paul221 40128 #159426 Napisano 25 Sierpnia 2018 Gratulacje! Po 12-stu latach nie żałuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #159427 Napisano 25 Sierpnia 2018 A co ma do tego aparat czy obiektyw? Nie panujesz za bardzo nad światłem. Zmiana czegokolwiek w systemie body/słoik nic nie zmieni. Chyba, że na manualach walczysz z ostrością i to Cię męczy i liczysz że AF coś zmieni. Ja mając AF i tak ustawiam manualnie ostrość w makro -jest wygodniej. Do rozpracowania masz światło. A potem (co już kiedyś wspominałem) postprodukcja.. i z tego co widzę to balans bieli... Chyba, że serio pstrykasz przy świecy lub świetle żarowym. PozdrWiem, że odgrzebałem wpis sprzed jakiegos czasu, ale... Powiedz mi denwer - co znaczy "nie panujesz nad światłem" ? Jesteś magiem, jasnowidzem... ? Wiesz jakie miał założenia Autor zdjęcia, co chciał w nim przekazać, jakie towarzyszyły Mu emocje wykonując tę fotkę ?Ja byłbym ostrożny, w tego typu stwierdzeniach.Przepraszam za OT. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #159428 Napisano 25 Sierpnia 2018 W sam raz na wodę Świetny zegarek, świetne zdjęcia 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2128 #159429 Napisano 25 Sierpnia 2018 Jaki to model tej 5tki? Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka snkl23k1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #159430 Napisano 25 Sierpnia 2018 Wiem, że odgrzebałem wpis sprzed jakiegos czasu, ale... Powiedz mi denwer - co znaczy "nie panujesz nad światłem" ? Jesteś magiem, jasnowidzem... ? Wiesz jakie miał założenia Autor zdjęcia, co chciał w nim przekazać, jakie towarzyszyły Mu emocje wykonując tę fotkę ?Ja byłbym ostrożny, w tego typu stwierdzeniach.Przepraszam za OT.Nie zrozumiałeś. To nie były uwagi do wykonanej fotki tylko do decyzji o koniecznej zmiany sprzętu by zobaczyć poprawę na zdjęciach. Nie wtrącam się w to jak kto chciał wykonać fotkę. Nie pozjadalem rozumów. Sam bawię się w to amatorsko. O balansie bieli dopisałem ponieważ widzę, że fotki lecą w ciepłe kolory, a jakiś czas temu gienek dokupił lampę, więc wydawało mi się, że może coś nie tak z balansem lub światło odbijane jest od kolorowych ścian. Jak ktoś poczuł się urażony to przepraszam. To nie forum fotograficzne, więc nie ma co się produkować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #159431 Napisano 25 Sierpnia 2018 Nie zrozumiałeś. To nie były uwagi do wykonanej fotki tylko do decyzji o koniecznej zmiany sprzętu by zobaczyć poprawę na zdjęciach. Nie wtrącam się w to jak kto chciał wykonać fotkę. Nie pozjadalem rozumów. Sam bawię się w to amatorsko. O balansie bieli dopisałem ponieważ widzę, że fotki lecą w ciepłe kolory, a jakiś czas temu gienek dokupił lampę, więc wydawało mi się, że może coś nie tak z balansem lub światło odbijane jest od kolorowych ścian. Jak ktoś poczuł się urażony to przepraszam. To nie forum fotograficzne, więc nie ma co się produkowaćByć może nie zrozumiałem.Stwierdzenie " nie panujesz nad światłem" jest dośc mocnym stwierdzeniem i wyróżnia sie na tle Twojego wpisu, którego reszta jest tylko odległym tłem.Byc może jestem przewrażliwiony, a w związku z tym, nie bierz zbyt mocno tego do Siebie. Chciałem tylko poznac Twoje intecje.Już wszystko jasne, i tez przepraszam za zamieszanie miłego wieczoru życząc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81114 #159432 Napisano 25 Sierpnia 2018 Wczoraj przegapiłem takiego rodzynka na forum. Jak się nosi to Octo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #159433 Napisano 25 Sierpnia 2018 Koledzy! To wszystko związane było z moim zdjęciem i wpisem. Ciężko jest zrozumieć czyjeś intencje gdy widzi się je na ekranie w formie tekstu niż gdy rozmawia się na żywo. Tak samo moja wypowiedź na temat sprzętu miała inne podłoże tak samo wypowiedź Marka miała inne intencje Marek dużo mi podpowiedział w kwestii fotografii i jestem za to wdzięczny i mam nadzieję nie raz wesprze mnie i dobrym słowem i krytyką.Robert natomiast zna się na rzeczy i robi doskonałe zdjęcia i gdyby nie pewne czynniki to nie raz by nas wszystkich zawstydził swoimi fotkami (choć robi to i teraz) Lubię i szanuję Was obu, mam nadzieję z wzajemnością I nie ma sensu na prawdę przejmować się takimi sprawami, choć wszelkie rozmowy są cenne i potrzebne. Na koniec już dla rozluźnienia dodam, że przeszedłem się po całym domu, i uwierzcie mi na słowo, nie mam ani jednej białej ściany Chyba, że fotki będę robił w piwnicy 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #159434 Napisano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Być może nie zrozumiałem.Stwierdzenie " nie panujesz nad światłem" jest dośc mocnym stwierdzeniem i wyróżnia sie na tle Twojego wpisu, którego reszta jest tylko odległym tłem.Byc może jestem przewrażliwiony, a w związku z tym, nie bierz zbyt mocno tego do Siebie. Chciałem tylko poznac Twoje intecje.Już wszystko jasne, i tez przepraszam za zamieszanie miłego wieczoru życząc Luzik. Żebym nie wyszedł na jakiegoś totalnego buca, to poniżej kilka fotek tego samego zegarka, z takimi samymi ustawieniami aparatu. Jedynie inne było ustawienie kąta padania tego światła na zegarek i miejsce odbicia. Tak więc.. Można sobie wszystko ustawić i walnąć fotkę tak by lampa była widoczna na tarczy (to zaciemnione miejsce).. A można zmienić lekko kąt i niemal całkiem pozbyć się tego cienia na tarczy Ale można też przesunąć się w nieodpowiednie miejsce i zebrać pomarańczowym światełkiem (tu odbite od brązowych drzwi) A można też wycelować światło prosto w zegarek, lub wpaść na pomysł robienia fotki smartfonem z diodą lub też wbudowaną lampą aparatu i efekt będzie taki W tych czasach zapychanie karty pamięci nie kosztuje nic, także można się bawić na wiele sposobów - to mniej więcej miałem na myśli pisząc o panowaniu nad światłem (jak się ma lampę). Nie biorę tego do siebie, ale moje dni na forum i tak są policzone pozdrKoledzy! To wszystko związane było z moim zdjęciem i wpisem. Ciężko jest zrozumieć czyjeś intencje gdy widzi się je na ekranie w formie tekstu niż gdy rozmawia się na żywo. Tak samo moja wypowiedź na temat sprzętu miała inne podłoże tak samo wypowiedź Marka miała inne intencje Marek dużo mi podpowiedział w kwestii fotografii i jestem za to wdzięczny i mam nadzieję nie raz wesprze mnie i dobrym słowem i krytyką.Robert natomiast zna się na rzeczy i robi doskonałe zdjęcia i gdyby nie pewne czynniki to nie raz by nas wszystkich zawstydził swoimi fotkami (choć robi to i teraz) Lubię i szanuję Was obu, mam nadzieję z wzajemnością I nie ma sensu na prawdę przejmować się takimi sprawami, choć wszelkie rozmowy są cenne i potrzebne. Na koniec już dla rozluźnienia dodam, że przeszedłem się po całym domu, i uwierzcie mi na słowo, nie mam ani jednej białej ściany Chyba, że fotki będę robił w piwnicy No ale sufity chyba są białe? A poza tym,kartki, brystole, rolety w oknach itd itp. Ps. Wiem że jesteście świadomi, tego jakie efekty się mogą zdarzyć w zależności jak się ustawi światło, ale postanowiłem dać przykłady, bo być może kogoś zdziwią rezultaty - w każdym razie sprzęt za 2k i za 20k z takimi ustawieniami światła, zrobiłby równie dobre/złe fotki Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez denver47 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #159435 Napisano 25 Sierpnia 2018 Aż dam plusika Tylko z forum to się nigdzie nie wybieraj 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #159436 Napisano 25 Sierpnia 2018 Kolega denver47 ma wielki talent do fotek , to fakt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #159437 Napisano 25 Sierpnia 2018 Denver sufity białe to fakt ale coś słabo chcą odbijać to światło A dlaczego to Twoje dni na forum są policzone? 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #159438 Napisano 25 Sierpnia 2018 u dziadka, na imieninach Taplaltakl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnie 330 #159439 Napisano 25 Sierpnia 2018 Uzyskałem akceptację... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #159440 Napisano 25 Sierpnia 2018 Dzisiaj tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemasmenager 13 #159441 Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Poledno? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #159442 Napisano 26 Sierpnia 2018 Nie biorę tego do siebie, ale moje dni na forum i tak są policzone O już weź , nie pier**l Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #159443 Napisano 26 Sierpnia 2018 I po urlopie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #159444 Napisano 26 Sierpnia 2018 6R15 Taplaltakl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #159445 Napisano 26 Sierpnia 2018 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41448 #159446 Napisano 26 Sierpnia 2018 W sam raz na wodę Tu też pogratuluję. Super jest. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4012 #159447 Napisano 26 Sierpnia 2018 Poranna kawka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #159448 Napisano 26 Sierpnia 2018 Fajny poranny zestaw Kolego @Muzzy :-) Zastanawiam się tylko, co z tego wszystkiego daje lepszego "kopa" ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #159449 Napisano 26 Sierpnia 2018 dziś tak, po porannej kawie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4012 #159450 Napisano 26 Sierpnia 2018 Zdecydowanie bicolor! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach