bart_us 2221 #2626 Napisano 26 Grudnia 2020 Pierwszy raz książka na czytniku. Jest nieźle, trochę brak uczucia papieru w ręce ale waga a raczej jej brak pomaga. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 531 #2627 Napisano 28 Grudnia 2020 Polecam!Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22936 #2628 Napisano 2 Stycznia 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5350 #2629 Napisano 2 Stycznia 2021 U mnie taka pozycja od wczoraj. Od dawna planowana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22936 #2630 Napisano 2 Stycznia 2021 Ooo, klasyka😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5350 #2631 Napisano 2 Stycznia 2021 No właśnie długo się zbierałem a podobno bardzo warto. No to sprawdzam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bonusdg 72 #2632 Napisano 7 Stycznia 2021 "Lot 202" Remigiusza Mroza - meeeega polecam! Autor genialnie buduje napięcie, fabuła nie jest przewidywalna co tylko potęguje emocje u czytelnika. Można by się przyczepić pewnych szczegółów, ale generalnie książka warta przeczytania. Osobiście pochłonąłem 500 stron w jeden dzień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 7215 #2633 Napisano 7 Stycznia 2021 "Invictus" Ciszewskiego 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #2634 Napisano 7 Stycznia 2021 Zacząłem od Paczesia, potem Mróz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iza121 65 #2635 Napisano 8 Stycznia 2021 Obecnie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7833 #2636 Napisano 10 Stycznia 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bromborek 98 #2637 Napisano 12 Stycznia 2021 U mnie taka: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iza121 65 #2638 Napisano 12 Stycznia 2021 7 godzin temu, bromborek napisał: U mnie taka: I jak oceniasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reborn 7199 #2639 Napisano 12 Stycznia 2021 Po raz kolejny „Cztery róże dla Lucienne”. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bromborek 98 #2640 Napisano 13 Stycznia 2021 15 godzin temu, iza121 napisał: I jak oceniasz? Bardzo wnikliwa analiza psów! Jestem w trakcie ale bardzo mi się podoba tak fachowa i rzeczowa a jednocześnie przystępna literatura! Zdecydowanie polecam! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iza121 65 #2641 Napisano 13 Stycznia 2021 Zestaw książek na rekonwalescencje po zabiegu Zacznę od tej, walcząc ze swoją fobią z dzieciństwa 🤣🤣🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shadow876 10 #2642 Napisano 15 Stycznia 2021 Eugeniusz Dębski - cykl owen yeates. Bardzo lubię, często wracam. Dobre na odstresowanie.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7833 #2643 Napisano 16 Stycznia 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2644 Napisano 16 Stycznia 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deepex 450 #2645 Napisano 16 Stycznia 2021 W dniu 23.11.2020 o 12:07, Hank napisał: Dziękuję za polecenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #2646 Napisano 20 Stycznia 2021 Dziś dostałem i od razu idzie w obroty. Myślę, że to dobra zachęta do przeczytania książki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70soul 1356 #2647 Napisano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Dziś przyszła więc zaczynam dopiero czytać. Może być również na czasie jak 1984 u herbee. Ze wstępu wiem, że została ukończona chwile przed świrusem. Czy pytania i wnioski w niej zawarte się potwierdziły w 2020r? O to jest pytanie.. chociaż już mam uprzedzenie gdyż we wstępie postawiony został wiosek, że „widzialna ręka rynku” zadziałała w społeczeństwie w kryzysie a nie „niewidzialna ręka rynku”. Jednak nie można mówić o wolnym rynku gdy państwo zakazuje pracować całym branżom. Przykładem może być to iż zakazano sprzedaży środków dezynfekujących i masek w internecie (co robił wolny rynek) a zezwolono na to gdy się szybko okazało, że brakuje go w sklepach.. oczywiście po drodze poszczuto „spekulantów”. Na Twitterze pamiętam jak jeden człowiek informował, że skonfiskowano przez państwo mu transport z maseczkami które chciał sprzedać w Polsce i dostał tylko zwrot tego co sam za to zapłacił. Na tych dwóch przykładach widać iż nie rynek zawodzi ale państwo które spowalniało dostęp do produktu. Edytowane 20 Stycznia 2021 przez 70soul 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żaki-Czan 113 #2648 Napisano 20 Stycznia 2021 Jeśli kogoś z Was skusiłby "Teksas to stan umysłu" Owczarskiego, to przemyślcie to dwa razy. Merytorycznie jeszcze ujdzie, choć czasami mam wrażenie jakbym czytał opis w Wikipedii, ale generalnie potrafi zaciekawić (chociaż w porównaniu do wielu podróżniczych tytułów, to zdecydowanie brakuje tej książce polotu i wzbudzenia emocji, że nagle czytający ocknie się docierając do ostatniej strony "już????"). Wydana jest w sposób fatalny, rzekłbym że to brak szacunku dla czytelnika. Na początku razi drobnymi błędami interpunkcyjnymi (choć sam uważam się za interpunkcyjnego analfabetę), później jest tu tylko gorzej. Przecinki w absurdalnych miejscach, kropki w połowie zdania, wypowiedzi innych nie zaczynają się od cudzysłowu ani myślnika, tylko trzeba się domyślać, że to czyjaś wypowiedź. Przypisy czasem są powtórzeniem zdania, do którego się odnoszą, a czasem mamy cyferkę przypisu przy jakimś zdaniu, ale samego przypisu już nie znajdziecie. Zdarza się również, że krój czcionki potrafi się różnić w jednym wyrazie - część taką czcionką, polskie fonty inną... Ogólnie to cytując jakiegoś kabareciarza, książka ma coś jednocześnie wulgarnego i poetyckiego - k**** dramat. Jeżeli popularna ostatnio krytyka twórców Cyberpunka posuwa ludzi do składania pozwów o odszkodowania, to wydawca tej książki powinien dostać dożywocie z brakiem możliwości przedwczesnego zwolnienia, by nigdy już takiego potwora nie powtórzył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iza121 65 #2649 Napisano 21 Stycznia 2021 Coraz więcej takich potworków jest wydawane, moim zdaniem, to pewnie z jednej strony chęć wydania byle szybko, a że społeczeństwo coraz rzadziej zwraca uwagę na takie twory, to poniekąd jest i na to przyzwolenie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 886 #2650 Napisano 21 Stycznia 2021 W dniu 10.01.2021 o 18:08, Pamiko napisał: Dobre to? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach