Admof 2263 #3501 Napisano 13 Lutego 2015 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=0tCKDt8RGqs Hunter kojarzy mi się z dziećmi, poszliśmy kiedyś z kumplem na Frontside, Virgin Snatch rok 2007 i oczywiście headlinerem był Hunter, matki z dziećmi nieletnimi tylko na Huntera czekały przez supporty, przed Hunterem wyszliśmy do knajpy. Nie znam nikogo, kto siedzi długo w ciężkiej muzyce, porządnie się w niej orientuje i bierze Huntera na poważnie. Po polsku to Furię polecam znacznie ciekawsza muzyka niż Hunter. Albo Morowe. https://www.youtube.com/watch?v=7Mq7qcwRJaM Edytowane 13 Lutego 2015 przez Admof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krywoj75 423 #3502 Napisano 13 Lutego 2015 A ile to jest długo?? 30 lat wystarczy?? Cóż ... co region to koncert, co koncert to widownia, na to wpływu nie masz Małolaty i tak nic z tekstów nie "zrozumiom" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #3503 Napisano 13 Lutego 2015 (edytowane) Będąc pięknym i młodym na przełomie lat 70/80 oprócz słuchania hard-rocka oraz pierwszych kapel metalowych moje zainteresowania zwróciły się także w kierunku nowych w tamtym czasie brzmień syntezatorów , perkusji Simmonsa i nurtu new romantic . Piszę o tym bo wczoraj nieoczekiwanie w wieku 55 lat zmarł prekursor tamtej muzyki , lider zespołu Visage , Steve Strange . Edytowane 13 Lutego 2015 przez Drake 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #3504 Napisano 13 Lutego 2015 Nie ma to jak miły cover. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #3505 Napisano 13 Lutego 2015 Świetny album, ale czy najlepszy? O tutaj bym się sprzeczał, Defenders of the Faith czy Screaming for Vengeance dają ostro popalić. Przykład poniżej . Defenders i Screaming to dobre płyty ale brakuje na nich perkusji,.Dave Holland nie był rasowym metalowym bębniarzem,tylko przeciętnym grajkiem ,który wystukiwał rytm na perkusji,.Zresztą wymienione płyty zostały zarejestrowane przy użyciu automatów perkusyjnych Roland.,Natomiast na Painkiller zadebiutował Scott Travis jeden z czołowych perkusistów speed metalowych, laureat Grammy Award w kategorii American rock musician.,,,Tu trochę starsze klimaty- nagranie z 1971 roku z udziałem innego amerykańskiego perkusisty,który zasłynął kilka lat później pod przybranym nazwiskiem., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #3506 Napisano 14 Lutego 2015 Defenders i Screaming to dobre płyty ale brakuje na nich perkusji,.Dave Holland nie był rasowym metalowym bębniarzem,tylko przeciętnym grajkiem ,który wystukiwał rytm na perkusji,.Zresztą wymienione płyty zostały zarejestrowane przy użyciu automatów perkusyjnych Roland.,Natomiast na Painkiller zadebiutował Scott Travis jeden z czołowych perkusistów speed metalowych, laureat Grammy Award w kategorii American rock musician.,,, A ja powiem Wam mam sentyment do ,,Point of entry '' i ,,British steel'', pierwsze moje metalowe płyty ( oczywiście winyle) kupione na Wolumienie za długo odkładane kieszonkowe gdzieś na początku lat 80-tych . Jeśli mnie pamięć nie myli kosztowały coś ok. 1800 zł / szt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 94 #3507 Napisano 14 Lutego 2015 (edytowane) Wyczekiwane Edytowane 14 Lutego 2015 przez qniczynka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagMa 2 #3508 Napisano 16 Lutego 2015 Volbeat i "Barney" z Napalm Death mieszanka grinda z Elvisem I wspomnienie mojego pierwszego koncertu (1994r): 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7270 #3509 Napisano 17 Lutego 2015 czarne zastępy 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #3510 Napisano 17 Lutego 2015 Volbeat i "Barney" z Napalm Death mieszanka grinda z Elvisem I wspomnienie mojego pierwszego koncertu (1994r): W 1994 to musiał być koncert MH ze Slayerem?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sthool 184 #3511 Napisano 17 Lutego 2015 Będąc pięknym i młodym na przełomie lat 70/80 oprócz słuchania hard-rocka oraz pierwszych kapel metalowych moje zainteresowania zwróciły się także w kierunku nowych w tamtym czasie brzmień syntezatorów , perkusji Simmonsa i nurtu new romantic . Piszę o tym bo wczoraj nieoczekiwanie w wieku 55 lat zmarł prekursor tamtej muzyki , lider zespołu Visage , Steve Strange . Visage czyli studyjny projekt Steve'a Strange'a (ale też Midge'a Ure z Ultravox) rzeczywiście otworzył erę syntezatorową. Co prawda z debiutanckiego albumu "Visage" najbardziej znanym pozostanie sztandarowy "Fade to Grey", ale osobiście cały ten album uważam za ciekawy. Pamiętam nawet, że znalazł się on wśród "100 płyt, które wstrząsnęły światem". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagMa 2 #3512 Napisano 17 Lutego 2015 @mayor- tak MH & Seler Zabrze , grudzień 1994 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekL 1245 #3513 Napisano 19 Lutego 2015 U mnie spokojnie i pięknie.[media]http://www.youtube.com/watch?v=fCrSZYDePms[/media] 0 The Ringing of The Division Bell Had Begun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #3514 Napisano 20 Lutego 2015 Kai Hansen dla mnie #1 wśród niemieckich muzyków metalowych.,Lubie tez Helloween z czasów kiedy Kai udzielał się jako wokalista.,Jak za mikrofonem stanął Michael Kiske to ich muzyka zamieniła się w kiszkę.https://www.youtube.com/watch?v=s1_Mnb5CYq8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3515 Napisano 20 Lutego 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9174 #3516 Napisano 21 Lutego 2015 Z nieco innej beczki, kupiłem sobie bilet na śląską premierę IV Symfonii Góreckiego. Niestety idę sam, więc jeśli jest równie emocjonująca jak jego III symfonia, nawet nie będzie miał kto mnie tyrpnąć, jak zacznę chrapać Ale to wydarzenie takiej rangi, ze nie wypada nie przyjść... Także mimo mieszanych uczuć - idę 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krywoj75 423 #3517 Napisano 23 Lutego 2015 Kai Hansen dla mnie #1 wśród niemieckich muzyków metalowych.,Lubie tez Helloween z czasów kiedy Kai udzielał się jako wokalista.,Jak za mikrofonem stanął Michael Kiske to ich muzyka zamieniła się w kiszkę.https://www.youtube.com/watch?v=s1_Mnb5CYq8 tak tak tak i Walls of the Jericho;) miałem w szkole ksywę helloween nawet a tymczasem https://www.youtube.com/watch?v=Gkg88Mw5xJw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekL 1245 #3518 Napisano 23 Lutego 2015 To skoro lubicie Hansena to polecam taką wersję Gamma Ray:http://www.youtube.com/watch?v=5tjml0zxFBY 0 The Ringing of The Division Bell Had Begun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 18086 #3519 Napisano 24 Lutego 2015 cała płytka już zamówiona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6616 #3520 Napisano 24 Lutego 2015 Oooo, nie będziesz żałował dla mnie to najlepsza płyta Santany, wciąż brzmi niesamowicie. Np. "All the Love of the Universe". No i ta kapitalna okładka! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sthool 184 #3521 Napisano 24 Lutego 2015 Ja dziś złapałem nastrój na noworomantyczne Depeche Mode. Często pojawiają się komentarze, że płyta "A Broken Frame" była najsłabszym albumem zespołu - osobiście jednak się z tym nie zgodzę, zwłaszcza słuchając utworu, który ten album zamyka: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 18086 #3522 Napisano 24 Lutego 2015 Oooo, nie będziesz żałował dla mnie to najlepsza płyta Santany, wciąż brzmi niesamowicie. Np. "All the Love of the Universe". No i ta kapitalna okładka! Ktoś kiedyś w tym wątku polecał tę płytę może to byłeś nawet TY :)posłuchałem na youtube i mnie zaciekawiła, dla samej okładki warto mieć tę płytkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 94 #3523 Napisano 24 Lutego 2015 Teraz to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1438 #3524 Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Witam,skoro mowa o Santanie - warto posłuchać tego koncertu, co za energia, rewelacyjny Incident At Neshabour https://www.youtube.com/watch?v=o2-EeDRV_VA Pzdr. Edytowane 24 Lutego 2015 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekL 1245 #3525 Napisano 25 Lutego 2015 To skoro idziemy w gitarę to ja może posłucham genialnej solówki:http://www.youtube.com/watch?v=vi7cuAjArRsMoim zdaniem najlepsza wersja 0 The Ringing of The Division Bell Had Begun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach