waldii 44 #24876 Napisano 13 Sierpnia 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24877 Napisano 13 Sierpnia 2011 Waldii- nie to, żebym wiedział o wszystkich Twoich zegarkach ale Ty już miałeś tego Orisa wcześniej, bo coś nie kojarzę? Fajna jest przy nim ta oryginalna bransoleta- mocno bling bling, ale pasuje nieźle do niego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldii 44 #24878 Napisano 13 Sierpnia 2011 Nie miałem go wcześniej.Przyjechał ze mną z wakacji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #24879 Napisano 13 Sierpnia 2011 Waldek skubańcu, znów ode mnie odgapiasz Gratuluję 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24880 Napisano 13 Sierpnia 2011 Eee, no to gratki swego czasu mocno za mną chodził ten zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldii 44 #24881 Napisano 13 Sierpnia 2011 Dzięki Panowie Ps:Michał no można tak powiedzieć ...albo mamy dobry gust 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #24882 Napisano 13 Sierpnia 2011 albo mamy dobry gust O to, to ! 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #24883 Napisano 13 Sierpnia 2011 Indeksy w tym Wempe przypominają te w Inge Vintage... Pierwsze skojarzenie miałem identyczne. Choć w ogóle coraz częściej myślę o zakupie kolejnego zegarka IWC (to byłby już ósmy) . Uczepił się mnie IW545408 i się nie chce odczepić. Moim zdaniem ideał jeżeli chodzi o kolekcję Portuguese. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #24884 Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Mariusz, widze, że znów wracasz myślami do IWC i Panerai - bardzo mnie to cieszy, bo może zrobisz jakiś referacik na temat tych producentów A co do tego iwuceka o którym wspominasz powyżej, to miałem okazje ostatnio go mierzyć, i jakoś mnie nie przekonał. To znaczy piękny jest, ale mierzylem ładniejsze w tym stylu. Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #24885 Napisano 13 Sierpnia 2011 Mariusz, widze, że znów wracasz myślami do IWC i Panerai - bardzo mnie to cieszy, bo może zrobisz jakiś referacik na temat tych producentów A co do tego iwuceka o którym wspominasz powyżej, to miałem okazje ostatnio go mierzyć, i jakoś mnie nie przekonał. To znaczy piękny jest, ale mierzylem ładniejsze w tym stylu. Śniło mi się nawet, że kupiłem 320 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #24886 Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Zamień jawe na realia Od jakiegoś czasu mi się marzy tu na forum klub Panerai - jeden wątek tylko i wyłącznie o tych zegarkach Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #24887 Napisano 13 Sierpnia 2011 Zamień jawe na realia Od jakiegoś czasu mi się marzy tu na forum klub Panerai - jeden wątek tylko i wyłącznie o tych zegarkach Przecież jest forum paneristi.pl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Logos #24888 Napisano 13 Sierpnia 2011 ALE ŚWIETNY TAG . GRATULACJEAle który jest świetny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24889 Napisano 13 Sierpnia 2011 Dzisiejsza minisesyjka 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Encanto 568 #24890 Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Piękne te Seiko U mnie dziś na spacerze to co zwykle.... Uploaded with ImageShack.us Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez Encanto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zero8 0 #24891 Napisano 13 Sierpnia 2011 Wczoraj i dzis: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz. 92 #24892 Napisano 13 Sierpnia 2011 ~Zero8, świetny ten Fortis. Nie przepadam za zegarkami z chrono ale ten podoba mi się BTW. Co to jest za pasek? Pozdrawiam, Mateusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piorun 1861 #24893 Napisano 13 Sierpnia 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #24894 Napisano 13 Sierpnia 2011 A co do tego iwuceka o którym wspominasz powyżej, to miałem okazje ostatnio go mierzyć, i jakoś mnie nie przekonał. To znaczy piękny jest, ale mierzylem ładniejsze w tym stylu. Chodzi o średnicę koperty czy ogólną jakość wykonania ?. Bo w kontekście średnicy (44 mm) niby wydaję się, że to dużo jak na klasyczny zegarek, ale np. nowe Portofino ma 40mm i nie powala wielkością. Wygląda na czasomierz mniejszy niż Patrimony Contemporaine, a rozmiar ten sam. Mnie już od jakiego czasu masakruje chronograf VC - Patrimony Traditionnelle. Zawsze kiedy przechodzę obok Apartu (ostatnio to jakieś 3 razy na tydzień ), to nie mogę od tego zegarka oderwać wzroku. Na żywo jest GENIALNY. Jeden z niewielu chronografów, które mi się podobają. Klasyczny design Vacherona to mistrzostwo świata. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #24895 Napisano 13 Sierpnia 2011 Powiem tak, miałem ostatnio między innymi przed sobą 4 zegarki : Zenith Elite Captain Cental Second, Eterna Vaughan Big date, JLC Master Grande Ultra Thin, oraz wspominanego IWC, i kazdy z nich zrobił na mnie lepsze wrażenie niż IWC. Choć oczywiscie nie można temu zegarkowi nic zarzucić, po prostu jak to się mówi, nie porywa. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdzisrod 0 #24896 Napisano 13 Sierpnia 2011 Nad polskim morzem - Łazy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #24897 Napisano 13 Sierpnia 2011 Wczoraj i dzis: Fajny sikor. A pasek chyba jeszcze fajniejszy. Gdzie mozna dostac cos takiego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yuzuanin 0 #24898 Napisano 14 Sierpnia 2011 W tej chwili coś takiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zero8 0 #24899 Napisano 14 Sierpnia 2011 BTW. Co to jest za pasek? A to zwykła Reda Sprawdzałem jak będę pasować rózne paski i chyba poszukam jakiegoś jasnego jaszczura do tego fortisa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zygmac #24900 Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) A ja w domu i jak idę w plener, to zakładam Orienta automat.Kupiony w 1973 roku! Cały czas na chodzie. Bransoletkę oryginalną "trafiło", to noszę na pasku.Ostatnio wymieniłem u fachowca szkiełko.Dopiero wtym roku, z okazji wymiany porysowanego szkiełka, zleciłem konserwację.Bez okresowych przeglądów chodził blisko 40 lat.)No, a te współczesne.))) Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez zygmac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach