Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Już za chwileczkę, już za momencik  ;) i pomyśleć, że końcówka tego monologu to czysta improwizacja, coś czego nawet Scott nie planował  :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dunkierka w kinie. Film generalnie słaby,ale jak się w końcu po dwóch latach wyjdzie do kina z małżonką(maluchy od września w przedszkolu /u niani)to można wszystko wybaczyć ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dunkierka w kinie. Film generalnie słaby,ale jak się w końcu po dwóch latach wyjdzie do kina z małżonką(maluchy od września w przedszkolu /u niani)to można wszystko wybaczyć ;-)

No proszę, a ja czytałem bardzo pochlebne recenzje na temat tego filmu... Widać z tego, że trzeba samemu się wybrać i skonfrontować recenzje z rzeczywistością  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę, a ja czytałem bardzo pochlebne recenzje na temat tego filmu... Widać z tego, że trzeba samemu się wybrać i skonfrontować recenzje z rzeczywistością :)

Opinie są bardzo różne, jak to zazwyczaj bywa. Generalnie zarzuty są pod kątem niedopracowania i mocnego naciągania niektórych szczegółów.

Edytowane przez Kiciol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

To tylko kolejny dowód na to, że nie ma co się sugerować recenzjami, tylko samemu trzeba do kina maszerować :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dunkierka, film o ewakuacji wiec zbyt wiele scen batalistycznych nie ma. 5/10. Film wpisuje sie tez w absurdalną poprawność, nie pada  tam słowo Niemcy  tylko używają określenia wrogowie  .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie "najbardziej podobała się" "Enigma", to amerykanie rozszyfrowali maszynę kodującą, a występujący Polak był zdrajcą.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już za chwileczkę, już za momencik  ;) i pomyśleć, że końcówka tego monologu to czysta improwizacja, coś czego nawet Scott nie planował  :wub:

Rutger Hauer - był wtedy moim ulubionym aktorem :)

Niestety starzeje się sporo gorzej niż Harrison Ford.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Rutger Hauer - był wtedy moim ulubionym aktorem :)

Niestety starzeje się sporo gorzej niż Harrison Ford.....

Oprócz Blade Runnera pamiętam go m.in. z Autostopowicza z 1986, ale faktucznie, starzeje się gorzej... Choć i po Fordzie widać już upływ czasu, a tu kolejny Indiana Jones na horyzoncie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był pierwszy film jaki widziałem w tv satelitarnej ( na Film Net , lub SKY MOVIES) w 1987 roku :)

https://youtu.be/uNypxC4mAnk

Super film.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

To był pierwszy film jaki widziałem w tv satelitarnej ( na Film Net , lub SKY MOVIES) w 1987 roku :)

https://youtu.be/uNypxC4mAnk

Super film.

Film rzeczywiście świetny, choć ja zawsze będę go kojarzył jako Roya Batty, przywódcę zbiegłych androidów serii Nexus 6 z Blade Runnera... Moim skromnym zdaniem, to była jego najlepsza, a na pewno najbardziej pamiętna rola, w całej jego aktorskiej karierze. A dziś, o 20.45, w kinie z małżonką, Blade Runner 2049, choć bez Rutgera... Śledząc recenzje, także te zagraniczne, film zapowiada się rewelacyjnie  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś ogląda ten klasyk, kanon, arcydzieło na TVN7, które ja jako 30latek w ten sposób postrzegam ? Oglądałem z 15 razy.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wooow, Kosma - plus! Do dziś pamiętam z dzieciństwa seans w cyklu "Piątek z Newmanem" i wstrząs na finałowej stopklatce.

Zastanawiam się zawsze, jaka byłaby scena, która miała znaleźć się w filmie - gdy Butch i Sundance oglądają w Boliwii film o sobie, a w tym czasie Etta ich opuszcza. Jest tu luka w fabule, ale Paul tak zadecydował...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No i jak wrażenia? 

Przed chwila wróciłem z kina. Nie chcę za dużo fabuły zdradzać, więc odnośnie tego napiszę tylko, że historia jest w miarę prosta, poprowadzona całkiem spójnie z dość niejednoznacznym zakończenie. Film jest w mojej ocenie jeszcze gęstszy od emocji, aniżeli pierwszy Blade Runner. Muzyka niepokojąca, skomponowana przez Hansa Zimmera, mocno w klimacie oryginalnych kompozycji Vangelisa do oryginału. Niesamowite zdjęcia. Mimo że to film gatunkowy, to jednak nie epatuje efektami specjalnymi, akcja toczy się dość niespiesznie, ale mimo 163 minut samego filmu, nie ma się wrażenia dłużyzn, czy niepotrzebnych scen. Dla fanów pozycja obowiązkowa! W mojej ocenie warto, choć wydaje mi się, że dla pełnego zrozumienia i przeżycia trzeba go obejrzeć kilka razy  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wooow, Kosma - plus! Do dziś pamiętam z dzieciństwa seans w cyklu "Piątek z Newmanem" i wstrząs na finałowej stopklatce.

https://www.youtube.com/watch?v=yz2xYYIZB5s

Zastanawiam się zawsze, jaka byłaby scena, która miała znaleźć się w filmie - gdy Butch i Sundance oglądają w Boliwii film o sobie, a w tym czasie Etta ich opuszcza. Jest tu luka w fabule, ale Paul tak zadecydował...

Jak by teraz puścili "Żądło"... Nocka zarwana, Duet stulecia. "Kogo robicie? - Lonenngan'a - Od razuu." Mistrzostwo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Twój Vincent" - chciałem to zobaczyć i nie zawiodłem się. Inny, ciekawy, animacja malarska to coś nowego, do tego naśladująca twórczość Van Gogha. Inne spojrzenie na jego życie i śmierć, ale przede wszystkim na jego twórczość, pracowitość artystyczną. Dla mnie pozytywnie, choć pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Polowanie na czerwony pazdziernik" sie zaczyna na tvn7, tez kilka raz juz oglądałem i dziś chyba będzie kolejny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Polowanie na czerwony pazdziernik" sie zaczyna na tvn7, tez kilka raz juz oglądałem i dziś chyba będzie kolejny.

Przełączyłem :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też oglądam, a w przerwach na reklamy - hyc na forum. :D

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pewnie znów zrobią "szalonego Iwana" i im się uda :P

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi