Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysztof Skórka

Zegarek Klubowy 2026 Favre Leuba

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam wolę fajne nawiązanie do ikon polskiej popkultury niż by to miały być malowanki zegara na tarczy zegarka, ale to ja. 
Niemniej przy tej okazji może warto wrócić do odświeżenia logo Klubu. Albo przynajmniej zaprojektowania dodatkowego logotypu, w postaci skrótowca KMZiZ jakąś fajną, współczesną, zaprojektowaną specjalnie dla nas czcionką. Tak, żeby na tarczach klubowych zegarków można było umieszczać „… x KMZiZ” 

(Przykładowo „Patek Philippe x KMZiZ”).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja tam wolę fajne nawiązanie do ikon polskiej popkultury niż by to miały być malowanki zegara na tarczy zegarka, ale to ja. 
Niemniej przy tej okazji może warto wrócić do odświeżenia logo Klubu. Albo przynajmniej zaprojektowania dodatkowego logotypu, w postaci skrótowca KMZiZ jakąś fajną, współczesną, zaprojektowaną specjalnie dla nas czcionką. Tak, żeby na tarczach klubowych zegarków można było umieszczać „… x KMZiZ” 
(Przykładowo „Patek Philippe x KMZiZ”).

Był potuszany temat nowego logo w dziale Stowarzyszenia. Wyszło jak zawsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Był potuszany temat nowego logo w dziale Stowarzyszenia. Wyszło jak zawsze emoji6.png

Pamiętam. Dlatego napisałem „może warto wrócić…” i zaproponowałem konkretny scope, na którym możnaby się skupić. 

16 minut temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Ja osobiście jestem przeciwnikiem umieszczania logo Klubu na tarczy, mnie to się kojarzy z tanimi reklamowymi gadżetami, to tak jakbyśmy mieli zestaw gadżetów Klubowych (notes, długopis, zegarek) i każdy Klubowicz mógłby sobie je kupić. Wolę ciekawe projekty z historią, pomysłem i limitacją, oczywiście z umieszczeniem nawiązania do Klubu (np. na deklu). Poprzedni zegarek miał sporo wspólnego z Klubem,  kolejny może mieć np. logo na tarczy. Na ten moment skupmy się na Fave Leuba, niedługo otworzymy dyskusję nad nowym.

A jeżeli symbole Klubu są dla Ciebie ważne, to przypomnę, że skrót naszego Klubu to KMZiZ, a nie KiZi.

Mam dokładnie takie samo podejście, nie przepadam co do zasady za takimi „gadżetami reklamowymi”. Natomiast takie „x KMZiZ” wydaje się akceptowalne. Oczywiście pod warunkiem, że byłoby to estetyczne i spójne. 

Odpowiadając Krzysztof na Twoje poprzednie pytanie: ubiegłorocznego zegarka nie kupiłem, bo zwyczajnie nie trafił w mój gust. Kupiłem za to inny projekt Vratki, który mi się po prostu podoba. 
Tegoroczny jest świetny, ale mnie jednak  aktualnie nie stać. 

Edytowane przez rafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie aktualnie mamy projekt taki. Wkrótce pewnie będzie jakiś nowy. Myślę, że pomału będzie trzeba otwierać dyskusję nad zegarkiem rocznicowym na 25-lecie Stowarzyszenia i Klubu. Mamy co robić Każdy znajdzie coś dla siebie, jak nie ten, to inny. Różnorodność w tym wypadku jest wskazana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, pawel007 napisał(-a):

Najzwyczajniej nie trafil w mój gust- tylko tyle i aż tyle.

Mnie bardziej zainteresowal tytul posta z klubowym zegarkiem”dyskusja”- jaka dyskusja? Zegarek wybrany, dogadany i czekajcie na info z ceną…..jesny wybor: biore / nie biore.

Nie odmawiam NAWET PROMILA szacunku i uznania za wniesiony wklad dla ludzi, ktorzy uczestniczyli w tym projekcie. Ale zrobiliscie zegarek dla siebie-klubowy a nie forumowy.

reasumując: szacunek za wklad, czas i wynik👊

Może kiedyś doczekamy się zegarka forumowego tylko dla forumowiczów w bardziej przystępnej cenie 🤔🤔🤔

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Może kiedyś doczekamy się zegarka forumowego tylko dla forumowiczów w bardziej przystępnej cenie 🤔🤔🤔

Przecież taki był w zeszłym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Przecież taki był w zeszłym roku.

kwestia interpretacji przystępnej ceny.  ja sobie właśnie zrobiłem forumowego za całe 10 zeta :P

bdnhgmfjy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może kiedyś doczekamy się zegarka forumowego tylko dla forumowiczów w bardziej przystępnej cenie

Przystępnej cenie ? W tamtym roku był forumowy w przystępnej cenie. Myślę, że mamy większe ambicje, niż robić forumowe zegarki kwarcowe za 200 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

A jeżeli symbole Klubu są dla Ciebie ważne, to przypomnę, że skrót naszego Klubu to KMZiZ, a nie KiZi.

No bardzo merytoryczna odpowiedź ale ja nie pójdę w te klimaty, przeciwnie: są na FB grupy "wspominaczy" PRL które mają całkiem spore zasięgi ( Żyliśmy w PRL - 714tys członków, My dzieci PRL - 145tys, Żyłem w PRL - 133tys ), jest też grupka fanów komiksów z Tytusem ( Fani komiksów PRL - 3,3tys ).

Może warto tam puścić informację że powstał taki ciekawy i markowy zegarek bo jak wcześniej ktoś zauważył - to pokolenie jest już często dobrze ustawione a nostalgia wykształcona, nie zdziwię się jak tam znajdzie się wystarczająco dużo chętnych żeby nie tylko sprzedać całe minimum ale nawet zwiększyć wolumen bo same te grupy dadzą w sumie prawie milion potencjalnych zainteresowanych.

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Bugs napisał(-a):

No bardzo merytoryczna odpowiedź ale ja nie pójdę w te klimaty, przeciwnie: są na FB grupy "wspominaczy" PRL które mają całkiem spore zasięgi ( Żyliśmy w PRL - 714tys członków, My dzieci PRL - 145tys, Żyłem w PRL - 133tys ), jest też grupka fanów komiksów z Tytusem ( Fani komiksów PRL - 3,3tys ).

Może warto tam puścić informację że powstał taki ciekawy i markowy zegarek bo jak wcześniej ktoś zauważył - to pokolenie jest już często dobrze ustawione a nostalgia wykształcona, nie zdziwię się jak tam znajdzie się wystarczająco dużo chętnych żeby nie tylko sprzedać całe minimum ale nawet zwiększyć wolumen bo same te grupy dadzą w sumie prawie milion potencjalnych zainteresowanych.

Pomysł niezły. Aczkolwiek z kontekstu Twojej wypowiedzi wnioskuję, że to komiks tylko dla dzieci PRLu. Tymczasem w starym reżimie ukazało się osiemnaście z trzydziesty jeden zasadniczych ksiąg. Księga XXXI wyszła w połowie lat dwutysięcznych. Było też sporo wydań okazjonalnych/rocznicowych. Ostatnie w 2021, czyli w roku śmierci autora. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, rafi napisał(-a):

Pomysł niezły. Aczkolwiek z kontekstu Twojej wypowiedzi wnioskuję, że to komiks tylko dla dzieci PRLu. Tymczasem w starym reżimie ukazało się osiemnaście z trzydziesty jeden zasadniczych ksiąg. Księga XXXI wyszła w połowie lat dwutysięcznych. Było też sporo wydań okazjonalnych/rocznicowych. Ostatnie w 2021, czyli w roku śmierci autora. 

Jak nie tylko to tym lepiej, ja to pamiętam z dzieciństwa w PRL właśnie  jako coś do czego wszyscy wzdychaliśmy i pewnie dlatego że w tym czasie niewiele tego typu wydawnictw było do wyboru, w latach dwutysięcznych pewnie już mnóstwo. Tytusy, Żbiki, Podziemny Front, potem komiksy z Relaxów i Fantastyki - Thorgal, Kajko i Kokosz, Funky Koval. 

Teraz wydawnictwo Prószyński ( to ten Trzeci Partner ?) wznawia serię Tytusów gdzie autorem nowych ksiąg jest syn Papcia Chmiela. Akurat w tym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Bugs napisał(-a):

Jak nie tylko to tym lepiej, ja to pamiętam z dzieciństwa w PRL właśnie  jako coś do czego wszyscy wzdychaliśmy i pewnie dlatego że w tym czasie niewiele tego typu wydawnictw było do wyboru, w latach dwutysięcznych pewnie już mnóstwo. Tytusy, Żbiki, Podziemny Front, potem komiksy z Relaxów i Fantastyki - Thorgal, Kajko i Kokosz, Funky Koval. 

Teraz wydawnictwo Prószyński ( to ten Trzeci Partner ?) wznawia serię Tytusów gdzie autorem nowych ksiąg jest syn Papcia Chmiela. Akurat w tym roku.

Przypadek...? :D

I dlatego uważam, że to zegarek Klubu Miłośników TRiA a nie naszego.

Za dzieciaka czytałem te komiksy, spotkałem kiedyś Papcia Chmiela, ale małpa na tarczy to przesada.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego uważam, że to zegarek Klubu Miłośników TRiA a nie naszego.
(...) ale małpa na tarczy to przesada.

W punkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostudziliśta moje zapędy :) 

nie kupię bo nie jestem fanem tytusa, jestem fanem klubu 🥰

co do projektu, prawie idealny, chociaż na deklu zlikwidowałbym Papcio Chmiel Uczłowieczyciel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, dsz napisał(-a):

co do projektu, prawie idealny, chociaż na deklu zlikwidowałbym Papcio Chmiel Uczłowieczyciel

A to jest akurat fajna ciekawostka słowno-historyczna bo przecież wszystkie przygody miały na celu uczłowieczenie Tytusa, które oczywiście nigdy nie nastąpi bo zamknęłoby temat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to jest absolutnie fenomenalny projekt dla mnie . Rocznik 1971, Świat Młodych , zapach papieru i oczekiwanie w Kiosku Ruchu na kolejne wydanie. Mam ogromny szacunek i podziw dla pomysłodawcow i realizatora. Panowie SZACUNEK!.  Z samego tylko sentymentu chce mieć ten symbol mojej młodości! Podziwiam pomysł i realizację,  naprawdę trzeba mieć iloraz i cochones, żeby zrealizować taki projekt.

Edytowane przez deepex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śledzę…

Moje odczucia. 

Projekt fajny… oj tak. 👍🏻 

Klubowy… tylko pośrednio. 
Marka/ (jakość ?)  cena… to już chyba tak żeby oddzielić plewy od ziarna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo osób pisało, że rozmiar im nie gra, mi akurat pasuje 🙂

Projekt jest fajny, może tak pośrednio klubowy jak @Londek napisał, ale ja mam inny problem z tym zegarkiem, zwyczajnie nie do końca mi się podoba już w oryginale,

vintage który wrzuciłem przy okazji rozmów o bransolecie jest ok, ale reedycja z 3 indeksami po prostu mniej  🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zastanawiam nad zamówieniem. Hamuje mnie trochę to, że już w tym roku nakupowałem trochę zegarków i mam za mało czasu żeby się nimi wszystkimi cieszyć. I to byłby kolejny. Patrzę ja spływają zamówienia i daję sobie jeszcze trochę czasu.

Od razu zwróciłem uwagę na informację, że wyszedł Harpoon Revival, bo to bardzo ładny zegarek i w dodatku w stylu, który ostatnio preferuję. Teraz mamy na jego bazie zegarek klubowy. Jak dla mnie bomba. Szacunek za zaangażowanie osób odpowiedzialnych za powstanie tego projektu.

Jak widać, najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nie są zainteresowani. Typowe, jak widzę, dla niektórych. Liczba postów odwrotnie proporcjonalna do chęci zakupu. Nie jestem zaskoczony.

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma prawo się wypowiedzieć, czy to pozytywnie czy negatywnie, a sama chęc zakupu nie daje prawa głosu 😅 

No chyba że wszystko trzeba łykać bezkrytycznie i klepać po plecach, ale to chyba już nie te czasy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.09.2026 o 20:07, Paweł Bohacz napisał(-a):

Ponawiam również propozycję zorganizowania sesji Q&A, podczas której moglibyśmy porozmawiać o projekcie, jego założeniach i procesie powstawania.

Koleżanki i Koledzy, zapraszam na spotkanie w najbliższy czwartek, o godzinie 21:00, gdzie wspólnie z Pawłem odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące Zegarka Klubowego.

Spotkanie odbędzie się na platformie Google Meet pod poniższym linkiem:

Zegarek KMZIZ Favre Leuba - Q&A
Czwartek, 24 września · 21:00–22:00
Link do rozmowy wideo: https://meet.google.com/bsa-snvw-ovf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.09.2026 o 20:01, Paweł Bohacz napisał(-a):

Dziękuję za miłe słowa, Krzyśku.

Chciałbym podkreślić, że bez wsparcia i otwartości Zarządu @Krzysztof Skórka, @Piotr Orzechowski i @Piotr Piątkowski ten projekt nie mógłby powstać. Bardzo Wam za to dziękuję! 🙏

Brawo Pawle za pomoc w ożywieniu tak ciekawego projektu. Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja się zastanawiam nad zamówieniem. Hamuje mnie trochę to, że już w tym roku nakupowałem trochę zegarków i mam za mało czasu żeby się nimi wszystkimi cieszyć. I to byłby kolejny. Patrzę ja spływają zamówienia i daję sobie jeszcze trochę czasu.
Od razu zwróciłem uwagę na informację, że wyszedł Harpoon Revival, bo to bardzo ładny zegarek i w dodatku w stylu, który ostatnio preferuję. Teraz mamy na jego bazie zegarek klubowy. Jak dla mnie bomba. Szacunek za zaangażowanie osób odpowiedzialnych za powstanie tego projektu.
Jak widać, najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nie są zainteresowani. Typowe, jak widzę, dla niektórych. Liczba postów odwrotnie proporcjonalna do chęci zakupu. Nie jestem zaskoczony.

Myślę, że z tymi nadmiernym zakupami, to każdy się mierzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi