Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Liberty jest super :) A jeśli chodzi o pasek od spodni - świeże znalezisko w szafie, pamiątka z bardzo dawnych czasów... :roll: Posłuży jeszcze :D

Marcin... sorry... Może ta fotka cię zniechęci ?

post-269-0-69475700-1330497988.jpg

:)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wooooow, piękny sikor!!! :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marcin... sorry... Może ta fotka cię zniechęci ?

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

co to za model? Chyba go kupię Nie żartuję! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko SNM011K1, czyli Czarny Samuraj 8)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wooooow, piękny sikor!!! :shock:

Wooooow, a na jakim tle! :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

to może jeszcze ja:

samurai_ss_6_001.jpg

Seiko_Samurai_SNM0_11K3_1.sized.jpg

samurai_ss_7_001.jpg

AdamInNYC_SeikoBlackSamurai.jpg

:shock: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tsuki, przez Twoje nieodpowiedzialne działania jak i Tobie podobnych Wklejaczy Zdjęć doprowadzasz do wytworzenia się ogromnej dziury budżetowej w wielu polskich rodzinach (nędza, głód, płaczące dzieci z brzuchami wzdętymi z niedoboru pożywienia) :cry:

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zuch?

z zuchów mnie wywalili za notoryczne olewanie zbiórek :twisted:

z harcerstwa mnie nie zdążyli wywalić, bo sam się wyniosłem :D Ale pasek został.

A dziś oswajanie czarnego NATO. Najbardziej "dyskretny" z samurajowych pasków... ale jakoś nie mogę się do niego przekonać....

samurajnalapie0123yi.jpg

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Basta, starczy - ja mam własną firmę zakładać a nie wydawać całą kasę na zegarki! Więcej tu nie wchodzę! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Basta, starczy - ja mam własną firmę zakładać a nie wydawać całą kasę na zegarki! Więcej tu nie wchodzę! :D

mam rozwiazanie... zaloz jakas firme zegarkowa :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

żebyś wiedział, że o tym myślałem! Ale na kupno zegarków trzeba mieć b. duży kapitał zakładowy. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ale mimo wszystko chyba jednak ten:

OrisTT1Titan01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomogę Ci Tsuki. W warszawie brakuje mi sklepu z różnymi japońskimi i niemieckimi i innymi zegarkami w cenie do 2000 zł. Nie z Casio, ale z tymi ciekawszymi: Seiko, Orient, ruski, Junghans, Dugena itd. Pod jednym dachem i z luźniejszą niż na ogół obsługą. Taki sklep bez drogich zegarków. Żeby obsługa nie patrzyła na człowieka w krótkich spodniach jak na ufo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Pomogę Ci Tsuki. W warszawie brakuje mi sklepu z różnymi japońskimi i niemieckimi i innymi zegarkami w cenie do 2000 zł. Nie z Casio, ale z tymi ciekawszymi: Seiko, Orient, ruski, Junghans, Dugena itd. Pod jednym dachem i z luźniejszą niż na ogół obsługą. Taki sklep bez drogich zegarków. Żeby obsługa nie patrzyła na człowieka w krótkich spodniach jak na ufo.

mysle, ze na samych ruskach daloby sie niezle zarobic... albo w zupelnie druga strone- mozesz doradzac zakup zegarkow najlepszym klientom, ktorzy sami nie beda po sklepach biegac, czy zamawiac przez Internet, taki zegarkowy broker, ktory przychodzi do biura i pomaga wybrac klientowi najlepszy zegarek wedlug przyjetych kryteriow i zamawia go dla konkretnej osoby; klient nic nie placi i zyjesz sobie z prowizji sklepow :)

do tego moglbys doradzac zakup innych luksusowych towarow, od cygar, nozy czy pior do samochodow :D

bosze jak mi by sie podobala taka robota! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też by się podobała taka praca, gadać z ludźmi o zegarkach, cały dzień, fajnie.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tsuki, mamy podobny gust. Bo Oris tez za mna chodzi. Tyle ze tanszy:

oristt1-6.JPG

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

sklepy powinny chetnie isc na wspolprace i nawet same kierowac klientow, bo nie oplaca sie zatrudniac takiego handlowca z prawdziwego zdarzenia dla jednego klienta na miesiac alno i rzadziej... :D

tylko dotarcie do takiego klienta poczatkowo nie byloby proste (czytaj: byloby drogie), docelowo pewnie moznaby polegac na poleconych klientach

... i pomysl w jaki piekny zegarek musialbys dla siebie zainwestowac (leasing? :)) bo bylaby to reklama firmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, a mnie sie marzy założyć malutką manufakturę. Robić coś tak jak Stowa czy Ch. Ward tylko z napisem "made in Poland".... 8) Mały zakład, kilka osób, mechanizmy na początek to np. ETA 2824-2, można by robić ekstra opakowki do przynoszonych przez klientów werków. A potem kto wie....własne limitowane serie, itd., itd.

A tak idąc po ziemi to podoba mi sie pomysł sklepu z asortymentem, który zaproponował grzesiek.

Może niekoniecznie jako wyłączny przedstawiciel jak to było ostatnio w różnego rodzaju "protestach".

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początek mogłbym pracować jako "doradca klienta" w salonie z zegarkami.

Przynajmniej wiedziałbym o czym mówie i też bym nie oceniał człowieka po ubraniu, a miłobyłoby podzielić się swoją wiedzą.

A o własnej manufakturze też myślalem, no ale na razie brak know-how and $$$.

Ech, to by była wymarzona robota :roll: .

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą manufakturą to czysta teoria, nawet nie mam pojęcia jakiego rzędu to koszty inwestycyjne, nie mówiąc o tym, że pojęcia nie mam jak by to urządzić było trzeba :D Ale pomysł sam w sobie jest sympatyczny 8)

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

grzesiek - nie jestem pewien czy byłby na to popyt. Ale sklep z 'user-friendly' obsługą byłby pewnie populrny.

RIP - ten Oris niby fajny ale nie ma tej karbonowej tarczy a ona bardzo dadaje smaczku :cry: może można kupić tanio cyferblać i go przełożyć do tej tańszej wersji? To byłby dopiero szwindel! Huhuhu! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi