Istvan 2965 #18701 Napisano 5 Lutego 2020 Tyle narzekania, że to kotlety, a dobrze się sprzedają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #18702 Napisano 5 Lutego 2020 @emiel a skąd masz prąd ? Nowy czarny to bardzo fajne nawiązanie do "red alpinist". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #18703 Napisano 6 Lutego 2020 Hejka Vitriol, trochę czasu upłynęło od naszej ostatniej rozmowy - dostaliśmy zapasowy generator Diesla i nowe panele słoneczne, które niestety w grudniu zostały zniszczone. Prąd jest nadal reglamentowany, generatory dają od 6pm do 6am Tego red Alpinista to ja kiedyś bardzo chciałem kupić, nawet swego czasu licytowałem aukcję od jakiegoś Włocha. Niestety, one są jak yeti teraz i znaleźć NOS to już niezwykle trudno. Stąd jak nic innego, cieszy mnie ta reedycja Seiko, gdyż po prostu był niedobór starych Alpinistów w innych odsłonach niż 017. Im dłużej patrzę na te czerwone akcenty, tym bardziej mi się podoba. Niebawem będę robił zdjęcia makro i chyba strzelę reckę porównawczą do 017, bo jest kilka detali które rzuciły mi się w oko, np. trochę inny sposób nałożenia lumy. Generalnie, zegarek świetny, choć w mojej opinii zwiększona cena jest nieuzasadniona. Wiem, większa rezerwa, ale to nie zmienia faktu, że pojechali trochę po bandzie z podwyżką. Choć i tak w porównaniu do innych nowych zegarków na 6R, to nowy Alpinist jest okazją :D Jeśli chodzi o stosunek ceny do tego, co zegarek oferuje, to z tych dwóch zakupów, bardziej jestem zadowolony z tuńczyka, vel sardynki, który mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18704 Napisano 6 Lutego 2020 A tymczasem w Seiko takie cuda z lumą… I ponoć nie jestem jedyny https://forums.watchuseek.com/f21/took-plunge-then-bad-news-5095615.html Zegarek leci do zwrotu. Kurde, myślałem że w droższych modelach Seiko kontrola jakości jest jednak lepsza. Wielkie rozczarowanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #18705 Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) Skubaniutki. 8R48. Chyba aktualnie najdokładniejszy mój zegarek. Edytowane 6 Lutego 2020 przez Gio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18706 Napisano 6 Lutego 2020 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4457 #18707 Napisano 6 Lutego 2020 A ten na samej górze to strzał w kolano dla tych to szarpali się na poprzednią limitkę ze zlotymi indeksami... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18708 Napisano 6 Lutego 2020 To fakt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11347 #18709 Napisano 6 Lutego 2020 Heloł! Mój kiedyś SKX009 po wielu modyfikacjach i eksperymentach w wersji chyba ostatecznej 0 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4457 #18710 Napisano 6 Lutego 2020 To faktto teraz czas na SLA017 w złotej odsłonie - a rocznicę jakąś zawsze się wykombinuje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #18711 Napisano 6 Lutego 2020 Ciekawe te nowości. Ten Presage SARX069 najfajniejszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lurtz 4 #18712 Napisano 6 Lutego 2020 W SBDC101 wskazówka godzinowa na plus, zamiast standardowej strzały. Swoją drogą, czekam na jakąś nowość SBDC na gumie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #18713 Napisano 6 Lutego 2020 Kolejny Seiko STO. Chyba ma płaszczki na tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #18714 Napisano 6 Lutego 2020 Kurde, źle ze mną. Uważam się za nieuleczalnego seikofila, a podobają mi się z tych tylko SARY163 i Sumo.Hi-Beat też się zgadza, ale tu cena będzie zapewne lichwiarska. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18715 Napisano 6 Lutego 2020 Ziomy proszę wyprowadźcie mnie z błędu. Ja chiałbym takie fajne seiko z tej wyższej pólki. Z MM300 mnie nie wypaliło. Czy w seiko są jeszcze jakieś opcje do nabycia w pl? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #18716 Napisano 6 Lutego 2020 Za szybko się zraziłeś jedną źle położoną lumą. A może ktoś nim po prostu uderzył? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #18717 Napisano 6 Lutego 2020 Mój kiedyś SKX009 po wielu modyfikacjach i eksperymentach w wersji chyba ostatecznej Super Sikor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18718 Napisano 6 Lutego 2020 Za szybko się zraziłeś jedną źle położoną lumą. A może ktoś nim po prostu uderzył?Z pierwszym zdaniem się zgadzamW drugim nie wiem co ma piernik do wiatraka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #18719 Napisano 6 Lutego 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #18720 Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) to teraz czas na SLA017 w złotej odsłonie - a rocznicę jakąś zawsze się wykombinuje...Oni co roku mają jakieś rocznice - na początku to jeszcze jakoś wyglądało, ale teraz to już nawet śmieszne nie jest...fajnie jak robią jakiś okolicznościowy model, ale kiedy na siłę co roku wymyślają jakieś pierdoły, to człowiekowi to po prostu powszednieje... Ziomy proszę wyprowadźcie mnie z błędu. Ja chiałbym takie fajne seiko z tej wyższej pólki. Z MM300 mnie nie wypaliło. Czy w seiko są jeszcze jakieś opcje do nabycia w pl? Seiko z wyższej półki - możesz zamówić w Warszawie, możesz też zamówić bezpośrednio z butików w Londynie i Paryżu. Takie modele widziałem też na wielu lotniskach, w tym, w Sztokholmie i Helsinkach. P.S. Loty po Europie masz tanie jak barszcz, na Twoim miejscu poleciałbym do Londynu na przykład i przymierzył. Na tego MM więcej nie spojrzysz... Jeśli chcesz opcję budżetową, tak jak wspomniałem w innym wątku - możesz kupić SBDN. Prawilny, ma imię i nazwisko, a nie jakąś ksywę X Pro (brzmi jak jakieś badziewne krzesło gejmingowe dla gimbazy ) Jeśli chcesz Seiko z wyższej półki, ale nie przeszkadza Ci kwarc, to zawsze możesz zwrócić się w kierunku takich modeli, jak np. SBGX115, na którego sam od dłuższego czasu poluję, czy też SBGX117, który jest jego czarną odmianą. Znacznie łatwiej będzie Ci dorwać SBGX335, który - jeśli Ci nie przeszkadza (mi bardzo) brak logo Seiko, można wyrwać taniej. To z tej tańszej, wyższej półki Seiko. Później masz SBGA229, który jest tańszym, stalowym bratem proponowanego przeze mnie wcześniej SBGA231. Naprawdę, bilet do Londynu podejrzewam, że kosztuje grosze, a gwarantuję, że zmienisz swoje postrzeganie o tej firmie. Ten przereklamowany MM nie jest nawet w samym Seiko z wyższej półki, gdyż masz już serię LX...Jeszcze raz powtórzę, masz butik w Londynie, prosto tam dojechać z lotniska, wiem bo kiedyś w UK mieszkałem. Tymczasem w temacie Seiko, cieszy. 24h test start-stop wraz z bratem 017 i o dziwo, praktycznie ledwo co noszony, a dokładność wyższa. 017 ma 6sek. na dobę, ten ma 2sek. Zaskoczenie całkiem miłe. Edytowane 6 Lutego 2020 przez emiel 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #18721 Napisano 6 Lutego 2020 Z pierwszym zdaniem się zgadzamW drugim nie wiem co ma piernik do wiatrakaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProChodzi mi o to, że może ktoś mu przywalił w bezel w miejscu nałożenia tej lumy i się zdeformowała. Nie widać wyraźnie na zdjęciu. A przy okazji - po co Wam te podpisy z Tapatalka? Na niektórych forach rozsądnie nakazują w regulaminach ich usuwanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18722 Napisano 7 Lutego 2020 (edytowane) Dla mnie ta luma wyglada jak „zagotowana”.Po uderzeniu by tak nie było PS Co do podpisu - tak jest z automatu w TT a usuwać specjalnie, przynajmniej mi się nie chce. Na innych forach to raczej silnik forum z urzędu wykasowuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Edytowane 7 Lutego 2020 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #18723 Napisano 7 Lutego 2020 Co do podpisu - tak jest z automatu w TT a usuwać specjalnie, przynajmniej mi się nie chce. Na innych forach to raczej silnik forum z urzędu wykasowuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProNikt chyba nie ma na myśli ręcznego kasowania po wysłaniu każdej wiadomości. Po wejściu do Tapatalka na stronie wyboru forów jest ikona ludzika > ustawienia > sygnatura i można to trwale skasować, wyłączyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18724 Napisano 7 Lutego 2020 Ustalmy, że mamy wolność wyboru. Nie chce mi się i zostawiam tak jak jest. EOT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #18725 Napisano 7 Lutego 2020 Mogę nosić? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach