Paulus57 127541 #256026 Napisano 4 Września 2022 Teraz, unadarek napisał(-a): ... ma sekundnik i do tego fajny - zegareczek b. ładny chodź ja lubię z subtarczami w dużej ilości To taka kolekcjonerska zabawka za grosze. Nie miałem zegarka chodzącego "do tyłu", to dokupiłem. Potem pasek w cenie zegarka i wygląda w miarę . A z subtarczkami założyłem na dzisiejszy spacer. Potem pokażę, ale nic nowego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26777 #256027 Napisano 4 Września 2022 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127541 #256028 Napisano 4 Września 2022 35 minut temu, oszolom napisał(-a): trzeba by kiedy tę pleksę zrobić, ale mi się nie chce... tak czy inaczej - jeden z moich ulubieńców. (koperty nie tykam, i tak na zdjęciu widać, że Indianin polerował, ale że zegar jest mały, to na żywca nie razi) Fajny, ciekawe kolory i kształt koperty. Wygląda na lata 80. 5 godzin temu, AK&AK napisał(-a): Bardzo ładny model. Chyba coś nowego u Ciebie? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WatchSnob27 1952 #256029 Napisano 4 Września 2022 21 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Obstawiam, że dobry to ten z lewej? Z prawej 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127541 #256030 Napisano 4 Września 2022 1 minutę temu, WatchSnob27 napisał(-a): Z prawej Jak widzisz mam uzasadnione powody, by nie śpieszyć się w temacie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25418 #256031 Napisano 4 Września 2022 21 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Fajny, ciekawe kolory i kształt koperty. Wygląda na lata 80. raczej 70., ale pewności nie mam 2 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OperatorkaKosiarki 19649 #256032 Napisano 4 Września 2022 35 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
incubus05 12085 #256033 Napisano 4 Września 2022 (edytowane) Edytowane 4 Września 2022 przez incubus05 . 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127541 #256034 Napisano 4 Września 2022 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 69049 #256035 Napisano 4 Września 2022 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6255 #256036 Napisano 4 Września 2022 Godzinę temu, Miszkolc napisał(-a): zacznij myśleć o innym hobby, może szydełkowanie Przy takich czynnościach jak sporty, motocykl etc. to zazwyczaj jesteśmy ostrożni, gubią nas te prozaiczne. Mnie, "rączego 54-latka" załatwiło zbieganie w dół po schodach, co drugi. Pięta się omsknęła i przywaliłem dupskiem w beton, naprężenie poszło w kręgosłup i mamy skutek. Od kuzyna się dowiedziałem, że jak zwykle miałem szczęście - jest anastezjologiem i na "jego" OIOM-ie mieli falę zgonów powylewowych - ludzie (w tym nasz wspólny znajomy) przywracali się i uderzali głową. Szczególnie zdradliwe są schodki w domkach piętrowych, drabinki etc. Na szczególną ironię zakrawa fakt, że jutro miałem - po 28,5 m-cach fizycznej nieobecności w pracy (covid + remont biura) wrócić na moje 32 piętro. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #256037 Napisano 4 Września 2022 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #256038 Napisano 4 Września 2022 W dniu 3.09.2022 o 10:35, unadarek napisał(-a): nie każda - niewidzialność nie oznacza dokładności !!! mowa była o trafianiu w indeksy 😆 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #256039 Napisano 4 Września 2022 6 minut temu, SEI_pat_KO napisał(-a): mowa była o trafianiu w indeksy 😆 dokładności trafiania w indeksy - żadna niewidzialność tego nie gwarantuje !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #256040 Napisano 4 Września 2022 😎🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67136 #256041 Napisano 4 Września 2022 3 godziny temu, mroova napisał(-a): I deska w Marsa Alam za dwa tygodnie odpłynęła w siną dal. Na szczęście snoorki w listopadzie aktualne - na ten moment Starość to straszna rzecz. 😬 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4533 #256042 Napisano 4 Września 2022 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6255 #256043 Napisano 4 Września 2022 3 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Starość to straszna rzecz. 😬 No niestety - to samo zresztą powiedział ten mój kuzyn anastezjolog. Że młody organizm jest bardziej elastyczny (to w sumie banał, kości wapnieją z wiekiem) ale przede wszystkim przy upadkach jakoś tak się zdążymy ułożyć, a starsi ludzie lecą "jak kłoda". Dwa lata temu w parku linowym przewróciła się pode mną drabinka malarska (postawiona na "leśnym" gruncie - po tym zdarzeniu zdrowo się wystraszyli, zamontowali na sztywno porządne drewniane) i spadłem na plecy. Wieczorem luzik, za to rano wstać z łóżka nie mogłem. W szpitalu Medicoveru na Wilanowie RTG i diagnoza: żebra całe. Pływałem, pompki, normalnie siedziałem etc. A na kontrolnym badaniu po dwóch tygodniach taki wynik: "Liczne złamania żeber, złamane żebro 4, 5, 6 i 7". Dziś laborantce w tym samym szpitalu przypomniałem tą sytuację - postarała się a złamanie kręgosłupa wyszło dopiero przy drugim zdjęciu. Mam nadzieję, że o kreteńskiej rwie zdążyłeś zapomnieć 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84557 #256044 Napisano 4 Września 2022 21 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #256045 Napisano 4 Września 2022 2 minuty temu, mroova napisał(-a): No niestety - to samo zresztą powiedział ten mój kuzyn anastezjolog. Że młody organizm jest bardziej elastyczny (to w sumie banał, kości wapnieją z wiekiem) ale przede wszystkim przy upadkach jakoś tak się zdążymy ułożyć, a starsi ludzie lecą "jak kłoda". Dwa lata temu w parku linowym przewróciła się pode mną drabinka malarska (postawiona na "leśnym" gruncie - po tym zdarzeniu zdrowo się wystraszyli, zamontowali na sztywno porządne drewniane) i spadłem na plecy. Wieczorem luzik, za to rano wstać z łóżka nie mogłem. W szpitalu Medicoveru na Wilanowie RTG i diagnoza: żebra całe. Pływałem, pompki, normalnie siedziałem etc. A na kontrolnym badaniu po dwóch tygodniach taki wynik: "Liczne złamania żeber, złamane żebro 4, 5, 6 i 7". Dziś laborantce w tym samym szpitalu przypomniałem tą sytuację - postarała się a złamanie kręgosłupa wyszło dopiero przy drugim zdjęciu. Mam nadzieję, że o kreteńskiej rwie zdążyłeś zapomnieć 🙂 zmień ten szpital 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67136 #256046 Napisano 4 Września 2022 1 minutę temu, mroova napisał(-a): Mam nadzieję, że o kreteńskiej rwie zdążyłeś zapomnieć 🙂 Nie zapomniałem. 😬 Czekam cierpliwie w kolejce na "gik" w kręgosłup - blokady sterydowej. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6255 #256047 Napisano 4 Września 2022 @unadarek z tymi zdjęciami RTG to faktycznie różnie może być, inaczej się ustawisz i nie wyjdzie - pewnie przy żebrach szczególnie. To naprawdę dobry szpital, żona miała w nim maju zabieg kardiologiczny i złego słowa nie mówimy. Dziś na pierwszą wizytę "wstępną" byłem zapisany na 13.00, ale pojechałem koło 10 i przed 13 już byłem po trzech wizytach u chirurga, RTG i TK. W publicznym raczej tak bym się nie uwinął. @mario1971 to życzę, by Cię wcześniej nie dopadła ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #256048 Napisano 4 Września 2022 1 minutę temu, mroova napisał(-a): @unadarek z tymi zdjęciami RTG to faktycznie różnie może być, inaczej się ustawisz i nie wyjdzie - pewnie przy żebrach szczególnie. To naprawdę dobry szpital, żona miała w nim maju zabieg kardiologiczny i złego słowa nie mówimy. Dziś na pierwszą wizytę "wstępną" byłem zapisany na 13.00, ale pojechałem koło 10 i przed 13 już byłem po trzech wizytach u chirurga, RTG i TK. W publicznym raczej tak bym się nie uwinął. @mario1971 to życzę, by Cię wcześniej nie dopadła ... no ale złamań nie wykrywają moze i dobry ale kontroluj, sprawdzaj ich i nie odpuszczaj jak ci coś dokucza - coś o tym wiem ja miałem kardiologiczny w czerwcu zdrówka Wam obojgu życzę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62854 #256049 Napisano 4 Września 2022 🤗 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #256050 Napisano 4 Września 2022 34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach