Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

9 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

20231120_121111.jpg

I jak się używa modelu tego producenta? Zadowolony jesteś? 

7 godzin temu, Adi napisał(-a):

Jestem rady, że mam Rado. 

ADI_8137.JPG

Też byłbym rady. Nosiłbym. 😉

Teraz, Paulus57 napisał(-a):

IMG_20231120_093507.jpg

Jak mi się nigdy nie podobały Casioki to ten wręcz przeciwnie, jakiś taki fajny i inny :) 

własnie staram się przemóc do jakiejś kostki 

ale najpierw accutron bo mnie Koledzy gdzie po drodze  nakręcili tym 600 razy na sekundę, musi płynąć ta wskazówka :) 

30 minut temu, KobyS0 napisał(-a):

Jak mi się nigdy nie podobały Casioki to ten wręcz przeciwnie, jakiś taki fajny i inny :) 

własnie staram się przemóc do jakiejś kostki 

ale najpierw accutron bo mnie Koledzy gdzie po drodze  nakręcili tym 600 razy na sekundę, musi płynąć ta wskazówka :) 

Dzięki. A zegarek za nieco ponad stówkę. Mam trzy Bulovy z 16-krotnym tiknięciem na sekundę i sekundnik wydaje się płynąć a 600? To chyba można tylko wyliczyć matematycznie, bo na oko nie ma takiej możliwości. Może kiedyś i Accutrona kupię, ale tanie niestety nie są. Chyba, że widziałem nie te oferty, co powinienem. 

34 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Dzięki. A zegarek za nieco ponad stówkę. Mam trzy Bulovy z 16-krotnym tiknięciem na sekundę i sekundnik wydaje się płynąć a 600? To chyba można tylko wyliczyć matematycznie, bo na oko nie ma takiej możliwości. Może kiedyś i Accutrona kupię, ale tanie niestety nie są. Chyba, że widziałem nie te oferty, co powinienem. 

no może przesadziłem z tym 600 ale podzielić przez dwa i będzie chyba :) 

a na chwilę obecną to u mnie płynie Martin na PT, fajbos, bulova 262 ale stoper-choć widać jak skacze, a najlepiej to RZE bo nie ma sekundy ;) 

43 minuty temu, KobyS0 napisał(-a):

no może przesadziłem z tym 600 ale podzielić przez dwa i będzie chyba :) 

a na chwilę obecną to u mnie płynie Martin na PT, fajbos, bulova 262 ale stoper-choć widać jak skacze, a najlepiej to RZE bo nie ma sekundy ;) 

Ja mam dwa chrono od Bulovy, ale tam "płynąca sekunda" jest tylko w stoperze, dlatego kupiłem też wersję trzy-wskazówkową i tu już widać płynny ruch sekundnika cały czas.

Godzinę temu, alpaczino napisał(-a):

Szału nie ma, ale w stosunku do ceny - OK.
Po prostu sprawdzam w praktyce ten "projekt".

Dzisiaj sprawdzam taki.
20231121_084732.thumb.jpg.c4a2f3b8b233813a00e4a870589891f6.jpg

Z tą wodoszczelnością to tylko tak napisane?😉 Ogólnie wygląd ciekawy tych "projektów". 👍