Kojiro 127 #326 Napisano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia 2025 przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciato 24 #327 Napisano 18 Sierpnia 2010 Maciato - ja z kolei nie widziałem filmów, ale czytałem książki. Pierwsza i trzecia część - fajne. Druga miejscami mi się dłużyła. Tak czy siak - przeczytać warto :-) Obejrzałem trzecią część trylogii Millenium - "Zamek z piasku który runął" - super. Za czytanie zaraz się zabieram. Podobno już niedługo rusza produkcja hollywoodzkeij wersji Millenium z Danielem Craig'iem w roli dziennikarza Millenium. 0 xxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #328 Napisano 18 Sierpnia 2010 Co do Tryligi Milenium: czytałem i oglądałem pierwszą część i pisałem o tym. Zdania nie zmieniam. Obejrzałem "Unthinkable". Hmmm. Dobry pomysł na film. Tyle, że realizacja mogłaby być lepsza. 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marco665 0 #329 Napisano 18 Sierpnia 2010 Titanic był wystarczająco dawno, żeby przestać postrzegać przez pryzmat tamtej roli. Leoś nie ma po prostu w sobie pierwiastka samczego. Ale nawiązania do Titanica były w Incepcji - jak Leo leżał na plaży ktoś w kinie rypnął, że z Titanica dopłynął. Pół sali leżało ze śmiechu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zaman 38 #330 Napisano 18 Sierpnia 2010 Pozwolę sobie nie zgodzić się z Kolegami-ostatnimi czasy Leoś imho mocno się wyrobił. Kreuje fajne role w niezłych filmach, a takie obrazy jak Infiltracja, Wyspa tajemnic czy chociażby wspomniana Incepcja (dobry film ale wg. mnie Wyspa tajemnic lepsza) są tylko tego potwierdzeniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qzn 42 #331 Napisano 18 Sierpnia 2010 Co do infiltracji - polecam infernal affairs, azjatycki pierwowzór. IMVHO o wiele, wiele lepszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł86 0 #332 Napisano 19 Sierpnia 2010 "Powrót na ring", tytuł oryginalny: "The Nail: The Story of Joey Nardone". Bardzo dobry film, szczerze polecam. Tytuł może być mylny, jest to dramat obyczajowy a nie historia w stylu Karate Kid i Mistrza Miyagi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #333 Napisano 19 Sierpnia 2010 Wczoraj byłem na "Incepcji". Super. Bardzo ciekawy pomysł na film i mimo skomplikowanej fabuły udało się opowiedzieć ją w dość jasny, ciekawy sposób. Ale... o czym tak na prawdę był ten film? Jakie jest zakończenie? .....SPOJLER....Np TUTAJ mamy 6 interpretacji filmu. I być może w tym filmie to jest takie ciekawe, że można go odczytać na wiele sposobów. 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #334 Napisano 19 Sierpnia 2010 Tez uwazam ze Leos sie wyrobil - incepcja ihmo super - bardzo taka ala snerg albo dick 'zreszta ostatnio ogladalem znowu Blood Diamond i tez dal rade. pozdrR 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #335 Napisano 25 Sierpnia 2010 Leoś daje radę. Byłem dziś na "Niezniszczalnych". Świetny! Taka parodia super sensacyjnych filmów lat 80/90 - trup pada gęsto, w powietrze wylatuje wszystko co tylko się da, a i humoru nie brakuje. 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarrantul 0 #336 Napisano 25 Sierpnia 2010 a ja przez weekend połknąłem 'spartakusa-krew i piach'. cały pierwszy sezon. jest kilka minusow, ale wciagnęło mnie strasznie. polecam. tylko do ogladania bez dzieci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #337 Napisano 25 Sierpnia 2010 Leoś daje radę. Byłem dziś na "Niezniszczalnych". Świetny! Taka parodia super sensacyjnych filmów lat 80/90 - trup pada gęsto, w powietrze wylatuje wszystko co tylko się da, a i humoru nie brakuje.Podpisuje się...świetna rozrywka w stylu kina "B". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #338 Napisano 25 Sierpnia 2010 Byłem dziś na "Niezniszczalnych". Świetny! Taka parodia super sensacyjnych filmów lat 80/90 - trup pada gęsto, w powietrze wylatuje wszystko co tylko się da, a i humoru nie brakuje. Mówisz, ze warto? Będę zobligowany przez córkę do obejrzenia w niedzielę Na razie wiem, ze niezła obsada 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #339 Napisano 25 Sierpnia 2010 Tak jak ja pisałem i SphinX; to nawiązanie do starego kina sensacyjego, film kategorii B. Należy go brać z przymrużeniem oka. W swoim gatunku świetny.A biegający dziadek Stalowy - bezcenne 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 410 #340 Napisano 25 Sierpnia 2010 Wlasnie obejrzalem SALT z Angelina Jolie. Calkiem niezly ale zaskoczyl mnie Daniel Olbrychski - nie mialem pojecia ze tam gra. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elvvis 57 #341 Napisano 25 Sierpnia 2010 Właśnie obejrzałem Yip Man , dla miłośników chińskich sztuk walki obowiązkowa pozycja . Dla mnie REWELACJA ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 10429 #342 Napisano 26 Sierpnia 2010 Tez uwazam ze Leos sie wyrobil - incepcja ihmo super - bardzo taka ala snerg albo dick 'zreszta ostatnio ogladalem znowu Blood Diamond i tez dal rade. pozdrR[/quot Panowie, Leoś się wcale nie wyrobił - on zawsze był świetnym aktorem, niestety, ciąży na nim ta nieszczęsna rola w 'Tytaniku'. Obejrzyjcie go sobie w 'Chłopięcym świecie' z De Niro, albo jak genialnie grał upośledzonego chłopca w 'Co gryzie Gilberta Grepa', albo jego (fakt, niedawny) duet z Kate Winslet z 'Drodze do szczęścia' 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadoF 0 #343 Napisano 27 Sierpnia 2010 właśnie. po Gilbercie Grape'ie i Chłopiecym świecie - Leo miał długą imprezową przerwę od porządnego grania.Chyba powrót to rzeczywiście był Krwawy diament - zresztą świetne kino. 0 Gerald Genta Solo Retro - zamienię lub sprzedam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #344 Napisano 27 Sierpnia 2010 Salt mozna obejrzeć, zegarków nie zaobserwowałem żadnych w zasadzie, Olbrychski podobno był zachwycony Angeliną ... 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotylozaur 2 #345 Napisano 28 Sierpnia 2010 A ja wczoraj obejrzałem Prince of Persia: Sands of Time i trochę żałuję, że nie widziałem go w kinie, bo jednak na małym ekranie trochę szkoda efektów specjalnych. Film nie zachwyca, nie zaskakuje, ale jest zadziwiająco przyjemny jak na taką bajeczkę i nie nudzi (przynajmniej mnie nie znudził). 0 Spacelovematic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #346 Napisano 29 Sierpnia 2010 Właśnie skończyłem oglądać "Wszystko co kocham" świetny film polecam wszystkim. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #347 Napisano 29 Sierpnia 2010 Tak, jak wcześniej mówiłem, dzisiaj byłem na "Niezniszczalnych". Kapitalny film. Dawno się tak nie ucieszyłem żadnym filmem.Gdyby potraktować go poważnie, to byłoby dno i wodorosty, ale takie jaja robione z samych siebie sprzed lat - super.Te dialogi, te sceny strzelanek, wybuchów, pościgów, to morze ognia i niezliczona ilość trupów, te sceny walki i kreslenia postaci No i obsada. Mają chłopaki poczucie humoru 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 13 #348 Napisano 29 Sierpnia 2010 "Dom zły" Smarzowskiego oglądany na Małym Rynku w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą...Przeżycie z gatunku takich, których się nie zapomina. Znakomity, jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat, podawany wieczorem w pięknej, nastrojowej i bardzo klimatycznej scenerii kazimierskiego Małego Rynku... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #349 Napisano 29 Sierpnia 2010 "Dom Zły". Świetny. Ale nie planuje go drugi raz oglądać póki co. Jest jakiś taki... mroczny, przygnębiający, zły... 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vinzento 1 #350 Napisano 29 Sierpnia 2010 Za to bardzo wesoły jest film "Zombieland" zwłaszcza BIll Murray A jak ktoś nie widział "Między Słowami" to też polecam !!11oneoneone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach