Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Nieźle bo to Android One czyli "czysty" android, a Samsung ma swoją wersję, pod którą każdą aktualizacje musi dostosować i to trwa. Chyba pod względem aktualizacji najlepiej wypada Sony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BlackBerry też sobie radzi. Co miesiąc są poprawki zabezpieczeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na włoskim Amazonie LG v30 za 1305zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam S9+ i od piątku S10+. Na Twoim miejscu brałbym S9+. Nie ma sensu dopłacać do S10+, chyba że bateria to dla Ciebie sprawa kluczowa, bo wygląda na to, że jest sporo lepiej niż w S9+. Czytnik póki co jest porażką - nie jest łatwo w niego trafić i różnie bywa z odczytywaniem odcisków (mój jeden palec ma problemy, pozostałe są w miarę ok). Może to kwestia naklejonej folii, może aktualizacja to poprawi. Aparat też nie robi dużej różnicy.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Dokładnie jak piszesz. Ja i kolega z pracy mamy S9+ no i jego naszło na zmianę na S10 i teraz żałuje a ja przeznaczyłem potencjalne fundusze na zegarek :D

Zresztą zmiana flagowca co roku raczej bez sensu jest. Bo skok technologiczny z jednej edycji na drugą nie jest tak powalający jak co np. 2 lata (2 edycje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad wymianą mojej S8 na S10e. Celowo chcę "e" ze względu na mniejszą długość przy zachowaniu takich samych wymiarów ekranu. Nie lubię dużych słuchawek, dlatego ten S10e wydaję mi się bardzo interesujący. Pytanie, czy warto teraz, czy lepiej poczekać jak ceny spadną? Obecnie jest wystawiona aukcja na Alle..  za 2549zł z Fv 23%, ale nowy sprzedający, wysyłka 8 kwietnia, coś mi to brzydko pachnie. 

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wiadomo okazji w internecie nie ma praktycznie :) Ja bym uważał. A akurat wersja E chyba jest najbardziej chwalona w recenzjach, właśnie przez rozmiar. Nie sądzę żeby w ciągu najbliższych kilku miesięcy cena jakoś znacząco spadła, więc skoro jesteś zdecydowany na telefon, to ja bym brał. Nie widzę sensu przekładać zakupu o 3-4 miesiące żeby zyskać 100-200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się jeszcze nad opcją wykupu używanego telefonu przez Samsung, ale z tego co widzę mocno zaniżają ceny. Więc lepiej oddam swojego żonie a jej S7 Edge pójdzie na sprzedaż :-) . Jest jeszcze jedna opcja na Alle za 2849 z wysyłką natychmiastową, ten sam sprzedawca. Coś mi się o uszy obija, że Allegro ma system ochrony kupującego, więc może tak bardzo się nie bać.

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś transakcję były ubezpieczone do 10k PLN, wiem ponieważ sam z tej opcji korzystałem. Trochę zabawy z tym jest ale pieniądze zwrócone co do złotego. Teraz chyba jest nawet większą kwota ubezpieczenia, sprawdź dla spokoju.

Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie też jest do 10tyś, trzeba jeszcze mieć zgłoszenie z Policji. 

Czy S10e występuje w opcji single i dual sim?

Edytowane przez bobwoj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się jeszcze nad opcją wykupu używanego telefonu przez Samsung, ale z tego co widzę mocno zaniżają ceny. Więc lepiej oddam swojego żonie a jej S7 Edge pójdzie na sprzedaż :-) . Jest jeszcze jedna opcja na Alle za 2849 z wysyłką natychmiastową, ten sam sprzedawca. Coś mi się o uszy obija, że Allegro ma system ochrony kupującego, więc może tak bardzo się nie bać.

System ochrony kupujące to tak średnio.

To już lepiej zapłacić kartą kredytową i skorzystać z charge back

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swego czasu zostałem dwa razy oszukany na tym"portalu' - raz chodziło o doładowanie telefonu za 20 pln - które nie doszło ...drugim azem o kupno jakiejś pierdółki za parę złociszy...obydwie sprawy zgłosiłem na policję - obydwie zostały "załatwione" odmownie ze względu na 'małą wartość".  więc wtedy ten "portal" odmówił mi pomocy - w moim przypadku system ten nie zadziałał... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo trzeba zgłaszać do prokuratury, nie na policję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym "niska szkodliwość" to nie wymysł portalu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Bo trzeba zgłaszać do prokuratury, nie na policję :)

Jakie to ma znaczenie? W 99% przypadków czynności procesowe (przeszukania, przesłuchania, itp.) i tak realizuje policja na zlecenie prokuratura. Policja przygotowuje też decyzje procesowe, które następnie są zatwierdzane przez prokuratora. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad wymianą mojej S8 na S10e. Celowo chcę "e" ze względu na mniejszą długość przy zachowaniu takich samych wymiarów ekranu. Nie lubię dużych słuchawek, dlatego ten S10e wydaję mi się bardzo interesujący. Pytanie, czy warto teraz, czy lepiej poczekać jak ceny spadną? Obecnie jest wystawiona aukcja na Alle..  za 2549zł z Fv 23%, ale nowy sprzedający, wysyłka 8 kwietnia, coś mi to brzydko pachnie. 

Zapytaj o dystrybucję, być może jest tylko gwarancja sprzedawcy, a nie Samsunga.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym "niska szkodliwość" to nie wymysł portalu

Ale za to bardzo wygodny pretekst do pozbycia się problemu...

Mam porównanie do innego znanego dalekowschodniego serwisu Tam swego czasu gdy po obiecanym czasie dostawy zamówionego przedmiotu - nie otrzymałem go - po moim zgłoszeniu - zwrot pieniędzy na konto nastąpił w ciągu doby...tyle w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale za to bardzo wygodny pretekst do pozbycia się problemu...

Mam porównanie do innego znanego dalekowschodniego serwisu Tam swego czasu gdy po obiecanym czasie dostawy zamówionego przedmiotu - nie otrzymałem go - po moim zgłoszeniu - zwrot pieniędzy na konto nastąpił w ciągu doby...tyle w temacie.

Potwierdzam. Zwrot dostałem nawet w przypadku przekroczonego terminu na zgłoszenie iż przesyłka nie doszła. Bez żadnego problemu i zbędnego tłumaczenia.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Xiaomi Mi9 6/128GB w PL 1999zl :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba dobra cena ? Czy ? Nie znam się na xiaomi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet bardzo dobra, tym bardziej że Mi9 dołączyło do topu pod względem aparatu (to była ich słaby punkt).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To chyba dobra cena ? Czy ? Nie znam się na xiaomi

Wyborna wręcz. Co do aparatu to już Mi8 dawało radę. Ciekaw jestem jak teraz spadnie cena Mi8 bo nowy flagowiec jest na dzień dobry 400zl tańszy od poprzednika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No to zaczynam szukać następcy Pixela 2xl. Reklamacja po uprzednim odrzuceniu a późniejszym wysłaniu do serwisu Google uznana. 2xl już nie wezmę bo choć uwielbiam to wiem że każdy ma problem z głośnikami a mnie to drażni. Zastanawiam się na tym Mi9. Dobry sprzęt i kupa kasy jeszcze wróci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszne jest to jak google dało d*py z jakością w Pixelu 2 i 3. Całe szczęście, że go nie zostawiłem sobie (małej trójki). W Twoim wypadku wybrałbym któreś z wyjść:

1. Mi9

2. Któryś S10 / iPhone XS (Max)

3. P30 Pro (o ile będzie warty uwagi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Samsung odpada. Oglądałem te nowe modele i dla mnie odczucie jak zabawki.

P30....nie śledzę, nie wiem kiedy będzie ale jakoś mnie nie ciągnie.

Najbliżej mi do Mi9 albo LG G8, tylko też nie wiem kiedy będzie. 

Przy tej cenie Mi9 po zwrocie za Pixela zostanie trochę kasy i to kusi :)

A co do Pixeli..............z 2 byłem bardzo, ale to bardzo zadowolony i gdyby nie fakt, że już się odzwyczaiłem od tak małego ekranu to był kupił drugi raz. Dla mnie miał 10/10. W 2XL tylko te felerne głośniki...........jeszcze się bije z myślami, że może jednak, ale już z Amazona bo wychodzi jakieś 2500zł.

Innego pomysłu nie mam. Wszystko jakieś nudne. W sumie to nie wiem czy mi nie wystarczy służbowe Mi A2. Chyba się powili wyleczyłem z choroby mobilnej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi