Kawasaki 1 #12351 Napisano 5 Września 2015 To jest JUKE-R z silnikiem i napędami od GTR-a, ponad 500KM, no i bardzo limitowana ilość stąd chora cena. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15803 #12352 Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Nissan's Joke Edytowane 5 Września 2015 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #12353 Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Strzelił mi uszczelniacz na wale korbowym, ehhhh...Rozrząd do ściągnięcia, chociaż wymieniałem w grudniu. Już jestem umówioby do Forda. Mechanik, który wymieniał rozrząd i uszczelniacz tenże właśnie wypiął się na mnie, więc zrobie to w Fordzie. Bagatela 1400 pln po długich negocjacjach, ale chociaż 2 lata gwarancji dają. Edytowane 5 Września 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 457 #12354 Napisano 5 Września 2015 Moja zabaweczka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #12355 Napisano 5 Września 2015 Strzelił mi uszczelniacz na wale korbowym, ehhhh...Rozrząd do ściągnięcia, chociaż wymieniałem w grudniu. Już jestem umówioby do Forda. Mechanik, który wymieniał rozrząd i uszczelniacz tenże właśnie wypiął się na mnie, więc zrobie to w Fordzie. Bagatela 1400 pln po długich negocjacjach, ale chociaż 2 lata gwarancji dają.jak to się wypiął? takie życie z mechanikami. u mnie 2 lata temu była wymieniana uszczelka pod pokrywą zaworów bo lekko się pociła, po roku kupiłem kolejną i tym razem zrobiłem to sam i wiem że teraz musi być ok "stara" była w 3 miejscach podwinięta, jak to wyglądało można się domyślić. nawet wymiana oleju w automacie nie jest taka zła a po zapytaniu mechanika czy wymieni olej w skrzyni i odpowiedzi "jak będzie trzeba to się jakoś wymieni" człowiek już nie ma złudzeń 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #12356 Napisano 5 Września 2015 Chyba każdy ma takie zdanie. Już wolę w serwisie, chociaż gwarancja jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #12357 Napisano 6 Września 2015 @ Darecki, fajne Disco Jesteś z niego zadowolony? 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7550 #12358 Napisano 6 Września 2015 Ja wczoraj odgrzybiałem w foce parownik i wymieniałem filtr w foce i ja pierd.le dajcie mi tego projektanta który projektował umiejscowienie filtra przeciwpyłkowego to mu normalnie... 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #12359 Napisano 6 Września 2015 Ja wczoraj odgrzybiałem w foce parownik i wymieniałem filtr w foce i ja pierd.le dajcie mi tego projektanta który projektował umiejscowienie filtra przeciwpyłkowego to mu normalnie...Czyli, co mysisz odkręcać pedał gazu, żeby wymienić filtr kabinowy?, witaj w klubie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7550 #12360 Napisano 6 Września 2015 Niestety próbowałem bez bo są patenty z nacinaiem filtra, ale jednak odkręciłem. Do tej czynności potrzeba niebywałych zdolności akrobatyczno-sprawnościowych. Dobry test cierpliwości. Okazało się, knuty z forda ostatnio filtra nie zmieniły taki był zasyfiony. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 457 #12361 Napisano 6 Września 2015 @ Darecki, fajne Disco Jesteś z niego zadowolony?Tak, nawet bardzo. Mam go 5 lat i w sumie robię tylko rzeczy eksploatacyjne w rozumieniu tego dla auta terenowego. Generalnie nie miałem awarii zatrzymującej auto Poza tym to bardzo wygodny wóz wyprawowy połykający kilometry asfaltu i dający sobie radę lepiej niż dobrze w terenie, do tego jak na terenówkę jest bardzo ekonomiczny. Jedna z wad to zbyt mała moc, tylko 138KM w porównaniu do współczesnych aut gdzie średnia to jakieś 180KM nie robi szału (ale od czego jest reduktor) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #12362 Napisano 6 Września 2015 Dzięki za info Od dawna podoba mi się ten model i czasami nachodzą myśli, aby sobie taką przeprawówkę zbudować.Jedyny problem to wieczny barak czasu, aby choć spróbować wykorzystać jego możliwości Może kiedyś... 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #12363 Napisano 6 Września 2015 Niestety próbowałem bez bo są patenty z nacinaiem filtra, ale jednak odkręciłem. Do tej czynności potrzeba niebywałych zdolności akrobatyczno-sprawnościowych. Dobry test cierpliwości. Okazało się, knuty z forda ostatnio filtra nie zmieniły taki był zasyfiony.Fakt. Akrobatyka max 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 457 #12364 Napisano 6 Września 2015 Dzięki za info Od dawna podoba mi się ten model i czasami nachodzą myśli, aby sobie taką przeprawówkę zbudować.Jedyny problem to wieczny barak czasu, aby choć spróbować wykorzystać jego możliwości Może kiedyś...Jedyny problem z tym modelem to jego wiek. Ja mojego kupiłem jako 7-latka i dobrze trafiłem W tej chwili mam pewne auto które znam i pewnie pojeżdżę nim jeszcze kilka lat. Jednak gdybym chciał teraz kupować DII to przemyślał bym to kilka razy, gdyż bardzo już trudno o rokujący egzemplarz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hebson 0 #12365 Napisano 6 Września 2015 Moja ślicznotka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #12366 Napisano 6 Września 2015 Moi koledzy ujeżdżają Disco jedynki z silnikami 200tdi i 300tdi i bardzo sobie chwalą... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #12367 Napisano 6 Września 2015 Jedyny problem z tym modelem to jego wiek. Ja mojego kupiłem jako 7-latka i dobrze trafiłem W tej chwili mam pewne auto które znam i pewnie pojeżdżę nim jeszcze kilka lat. Jednak gdybym chciał teraz kupować DII to przemyślał bym to kilka razy, gdyż bardzo już trudno o rokujący egzemplarz.To prawda, samochody są coraz starsze i tych dobrych ubywa...:-( 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 457 #12368 Napisano 6 Września 2015 200tdi i 300tdi to bardzo proste i trwałe silniki, jednak patrząc na Disco jeżdżące "wyprawowo" to widać już ich zużycie i awaryjność. DI to taka jeżdżąca bomba z opóźnionym zapłonem coś tam zawsze może się wysypać. Powoli ta przypadłość dopada i DII 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 457 #12369 Napisano 6 Września 2015 To prawda, samochody są coraz starsze i tych dobrych ubywa...:-(Fakt. Stare, proste i trwałe Land Rovery, Toyoty LC i Patrole się skończyły. LR ze swoim TDV6, Toyota z D4D i Patrol z wybuchającym 3.0 to już dramat. Silniki na wyprawy skończyły się na 300tdi (LR DI), td5 (LR DII), 2,8 R6 (Patrol) i starym prostym 3.0 Toyoty sprzed epoki CR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #12370 Napisano 6 Września 2015 Kolega ostatnio kupi Parcha z 3.0 d (wymienionym na gwarancji) tylko dlatego, że to najmłodsze roczniki. Następnie poszukał 4.2 z anglika i ma praktycznie niezniszczalny samochód, bo rozebrany został do niemal ostatniej śrubki i zakonserwowany :-) 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 457 #12371 Napisano 6 Września 2015 To jest metoda, ale wymaga sporo zaangażowania. Jak wieść niesie Parchy Y-61 to rdza, wybuchające diesle 3.0 i najlepsze w tej klasie właściwości terenowe. Ale już Parch porządnie zakonserwowany, z motorem 4,2 to hohoho cukiereczek I takiego bym chciał, ale nie mam tyle samozaparcia żeby to cudo sobie złożyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #12372 Napisano 6 Września 2015 Sporo zachodu z tym było i kasy też nie mało wpakował, ale silnik 3.0 dobrze sprzedał Kolejna sprawa, to nie jego jedyny samochód i nie spieszylo mu się więc wszystko zostało dopracowane 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 457 #12373 Napisano 6 Września 2015 4x4 raczej nie powinno być jedynym autem w rodzinie Lubię nim jeździć, ale jednak nic nie zastąpi na asfalcie zwykłego płaskacza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #12374 Napisano 6 Września 2015 To prawda :-) 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #12375 Napisano 6 Września 2015 Ja najbardziej tęsknię za nim ... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach