lexus RX II generacji jak się nie mylę.

Czasem można spotkać Lexusy RX I generacji na taksówkach… 

Może to świadczyć o niesamowitej jakości…

Tak zaawansowanej wiekowo konkurencji nie widuje się na ulicy.

A co dopiero na taksówce…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Remy napisał(-a):

Lexus RX II generacji jak się nie mylę.

Czasem można spotkać Lexusy RX I generacji na taksówkach… 

Może to świadczyć o niesamowitej jakości…

Tak zaawansowanej wiekowo konkurencji nie widuje się na ulicy.

A co dopiero na taksówce…

III

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Coś czuję, że będzie Bright Dusk :) 

Mulberry Red podobnie jak czarny bywa kłopotliwy, to tzw. kolor brudzący. Będzie albo darmowy szary, albo Forest Lake lub ten trzeci, który podałeś. Wybór koloru tradycyjnie pozostawiam żonie. Tak tu nas zwykle bywa, ja wybieram tylko markę i model. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Mulberry Red podobno jak czarny bywa kłopotliwy, to tzw. kolor brudzący. Będzie albo darmowy szary, albo Forest Lake lub ten trzeci, który podałeś. Wybór koloru tradycyjnie pozostawiam żonie. Tak tu nas zwykle bywa, ja wybieram tylko markę i model. :) 

W każdym będzie mu dobrze :) 

EDIT:

Wróć - może nie wziąłbym prawie na pewno białego!

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a):

W każdym będzie mu dobrze :) 

EDIT:

Wróć - może nie wziąłbym prawie na pewno białego!

Dużo zależy od dobrego oświetlenia, te kolory dopiero wtedy zaczynają żyć. A Bright Dusk fajnie wygląda w słoneczną pogodę, widziałem na żywo i robi rzeczywiście bardzo dobre wrażenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Dużo zależy od dobrego oświetlenia, te kolory dopiero wtedy zaczynają żyć. A Bright Dusk fajnie wygląda w słoneczną pogodę, widziałem na żywo i robi rzeczywiście bardzo dobre wrażenie. 

Wiem, patrzyłem ostatnio jak byłem na przeglądzie po "dotarciu" i się biłem z myślami (cóż, żem ja uczynił) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Wiem, patrzyłem ostatnio jak byłem na przeglądzie po "dotarciu" i się biłem z myślami (cóż, żem ja uczynił) ;)

A jaki masz kolor w XC 90?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czytam tą dyskusję o kolorach... 

Nigdy nie przejmowałem się zanadto kolorem. 

Punto, Stilo i Imprezę dostałem, więc "darowanemu koniowi...", Swifta chciałem w białej perle, ale czerwony był 6000zl tańszy*, a Alfę brałem jaka była i... zupełnie przypadkiem trafiłem w dziesiątkę, bo Ganinex naprawdę na zdjęciach nie oddał piękna tego koloru. Można mówić, że jak na taką wyścigowkę jest zbyt stonowany, ale ona jest piękna w tej zieleni. 

Jedynym kolorem, który świadomie wybrałem z "palety" był ten:

IMG_20250509_093742.thumb.jpg.bdf64849ee55b24831e200f18fcf29ff.jpg

;)

BTW, przegoniłem dziś Giulie na trasie do Nowego Targu i z powrotem i to auto lata. 

Owszem, dla niektórych to tylko 280KM, ale uważam, że w codziennym ruchu to aż za dużo, bo to auto bardzo namawia do grzechu ;)

Pomarańczą trzeba się wysilać, żeby nie zamulać, a Alfą trzeba pilnować, żeby prawka nie stracić :)

*dziś bym zapłacił 6kzl za kolor, ale wtedy to były prawie 2 moje pensje... 

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

A jaki masz kolor w XC 90?

Vapour Grey

2 minuty temu, pmwas napisał(-a):

Punto, Stilo i Imprezę dostałem, więc "darowanemu koniowi...", Swifta chciałem w białej perle, ale czerwony był 6000zl tańszy, a Alfę brałem jaka była i... zupełnie przypadkiem trafiłem w dziesiątkę. 

;)

Ja czasami tak mam, że jakiś kolor mi się podoba. Później widzę, że w innym lepiej wygląda dany pojazd oraz model i trochę się gryzę z myślami, ale nie do krwi ;) 

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A swoją drogą (przepraszam, wiem że on ma swój osobny temat), ale ja się bardzo cieszę, że wbrew logice, wbrew rozsądkowi (po doświadczeniach z czarnym 💩) i na przekór wielkiemu hejtowi że strony rodziny zdecydowałem się tą 🍊 kupić. 

To jest tak piękne auto, że jemu można naprawdę dużo wybaczyć. UAZik jak UAZik, jakość stereotypowo wręcz ruska, ale ten kolor i te zderzaki "robią robotę". Jak stoi obok czarnego, to jakby stały dwa równe auta... 

Miała być piękna i bestia, a finalnie są dwie - jakże różne - piękne bestie ;)

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Lexus RX350 z 2009r., może i wiekowy, ale dla mnie i tak duży przeskok, jestem zadowolony, jazda to czysta przyjemność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, pmwas napisał(-a):

A swoją drogą (przepraszam, wiem że on ma swój osobny temat), ale ja się bardzo cieszę, że wbrew logice, wbrew rozsądkowi (po doświadczeniach z czarnym 💩) i na przekór wielkiemu hejtowi że strony rodziny zdecydowałem się tą 🍊 kupić. 

To jest tak piękne auto, że jemu można naprawdę dużo wybaczyć. UAZik jak UAZik, jakość stereotypowo wręcz ruska, ale ten kolor i te zderzaki "robią robotę". Jak stoi obok czarnego, to jakby stały dwa równe auta... 

Miała być piękna i bestia, a finalnie są dwie - jakże różne - piękne bestie ;)

Za co przepraszać? Dzielenie się pasją motoryzacyjną jest równie fascynujące jak tą zegarkową. Napomknę jedynie, że w dziale po godzinach, ten temat jest najbardziej poczytny, a w skali forum pewnie TOP 3 może 4. Więc dzielmy się wrażeniami, wrzucajmy zdjęcia, recenzje i po prostu cieszmy się tym razem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie system aromatyzacji i jonizacji w Audi działa fenomenalnie , teraz wiem dlaczego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, pmwas napisał(-a):

Punto, Stilo i Imprezę dostałem, więc "darowanemu koniowi...", Swifta chciałem w białej perle, ale czerwony był 6000zl tańszy*, a Alfę brałem jaka była i... zupełnie przypadkiem trafiłem w dziesiątkę, bo Ganinex naprawdę na zdjęciach nie oddał piękna tego koloru. Można mówić, że jak na taką wyścigowkę jest zbyt stonowany, ale ona jest piękna w tej zieleni. 

;)

BTW, przegoniłem dziś Giulie na trasie do Nowego Targu i z powrotem i to auto lata. 

Owszem, dla niektórych to tylko 280KM, ale uważam, że w codziennym ruchu to aż za dużo, bo to auto bardzo namawia do grzechu ;)

Pomarańczą trzeba się wysilać, żeby nie zamulać, a Alfą trzeba pilnować, żeby prawka nie stracić :)

*dziś bym zapłacił 6kzl za kolor, ale wtedy to były prawie 2 moje pensje... 

Kolor ma znaczenie, ale jak się określony budżet i człowiek staje przed dylematem: kolor czy światła skrętne.?

Albo jesteś przesadnie skromny, albo kokietujesz, 280 KM to już duża moc i wymaga rozsądku w jej wykorzystywaniu. 

Świetny jest ten kolor UAZ-a, pochwal się Gulią. :) 

10 godzin temu, satanic napisał(-a):

Lexus RX350 z 2009r., może i wiekowy, ale dla mnie i tak duży przeskok, jestem zadowolony, jazda to czysta przyjemność.

No właśnie niezniszczalność Lexusa jest dla mnie problemem. Choć faworytem aktualnie jest XC 60 T8, to w podobnym budżecie jest NX 350 i co wybrać, "wodotryski" pierwszego, czy "stabilizację" drugiego? ES 300 już podobno nie ma, ale bardzo nie żałuję, bo prawie 5m do miasta to jak dla mnie za dużo. 

Ile ma koni i Nm Twój Lexus? 

5 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Za co przepraszać? Dzielenie się pasją motoryzacyjną jest równie fascynujące jak tą zegarkową. Napomknę jedynie, że w dziale po godzinach, ten temat jest najbardziej poczytny, a w skali forum pewnie TOP 3 może 4. Więc dzielmy się wrażeniami, wrzucajmy zdjęcia, recenzje i po prostu cieszmy się tym razem!

W pełni zgadzam się z Twoją opinią. Wątek samochodowy, to nie Wikipedia i tu właśnie emocje i subiektywne oceny, wybory, są najciekawsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, satanic napisał(-a):

pewnie posłuży jeszcze kolejnemu właścicielowi…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, pmwas napisał(-a):

Ty jednak jesteś nienormalny 😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, beniowski napisał(-a):

Ty jednak jesteś nienormalny 😂.

Chyba tylko w tym pozytywnym znaczeniu. Te samochody się doskonale uzupełniają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi