Gość Majowy Diabeł #13326 Napisano 15 Października 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 14 #13327 Napisano 15 Października 2009 szymon__kPikna ta ...Strielka.Co to wogle jest?Nie widzialem jeszcze tego modelu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #13328 Napisano 15 Października 2009 szymon__kPikna ta ...Strielka.Co to wogle jest?Nie widzialem jeszcze tego modelu A dzieki też mi się bardzo podoba:) Jeśli się nie mylę jest to model 3133/2121205B 0 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #13329 Napisano 15 Października 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenwatch 3 #13330 Napisano 15 Października 2009 A dzieki też mi się bardzo podoba:) Jeśli się nie mylę jest to model 3133/2121205B Swietne zdjecie! Dodatkowo jak na Strele to wypadla dosc masywnie i fajnie na nadgarstku! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #13331 Napisano 15 Października 2009 (edytowane) Swietne zdjecie! Dodatkowo jak na Strele to wypadla dosc masywnie i fajnie na nadgarstku!Bo Strela wbrew pozorom nie jest takim bardzo malutkim zegareczkiem, "suchy odczyt" średnicy 38mm wskazywałby, że jest malutka. Ale w rzeczywistości jest dosyć grubaśna, i ma dość masywne, bardzo długie uszy. W pomiarze lug-to-lug jest dłuższa np od klasycznego divera Seiko skx007 (który ma średnice 42mm)Wszystko razem to sprawia, że nie wygląda jak delikatny garniturowiec, tylko raczej jak trochę mniejszy toolwatch. Tak się składa, że przypadkiem też ją miałem dzisiaj na ręku (w trochę innej wersji) Edytowane 16 Grudnia 2009 przez Taktic 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenwatch 3 #13332 Napisano 15 Października 2009 Bo Strela wbrew pozorom nie jest takim bardzo malutkim zegareczkiem, "suchy odczyt" średnicy 38mm wskazywałby, że jest malutka. Ale w rzeczywistości jest dosyć grubaśna, i ma dość masywne, bardzo długie uszy. W pomiarze lug-to-lug jest dłuższa np od klasycznego divera Seiko skx007 (który ma średnice 42mm)Wszystko razem to sprawia, że nie wygląda jak delikatny garniturowiec, tylko raczej jak trochę mniejszy toolwatch. Tak się składa, że przypadkiem też ją miałem dzisiaj na ręku (w trochę innej wersji) No to powiem, ze mnie baardzo zaskoczyliscie, ogladalem pare razy rozne stely bo tarcze maja sliczne, ale nigdy nie zdecydowalem sie na przymierzenie, bo wydawaly mi sie malutkie... moze to efekt tego, ze byly eksponowane obok aviatorow i wielikich vostokow... kiedys byl taki fajny temat na forum - przymierzalnia, czy jakos tak, ale chyba odszedl w zapomnienie - moze warto go reaktywowac?? i ta strela w stali - to jest to!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4837 #13333 Napisano 16 Października 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #13334 Napisano 16 Października 2009 No bo to jest nowa Striela. Striela "vintage" na mechanizmie 3017 (aka Venus 150) byla sporo mniejsza i dosc filigranowa. Wspolczesna reedycja na 3133 (aka Valjoux - latwo poznac, bo ma datownik, oryginalna Striela nie miala) jest sporo wieksza i masywniejsza. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nagib 2 #13335 Napisano 16 Października 2009 (edytowane) Edytowane 16 Października 2009 przez Nagib 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4837 #13336 Napisano 16 Października 2009 Rafał, Nagib - zamiatacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dommir 3 #13337 Napisano 16 Października 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PustyRZE 69 #13338 Napisano 16 Października 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #13339 Napisano 16 Października 2009 (edytowane) Edytowane 16 Października 2009 przez dwatch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 4213 #13340 Napisano 16 Października 2009 Rolex, IWC, Pereelet - rewelacyjne ! 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenwatch 3 #13341 Napisano 16 Października 2009 Na ten zegarek polowałem 2 lata od kiedy zobaczyłem go na własne oczy. Perrelet Le Locle w czerni. Wreszcie jest !!!! Zdjęcia takie sobie ale do galerii zrobię lepsze. Niesamowicie ciekawy ... i wybacz laikowi pytanie - czy to na czym jest napis Perrelet to wahnik? I oczywiscie gratuluje , oplacalo sie czekac 2 lata:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #13342 Napisano 16 Października 2009 Tak to wachnik. Mechanizm Perreleta - Double Rotor - zegarek ma dwa wachniki to podobno szybciej i lepiej nakręca. Wachnik na tarczy wykonany jest z białego albo żółtego złota w zależności od wersji kolorystycznej tarcz i wskazówek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iqsebcio 0 #13343 Napisano 16 Października 2009 Hola!Prosto od zegarmistrza Pozdro4allS. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thom 5 #13344 Napisano 16 Października 2009 Chłopaki, Wasze Strele są super - do Galerii z nimi! 0 All That You Can't Live Behind Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon__k 1330 #13345 Napisano 16 Października 2009 Chłopaki, Wasze Strele są super - do Galerii z nimi! Dzieki:) Tak się właśnie zbieram od dłuższego czasu żeby zrobić porządną sesję moim zegarkom... może już niedługo:) 0 “There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 3 #13346 Napisano 17 Października 2009 fotka stara, ale zegar na ręce ten sam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Homer 0 #13347 Napisano 17 Października 2009 a u mnie nowa fota 0 jak zwykle pozdrawiajacy...Łukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Majowy Diabeł #13348 Napisano 17 Października 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kortyzol 3 #13349 Napisano 17 Października 2009 0 ???????? => ta choroba dobrze ROCKuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pzremo1 4 #13350 Napisano 17 Października 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach