Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Burns x2. Za rok nikt nie będzie pamiętał w jakim stylu wygraliśmy ale ten styl źle wróży na następny mecz. Miał być spacerek a wyszła droga krzyżowa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drużyna zagrała wzorowo, pomimo trudności wynikających z defensywno-ofensywnego zagęszczenia pola przez Ormian, którzy już w 31 minucie zastosowali chwyt poniżej berła. 

Na szczęście trener wymienił w 85 minucie Teodorczyka na Wilczka, co całkowicie zdezorganizowało taktykę obronną Armenii.

Reasumując, jest sukces i punkty - chociaż zapewne byłoby lepiej, gdyby grało więcej zawodników jednej z najlepszych Ekstraklas w galaktyce. Na przykład chociaż jeden. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no proszę, w piłkę też nieźle mu idzie. Ale to chyba traktuje tylko hobbystycznie?

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drużyna zagrała wzorowo, pomimo trudności wynikających z defensywno-ofensywnego zagęszczenia pola przez Ormian, którzy już w 31 minucie zastosowali chwyt poniżej berła. 

Na szczęście trener wymienił w 85 minucie Teodorczyka na Wilczka, co całkowicie zdezorganizowało taktykę obronną Armenii.

Reasumując, jest sukces i punkty - chociaż zapewne byłoby lepiej, gdyby grało więcej zawodników jednej z najlepszych Ekstraklas w galaktyce. Na przykład chociaż jeden. ;)

Zgadzam się z wypowiedziom kolegi, dodam że od poczontku była nasza przewaga i zwycienstwo pewne !

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Najważniejsze, że nasi nie przeszli obok meczu. Walczyli i w ostatnich sekundach wyrwali zwycięstwo. Zasłużone zwycięstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Urugwaj wywiózł cenny punkt z ciężkiego terenu, ojczyzny Pablo Escobara nr 1.

p.s.

jeśli chodzi o Escobara, a właściwie Escobarów i piłkę, polecam "The Two Escobars":

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Urugwaj wywiózł cenny punkt z ciężkiego terenu, ojczyzny Pablo Escobara nr 1.

p.s.

jeśli chodzi o Escobara, a właściwie Escobarów i piłkę, polecam "The Two Escobars":

Dzięki Shotgun Ed!

Od czasu wiadomego serialu bardzo mnie tematyka El Patrona wciągnęła.

Edytowane przez robertn

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że napiszesz że liga niemiecka, włoska, francuska, angielska są słabe - bo to zawodnicy z tych lig ledwo radzili sobie wczoraj z Ormianami.

A propos autorytetów - wspominany przez Ciebie Kowalczyk twierdził wczoraj że najsłabszy na boisku był Zieliński. Piłkarz Lewandowski ( też autorytet) przyczyn upatrywał w mniejszym zaangażowaniu kolegów a sportowy portal " gazety" uznał że Krychowiak ( który jest ich twarzą ) nie grał źle...co człowiek to opinia ale chyba inny mecz oglądaliśmy.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że napiszesz że liga niemiecka, włoska, francuska, angielska są słabe - bo to zawodnicy z tych lig ledwo radzili sobie wczoraj z Ormianami.

A propos autorytetów - wspominany przez Ciebie Kowalczyk twierdził wczoraj że najsłabszy na boisku był Zieliński. Piłkarz Lewandowski ( też autorytet) przyczyn upatrywał w mniejszym zaangażowaniu kolegów a sportowy portal " gazety" uznał że Krychowiak ( który jest ich twarzą ) nie grał źle...co człowiek to opinia ale chyba inny mecz oglądaliśmy.

Twoje zaczepki o tyle odpowiadają sensowności dość syzyfowych wysiłków w obronie najwyższej :);) polskiej klasy rozgrywkowej, o ile wczorajsza gra reprezentantów Polski odzwierciedla rzeczywisty poziom lig, w których niektórzy z nich (częściej), a inni (rzadziej lub w ogóle) występują. Oraz: wiem, wiem - Lewandowski nie wie, Kowalczyk nie rozumie, Desmo wszystkim wytłumaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje zaczepki o tyle odpowiadają sensowności dość syzyfowych wysiłków w obronie najwyższej :);) polskiej klasy rozgrywkowej, o ile wczorajsza gra reprezentantów Polski odzwierciedla rzeczywisty poziom lig, w których niektórzy z nich (częściej), a inni (rzadziej lub w ogóle) występują. Oraz: wiem, wiem - Lewandowski nie wie, Kowalczyk nie rozumie, Desmo wszystkim wytłumaczy.

Mam wrażenie jak czytam Twój post na który odpowiedziałem swoim , że jego jedynym celem była zaczepka. Jeśli jest tam jednak jakiś ukryty sens, głęboka albo choć płytka myśl nt gry naszego zespołu- chętnie się czegoś dowiem. Skoro jak twierdzisz grałeś w piłkę i to jako zawodnik ...na pewno dasz radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim poście, który nie był (jak widać) kierowany bezpośrednio do Ciebie (jeżeli tak to potraktowałeś, to albo jesteś oficjalnym przedstawicielem ekstraklasy, albo cierpisz na egotyzm) zawarty jest żart z poziomu polskiej ligi i z poziomu gry reprezentacji w meczu z Armenią. Jeżeli tego nie rozumiesz, mogę Ci przetłumaczyć na angielski.

Ty zareagowałeś (kolejny raz) skierowaną wprost do mnie personalną wycieczką. Komentujesz tutaj piłkę nożną, czy mnie i siebie? TO PYTANIE RETORYCZNE.  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem jeszcze raz swój post ( przytaczam powyżej ) i nie widzę w nim wycieczek personalnych a jedynie polemikę - zatem kto tu jest egocentryczny? - pytanie retoryczne

chętnie natomiast przeczytam jakąś choćby krótką merytorczną analizę lub komentarz w Twoim wykonaniu, w końcu możesz być byłym zawodnikiem więc taka analiza z pierwszej ręki tylko podniesie poziom dyskusji.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polemikę? Na temat czego? I z kim?

Wypowiadałeś się pogardliwie o drużynie, która zdobyła Puchar UEFA, o polskim klubie, który miał w swoich szeregach m.in. Bońka, Młynarczyka, Żmudę, Włodzimierza Smolarka i eliminował np. Juventus, Manchester United, czy FC Liverpool, szydziłeś z opinii Dudka, Lewandowskiego, Wdowczyka, Kowalczyka i innych na temat żenująco słabej polskiej ligi, a okraszałeś to wszystko uwagami na mój temat – np. nie mając pojęcia o podstawach polskiej interpunkcji, zarzucałeś mi (sweet Jesus, hahaha) „nieumiejętne posługiwanie się emotikonami”. I tak dalej.

I o czym chcesz dyskutować? Ciebie zapewne nawet Mourinho z Ancelottim do spółki nie przekonaliby, że polska liga to polska liga, a Legia to Legia ;), a poziomu dyskusji z Twoim udziałem nie podniósłby nawet sam Siergiej Bubka – więc ja chyba sobie odpuszczę. ;)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matko, Ci znowu

:D

Weżcie sobie od ......nawtykajcie bo już mdli od merytoryki i ogłady :D  :P  ;)    

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polemikę? Na temat czego? I z kim?

Wypowiadałeś się pogardliwie o drużynie, która zdobyła Puchar UEFA, o polskim klubie, który miał w swoich szeregach m.in. Bońka, Młynarczyka, Żmudę, Włodzimierza Smolarka i eliminował np. Juventus, Manchester United, czy FC Liverpool, szydziłeś z opinii Dudka, Lewandowskiego, Wdowczyka, Kowalczyka i innych na temat żenująco słabej polskiej ligi, a okraszałeś to wszystko uwagami na mój temat – np. nie mając pojęcia o podstawach polskiej interpunkcji, zarzucałeś mi (sweet Jesus, hahaha) „nieumiejętne posługiwanie się emotikonami”. I tak dalej.

I o czym chcesz dyskutować? Ciebie zapewne nawet Mourinho z Ancelottim do spółki nie przekonaliby, że polska liga to polska liga, a Legia to Legia ;), a poziomu dyskusji z Twoim udziałem nie podniósłby nawet sam Siergiej Bubka – więc ja chyba sobie odpuszczę. ;)

Kolejny unik, w dodatku pełen odnsiesień ad personam. Zawsze myślałem że to argumenty mają moc przekonywania a nie nazwiska ale widać niektórzy zawsze muszą mieć jakiegoś wodza, który wie za nich. Ale nie tracę nadziei że przeczytam tu kiedyś w Twoim wykonaniu coś więcej niż prezentowany na dużym poziomie ogólności żart z poziomu meczu czy ligi.

Nieadekwatne emotikony i wersaliki wskazują na silne emocje. A przecież temat tego nie wart.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy tu pierd.... eghm sobie rozmawiacie, a tu w sobotem mecz na szczycie polskiej ekstraklasy- Zagłębie- Lechia i chyba sobie obejrzem takim gupi. A potem w poniedziałek lóserpool z czerwonymi pizdeczkami i se obejrzem tyż, a co! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy tu pierd.... eghm sobie rozmawiacie, a tu w sobotem mecz na szczycie polskiej ekstraklasy- Zagłębie- Lechia i chyba sobie obejrzem takim gupi. A potem w poniedziałek lóserpool z czerwonymi pizdeczkami i se obejrzem tyż, a co! 

Może i ja obejrzę Zagłębie z Lechią. Ale bedem MIEDŹ używanie. Bylemy nie POPŁYNEŁY na bukach. ;):P:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi