Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

IMG_20240528_070546.jpg

Ta skośna data to czad. Nie pamiętam, żebym gdzieś jeszcze widział takie rozwiązanie.

Gdybym któregoś ranka obudził się z takim zegarkiem na ręce, na pewno zadałbym sobie pytanie czy już wytrzeźwiałem i czy podłoga w sypialni też nie okaże się skośna.

Przy okazji przypomniałem sobie, że kiedyś faktycznie polscy językoznawcy upierali się, żeby na Indie mówić "India" w liczbie pojedynczej, ale normalni ludzie zupełnie się tym nie przejęli i zostało po staremu.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, ireo napisał(-a):

Ta skośna data to czad. Nie pamiętam, żebym gdzieś jeszcze widział takie rozwiązanie.

Gdybym któregoś ranka obudził się z takim zegarkiem na ręce, na pewno zadałbym sobie pytanie czy już wytrzeźwiałem i czy podłoga w sypialni też nie okaże się skośna.

Przy okazji przypomniałem sobie, że kiedyś faktycznie polscy językoznawcy upierali się, żeby na Indie mówić "India" w liczbie pojedynczej, ale normalni ludzie zupełnie się tym nie przejęli i zostało po staremu.

Ta data też mnie przekonała oprócz paru innych rzeczy, choć jak się spogląda na tarczę, to można pomylić ze wskazówką. 

Tło gazetowe specjalnie dobieram, najczęściej z powodu daty, ale jak jakaś ciekawostka się pojawia, to też staram się pokazać. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Jak w kazdym spring drive :)

To musi super wyglądać. 

Niestety nie miałem okazji na żywo zobaczyć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, BM6 napisał(-a):

To musi super wyglądać. 

Nie wiem jak z Twoim budżetem, ale za 5-10% ceny GS Spring Drive, możesz kupić Bulovę 262kHz. Mam trzy takie zegarki i płynność jest także imponująca - 16 ruchów sekundnika na 1 sekundę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, BM6 napisał(-a):

To musi super wyglądać. 

14 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Nie wiem jak z Twoim budżetem, ale za 5-10% ceny GS Spring Drive, możesz kupić Bulovę 262kHz. Mam trzy takie zegarki i płynność jest także imponująca - 16 ruchów sekundnika na 1 sekundę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Dzięki za podpowiedź. Wygląda interesująco w budżecie to raczej Bulowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, BM6 napisał(-a):

Dzięki za podpowiedź. Wygląda interesująco w budżecie to raczej Bulowa :)

Polecam Ci Bulovę z trzema wskazówkami, wtedy sekundnik "płynie", jak kupisz chrono, to wtedy płynie tylko wskazówka sekundnika stopera a najlepiej sekundnik (stopera) pokazujący dziesiąte części sekundy. Główny sekundnik jest na małej tarczce i on wykonuje dwa ruchy na sekundę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Film słabej jakości, wskazówki się zacinają od czasu do czasu a tak nie jest, mam podobną Bulovę a GS pewnie za jakiś czas. ;) 

Nie miałem zamiaru umniejszać Bulovie, to ciekawy mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, eM_ napisał(-a):

20240528_185402.jpg

Za "trochę" siódma? ;) 

Teraz, cordi7 napisał(-a):

Nie miałem zamiaru umniejszać Bulovie, to ciekawy mechanizm.

Tak tego nie odebrałem. Dzięki za filmik. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi