Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Paweł Bohacz

Nastepny Klubowy Zegarek - Ankieta 1 - Cena

Jaki powinen byc koszt nastepnegoo klubowego zegarka?   

101 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

@Paweł Bohacz szacun, jesteś szef. 🙂

Zgadzam się z przedmówcami co do Nomosa, świetna propozycja. Również byłbym zainteresowany nabyciem klubowego zegarka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

To jest bardzo bardzo dobra informacja💣

Nomos ma świetnych projektantów i typografów i tutaj mamy pewność że zegarek będzie wyglądał stylowo. Czasami wystarczy niewiele zmian (np. kolorystyka indeksów w brązie jak kolory kmziz plus inny kolor tarczy.... czy jakaś zmiana cyfry... wyobraźcie sobie np 22 na 22 lecie klubu zamiast indeksu 2 w Nomos Club 🥰).

Coś takiego? 38 mm i byłaby to bardzo ciekawa propozycja. Zakładam oczywiście że kolory będą zmienione dla Nas.

ccc.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, pamiętając kłopot z consensusem w wyborze poprzednich zegarków klubowych (Stowa, Glycine) wydaje mi się, że Nomos ma największe szanse z przedstawionych propozycji. Gwarantuje elastyczność, niewielki nakład i posiada właściwą pozycję na rynku.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TIK TAK napisał(-a):

Cześć, pamiętając kłopot z consensusem w wyborze poprzednich zegarków klubowych (Stowa, Glycine) wydaje mi się, że Nomos ma największe szanse z przedstawionych propozycji. Gwarantuje elastyczność, niewielki nakład i posiada właściwą pozycję na rynku.

Zobaczymy co z tego wszystkiego nam wyjdzie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Coś takiego? 38 mm i byłaby to bardzo ciekawa propozycja. Zakładam oczywiście że kolory będą zmienione dla Nas.

ccc.thumb.png.fdb68e3cc3d83cabc96bd4ad1acf871b.png

38mm ? Taki maluszek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

38mm ? Taki maluszek ? emoji6.png

Parę lat temu mierzyłem chyba 40 mm i nie siadł przez długie uszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wybor :D

image.thumb.jpeg.df3649fc3d0118f91a1dd40cd21a76b1.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Dobry wybor :D

image.thumb.jpeg.df3649fc3d0118f91a1dd40cd21a76b1.jpeg

Wszystko super, tylko ta szpara. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Wszystko super, tylko ta szpara. :(

Ja w ogóle tego nie widzę już i kompletnie mi nie przeszkadza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Nomosem mam taki problem, że Cluba, któremu pewnie jest najbliżej do bycia wybranym jako model bazowy, naprodukowali taki pierdyliard wersji kolorystycznych, że w sumie nie ma nawet funu w projektowaniu czegoś własnego. 

Za to w Tetrę w jakichś delikatnych pastelach, innych niż róż, poszedłbym w ciemno 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Ja w ogóle tego nie widzę już i kompletnie mi nie przeszkadza. 

Zapewne nie tylko Tobie. Widząc jak popularny jest. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.04.2025 o 23:27, meinard napisał(-a):

Z Nomosem mam taki problem, że Cluba, któremu pewnie jest najbliżej do bycia wybranym jako model bazowy, naprodukowali taki pierdyliard wersji kolorystycznych, że w sumie nie ma nawet funu w projektowaniu czegoś własnego. 

Za to w Tetrę w jakichś delikatnych pastelach, innych niż róż, poszedłbym w ciemno 😍

Faktycznie Club przyciągnął naszą uwagę ale Tetra byłaby też interesującym wyborem. Na pewno innym niż reszta zegarków właśnie przez swój kształt, może rzeczywiście warto o niej pomyśleć🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

38mm to nonsens...

Różnica w l2l pomiędzy 42 a 38 ti jedyne 3mm...

Sorry ja nie chcę mieć "królika" na nadgarstku.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention]Paweł Bohacz [/mention] dzięki za dotychczasową robotę. Do mnie gadają zarówno te skonkretyzowane pomysły z pierwszego posta, jak i Nomos, Furlan, czy podobne.

Łukasz [mention]Autor1984 [/mention] Campus 42 to tylko z datą na automacie, czyli poza budżetem, który na teraz preferuje większość. Poza tym l2l to prawie 53mm. Na Twoim nadgarstku siedzi dobrze, ale jednak dla większości to już jest właśnie o te 3-4 mm za dużo.
Sam głosowałem za budżetem to 6k, generalnie w Nomosa do 1,5k EUR wchodzę w ciemno. Jeśli będzie decyzja, że idziemy w automat DUW, to też rozważę, tylko wtedy muszę się dobrze policzyć. Podobnie z Disco Volante.
Ale niestety 42mm Cluba nie udźwignę wizualnie.

A może wspomniana tetra? Ja już co prawda jedną mam, ale to super zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, rafi napisał(-a):

[mention]Paweł Bohacz [/mention] dzięki za dotychczasową robotę. Do mnie gadają zarówno te skonkretyzowane pomysły z pierwszego posta, jak i Nomos, Furlan, czy podobne.

Łukasz [mention]Autor1984 [/mention] Campus 42 to tylko z datą na automacie, czyli poza budżetem, który na teraz preferuje większość. Poza tym l2l to prawie 53mm. Na Twoim nadgarstku siedzi dobrze, ale jednak dla większości to już jest właśnie o te 3-4 mm za dużo.
Sam głosowałem za budżetem to 6k, generalnie w Nomosa do 1,5k EUR wchodzę w ciemno. Jeśli będzie decyzja, że idziemy w automat DUW, to też rozważę, tylko wtedy muszę się dobrze policzyć. Podobnie z Disco Volante.
Ale niestety 42mm Cluba nie udźwignę wizualnie.

A może wspomniana tetra? Ja już co prawda jedną mam, ale to super zegar.

Rafał, właśnie o to chodzi, o dyskusję. Jestem jak najbardziej za!!! Tetra super!

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tetra spoko , tylko w normalnym rozmiarze jak na kostkę 

Czyli jaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, rafi napisał(-a):

Czyli jaki?

Klasyczny rozmiar  , ja bym powiedział 27,5 mm ale domyślam się że dla większości 29,5 może być lepszy i taki też bym zaproponował . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem mniejszy zegarek na dużym nadgarstku wygląda lepiej niż duży zegarek na małym nadgarstku. Sam mam nadgarstek o obwodzie 19.5 cm i zarówno MAD1 jak i 34 mm Kama wygląda na nim (moim zdaniem) OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było wielokrotnie na forum ale przypomnę - obwód nadgarstka ma znaczenie ale pod warunkiem, że bierzemy tez pod uwagę budowę nadgarstka.  Płaski 18 cm będzie wyglądał z góry jak okrągły 20 cm. 

Każdy ma własne doświadczenia i każdy wie co mu pasuje :) 

9 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Moim zdaniem mniejszy zegarek na dużym nadgarstku wygląda lepiej niż duży zegarek na małym nadgarstku. Sam mam nadgarstek o obwodzie 19.5 cm i zarówno MAD1 jak i 34 mm Kama wygląda na nim (moim zdaniem) OK.

Ja mam 21 cm  obwód nadgarstka i U-boat 50 mm z potężną koronką i krótkimi uszami  jest ok ale dobrze  się czuję z VC Formmeister 41 mm z długimi uszami.  Niestety wszystko współczesne co ma mniejszą średnicę  wygląda u mnie słabo. Za to vintage  jeszcze jakoś znoszę bo lubię :)  Choć zakładam raczej żeby zrobić wyjątek od zasady ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.04.2025 o 21:12, Jan napisał(-a):

Szkoda, disco volante na nowej bransolecie wyglada świetnie.

Reszta propozycji ekstra. Brawo Pawel! 

Rozmawialem z Furlan Marri. Na ten moment sa zastockowani jesli chodzi o projekty - swoje i realizowane z innymi. Beda dostepni w 2026. W przypadku, gdyby cos sie zmienilo, jakis projekt sie wykruszyl, to sie odezwa do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi