Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, Bugs napisał(-a):

Nie rozczarujesz się. Te wszystkie kryminatoria, zła itp podają ogólnodostępne informacje zebrane w sensacyjnie brzmiący wykład, tu jest nieprawdopodobna wręcz ilość własnej, unikalnej pracy i materiałów. Autor jest adwokatem, wideo i książka powstały na podstawie rzeczywistych, wszystkich dostępnych akt sprawy ( nie tylko sądowych ) i wywiadów z pracującymi w śledztwie milicjantami. To bardziej praca naukowa, na pewno nie tania sensacja stworzona wyszukiwarką i AI i nastawiona na odsłony. Książka robi jeszcze większe wrażenie objętością i ilością informacji w niej zawartych, ponad 900 stron czcionką tak małą że aż ciężko się czyta..

No dobra to ja powiem Ci teraz wprost bez rozpisywania się skończyłem właśnie oglądać o tuchlinie i ten materiał który został przedstawiony w tak szczegółowy sposób no po prostu zrył mi łeb 🤯 no ja teraz siedzę i próbuję robić inne rzeczy ale to nie chce wyjść z mojej głowy, mnie tylko jeszcze bardzo zastanawia jak wygląda życie tych kobiet które przeżyły jego atak, ile mogą mieć teraz lat czy mają rodziny, dzieci one doznały poważnych urazów głowy może mają jakiś stopień upośledzenia od zadanych ciosów masz jakieś info na ten temat ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

No dobra to ja powiem Ci teraz wprost bez rozpisywania się skończyłem właśnie oglądać o tuchlinie i ten materiał który został przedstawiony w tak szczegółowy sposób no po prostu zrył mi łeb 🤯 no ja teraz siedzę i próbuję robić inne rzeczy ale to nie chce wyjść z mojej głowy, mnie tylko jeszcze bardzo zastanawia jak wygląda życie tych kobiet które przeżyły jego atak, ile mogą mieć teraz lat czy mają rodziny, dzieci one doznały poważnych urazów głowy może mają jakiś stopień upośledzenia od zadanych ciosów masz jakieś info na ten temat ? 

Już wszystko obejrzałeś???

Jeżeli gdziekolwiek będą takie informacje to na tym koncie YT lub w książce, ja nie kojarzę ale ogrom wiedzy jest tam olbrzymi.

może jeszcze coś tutaj   ( też ciekawe konto swoją drogą )

Warta przeczytania jest jeszcze książka "Czas Skorpiona"  Pruski/Żukowski wydana pierwotnie krótko po zakończeniu sprawy, w 1988r. Pruski to ten który pojawia się w filmie i niewyraźnie mówi. Jego pamięci jest dedykowany jeden z ostatnich odcinków, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie - trochę w kontekście m.in. Jona Bernthala (z mini-serialu - bardzo dobrego - powyżej), który w "Odysei" Nolana gra Menelaosa. Coraz więcej jest pogłosek o tym, że jako Helena Trojańska ma się pojawić w filmie... Lupita Nyong'o. Wcześnie mówiono o niej pod kątem roli Klitajmestry (też, swoją drogą, ciekawy byłby to wybór), ale nasilają się plotki, że wcieli się jednak w postać symbolu piękna antycznej Grecji. Co Państwo na to..?  :D  ;) 

gettyimages-908523562-sqaure.jpg.1f0802418242e1068f6a86dedde2fe4b.jpg

lupita-nyongo-435.jpg.6111c4399b558ea38d9e420cd4743964.jpg

478300287_z29860448AMPLupita-Nyong-o-na-gali-rozdania-nagrod-Tony-w-Nowy.thumb.jpg.82bee75a1567c50c513217a5a59b213a.jpg

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Johnny Depp jako Ebenezer Scrooge w kręconej właśnie "Opowieści wigilijnej" Dickensa. Kolejna ekranizacja nadchodzi, a właściwie - kolejne ekranizacje, bo Eggers chce stworzyć również swoją wersję z główną rolą przeznaczoną dla Willema Dafoe.

Dwóch reżyserów, dwie wersje dla dwóch różnych wytwórni - Paramount i Warner Bros.

Ciekawe, co z tego wyjdzie :)

623519536_1448402013513351_8389553456864

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Właśnie - trochę w kontekście m.in. Jona Bernthala (z mini-serialu - bardzo dobrego - powyżej), który w "Odysei" Nolana gra Menelaosa. Coraz więcej jest pogłosek o tym, że jako Helena Trojańska ma się pojawić w filmie... Lupita Nyong'o. Wcześnie mówiono o niej pod kątem roli Klitajmestry (też, swoją drogą, ciekawy byłby to wybór), ale nasilają się plotki, że wcieli się jednak w postać symbolu piękna antycznej Grecji. Co Państwo na to..?  :D  ;) 

gettyimages-908523562-sqaure.jpg.1f0802418242e1068f6a86dedde2fe4b.jpg

lupita-nyongo-435.jpg.6111c4399b558ea38d9e420cd4743964.jpg

478300287_z29860448AMPLupita-Nyong-o-na-gali-rozdania-nagrod-Tony-w-Nowy.thumb.jpg.82bee75a1567c50c513217a5a59b213a.jpg

🤦🤦🤦

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Już wszystko obejrzałeś???

Jeżeli gdziekolwiek będą takie informacje to na tym koncie YT lub w książce, ja nie kojarzę ale ogrom wiedzy jest tam olbrzymi.

może jeszcze coś tutaj   ( też ciekawe konto swoją drogą )

Warta przeczytania jest jeszcze książka "Czas Skorpiona"  Pruski/Żukowski wydana pierwotnie krótko po zakończeniu sprawy, w 1988r. Pruski to ten który pojawia się w filmie i niewyraźnie mówi. Jego pamięci jest dedykowany jeden z ostatnich odcinków, 

Obejrzałem narazie tylko wszystkie odcinki o Tuchlinie tam jeszcze są inne ale poczekam jak będę sam w domu żeby zacząć je oglądać też mi się żona kręci z córką po domu to nawet nie włączam, co do książki to chyba nie wiem czy moja  głowa byłaby w stanie to dźwignąć 🫣 spróbuje nabyć tą książkę nic nie zaszkodzi ją mieć ale czy ją przeczytam tą się nad tym zastanowię bo czuję, że książka wejdzie na psychę dwa razy mocniej🤯 no materiał pierwsza klasa, wizje lokalne, nagrania itd oglądasz to i czujesz normalnie jak byś się tam znajdował bardzo mocno działa na wyobraźnię 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

o Tuchlinie

materiał pierwsza klasa

nie wiem czy moja  głowa byłaby w stanie to dźwignąć 🫣 spróbuje nabyć tą książkę nic nie zaszkodzi ją mieć

Pamiętasz naszą "rozmowę" o protokołach ? 

Prawdziwe kejsy to wcale nie jest taki fajny temat albo exciting story, jak Ci się wydaje po obejrzeniu kilku klikbajtowych filmików na Youtubie czy Netflixie. A przypadek P.T. tym bardziej. Zobacz, co się stało z Andrzejem Górką, a to kiedyś był za***iście mądry, wrażliwy i wręcz delikatny wobec współpracowników oraz skazanych człowiek. 

Życie w realu było brzydkie, brudne, niekiedy odrażające -  uwarunkowania psychospołeczne sprawców wręcz predestynowały ich do popełnienia zbrodni.

Jeśli lubisz - to przeczytaj sobie ten artykuł prof. Rzeplińskiego, wpisz w wyszukiwarkę a następnie pobierz: 

Andrzej Rzepliński Kara śmierci w trybie doraźnym (sprawa IVK dor. 24/83 w Sądzie Wojewódzkim w Warszawie)

Masz szczegóły orzekania w sprawie i finalnego wykonania kary. 

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi