Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

2 minutes ago, Paulus57 said:

Niestety nie mam a chińczykiem nie będę się chwalił tak blisko PP. ;) Bregueta niestety nie mam... 

Wiesz co, przepraszam chyba nie zrozumiałem pytania! Pytasz o pierwszy zegarek w historii który używał breguet numery na tarczy? Czy o pierwsza referencje mojego modelu 5170? Ta moja tarcza wyszła dopiero pod koniec produkcji referencji 5170 - pierwsza była biała tarcza z pulsometrem, miała tez inne wskazówki... Jest jeszcze referencja 5170P z niebieska tarcza i diamentami, która szczerze mówiąc jest LIGHTS OUT!!!!! 

1 minutę temu, KrysH napisał(-a):

Wiesz co, przepraszam chyba nie zrozumiałem pytania! Pytasz o pierwszy zegarek w historii który używał breguet numery na tarczy? Czy o pierwsza referencje mojego modelu 5170? Ta moja tarcza wyszła dopiero pod koniec produkcji referencji 5170 - pierwsza była biała tarcza z pulsometrem, miała tez inne wskazówki... Jest jeszcze referencja 5170P z niebieska tarcza i diamentami, która szczerze mówiąc jest LIGHTS OUT!!!!! 

Każda informacja ma swoją wartość a zapytałem o to kiedy pierwszy raz zastosowano ten rodzaj cyfr na tarczy. 

4 godziny temu, pawelpablo napisał(-a):

Szkło czeskie (polecam browar Svijany), wypełnienie litewskie (piwo Baćkoriu) i japoński Seiko 5 manufaktury kitajekiej...

Udanego weekendu :)

Globalizacja jak się patrzy. 

3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Ładny. Kusi wyglądem i rozmiarem, ale z drugiej strony 60 atmos ma najpiękniejszy bezel biało niebieski. Co tu by wybrać? Przepięknego grubasa, czy pięknego normalsa? ;) 

Akurat ten konkretny 50atmos to żaden "normals" tylko dawna forumowa limitka i to z naprawdę niską limitacją, więc i na wtórnym kupić nie łatwo. 

Godzinę temu, Callahan napisał(-a):

indeksy u góry to minuty, podział co 5 minut, na rolkach (które się obracają) są godziny. Na pierwszych fotkach jest 3/15:15 a na końcu 3/15:20.

Gratulacje. Oryginalny, idealne uzupełnienie Twojej kolekcji! 

Małżeństwo i zegarki.

6 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Akurat ten konkretny 50atmos to żaden "normals" tylko dawna forumowa limitka i to z naprawdę niską limitacją, więc i na wtórnym kupić nie łatwo. 

Ta forumowa limitka miała inne wymiary, niż 50 atmos?

5 minut temu, SPS napisał(-a):

przejrzałeś  mnie Haha

mnie dość pod kolor trunków ale też biżuterii 😂🤣 czasem  sroka wychodzi 

IMG_2794.thumb.jpeg.83e1024738429ae81c45c90ecc5d940b.jpeg

Mój  dziadek  tak nosił obrączkę i sygnet (od niego  zresztą dostaliśmy obrączki) , mamy oboje wygrawerowaną datę  ślubu 

IMG_2795.thumb.jpeg.9febadf3e90d1ee7251bab21ddd809a7.jpeg

Tiaaa… umówmy się, że jak będziesz potencjalnie jechał po JLC do Wrzeciona Czasu to zdejmiesz część  ozdób z siebie 😇 mniej będzie w oczy kłuło 😂

4 minutes ago, SPS said:

przejrzałeś  mnie Haha

mnie dość pod kolor trunków ale też biżuterii 😂🤣 czasem  sroka wychodzi 

IMG_2794.thumb.jpeg.83e1024738429ae81c45c90ecc5d940b.jpeg

dziadek mój tak nosił obrączkę i sygnet od którego zresztą dostaliśmy obrączki , mamy oboje wygrawerowane datę  ślubu 

IMG_2795.thumb.jpeg.9febadf3e90d1ee7251bab21ddd809a7.jpeg

Zestaw Cygan Azjata fanatyk kolorowych nektarów % … konkret 👍🏻

37 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ta forumowa limitka miała inne wymiary, niż 50 atmos?

Koperta ta sama, ale nakładane indeksy były w tej limitce i później w Ondzie. Standardowe 50 atmos mają malowane, a 60 atmos standardowo nakładane indeksy, więc jeśli ta konkretnie limitka trafia w Twój gust, to bardziej idź w 60 atmos (Twój nadgarstek bez problemu mu podoła).

Małżeństwo i zegarki.