Bartheck 7 #11476 Napisano 2 Czerwca 2009 Świetny Łucz Koperta ma fi 33mm? 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JJJ 0 #11477 Napisano 2 Czerwca 2009 http://img218.imageshack.us/my.php?image=zdjcie014s.jpg Witam wszystkich!!Dzisiaj przyszła pora na kaliber 73. dawno go nie nosiłem....... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #11478 Napisano 2 Czerwca 2009 Szczególnie nie potrafą robić złoconych kiepsko Buranów, Poliotów itp. Np w moim Vostoku nie potrafili pozłcić, bo sie odbarwiła koperta. Na szcześćie w ramach gwarancji wymienili (bo złocenie zlazło po kilku miesiącach i kilkunastu założeniach - jest o tym temat na forum)Póki szastali złotem na prawo i lewo to i zegarki ze złota się pojawiały. Czemu teraz nie bardzo? Produkują bardzo "finezyjne" cienko złocone, zegarki o z dodatkiem bizantyjskiego przepychu, który zegarkom pasuje jak pięść do nosa. Jeśłi masz zamiar ripostować gdzie sie da wątki z dyskusji o jakości ruskich zegarków, to wymaż nam z pamięci miliony złoconych mosiężnych sowieckich zegarków - bo póki co piszesz bzdury. Tak komuchy jak i producenci inni produkowali zegarki ze złota i pozłacane. Sposoby złocenia były także różne. Jakość pozostawiam własnemu osądowi. Można celnie ripostować, ale byłoby miło robiąc to nie "mijać się z prawdą". Komentarz nie mający pokrycia w rzeczywistości jest tylko czystą jak łza złośliwością.Złoto w tamtych czasach było powszechnie stosowanym metalem. Nosili złote zegarki do złotych koronek na zębach - pasowało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11479 Napisano 2 Czerwca 2009 Świetny Łucz Koperta ma fi 33mm? Tak to jest koperta 33 mm JJJ, coś nie teges z twoim zdjęciem, popraw link 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #11480 Napisano 2 Czerwca 2009 JJJ - fajne wskazówy w tym "iwucu" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11481 Napisano 2 Czerwca 2009 Adi, ja pisałem o złotej kopercie, a nie o złoconej , to chyba jest spora różnica. A co do złoceń pewnie zdarzało się tak jak piszesz, miałeś pecha, z moich pozłacanych nic nie obłazi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość olek #11482 Napisano 2 Czerwca 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11483 Napisano 2 Czerwca 2009 Olek, to jest właśnie to, co tygryski lubią najbardziej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość olek #11484 Napisano 2 Czerwca 2009 to prawda. Świetny jest i super świeci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #11485 Napisano 2 Czerwca 2009 Starsze złocenia (radzieckie) są chyba o niebo lepsze niż te rosyjskie, moja 30 letnia Rakieta nie obłazi a noszona była dość często. Szwedo, pytałem o fi bo moja inna rakieta, ma bardzo podobną kopertę i właśnie ten rozmiar Olek fajny lotnik 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11486 Napisano 2 Czerwca 2009 Starsze złocenia (radzieckie) są chyba o niebo lepsze niż te rosyjskie, moja 30 letnia Rakieta nie obłazi a noszona była dość często. Szwedo, pytałem o fi bo moja inna rakieta, ma bardzo podobną kopertę i właśnie ten rozmiar Olek fajny lotnik Kiedyś od mojego zegarmistrz uzyskałem informację że to był identyczne koperty,różniły się tylko werkami i tarczami. Ale nie jestem tego w 100% pewien, Rakiety to nie moja bajka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #11487 Napisano 2 Czerwca 2009 to ja może tak skromnie tutaj po raz pierwszy:moje pierwsze seiko od dzisiaj na ręku w tej konfiguracji.wybaczcie, że komórką - oto co wyszło z tych moich kombinacjipozostaje jeszcze zrobić coś z tym białym chapter ringiem, który mnie strasznie irytuje.PS. Bezwzględnie KUPIĘ INNY CHAPTER RING 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bsk 1 #11488 Napisano 2 Czerwca 2009 to ja może tak skromnie ... i strzelil 2592x1944 ach ta skromnosc od dzisiaj na ręku w tej konfiguracji. (...)pozostaje jeszcze zrobić coś z tym białym chapter ringiem, który mnie strasznie irytuje.(...)bardzo fajnie wyszedl... ring na czarno i bedzie "cacy" 0 czasem cos "cyka" a czasem cos "pika" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarny 4 #11489 Napisano 2 Czerwca 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #11490 Napisano 3 Czerwca 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11491 Napisano 3 Czerwca 2009 Kolejny Łucz w złotej kopercie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #11492 Napisano 3 Czerwca 2009 Dziś towarzyszy mi Wostok:) 0 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #11493 Napisano 3 Czerwca 2009 Kolejny Łucz w złotej kopercie.rewelacyjny 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 11 #11494 Napisano 3 Czerwca 2009 Od poniedziałku edycja: zmniejszyłem rozmiar 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 13 #11495 Napisano 3 Czerwca 2009 MarcinieGratuluję "ładnie opakowanej ETY" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stig 0 #11496 Napisano 3 Czerwca 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kortyzol 3 #11497 Napisano 3 Czerwca 2009 Sszwedo, piękne te łucze masz, gdybyś tak kiedyś chciał uszczuplić kolekcje daj znać ;P 0 ???????? => ta choroba dobrze ROCKuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 386 #11498 Napisano 3 Czerwca 2009 na bieżąco pomiar tętna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 2 #11499 Napisano 3 Czerwca 2009 Eee, toś Marcin dowalił, jakby porządnych zegarków już nie sprzedawali... 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 13 #11500 Napisano 3 Czerwca 2009 KrzysiekPrzyda Ci się...coś z tym Twoim kolorem skóry nie teges...Skali starcza na tej Slawie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach