Gość Noodles #22976 Napisano 26 Lipca 2021 2 minuty temu, Gio napisał(-a): Zawsze możesz urżnąć końcówkę 😉 Nic nie będę urzynać ich fabryczne paski są dla mnie oks pasek z obrypaną końcówką paździeżowo wygląda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #22977 Napisano 27 Lipca 2021 (edytowane) 15 godzin temu, Gio napisał(-a): Zawsze możesz urżnąć końcówkę 😉 Taką piękną końcówkę chcesz użynać ? , ale fakt, że jest długo, a ja mam nadgarstek ~19,5 cm Edytowane 27 Lipca 2021 przez Macmac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #22978 Napisano 27 Lipca 2021 5 minut temu, Macmac napisał(-a): Taką piękną końcówkę chcesz użynać ? , ale fakt, że jest długo, a ja mam nadgarstek ~19,5 cm To był żart 🙂 Końcówka jest faktycznie fajna, ale dla nikczemnych nadgarstków jak mój, ten pasek jest bezużyteczny w całości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #22979 Napisano 27 Lipca 2021 a macie jakieś niebieskie gumy na zbyciu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #22980 Napisano 28 Lipca 2021 Panowie pasek jest ciemno brązowy ale może w tym świetle nie widać tego dobrze. Ogólnie inspirowałem się taka koncepcją Seiko: Tutaj to dopiero jest czarno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #22981 Napisano 28 Lipca 2021 Jest bardzo dobrze, ale na jeansie i tak najlepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jxxer 221 #22982 Napisano 28 Lipca 2021 Wiecie może gdzie można dostać oryginalne klamerki/zapięcia seiko do paska? Oryginalny pasek z mojego SPB157j1 to jest jakiś dramat i muszę go wymienić a nie chce tego zapięcia które jest przy nim tylko prosta klamerkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greenmag 5605 #22983 Napisano 28 Lipca 2021 Wakacyjnie 🌴 4 > Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28234 #22984 Napisano 28 Lipca 2021 Panowie pasek jest ciemno brązowy ale może w tym świetle nie widać tego dobrze. Ogólnie inspirowałem się taka koncepcją Seiko: Tutaj to dopiero jest czarnoA możesz zrobić zdjęcie w słońcu? Bo byłem przekonany, że jest czarny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #22985 Napisano 28 Lipca 2021 A możesz zrobić zdjęcie w słońcu? Bo byłem przekonany, że jest czarny.Nie mam teraz możliwości za bardzo jak tak Ale pasek to ten sam płat skóry co przy citizenie nk0000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12759 #22986 Napisano 29 Lipca 2021 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #22987 Napisano 29 Lipca 2021 4 minuty temu, MasterMind napisał(-a): Najs. Ten kolor dobrze by też zagrał z turkusem wody jakoś fajnie złapanej o oświetlonej. Albo w ogóle wody na tych kamykach. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #22988 Napisano 29 Lipca 2021 w/g mnie 100% racji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #22989 Napisano 30 Lipca 2021 No, Omega dwa razy tyle kosztuje co MM... niemniej zapłaciłbym za marinemastera odrobinę więcej gdyby np lepiej spasowywali endlinki i w ogóle dalilepszą bransę no ale to seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129919 #22990 Napisano 30 Lipca 2021 Na nowym pasku nato. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #22991 Napisano 30 Lipca 2021 10 godzin temu, Burns napisał(-a): w/g mnie 100% racji Z oceną też się z grubsza zgadzam. Fajnie mieć takie zegarki w kolekcji :). Te wersje MM i 300-tki są może bliżej siebie niż poprzednie referencje. Mam SBDX001 i SMPc, i tych zegarków bym już ze sobą nie porównywał. Omega jest ,,lżejsza" bardziej biżuteryjna. MM, to zegarek cięższy, masywny, co czuć na ręku, ale i w użytkowaniu. Powiem tylko, że Omega kiedyś na pewno pudełko opuści, a SBDX zostanie :). 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #22992 Napisano 30 Lipca 2021 Ciekawa strona ze starymi katalogami Seiko. https://www.theseikoguy.com/catalogs/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #22993 Napisano 30 Lipca 2021 Godzinę temu, bazant napisał(-a): Ciekawa strona ze starymi katalogami Seiko. https://www.theseikoguy.com/catalogs/ za***iste! Dzięki, wieczorem będę miał co robić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #22994 Napisano 30 Lipca 2021 Prostokącik 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #22995 Napisano 31 Lipca 2021 SKX 12 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonDiego 437 #22996 Napisano 3 Sierpnia 2021 Hej Panowie gdzie znajdę insert do bezela do SNE435 nie za miliony monet? Najchętniej ceramiczny. Google pokazuje mi wyniki z Zatoki za dość dużo dolarów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #22997 Napisano 4 Sierpnia 2021 SLA049 Naomi Uemura, zegarek za kilkanaście tysięcy. No i nawet w tym przedziale cenowym spasowanie endlinków leży 😕 większość pewnie i tak olewa takie rzeczy ale jak się raz zwróci uwagę na latające endlinki to nie można tego odzobaczyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129919 #22998 Napisano 4 Sierpnia 2021 13 minut temu, Noodles napisał(-a): SLA049 Naomi Uemura, zegarek za kilkanaście tysięcy. No i nawet w tym przedziale cenowym spasowanie endlinków leży 😕 większość pewnie i tak olewa takie rzeczy ale jak się raz zwróci uwagę na latające endlinki to nie można tego odzobaczyć Może, a nawet wiem, że zabrzmi to obrazoburczo, dlatego kupuję homary. Często lepiej wykonane o cenie nie wspomnę. Co nie znaczy, że Seiko nie mam, ale jest ich u mnie tylko trzy (Alpinist, Ice Baby Monster, Recraft). Czwarty w planach. Seikowych nurków unikam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #22999 Napisano 4 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Może, a nawet wiem, że zabrzmi to obrazoburczo, dlatego kupuję homary. Często lepiej wykonane o cenie nie wspomnę. Co nie znaczy, że Seiko nie mam, ale jest ich u mnie tylko trzy (Alpinist, Ice Baby Monster, Recraft). Czwarty w planach. Seikowych nurków unikam. Doskonale Cię rozumiem. Prawie każde moje seiko było odsyłane i zamawiane z innego sklepu aż trafiłem w miarę dobrze spasowane egzemplarze... Ale nie wiem jakoś te szpary w endlinkach wyjątkowo mnie drażnią. A z tego co widzę na tubie problem zaczął być równie częsty jak kopnięty bezel. Zresztą tolerancje przy produkcji to częsty obszar, gdzie producenci oszczędzają. Np popularny Strapcode. Obecnie ich zapięcia WSZYSTKIE chodzą bardzo ciężko a żeby je zapiąć trzeba wcisnąć przyciski do odpinania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129919 #23000 Napisano 4 Sierpnia 2021 10 minut temu, Noodles napisał(-a): Doskonale Cię rozumiem. Prawie każde moje seiko było odsyłane i zamawiane z innego sklepu aż trafiłem w miarę dobrze spasowane egzemplarze... Ale nie wiem jakoś te szpary w endlinkach wyjątkowo mnie drażnią. A z tego co widzę na tubie problem zaczął być równie częsty jak kopnięty bezel. Zresztą tolerancje przy produkcji to częsty obszar, gdzie producenci oszczędzają. Np popularny Strapcode. Obecnie ich zapięcia WSZYSTKIE chodzą bardzo ciężko a żeby je zapiąć trzeba wcisnąć przyciski do odpinania Tylko jak tu pogodzić Seikową politykę znaczącego wzrostu cen z pogarszaniem jakości? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach