Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Zupełnie nie o to mi chodzi. Mniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wrócę do iPhone. Podobno baterie są strasznie słabe? Wszystko trzeba kupować a nie "dostaje" sie w sklepie.

Nie chce wydać kasy po to żeby znowu sie irytować.

p.s. dzisiaj zostałem zrugany przez posiadaczy samsungów/ kazo/ lg że sie będę lansował badziewiem. I to na rodzinnym obiedzie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zależy od modelu, od używania itp. Baterie pojemnościowo są małe, ale jest bardzo dobra optymalizacja. Kolega z pracy ma iP7 to jak mamy razem zmianę to serio nie wiem czy 20% mu schodzi w pracy przez 12 godzin.

Moje iP5s wytrzymywały od 7 do 22, zazwyczaj. Mnie to wystarczy. Nie wiem jak bateria w iP6s, ale to chyba jedeyny sensowny zakup Apple jak dla mnie na dziś dzień. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mały ekran nie jest problemem to SE

Przez ten właśnie mały ekran bateria daje rade dużo bardziej niż w 6s

Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długość życia akumulatora niewiele się zmienia wraz z wiekiem.

Dlatego warto kupić iphona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Opinie użytkowników......bezcenne. A całą resztę blogów, interview...

Dzieki koledzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Ja lata na Androidzie. Ostatni Android to był Note 4. Teraz od 2 tygodni iPhone 7 plus. Lubię duże ekrany. Początki nad IOS bolesne. Sprzeczne emocje. Nawet chciałem się pozbyć w cholerę. Ciekawość zdecydowała o próbie. Ostatecznie iPhone'a zostawiłem. Od kilku dni mówię znajomym, że jednak jest jakaś magia w systemie Apple. Trudno to nazwać- jaka i na czym polega. Ale jak się obyłem z IOS, z jego brakami względem androida, trudno mi odejść od tego telefonu. Bardzo bardzo lubię teraz mojego iPhone'a 7 plus. Mam trochę lat na karku, a piszę jak jakiś małolat. Ale że anonimowo tu występuję, to mogę sobie pozwolić na takie szczenięce zachwyty.

Dodam jeszcze, że mam świadomość, że nie każdy musi mieć takie wrażenia po zmianie. Mnie akurat "wzięło".

Tutaj Pani Joanna tłumaczy  :D  

http://www.spidersweb.pl/2017/04/iphone-7-czy-warto.html

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał nieograniczony budżet na telefon to nawet nie zastanawiał bym się i wybrał bym iPhone 7sPlus. Mam jednak ograniczony budżet :(

Moja Nokia 625 muli ostatnio niesamowicie i nie da się na niej surfować no internecie. Zastanawiam się nad kupnem nowego smartfona.

Wymagania:

- dobra bateria (najlepiej powyżej 3000 mAh

- płynność działania

- dobry edytor sms z podpowiedziami, bo to ułatwia życie (w Nokii 625 jest to perfekcyjne!)

- fajnie, gdyby był GPS

Zastanawiam się nad LG X power. Ktoś ma? A może coś innego do 800 zł.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanów się nad Huaweiem P9 lite. P10 lite za 800 zł nie dostaniesz, ale P9 lite już tak. Z tym że ten tańszy nie ma żyroskopu co może trochę utrudnić nawigację, za to resztę Twoich wymagań spełnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smartfony Huawei bardzo, ale to bardzo mi się podobają wizualnie :rolleyes:  Wygląd ma dla mnie jednak drugorzędne znaczenie! Telefony noszę zawsze w solidnym skórzanym etui, a to ze względu na to, że trzymam je w kieszeni. Pracuję w terenie i nie mam innego wyjścia.

A jak jest z realizacją gwarancji? Nie trzeba odsyłać do Chin czy na Tajwan? W Polsce można serwisować gdyby coś?

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polscy operatorzy mają go w ofercie, więc z gwarancją nie powinno być problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Gdybym miał nieograniczony budżet na telefon to nawet nie zastanawiał bym się i wybrał bym iPhone 7sPlus. Mam jednak ograniczony budżet :(

Moja Nokia 625 muli ostatnio niesamowicie i nie da się na niej surfować no internecie. Zastanawiam się nad kupnem nowego smartfona.

Wymagania:

- dobra bateria (najlepiej powyżej 3000 mAh

- płynność działania

- dobry edytor sms z podpowiedziami, bo to ułatwia życie (w Nokii 625 jest to perfekcyjne!)

- fajnie, gdyby był GPS

Xiaomi redmi 4 pro, do tej kwoty nic lepszego nie znajdziesz.

Jedyne do czego można się przyczepić to aparat-jest średni.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smartfony Huawei bardzo, ale to bardzo mi się podobają wizualnie :rolleyes:  Wygląd ma dla mnie jednak drugorzędne znaczenie! Telefony noszę zawsze w solidnym skórzanym etui, a to ze względu na to, że trzymam je w kieszeni. Pracuję w terenie i nie mam innego wyjścia.

A jak jest z realizacją gwarancji? Nie trzeba odsyłać do Chin czy na Tajwan? W Polsce można serwisować gdyby coś?

Żona i syn użytkują telefony p9 lite ponad rok. Są bardzo zadowoleni! Polecają! Z serwisem nie powinno być problemu. Gwarancję realizuje jakaś firma w PL.

Edytowane przez markali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W znanych stacjonarnych sklepach nie ma tego modelu, a w jakiś mało znanych internetowych czy na Alle boję się kupować :( Baterię ma o dużej pojemności i to jest fajne :)

Ciekawe jak z pisaniem sms-ów w Xiaomi? Boję się chińskich "krzaczków"  :mellow:  Ma ktoś Xiaomi? Jak jest z pisaniem sms-ów, są polskie znaki? Dla mnie to ważne! W Nokii jest to perfekcyjne!

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć wszystkim miłośnikom telefonów, chciałbym się was poradzić bo na telefonach się nie znam

powoli kończy mi się abonament i będę musiał dobrać jakąś nowa zabawkę

telefon potrzebny mi w zasadzie do dzwonienia/sms, chciałbym żeby miał dobry aparat i w miarę długo pracował na baterii (dla yanosika)

aktualnie mam galaxy a3 2015 i w sumie jest bardzo fajny, ale trochę brakuje lepszej baterii i aparatu, ma ode mnie wielki plus za to ze jest baardzo cieniutki i wygodny,

jest obecnie coś do nie kosztuje 3000 i spełniło by w miarę moje oczekiwania?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto dołożyć te parę groszy i kupić huawei p10 lite. Podstawowe zalety to:

-32 GB pamięci wewnętrznej

-3 GB RAM

-bateria 3000 mah

-szybkie ładowanie

-żyroskop

-radio

-czytnik Lini papilarnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na LG X mach?

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W znanych stacjonarnych sklepach nie ma tego modelu, a w jakiś mało znanych internetowych czy na Alle boję się kupować :( Baterię ma o dużej pojemności i to jest fajne :)

Ciekawe jak z pisaniem sms-ów w Xiaomi? Boję się chińskich "krzaczków" :mellow: Ma ktoś Xiaomi? Jak jest z pisaniem sms-ów, są polskie znaki? Dla mnie to ważne! W Nokii jest to perfekcyjne!

Wejdź na polską stronę xiaomi. Mają podane informacje o n oficjalnych dystrybutorach. Na przykład x-kom jest oficjalnym dystrybutorem marki.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i polecam. Z aparatem zgadza się.

Ciekawe jak z pisaniem sms-ów w Xiaomi? Boję się chińskich "krzaczków" :mellow: Ma ktoś Xiaomi? Jak jest z pisaniem sms-ów, są polskie znaki? Dla mnie to ważne! W Nokii jest to perfekcyjne!

Kupowałem na allegro u sprzedającego z mojej dzielnicy także kontakt mam osobisty i polecam zarówno telefon jak i sprzedającego.

Wgrasz miuipolska i będzie wszystko hulalo choć na oficjalnym globalu nie jest zle. Oczywiście są polskie znaki.

Telefon nie bez wad ale stosunek cena/jakość/parametry naprawdę dobry.

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeśli ktoś nie jest pokumany we wgrywaniu softów to polecałbym kupić z Globalem. Przy Xiaomi.eu trzeba wgrywać aktualizacje ręcznie przez twrp, jest trochę babrania w porównaniu do OTA z Globala.

Xiaomi Redmi 4 Pro ma od pewnego czasu Globala więc można brać śmiało. Dla mnie osobiście jedyną wadą tego telefonu jest aparat, ale ja jestem bardzo wymagający pod tym względem i uważam, że standardowego użytkownika zadowoli, tym bardziej, że w dobrym świetle radzi sobie całkiem dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w Galaxy S8 robią się różowe ekrany.

Samsung wie o sprawie, ale nie uważa tego za wadę ekranu i twierdzi, że problem sam zniknie wraz z upływem czasu. Gdyby tak się nie stało, to odpowiednią pomoc zaoferuje serwis.

GalaxyS8_redtint-1-medium.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzis odebrałem s6 edge dla żonki a srajfon dla mnie dojdzie jutro. Zobaczymy i porównamy jak to się sprawuje w moim środowisku. :-).

Edge wydaje się być strasznie delikatny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jak ktoś ma pecha to natrafi na tę samą pamięć, która jest montowana w htc 10 czyli najwolniejszą z całego zestawienia.

Najgorszą w całej stawce jest LPDDR3/eMMC 5.1 a takowej HTC10 nie posiada, chyba że masz na myśli wersję Lifestyle, ale że nie napisałeś Lifestyle to mniemam, że piszesz o modelu, który mam ja, a ten choć najszybszej nie posiada to jest tam LPDDR4/eMMC 5.1

Tę pierwszą LPDDR3 miałem w LG V10 i różnica między nią, a tą którą mam w HTC jest spora. Widać to chociażby po aktualizacjach i instalacjach aplikacji. Dla przykładu kombajn w postaci Facebooka instalował się na LG do półtorej minuty, a na HTC trwa to tyle co mrugnięcie okiem. Z resztą pisałem o tym chyba tu  na forum zaraz po zakupie HTC, że nie widzę różnicy w prędkości działania między LG a HTC poza właśnie szybkością aktualizacji i instalacji aplikacji.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi