Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

No i teraz wiem, że już nic nie wiem. :)

Zadzwoniłem do wulkanizatora u którego zawsze wymieniam opony i mi powiedział żebym odpuścił Goodyear'a bo to "gówno",

podobno po dwóch latach pękają i wyłażą druty. Powiedział że kiedyś opony tej firmy były super, a teraz została tylko duża cena i kiepska jakość.  :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak bo jeden model im nie wyszedł. Niech się wulkanizator puknie.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I

No i teraz wiem, że już nic nie wiem. :)

Zadzwoniłem do wulkanizatora u którego zawsze wymieniam opony i mi powiedział żebym odpuścił Goodyear'a bo to "gówno",

podobno po dwóch latach pękają i wyłażą druty. Powiedział że kiedyś opony tej firmy były super, a teraz została tylko duża cena i kiepska jakość.  :)

I dlatego maja 5lat gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na GY złego słowa nie powiem.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I

I dlatego maja 5lat gwarancji

Co by nie było to w środę zamówię opony Goodyear'a, bo mi się podobają. :)

Do mojego "dziadkowozu" pasują jak ulał i na dodatek mój wymiar jest jeszcze w promocji i kosztuje teraz 272 zł. za szt.

Edytowane przez dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by nie było to w środę zamówię opony Goodyear'a, bo mi się podobają. :)

Do mojego "dziadkowozu" pasują jak ulał i na dodatek mój wymiar jest jeszcze w promocji i kosztuje teraz 272 zł. za szt.

Matko, żeby moje opony tyle kosztowały :)

Bierz GY i się nie zastanawiaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ciekawostkę wspomnę, że ze wszystkich moich startów w rajdach amatorskich udało mi się wygrać tylko raz. Zimą na letnich oponach :)

Prognozy wskazywały na brak opadów a tu niespodziewanie spadł śnieg. Najpierw były więc próby na ośnieżonej płycie lotniska a druga część - te same próby jeszcze raz. W pierwszej serii dostałem łomot ale główni konkurenci łapali taryfy więc nie mieli dużej przewagi. A w drugiej części śnieg się rozjechał i było mokro...

Edytowane przez gustaw6666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie czy kierowca amator wyczuje roznice miedzy markami opon premium? Duzo chyba robi reklama i upodobanie danej marki. Czy sie myle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie czy kierowca amator wyczuje roznice miedzy markami opon premium? Duzo chyba robi reklama i upodobanie danej marki. Czy sie myle?

Można to odnieść do wszystkich zakupów. Jednakże lepiej mieć coś premium niż nie mieć ;) Taka ludzka próżność, a i może efekt placebo potem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie masz rację Overrange.Chyba, że wchodzi w grę sytuacja, że dana opona ma jakąś ewidentnie mocną lub słabą cechę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem kiedyś do Hondy Legend opony Toyo letnie, nowe... nie dało się tego ścierwa wyważyć tak aby pomiędzy 140 a 160 nie wyczuwało się drgań. W końcu dali sobie radę z tym panowie na Wrzesińskiej w Poznaniu ustawiając je na tzw. Hunterze z rolką. Kupiłem następnie zimowe opony Nokian i te udało sie wyważyć na zwykłej maszynie bez zbędnych ceregieli. Obecnie jeżdrzę na oponach Nexen wielosezonowych, na dużym Dodgu i na małym i nie mogę złego słowa na ich temat powiedzieć mimo, że miałem opory przed zakupem koreańskiego paskudztwa, a tu proszę...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koreańskie opony to jak auta - coraz lepsze ;)

Miałem Hankooki zimowe parę lat temu na Mitsubishi i były bardzo dobre, choć najlepsze opony jakie miałem na śnieg to były Frigo i wielosezonowe Navigatory. Szkoda, że Dębica nie robi Frigo w moim rozmiarze. Nie zastanawiałbym się nawet sekundy. O markowych Pirelli Sotto Zero pisałem parę stron wcześniej. Można je scharakteryzować jednym słowem - dramat. Tak więc nie wszystko co markowe musi być ok. Nokiany miałem letnie i wytrzymały 100 kkm. Super gumy były.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...najlepsze opony jakie miałem na śnieg to były Frigo i wielosezonowe Navigatory.

Chcesz przez to powiedzieć, że całoroczne Navigatory na śniegu wyprzedzały inne zimowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ciekawostkę wspomnę, że ze wszystkich moich startów w rajdach amatorskich udało mi się wygrać tylko raz. Zimą na letnich oponach :)

W moich czasach były tylko d124 ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sobie latam bmw i chwale sobie spalanie komfort jest poprawny

post-37475-0-98449900-1477937548_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam tę finezyjną rzeźbę bieżnika... :P Najlepiej wyglądały na "kapeluszu" ;)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do każdego samochodu mam/miałem dodatkowy komplet kół zimowych.

Tylko trucki są wyjątkiem, tutaj nie zmieniam i zawsze mam AT i z tych zdecydowanie najlepsze są BF Goodrich T/A KO2. Nie ma złych warunków dla tej opony.

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, taki z innej beczki, czy po podpisaniu umowy CETA, będzie można taniej z Kanady sprowadzać auta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moich czasach były tylko d124 ;)

Pamiętam jak dopytywałem jako dzieciak w połowie lat '80 dziadka o szczegóły zakupu Dużego Fiata w Polmozbycie w roku 1979 i dopłacał dodatkowo właśnie za radialne D-124 zamiast diagonalnych D-90, za pomarańczowy kolor i za tylną szybę ogrzewaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz przez to powiedzieć, że całoroczne Navigatory na śniegu wyprzedzały inne zimowe?

Aż tak to nie, ale Navigatory były świetne. Wyciągnąłem na nich w górach kumpla Audi A4 na Zimowych Michelinach

Co do Ceta, to mówią, że będzie to możliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

Nawet w testach ciąg w niutkach miały zawsze de best.

Co z tego jak był to szajs w każdych innych warunkach.

Ale wynikało to tylko z rzeźby bieżnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do każdego samochodu mam/miałem dodatkowy komplet kół zimowych.

Tylko trucki są wyjątkiem, tutaj nie zmieniam i zawsze mam AT i z tych zdecydowanie najlepsze są BF Goodrich T/A KO2. Nie ma złych warunków dla tej opony.

Hahaha powiadasz opony AT na każde warunki? 

Ja powiem tak, jeździłem moim Discovery na BFG AT kilka lat i jednocześnie zimą na zimówkach i nic w zimie nie zastąpi zimówek. Zresztą AT to guma o dość ograniczonym zastosowaniu, dobra na asfalcie i w suchym terenie. Jednak błoto i zima to jednak MT-ki i zimówki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co człowiek to opinia. Powiem tak, dzisiaj wyskoczył mi gość i musiałem ostro hamować z ok 60 km/h na suchym asfalcie w temp. 7 st. na zimówkach Continentala. Hamowanie bardzo krótkie i skuteczne z zapasem. Nie odniosłem wrażenia pływania czy innych skutków ubocznych opony zimowej. Zachowała się wzorowo. Nie mam potrzeby powtarzać tego na letnich ;)

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi