Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Swojego miałem z 2001 roku dokładnie taką samą pojemność, rozstałem się z nim po dwóch latach i sprzedałem go na giełdzie samochodowej w Mysłowicach u handlarza za kwotę 1500 zł 😊

To swieżynka ;) mój był z 93 jeszcze miał ręczne ssanie ;) a skończył na złomie bo kielichy przerdzewiały 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, piteks napisał(-a):

Byłem na wschodzie słońca, na Babiej Górze. 

Bez fotki się nie liczy 😉

czy smartfon i keyless nie były na dłużej w jednej kieszeń ? u mnie- w BMW jak i Audi- często ta rzecz jest przyczyną problemów z działaniem keylessa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

Bez fotki się nie liczy 😉

czy smartfon i keyless nie były na dłużej w jednej kieszeń ? u mnie- w BMW jak i Audi- często ta rzecz jest przyczyną problemów z działaniem keylessa

Nie. Telefon w jednej, a klucz w drugiej. Jak byłem w sylwestra na Babiej, to warunki były bardziej ekstremalne i klucz działał bezproblemowo. Dzisiaj pogoda była lepsza, na pewno nie było tyle wilgoci i śniegu, a kluczyk odmówił posłuszeństwa. Bateria była wymieniana ok. 3-4 miesiące temu. Zresztą teraz wszystko działa bez zarzutu. 

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś w A4 udało mi się zamknąć kluczyk w aucie (też był keyless) ale wtedy też, w aucie został telefon. Zadzwoniłem do domu i moja Asia dała kluczyk mojemu tacie , który mi go przywiózł🤪.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, vvv napisał(-a):

To swieżynka ;) mój był z 93 jeszcze miał ręczne ssanie ;) a skończył na złomie bo kielichy przerdzewiały 

A jeszcze były pamiętam te wersje 1.4 Fire w tych to podobno była moc 🔥 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

A jeszcze były pamiętam te wersje 1.4 Fire w tych to podobno była moc 🔥 

W Stilo był 1.4 95KM chyba jeszcze z serii Fire. Dobre te silniki były. 

Godzinę temu, piteks napisał(-a):

Kiedyś w A4 udało mi się zamknąć kluczyk w aucie (też był keyless) ale wtedy też, w aucie został telefon. Zadzwoniłem do domu i moja Asia dała kluczyk mojemu tacie , który mi go przywiózł🤪.

Ja w alfie mam wyłączoną opcję otwierania bezkluczykowego - tylko przyciskiem na kluczyku. Mnie się systemy bezkluczykowe nie podobają... Ale ja jestem starej daty jeśli chodzi o motoryzację (tudzież gadżety elektroniczne) 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz keyless zawodzi i w Skodzie i w Audi i w Volksvagenie. Ostatnio jakiś filmik na YT widziałem gdzie użytkownik Cupry na keyless pomstował. U mnie w Skodzie w deszczową pogodę też keyless kilka razy już zawiódł, ale przynajmniej przyciskiem na kluczyku można było auto otworzyć.
W poprzedniej generacji żadnych problemów nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi