Triptical 7668 #12126 Napisano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) Pokazałem to porownanie mojemu znajomemu, który to skwitował:"This is a pure display how underestimated watch brand Seiko is" Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez Triptical 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #12127 Napisano 23 Sierpnia 2018 Powinien był chyba powiedzieć: "...how overestimated and overpriced Omega and Rolex are" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #12128 Napisano 23 Sierpnia 2018 Niestety dla nas, Grand Seiko jest doszacowane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #12129 Napisano 23 Sierpnia 2018 Gdyby ktoś był zainteresowany to będę sprzedawał tego SNZF15K1 Niestety na razie brak czasu by zrobić porządną ofertę na bazarek 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldii 44 #12130 Napisano 23 Sierpnia 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12131 Napisano 24 Sierpnia 2018 :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #12132 Napisano 24 Sierpnia 2018 Zdjęcie z internetu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #12133 Napisano 24 Sierpnia 2018 Hulk go zjada i nawet mu się nie odbije 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #12134 Napisano 24 Sierpnia 2018 Hulk go zjada i nawet mu się nie odbije ba! nawet nie popije 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #12135 Napisano 24 Sierpnia 2018 To teraz napiszcie, dlaczego uważacie, że Roleks go zjada. Chętnie posłucham. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #12136 Napisano 24 Sierpnia 2018 A mi nawet podoba się zieleń w GlonMasterze 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #12137 Napisano 24 Sierpnia 2018 To teraz napiszcie, dlaczego uważacie, że Roleks go zjada. Chętnie posłucham. Bezel, wskazówki, koperta, tarcza, bransoleta. Wszystko przemawia na Rolexa. W tym zestawieniu Seiko po prostu jest nijaki - żaden. żeby nie było... IMO oczywiście! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #12138 Napisano 24 Sierpnia 2018 Może nie wszystko przemawia za R, jak pisze Kwiatek, ale ten XMaster jest nijaki. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #12139 Napisano 24 Sierpnia 2018 Bezel, wskazówki, koperta, tarcza, bransoleta. Wszystko przemawia na Rolexa. W tym zestawieniu Seiko po prostu jest nijaki - żaden. Rozumiem, że po prostu bardziej podoba Ci się Roleks. Jeśli chodzi o technikalia, Seiko nie jest "zjedzone". Może co najwyżej ugryzione (vide bransoleta, jeszcze lepszy click bezela, lepsze wyważenie oraz proporcje zegarka). W pewnych jednak kwestiach przeważa Seiko (koperta z rantami po bokach vs. prosty klocek, czy mocniejsza luma). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #12140 Napisano 24 Sierpnia 2018 Podobają mi się obydwa, i obydwa mógłbym mieć. Co nie zmienia faktu, że z tej dwójki do mnie przemawia bardziej Hulk. Co do lumy oczywiście masz rację i nie ma tu o czym w ogóle rozmawiać. Mi "klockowate" koperty się osobiście bardzo podobają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #12141 Napisano 24 Sierpnia 2018 Seiko wygląda jak seiko a Rolex jak Kisiel, ale to też pewnie kwestia kiepskiego zdjęcia i refleksów Słońca... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #12142 Napisano 24 Sierpnia 2018 Ani jeden , ani drugi to nie dzieło sztuki tylko zwykła masówka . Z tą różnicą że cena jest 1do3 i pod tym kątem powinny być oceniane. Odrywanie się od ceny to odrywanie się od rzeczywistości . A do porównania powinien stanąć ten: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #12143 Napisano 24 Sierpnia 2018 Bede pewnie w mniejszosci, ale zdecydowanie Seiko. Nie jestem jakims fanboyem Seiko, ani wrogiem Rolexa, ale dla mnie akurat hulk obok explorera nie wzbudza zadnych emocji Tu na tym zdjeciu wyglada wrecz nijako jak jakas grovanna, albo davosa. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4387 #12144 Napisano 24 Sierpnia 2018 Ani jeden , ani drugi to nie dzieło sztuki tylko zwykła masówka . Z tą różnicą że cena jest 1do3 i pod tym kątem powinny być oceniane. Odrywanie się od ceny to odrywanie się od rzeczywistości . A do porównania powinien stanąć ten: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przy tym, to Rolexa nawet bym nie położył, żeby na GS-a bylejakość nie przeszła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #12145 Napisano 24 Sierpnia 2018 To pozwolę sobie jeszcze wrzucić nagranie z "nijaką" nowością od Seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #12146 Napisano 24 Sierpnia 2018 I jeszcze jedno. Zegarek za ponad 10k, w pudełku z tektury 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130962 #12147 Napisano 24 Sierpnia 2018 Ani jeden , ani drugi to nie dzieło sztuki tylko zwykła masówka . Z tą różnicą że cena jest 1do3 i pod tym kątem powinny być oceniane. Odrywanie się od ceny to odrywanie się od rzeczywistości . A do porównania powinien stanąć ten: Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWolałbym tego GS-a. Cena pewnie na tyle wysoka, że na "woleniu" się skończy. Co do porównywania tego Rolexa ze znacznie tańszym Seiko w 100% masz rację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #12148 Napisano 24 Sierpnia 2018 I jeszcze jedno. Zegarek za ponad 10k, w pudełku z tektury To wyobraz sobie, ile by kosztowal gdyby byl w drzewiennym pudle. A tak wystarczy kartonowe pudlo, reklamowka z lidla i mozna z cena zejsc do przystepnego poziomu 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42183 #12149 Napisano 24 Sierpnia 2018 Hulk jest fajny. Jakby porównać Suba ze starym MM i tym GS to:1. MM2. Sub3. Nic. Długo długo nic. A dopiero ten GS. Oczywiście imo z wygladu. Bo jeśli chodzi o mechanizmy i obróbkę kopert to trzeba do wątku PP zaglądnąć. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #12150 Napisano 24 Sierpnia 2018 I jeszcze jedno. Zegarek za ponad 10k, w pudełku z tektury Z czasem, dochodzę do wniosku, że większość, która krytykuje Roleksa, nigdy nie miała go na nadgarstku. Każdy, lub prawie każdy, kto miał okazję z nim dłużej poobcować, porównać z innymi zegarkami, porozmawiać o nim, od razu pała do niego sympatią. Sądzę, że dotyczy to wielu innych zegarków. Ważne, by jednak wiedzieć o czym się mówi, zamiast pisać o tekturowych pudełkach, nijakim ogólnym wrażeniu, czy słabych wskazówkach (a te, mają piękne szczotkowanie oraz polerowane krawędzie; cudnie to wygląda). IMO, oczywiście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach