mandaryn44 685 #8951 Napisano 6 Stycznia 2025 Obejrzałem na Applu Masters of the air. Władcy przestworzy. Bardzo fajny serial, dobrze się ogląda, wbrew opiniom na Filmweb dobre efekty specjalne. Przejmujący i wciągający. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #8952 Napisano 6 Stycznia 2025 8 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Nie! O to mi chodziło: Dan Aykroyd i Chevy Chase w rolach głównych. Lata temu płakałem że śmiechu na tym filmie.... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12741 #8953 Napisano 6 Stycznia 2025 1 minutę temu, szuwi napisał(-a): Lata temu płakałem że śmiechu na tym filmie.... A najlepsza scena jak przeprowadzali operację 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #8954 Napisano 6 Stycznia 2025 (edytowane) 7 minut temu, Autor1984 napisał(-a): A najlepsza scena jak przeprowadzali operację Doctor, doctor, doctor, doctor, and... doctor Mi się podobał egzamin na szpiegów... Edytowane 6 Stycznia 2025 przez szuwi 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6557 #8955 Napisano 6 Stycznia 2025 To miała być scena jak udawali UFO 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69329 #8956 Napisano 7 Stycznia 2025 W dniu 5.01.2025 o 20:51, Lincoln Six Echo napisał(-a): Ja w końcu zaliczyłem "Przysięgłego nr 2" w reżyserii Pana Clinta E. Cóż, nie wywala z kapci tak, jak niektóre z jego poprzednich filmów, ale - jak to u Eastwooda - stawia pytania, które (na szczęście? niestety?) męczą człowieka jeszcze miesiąc po seansie... No i chociaż nie dorównuje najlepszym filmom Mistrza, to trzyma odpowiedni poziom. Poza tym, ja po prostu bardzo lubię aktorów grających w tym filmie, https://youtu.be/EhkkBFhW-MM?si=ydegw67pewkxLFyG Fajnie, że mi przypomniałeś o tym tytule. Obejrzałem wczoraj z żoną. Podobał nam się. Rewelacji rzeczywiście nie ma, ale ogląda się z zainteresowaniem i trzyma w napięciu. Trzeba przyznać, że Clint Eastwood pomimo wieku trzyma poziom. Właściwie każdy film, który wyreżyserował to co najmniej porządne kino. Niedługo skończy 100 lat, czego mu życzę. W zalewie Netflixowej papki, nawet taki w sumie dość zwyczajny, ale porządny film urasta do rangi filmowego wydarzenia. No i fajnie, że Toni Collette zagrała jakąś porządną rolę po głupawym "Mafia Mamma". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #8957 Napisano 8 Stycznia 2025 Trochę się tego w trakcie przerwy świątecznej obejrzało Senna - oboje z partnerką lubimy F1, fajnie się to oglądało. Po prostu przyjemna historia, podobno trochę za cukierkowa. Przesilenie zimowe - nie miałem pojęcia o istnieniu tego filmu dopóki nie przypomniało nam się, że mamy wykupionego Sky-a. Świetny Paul Giamatti Kaskader - wytrzymaliśmy pół godziny i uznaliśmy, że nie ma sensu kończyć, nadzieje były większe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17579 #8958 Napisano 8 Stycznia 2025 Wczoraj Przysięgły nr. 2 wyświetlił mi się jako polecany, oglądnąłem, bo pamiętałem Wasze wpisy tutaj. Faktycznie dobre kino pod względem stawiania pytań które mają zostać z widzem. 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piter80 98 #8959 Napisano 10 Stycznia 2025 Mam za sobą 3 sezony serialu Stamtąd i tak zakręconego serialu to jeszcze nie widziałem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piter80 98 #8960 Napisano 10 Stycznia 2025 Znacie jakieś ciekawe seriale?Ale takie,które się kończą po kilku sezonach a nie takie w stylu moda na sukces 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1401 #8961 Napisano 10 Stycznia 2025 (edytowane) 17 minut temu, Piter80 napisał(-a): Znacie jakieś ciekawe seriale?Ale takie,które się kończą po kilku sezonach a nie takie w stylu moda na sukces Mi się podobały el Chapo , Narcos , Narcos Mexico. Od tych filmów zacząłem seriale oglądać Edytowane 10 Stycznia 2025 przez mirek 1969 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piter80 98 #8962 Napisano 10 Stycznia 2025 Narcos widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1401 #8963 Napisano 10 Stycznia 2025 1 godzinę temu, Piter80 napisał(-a): Narcos widziałem. Najpierw byś musiał zobaczyć narcos mexico później el capo. El chapo w tym pierwszym dopiero się rozwija 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #8964 Napisano 12 Stycznia 2025 House of cards. Tylko trzeba oglądać, nie da się pójść zrobić kanapkę. Expanse, najlepszy serial SF jaki widziałem. A sporo ich widziałem. Narcos. Doskonały. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8942 #8965 Napisano 12 Stycznia 2025 (edytowane) 23 minuty temu, mandaryn44 napisał(-a): House of cards. Tylko trzeba oglądać, nie da się pójść zrobić kanapkę. Expanse, najlepszy serial SF jaki widziałem. A sporo ich widziałem. Narcos. Doskonały. Tylko że "House of Cards" jest totalnie zepsute ostatnią, koszmarną serią. Ja jestem bardzo wybredny i dokładnie wybieram to co chcę oglądać. Nawet na Netfliksie (gdzie 80% to koszmarne szmiry) można coś ciekawego zobaczyć. Dużo ciekawych seriali ma Prime i Paramount +. Na Apple+ jest świetne "Sprostowanie" lub "Uznany za niewinnego". Nawet Disney+ ma ciekawe pozycje. Trzeba tylko dobrze szukać i wiedzieć czego się szuka. Ostatnio przypadkowo odkryłem mając VPN ustawiony na USA że mogłem obejrzeć "Emilię Perez" na amerykańskim Netfliksie, który to film dopiero wejdzie w Europie do kin. Edytowane 12 Stycznia 2025 przez beniowski 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #8966 Napisano 12 Stycznia 2025 Oczywiście, że 6 seria jest do kitu, bo nie było wyjścia. Aktor miała kłopoty. 3 seria chyba o ile dobrze pamiętam też taka sobie, ale mogę się mylić. Jednak serial jest doskonały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69423 #8967 Napisano 12 Stycznia 2025 19 minut temu, beniowski napisał(-a): Tylko że "House of Cards" jest totalnie zepsute ostatnią, koszmarną serią. Ja jestem bardzo wybredny i dokładnie wybieram to co chcę oglądać. Nawet na Netfliksie (gdzie 80% to koszmarne szmiry) można coś ciekawego zobaczyć. Dużo ciekawych seriali ma Prime i Paramount +. Na Apple+ jest świetne "Sprostowanie" lub "Uznany za niewinnego". Nawet Disney+ ma ciekawe pozycje. Trzeba tylko dobrze szukać i wiedzieć czego się szuka. Ostatnio przypadkowo odkryłem mając VPN ustawiony na USA że mogłem obejrzeć "Emilię Perez" na amerykańskim Netfliksie, który to film dopiero wejdzie w Europie do kin. A na Disney co polecasz 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 7108 #8968 Napisano 12 Stycznia 2025 W dniu 2.01.2025 o 18:23, neclocus napisał(-a): "Perfect days" rez. Wim Wenders (2023) Też bardzo mi się podobał ten film. Ostatnio obejrzałem "Minghun" z Dorocińskim. Przeszedł trochę bez rozgłosu, miał niezbyt dobre recenzje, ale moim zdaniem na tle dramatycznej słabizny polskiego kina w 2024 roku jest godny uwagi. Ma wprawdzie kilka słabszych dialogów i jeden czy dwa wątki w środkowej części dodane "na siłę", ale początek i ostatnie sekwencje wynagradzają to. Czytelne nawiązania do przyciężkawego, późnego okresu twórczości Kieślowskiego (łącznie z konkursem im. Van den Budenmayera) wprowadzają trochę balansowania na granicy kiczu i fabularnego nieprawdopodobieństwa, ale jednak na koniec wygrywa niewymuszone wzruszenie. Do tego naprawdę ładne i spójne zdjęcia. Widziałem też "Naturalną dzikość serca" - popularny ostatnio norweski dokument o specyficznej rodzinie usiłującej żyć po swojemu z dala od cywilizacji. Nie ma nadmiaru ekologizmu, nie ma też prostej oceny wyborów bohaterów. Zwięzłe, dobrze opowiedziane. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69329 #8969 Napisano 12 Stycznia 2025 A na Disney co polecasz Stary człowiek, Homeland. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69423 #8970 Napisano 12 Stycznia 2025 13 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Stary człowiek, Homeland. Starego człowieka obejrzałem fajny. Dzięki za Homaland 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69329 #8971 Napisano 12 Stycznia 2025 Homeland to już klasyk. Ma już ładnych paręnaście lat, ale moim zdaniem bije na głowę większość współczesnych seriali sensacyjnych. Zakładam, że z takich nieco starszych produkcji, to Breaking Bad już oglądałeś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8942 #8972 Napisano 12 Stycznia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): A na Disney co polecasz 🤔🤔🤔 Dodając do tego co polecił @Perpetuum Mobile, jeśli podobał ci się Homeland czy Stary Człowiek, z podobnych świetne są dwie serie Tajnego Układu (Deep State). Z gatunku opartych na faktach to Lekomania (Dopesick) o kryzysie opioidowym czy Zepsuta Krew (Dropout) o niesamowitej karierze Elisabeth Holmes, która wmówiła wszystkim, że wyprodukuje cudowne urządzenie czytające wszystkie choroby z kropli krwi, serial o Cristobalu balenciadze czy Karlu Lagerfeldzie. Fajny jest The Chippendales o gościu który założył tę grupę striptizerów. Z koereańskich masz Gangnam B-Side czy Tyrana. Do tego Shogun, Lost, Prison Break czy też sporo starszych, dobrych filmów sensacyjnych. Disney dość często wrzuca wartościowe filmy zaraz po premiarach kinowych: tak chociażby było z Nomadland, Pięknymi Istotami czy ostatnio przypadkowo znalezionymi przez mnie Pięknymi Znajomymi. Edytowane 12 Stycznia 2025 przez beniowski 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69423 #8973 Napisano 12 Stycznia 2025 18 minut temu, beniowski napisał(-a): Dodając do tego co polecił @Perpetuum Mobile, jeśli podobał ci się Homeland czy Stary Człowiek, z podobnych świetne są dwie serie Tajnego Układu (Deep State). Z gatunku opartych na faktach to Lekomania (Dopesick) o kryzysie opioidowym czy Zepsuta Krew (Dropout) o niesamowitej karierze Elisabeth Holmes, która wmówiła wszystkim, że wyprodukuje cudowne urządzenie czytające wszystkie choroby z kropli krwi, serial o Cristobalu balenciadze czy Karlu Lagerfeldzie. Fajny jest The Chippendales o gościu który założył tę grupę striptizerów. Z koereańskich masz Gangnam B-Side czy Tyrana. Do tego Shogun, Lost, Prison Break czy też sporo starszych, dobrych filmów sensacyjnych. Disney dość często wrzuca wartościowe filmy zaraz po premiarach kinowych: tak chociażby było z Nomadland, Pięknymi Istotami czy ostatnio przypadkowo znalezionymi przez mnie Pięknymi Znajomymi. Dzięki 👍 👍 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16723 #8974 Napisano 12 Stycznia 2025 Godzinę temu, beniowski napisał(-a): Dodając do tego co polecił @Perpetuum Mobile, jeśli podobał ci się Homeland czy Stary Człowiek, z podobnych świetne są dwie serie Tajnego Układu (Deep State). Z gatunku opartych na faktach to Lekomania (Dopesick) o kryzysie opioidowym czy Zepsuta Krew (Dropout) o niesamowitej karierze Elisabeth Holmes, która wmówiła wszystkim, że wyprodukuje cudowne urządzenie czytające wszystkie choroby z kropli krwi, serial o Cristobalu balenciadze czy Karlu Lagerfeldzie. Fajny jest The Chippendales o gościu który założył tę grupę striptizerów. Z koereańskich masz Gangnam B-Side czy Tyrana. Do tego Shogun, Lost, Prison Break czy też sporo starszych, dobrych filmów sensacyjnych. Disney dość często wrzuca wartościowe filmy zaraz po premiarach kinowych: tak chociażby było z Nomadland, Pięknymi Istotami czy ostatnio przypadkowo znalezionymi przez mnie Pięknymi Znajomymi. Lekomania, świetny serial. Na Netflix - Przełom szwedzki o śledzenie w sprawie zabójstwa nierozwiązanego przez 16 lat. Wzgórze psów, książki nie czytałem, ogląda się dość dobrze, dle nagłośnienie dialogów to porażka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69423 #8975 Napisano 12 Stycznia 2025 A ja właśnie skończyłem oglądać to , bardzo fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach