Perpetuum Mobile 65749 #6526 Napisano 3 Listopada 2020 W życiu widziałem łącznie około 10 filmów SF i fantasy, ale przed laty w jakąś wakacyjną noc obejrzałem na Polsacie film "Nightflyers" z 1987 roku. Zapamiętałem bardzo fajną muzykę autorstwa Douga Timma (cóż, chyba jedyny atut tego filmu ): Ten stary film miał jeszcze jedną zaletę. Gaża jaką otrzymał za niego George R.R. Martin pozwoliła mu kontynuować karierę pisarza. Podobno w tym czasie był już bliski podjęcia decyzji o „przebranżowieniu”. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #6527 Napisano 4 Listopada 2020 Właśnie rozpoczyna się Międzynarodowy Festiwal Filmowy Nowe Horyzonty , ze względu na pandemię jest możliwość oglądania filmów online . https://www.nowehoryzonty.pl/index.do 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70903 #6528 Napisano 4 Listopada 2020 Możliwe, że zostanę wyśmiany , ale... dopiero teraz kończę 5 i 6 sezon "WIKINGÓW". Ponieważ tematyką się "nieco interesuję", bardzo wesoło ogląda mi się wątki niemal kompletnie oderwane od historycznej rzeczywistości. Ale w sumie - może być. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pgmaster 1469 #6529 Napisano 4 Listopada 2020 No jak dla mnie to pierwsze 3 sezony. Potem już na siłe to wszystko zrobione 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 200 #6530 Napisano 4 Listopada 2020 Dlaczego ktoś miałby Cię wyśmiać - ja nie widziałem ani jednego sezonu Wikingów i pewnie nie zobaczę. Przygodę z Grą o Tron zakończyłem na 1 sezonie Za to w weekend w końcu obejrzałem Hejtera - polecam choć film przykry to jednak świetnie zrobiony. Od wczoraj oglądam serial Nielegalni - po dwóch odcinkach mam ochotę na kolejne 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70903 #6531 Napisano 4 Listopada 2020 1 minutę temu, Solve napisał: Dlaczego ktoś miałby Cię wyśmiać Bo ja wiem..? Teraz jest taki "trend". żeby oglądać dużo, szybko i najlepiej jeszcze przed wyprodukowaniem. A ja nie mam takiego ciśnienia, a często nawet i czasu nie mam. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 200 #6532 Napisano 4 Listopada 2020 Ani ja - czasami jak włączam jakąś platformę streamingową - to czuję się wręcz przytłoczony jej ofertą - choć wiem, że wybrałem ją dla jednego może dwóch filmów/ seriali 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8336 #6533 Napisano 4 Listopada 2020 Włącz Apple TV+ - tam oferta na pewno cię nie przytłoczy, bo wszystkiego jest może z 15 pozycji🤪. Choć np. seriale takie jak Teheran są świetne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65749 #6534 Napisano 4 Listopada 2020 24 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał: Możliwe, że zostanę wyśmiany , ale... dopiero teraz kończę 5 i 6 sezon "WIKINGÓW". Ponieważ tematyką się "nieco interesuję", bardzo wesoło ogląda mi się wątki niemal kompletnie oderwane od historycznej rzeczywistości. Ale w sumie - może być. Nie jesteś osamotniony. Ja po rekomendacjach kolegi zabrałem się za ten serial niedawno i skończyłem go oglądać może jakieś dwa miesiące temu. Z jednej strony miałem kaca w związku ze wspomnianym, mocnym oderwaniem od historii i od rzeczywistości. Z drugiej strony doceniam wysiłek włożony w przygotowanie doskonałych scenografii i kostiumów (do czasu jak zobaczyłem pięknie zunifikowaną i umundurowaną armię Rusi Kijowskiej z VIII wieku, wyglądającą jak jakiś "homage" samurajów i do tego wymusztrowaną i poruszającą się w formacji zwartej jak szturmowcy w Gwiezdnych Wojnach 😂). Do tego jeszcze wielki plus za wybudowanie na potrzeby serialu całej floty prawdziwych okrętów. W sumie najbardziej szkoda właśnie tego postępującego z sezonu na sezon oderwania od jakiejkolwiek sensownego tła historycznego. Po coraz częstszych "drobnych" nieścisłościach, apogeum tego historycznego absurdu nastąpiło w sezonie 6 i trochę popsuło mi przyjemność z oglądania całego serialu. Nie będę pisał o szczegółach, bo nie chcę psuć przyjemności tym, którzy jeszcze nie oglądali. Tym niemniej sama akcja trzymała w napięciu a wątki dotyczące intryg i walki o władzę poprowadzono bardzo sprawnie, i pod tym względem bardzo mi się podobało. Po prostu nie można się nastawiać na serial historyczny (jak był bodajże przez jakiś czas reklamowany), tylko na fantasy w świecie opartym na skandynawskich sagach. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18620 #6535 Napisano 4 Listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Solve napisał: Przygodę z Grą o Tron zakończyłem na 1 sezonie I zrobiłeś to zapewne bo Ci się nie podobał. Masie ludzi, w tym mnie, podobał się bardzo, ale to co odyebali z ostatnim sezonem zabiera sens całemu oglądaniu. Tego czasu już mi nikt nie zwróci :( Tak czy owak, good for you Edytowane 4 Listopada 2020 przez Krygo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65749 #6536 Napisano 4 Listopada 2020 2 godziny temu, Krygo napisał: I zrobiłeś to zapewne bo Ci się nie podobał. Masie ludzi, w tym mnie, podobał się bardzo, ale to co odyebali z ostatnim sezonem zabiera sens całemu oglądaniu. Tego czasu już mi nikt nie zwróci :( Tak czy owak, good for you Racja. Serial był dobry, dopóki miał mocne oparcie w książkach Georga R.R. Martina. Kiedy zabrakło książek, scenarzyści dostali pole do popisu i musieli wykazać się własną inicjatywą, to skończyło się to niestety karykaturą wcześniejszych sezonów. Zjazd jakościowy następował już wcześniej, ale w ostatnim sezonie przybrał rozmiary prawdziwej, epickiej katastrofy. Katastrofy, której żadne drogie efekty specjalne nie były już w stanie przykryć. Niecierpliwie czekam na ostatnie dwa tomy sagi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 200 #6537 Napisano 4 Listopada 2020 4 godziny temu, Krygo napisał: I zrobiłeś to zapewne bo Ci się nie podobał. Masie ludzi, w tym mnie, podobał się bardzo, ale to co odyebali z ostatnim sezonem zabiera sens całemu oglądaniu. Tego czasu już mi nikt nie zwróci :( Tak czy owak, good for you Powiem, tak, bo nie wiem - może ktoś nie widział ani jednego odcinka a nie chcę psuć komuś potencjalnego oglądania - ale zakończenie pierwszego sezonu mi się nie spodobało i postanowiłem dalej nie oglądać - a czas który zyskałem na nieoglądaniu GoT pewnie wykorzystałem na inny serial - więc energia krąży 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #6538 Napisano 4 Listopada 2020 GoT. Obejrzałem 1 sezon. I 2 odcinki 2. Nie wiem co w tym filmie jest takiego co by mnie miało zatrzymać dłużej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #6539 Napisano 4 Listopada 2020 Gołe karły. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6540 Napisano 5 Listopada 2020 Powitoł E, są perły i wieprze dla których warto obejrzeć całość https://www.youtube.com/watch?v=DLUI6GxwNxk Osobiście nie żałuję, że przewaliłem wszystkie sezony. Nawet pod koniec dało się wybrać coś ciekawego. Teraz czekam na książki 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 200 #6541 Napisano 6 Listopada 2020 Dzisiaj pierwszy odcinek Króla 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1129 #6542 Napisano 6 Listopada 2020 2 godziny temu, Solve napisał: Dzisiaj pierwszy odcinek Króla też czekam na Króla 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #6543 Napisano 6 Listopada 2020 Na czym jest ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 186 #6544 Napisano 7 Listopada 2020 Canal + Jak pierwsze wrażenia ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 200 #6545 Napisano 9 Listopada 2020 W dniu 6.11.2020 o 18:59, Zolw napisał: też czekam na Króla I jak wrażenia? Jak dla mnie trochę wolny i smętny - oczywiście książka - jak to książki Twardocha - nie tryskała radością i optymizmem - ale miała swój rytm i energię - a tu lekki kapeć. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #6546 Napisano 9 Listopada 2020 Właśnie obejrzałem ten pierwszy odcinek. Warto było czekać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6091 #6547 Napisano 9 Listopada 2020 "Portier z hotelu Atlantic". Byłem ciekaw, czy jest aż tak dobry, jak mówią. I jest, wręcz genialny. Jak w to w artystycznym niemieckim kinie lat 20. zachwycają scenografia (wejście do ekskluzywnego hotelu oraz kontrastująca z nim uboga kamienica) i zdjęcia (światłocień, POV, niskie i wysokie kąty, jazdy kamery - ileż tu się dzieje!), a sama historia porusza. Oczywiście, osobną kwestią jest dodany "na siłę" epilog, oddzielony nawet odrębną planszą z napisami wprost podważającymi jego prawdopodobieństwo. Nie da się ukryć, że jest to najmniej ciekawa część filmu (i chyba trochę za długa), ale tak naprawdę wcale nie odmienia losu bohatera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #6548 Napisano 9 Listopada 2020 Król fajny - czekam na dalsze odcinki. Gambit królowej na Netflixie też wart obejrzenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1129 #6549 Napisano 10 Listopada 2020 15 godzin temu, Solve napisał: I jak wrażenia? Jak dla mnie trochę wolny i smętny - oczywiście książka - jak to książki Twardocha - nie tryskała radością i optymizmem - ale miała swój rytm i energię - a tu lekki kapeć. hmmm ciężko powiedzieć po pierwszym odcinku. Naoglądałem się jak to kręcili i dużej ilości pracy włożonej w stylizację postaci, ciekawe jak kolejne odcinki na razie mnie nie wciągnął 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 18800 #6550 Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) Mroczne wody - Oglądali??? https://naekranie.pl/recenzje/mroczne-wody-recenzja-filmu Edytowane 11 Listopada 2020 przez karloss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach