Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza od góry ewidentnie wygrywa w tym porównaniu :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi się podoba nowoczesność, stawiam na najnowszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ostatnia ;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ta na samym dole podoba mi się najbardziej.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W140 i W222 - stara bo mi sie podoba, nowa do turlania na codzień  :P

tylko nigdy nie kumałem ocb z tymi przestawionymi nawiewami w w140 :mellow:

ale i tak decha z e38 najlepsza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda kolejna bardziej rozlana. Boję się widoku następnej generacji.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnia jest tak badziewna, że łzy z oczu wyciska. Pewnie super materiały ale design idealny do teledysku disco polo, ewentualnie armeńskiego filmu SF. Koszmar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że jest zajefajna... 

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o gustach się nie rozmawia ale jednak chłopaki z merca wiedzą ocb bo mercedesy ludziom się podobają, kasa płynie do firmy. No może teraz będzie nieco inaczej przez zmiany w leasingach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o gustach się nie rozmawia ale jednak chłopaki z merca wiedzą ocb bo mercedesy ludziom się podobają, kasa płynie do firmy. No może teraz będzie nieco inaczej przez zmiany w leasingach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skromnie i czytelnie. Jest ok :)5d29c9d3a0f6b4f5640c6d3a8cfe4f65.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby tylko jakoś ten tablet wkomponowali lepiej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tablet nie jest dotykowy. Obsługa z touchpada lub kierownicy. Najgorszy element MB to powolny system multimedialny, dodatkowo brak intuicyjnych ustawień. Po dwóch latach użytkowania czasami muszę się zastanowić co gdzie wklepać...:( a pisanie palcem praktycznie nie działa...717cdf0c1b0fbfb76fc2929988cd954b.jpg

Edit: pomijając powyższe żadnych większych zastrzeżeń do tego auta nie mam:)

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skromnie i czytelnie. Jest ok :)5d29c9d3a0f6b4f5640c6d3a8cfe4f65.jpg

Złota, a skromna ;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sam ekran nie przeszkadza, chodzi o fakt, że w aucie za taką kasę, nie podoba mi się, że jakby w ostatniej chwili im się przypomniało "ej kurde ekranu zapomnieliśmy" więc go po prostu dokleili na środku. Trochę jak obrotomierze w Camaro montowane na masce :P

Dla mojego ojca np. to kompletnie dyskwalifikuje auto. Jest na etapie kupna 3-4 letniej BMW5, nawet by mógł wziąć mniejszą 3, bo byłaby lepiej wyposażona lub z mniejszym przebiegiem, ale zgodnie mówi, że nie przeżyje tych doklejanych ekranów, więc 3 odpada :P

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w sumie, aż tak nie przeszkadzają te doklejane ekrany. Powiem nawet, że mają swoje zalety są zdecydowanie wyżej niż ekrany wkomponowane w deskę przez co na krócej odrywa się wzrok od drogi.

Jak ostatnio przez chwilę jeżdziłem nowym golfem to tam ekran był dotykowy, ale był na środku konsoli centralnej.

Bardziej mnie razi, że sam ekran jest mały w porównaniu do tego jaki jest duży razem z ramką.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to prostsza wersja systemu multimedialnego, w bardziej skomplikowanej Command ekran jest większy i bardziej "wypełnia" tą samą ramkę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko tylko w Alfie Giulii wkomponowano wyświetlacz tak aby nie zachwiać designem całości. Wyświetlacze w nowych MB są dla mnie nie do przełknięcia, okropieństwo. Już wolę jak to wygląda tak jak Tesli gdzie prostokątny ekran jest umieszczony wertykalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę więcej tego jest. Volviaki nowe mają to praktycznie tak jak tesla rozwiązane, nowy Merc E klasa, podobnie jak właśnie w Alfie, zegary łączą się z ekranem systemu multimedialnego. Dzisiaj w sumie pewnie będę oglądał Infiniti Q50, tam też nie ma wklejonego tabletu. Ogólnie, niektórzy pokazują, że się da. A nawet jak się nie da, to niech to robią chociaż jak Audi. Auto gaśnie, ekran się chowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowych modelach Audi ekran nie chowa się po zgaśnięciu. Tam po prostu deska składa się głównie z ekranów.

A co do Giulii to ekran wkomponowany jest super, ale to co pokazuje i oferuje właściwie i tak do niczego się nie nadaje, to już Toyota ma lepszy system, a za VW to są dobre 10 lat do tyłu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieliczne marki rozwiązały konieczność stosowania mało estetycznych ekranów chowając je za obracanym panelem. Niestety tylko Bentley itp.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko tylko w Alfie Giulii wkomponowano wyświetlacz tak aby nie zachwiać designem całości. Wyświetlacze w nowych MB są dla mnie nie do przełknięcia, okropieństwo. Już wolę jak to wygląda tak jak Tesli gdzie prostokątny ekran jest umieszczony wertykalnie.

Niestety to wkomponowania za pomocą zagiętej plastikowej szybki wygląda bardzo słabo. W Stelvio też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi