Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

11 minutes ago, Krygo said:

1MUPp3L.jpg

5PUvr4J.jpg

Jakie są wymiary tego sikora?... wygląda dość okazale na nadgarstku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Krygo said:

Maluszkiem nie jest, ale nie jest też duży. Weź pod uwagę, że ja mam zaledwie 16 cm w nadgarstku no i na zdjęciach zawsze to też nieco inaczej wygląda. Nie da się jednak ukryć, że faktyczny l2l w tym zegarku to 52 mm (koperta+pierwsze ogniwa po obu stronach, które są nieruchome). Średnica to 40mm, l2l bez stałych ogniw 45 mm.

jd4m2GC.jpg

No nie mały, L2L prawie jak w Bulova Lunar, a duża cześć ludzi mówi że to niezłe bydlę, w tym przypadku na 16 centymetrowym nadgarstku wygląda na wielkiego, mimo tych 40mm... kolor tarczy w pytkę👀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krygo napisał(-a):

Maluszkiem nie jest, ale nie jest też duży. Weź pod uwagę, że ja mam zaledwie 16 cm w nadgarstku no i na zdjęciach zawsze to też nieco inaczej wygląda. Nie da się jednak ukryć, że faktyczny l2l w tym zegarku to 52 mm (koperta+pierwsze ogniwa po obu stronach, które są nieruchome). Średnica to 40mm, l2l bez stałych ogniw 45 mm.

W tym układzie, dla mniejszego nadgarstka, lepszym wyjściem może być wersja 35mm. Czaję się na taką w automacie, ale ta tarcza mi nie leży... a w kwarcu boję się, że wskazówka sekundowa nie będzie trafiać w indeksy, co mnie mega denerwuje i patrzeć na to nie mogę... jak żyć :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, XoneX napisał(-a):

W tym układzie, dla mniejszego nadgarstka, lepszym wyjściem może być wersja 35mm. Czaję się na taką w automacie, ale ta tarcza mi nie leży... a w kwarcu boję się, że wskazówka sekundowa nie będzie trafiać w indeksy, co mnie mega denerwuje i patrzeć na to nie mogę... jak żyć :D 

Co prawda nie mierzyłem, ale jak na moje oko to z kolei z 35 mm przesadzili w drugą stronę. Jakby było 37 wtedy jestem na tak, ale z kolei już tak fajnego koloru jak ten "mój" w mniejszych nie ma ;) Co do trafiania w indeksy to w mojej sztuce pierwsze pół minuty idzie idealnie, a potem... Potem to już chyba działa grawitacja i już tak super nie jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

b767ef8e889ca6982375457cd37f6549.jpg

Rolex + kawa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Krygo napisał(-a):

Co prawda nie mierzyłem, ale jak na moje oko to z kolei z 35 mm przesadzili w drugą stronę. Jakby było 37 wtedy jestem na tak, ale z kolei już tak fajnego koloru jak ten "mój" w mniejszych nie ma ;) Co do trafiania w indeksy to w mojej sztuce pierwsze pół minuty idzie idealnie, a potem... Potem to już chyba działa grawitacja i już tak super nie jest ;)

Cecha tak zintegrowanej bransolety. Te 35 na ręce może nosić się jak 37...

Dodając do tematu rzeka jakim jest trafianie w indeksy... ja mam w jednym taki przypadek, że w małej sekundzie są cztery indeksy nadrukowane geomertycznie i trafia dokładnie w 3,6,9 ale w 12 nie potrafi 😁😋😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi