SIRLUKE1 1846 #24526 Napisano 26 Lipca 2011 Ellore, piękny zegarek,pewno popełnię gafę,jednak przypomina mi troszeczku niektóre modele Schaumburg-a Też od razu skojarzył mi się z Schaumburgiem Ale D&S to klasa sama w sobie ... piękny zegar ze wspaniałym wskazaniem daty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #24527 Napisano 26 Lipca 2011 A mi skojarzył się z którymś JLC, łatwiej by było czego on nie przypomina a poważnie to świetny jest. A z tym paskiem to zaprawdę kozak. 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ellore 0 #24528 Napisano 26 Lipca 2011 Chyba tylko mi Dornbluth przypomina wyłącznie Dornblutha (i to niezależnie od wersji, które zresztą wszystkie mają właśnie Dirkowo-Dornbluthowy styl, może lekko nawiązujący do zegarów okrętowych, ale tak to właśnie ma wyglądać), ale to ja wybrałem ten zegarek, więc wygląda że jest ok . Naprawdę nie wiem z której strony Wy patrzycie na ten zegarek , jeszcze jakieś tam skojarzenie z Portugalczykiem (chociaż mimo wszystko naciągane) może dałoby się zauważyć to jakieś Schaumburgi??? . Co do jego codzienności to właśnie dlatego (już po pierwszym zamówieniu) zdecydowałem się "dołożyć" datę bo bez daty zegarek EDC dla mnie nie istnieje, zupełnie inna sprawa że takie "dołożenie" swoje kosztuje u Dirka, ale warto , ten zegarek jest najczęściej noszonym z moich zegarków, a jego elastyczność stylowa po zmianie paska jest wręcz niesamowita. Pasek na zdjęciach Michała to custom Denikleusa z nogi indyka, faktycznie najwyższa półka jeśli chodzi o jakość, skórę, szycie i spasowanie. Nadał zupełnie innego (twardego) charakteru Dirkowi, niż np. fabryczny pach (elegant), czy Liberty (luz). Dziękuję wszystkim za opinie. Podsumowując, fajnie jest wiedzieć że się już ma ten zegarek . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #24529 Napisano 26 Lipca 2011 Podsumowując, fajnie jest wiedzieć że się już ma ten zegarek . No to witaj w klubie szczęśliwców. Swoją drogą to mógłby być fajny pomysł na nowy temat . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarZ 0 #24530 Napisano 26 Lipca 2011 oba mają wskazówki Miałem na myśli D@G, że jest podobny do IWC Portugalczyk chronograf. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ellore 0 #24531 Napisano 26 Lipca 2011 No to witaj w klubie szczęśliwców. Swoją drogą to mógłby być fajny pomysł na nowy temat . Zgadzam się, temat byłby zapewne bardzo wyjątkowy. AP RO u Ciebie? Miejmy nadzieję że w tym przypadku ten niekoniecznie oznacza jedyny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #24532 Napisano 26 Lipca 2011 Bardziej widzę tego Hamiltona na jakimś konkretnym pasiorku Michał...6tys. postów - nie przynudzasz już przypadkiem z tymi paskami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #24533 Napisano 26 Lipca 2011 Zgadzam się, temat byłby zapewne bardzo wyjątkowy. AP RO u Ciebie? Tak. Miejmy nadzieję że w tym przypadku ten niekoniecznie oznacza jedyny... Na pewno coś się jeszcze dokupi. Pojęcie tego zegarka rozumiem w taki sposób, że jest to zegarek nie na sprzedaż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #24534 Napisano 27 Lipca 2011 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3920 #24535 Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Dzisiaj najnowszy nabytek: Dzięki ''szwed'' PS. Jezusicku jak ta forumowa wrzucajka zdjęć masakruje fotki :/ Edytowane 27 Lipca 2011 przez marcomartin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #24536 Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Gratki marcomartin, bardzo fajna omega kiedyś miałem okazję widzieć na żywo kolor jej tarczy Edytowane 27 Lipca 2011 przez KURNAJANEK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24537 Napisano 27 Lipca 2011 Gratki Marco Jak tak Koledzy zachwalają, to trzeba będzie kiedyś zobaczyć ten kolorek tarczy na żywo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #24538 Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) No, no, toś Marcin zaszalał Przyjmij moje najszczersze gratulacje, niech się nosi. Zagości na dłużej, czy pójdzie do żyda? Edytowane 27 Lipca 2011 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24539 Napisano 27 Lipca 2011 Zagości na dłużej...Widzę, że dobry żart Ci się włączył- Marcin i zegarek na dłużej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3920 #24540 Napisano 27 Lipca 2011 Widzę, że dobry żart Ci się włączył- Marcin i zegarek na dłużej Pierniczycie jak stare wiatraki Poczuliśmy do siebie miętę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24541 Napisano 27 Lipca 2011 OK OK, wrócimy do tego tematu za miesiąc (zresztą co ja gadam, za tydzień? ) a u mnie/a to niespodzianka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #24542 Napisano 27 Lipca 2011 Widzę że masz zasięg pełen 4 kreski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #24543 Napisano 27 Lipca 2011 Cóż za oko 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3920 #24544 Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) To zegarek predatora Oooohh, Marinemasterze tyle trzeba Cię cenic....ten tylko się dowie kto Cię raz zobaczył.... Edytowane 27 Lipca 2011 przez marcomartin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24545 Napisano 27 Lipca 2011 Widzę że masz zasięg pełen 4 kreski dobre a próbowałem teraz w podobnej pozycji złapać co tak się mogło odbić i nie wiem co to...lampa????? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #24546 Napisano 27 Lipca 2011 To podróba adidasa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24547 Napisano 27 Lipca 2011 To podróba adidasa Na reszcie fotek udawało mi się zakryć, a tu raz człowiek nie zasłoni i masz ci babo placek Ale to nie podróba tylko replika 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #24548 Napisano 27 Lipca 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #24549 Napisano 27 Lipca 2011 Fajny ten "TAG HUYER" jak to ktoś napisał Ps. Marco, gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3920 #24550 Napisano 27 Lipca 2011 Fajny ten "TAG HUYER" jak to ktoś napisał Ps. Marco, gratuluję Dankę Moja pierwsza O. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach