wraQ 48 #39251 Napisano 19 Grudnia 2012 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parigot 1 #39252 Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Nô jà tez dostalem gumowej obsesji i zmienilem wdzianko Oriskowi - uwazam ze mu do twarzy z ta guma: Edytowane 19 Grudnia 2012 przez parigot 0 Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #39253 Napisano 19 Grudnia 2012 Cholera- California Dial -miałem kiedyś zamówiony ale nie załapałem się do kolejki . Limitka rozeszła się na pniu. Mogę trochę pozazdrościć??wg mnie jest to Strasznie polaryzujaca tarcza " love it or hate it " kiedys mi sie nie podobala teraz natomiast tak Musze tylko sprawdzic dokladnie kto robi podrobki Rolex czy Panerai chociaz wydaje mi sie ze rolek byl pierwszy 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #39254 Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) @karol1302 - oj, z tym doszukaniem się podobieństwa Parnis/doxa to trzeba mieć bujną wyobraźnie - inne indeksy, inny bezel, inna tarcza - raptem kolory podobne W sumie to kopiuje bo ma wskazówki (i do tego też inne) Proszę was trochę przesada z tym "kopiowaniem" poza tym jest też wersja w innych kolorach: Aby łatwiej innym było ocenić:Dosia Karola:Parnis Dzisiaj na łapce było tak: Edytowane 19 Grudnia 2012 przez jslanina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral666 2 #39255 Napisano 19 Grudnia 2012 Nô jà tez dostalem gumowej obsesji i zmienilem wdzianko Oriskowi - uwazam ze mu do twarzy z ta guma: oris piekny na tej gumie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral666 2 #39256 Napisano 19 Grudnia 2012 a ja dziś nosze to maleństwo,wiem, że marka i model pospolite, ale jak podoba się w tej kolorystyce?i 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #39257 Napisano 19 Grudnia 2012 Bluźnisz Pewnie w mniemaniu milosnikow PAM-ow (i niektorych innych osob) tak Przecież to esencja Panerai (Rolexa?), prawdziwe DNA, tarcza california stworzona po to żeby nurek w mętnej wodzie wiedział gdzie jest góra, a gdzie dółByc moze esencja, ale cyferblaty z rzymskimi cyframi w roli markerow mi sie nie podobaja. wg mnie jest to Strasznie polaryzujaca tarcza " love it or hate it " kiedys mi sie nie podobala teraz natomiast tak Musze tylko sprawdzic dokladnie kto robi podrobki Rolex czy Panerai chociaz wydaje mi sie ze rolek byl pierwszyW moim przypadku jest dokladnie na odwrot. Kiedys mi rzymskie oznaczenia markerow na zegarkach narecznych nie przeszkadzaly, ale z uplywem czasu tego typu edycje zegarkowe przestaly mi sie podobac. O wiele bardziej wole oznaczenia w postaci cyfr arabskich lub prostych markerow. Bardziej juz skonny jestem zniesc rzymskie oznakowania na niektorych zegarkach kieszonkowych lub na duzych zegarach stacjonarnych (kolumnowych, itp), ale na zegarkach recznych... nah, not my cup of tea. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2201 #39258 Napisano 19 Grudnia 2012 a ja dziś nosze to maleństwo,wiem, że marka i model pospolite, ale jak podoba się w tej kolorystyce? Całkiem nieźle! Lubię Wostoki bo mają swój własny klimat 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral666 2 #39259 Napisano 19 Grudnia 2012 Całkiem nieźle! Lubię Wostoki bo mają swój własny klimat dzieki za dobre słowo, pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #39260 Napisano 19 Grudnia 2012 nash13, to jest ten pasek gumowy nowego typu? Jakie wrażenia?Bardzo pozytywne bo wiem ile roboty musi odwalac. Zegar nie jest maly ani tym bardziej lekki ale guma naprawde idealnie daje sobie z nim rade, perfekcyjnie dopasowana, z leciutkim luzem a zegarek trzyma znakomicie! Polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gaudi 3 #39261 Napisano 19 Grudnia 2012 kupiłem ostatnio takie cudeńkoco myślicie o nim? 0 czas nie chodzi spać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral666 2 #39262 Napisano 19 Grudnia 2012 kupiłem ostatnio takie cudeńkoco myślicie o nim? fajny, jakie wymiary? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #39263 Napisano 19 Grudnia 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ygrene 54 #39264 Napisano 19 Grudnia 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parigot 1 #39265 Napisano 19 Grudnia 2012 a ja dziś nosze to maleństwo,wiem, że marka i model pospolite, ale jak podoba się w tej kolorystyce? Vostoki generalnie podobaja mi sie bo wg mnie maja swoj design. Ten Twoj dodadkowo poprzez kolor wydaje sie byc jeszcze bardziej surowy. Bardzo fajny zegarek - gratuluje! Przy okazji "wrzuce" nieco lepsze zdjecie mojego SS - po zmianie na gume przestal mnie nudzic - ta guma zrecznie nawiazuje do czarnej tarczy i bezela jednoczesnie dajac piekny kontrast z gruba, stalowa koperta i podkresla jeszcze mocniej pomaranczowe akcenty tu i owdzie. Normalnie zupelnie inny zegarek! Oj chyba predko nie zejdzie z lapy: 0 Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #39266 Napisano 19 Grudnia 2012 Kurnajanek świetny LUMINOR,gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gaudi 3 #39267 Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) fajny, jakie wymiary? Edytowane 19 Grudnia 2012 przez gaudi 0 czas nie chodzi spać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieslak 96 #39268 Napisano 19 Grudnia 2012 0 PozdrawiamKamil Seiko flightmasterCertina DS Podium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 379 #39269 Napisano 19 Grudnia 2012 fajna slava zastanawiam się nad taką ale w tym miesiącu limit na zegarki przekroczony 2 razy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piras 0 #39270 Napisano 19 Grudnia 2012 ale w tym miesiącu limit na zegarki przekroczony 2 razy Przecież są Święta, ostatniew tym roku... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-3 244 #39271 Napisano 19 Grudnia 2012 Ekstra zegar, nie chcesz może sprzedać :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 48736 #39272 Napisano 19 Grudnia 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #39273 Napisano 19 Grudnia 2012 dzisiaj ten Rewelacja. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #39274 Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) lub na duzych zegarach stacjonarnych (kolumnowych, itp),. Czyli na takim jak ten jest ok ? W kazdybm badz razie po pierwszym dniu musze stwierdzic ze tarcza jest dosyc czytelna i jezeli zegarek bedzie chodzil z dokladnoscia +- 1min na tydzien to tz nie bede narzekal Tak wyglada od tylu , zdjecie pozyczone a pozniej Edytowane 20 Grudnia 2012 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #39275 Napisano 20 Grudnia 2012 @karol1302 - oj, z tym doszukaniem się podobieństwa Parnis/doxa to trzeba mieć bujną wyobraźnie - inne indeksy, inny bezel, inna tarcza - raptem kolory podobne W sumie to kopiuje bo ma wskazówki (i do tego też inne) Proszę was trochę przesada z tym "kopiowaniem" poza tym jest też wersja w innych kolorach: Aby łatwiej innym było ocenić:Dosia Karola:Parnis Dzisiaj na łapce było tak: Kolego Jslanina jak dla mnie Doxa jest podobna do Parnisa. Oczywiscie po dokladniejszych porównaniu widac ewidentne roznice , ale .... jednak ta Doxa trochę jest "odtwórcza" w stosunku do Parnisa . Ciekawe by było porównanie tych dwoch zegarków przez pryzmat stosunku jakości do ceny . Chociaż pewnie wynik przy tej cenie byłby jasny Parnis by wygrał 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach