Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Teraz Polska...

Zasłuchuję się w najnowszym dziele Riverside. Jak dla mnie - mistrzostwo świata !. Moim zdaniem jeden z najlepszych polskich zespołów. Jak powiedział Przemek Frankowski w Antyradio - gdyby chłopaki z Riverside mieli "lepsze pochodzenie", na przykład byli Amerykanami albo Anglikami, to zapełniliby stadiony. Zgadzam się z tą opinią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie powrót do lat młodości  , do zmieniarki w aucie załadowany ustrzelony na wyprzedaży w MM ,,Wish you were here'' Pink Floyd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie powrót do lat młodości  , do zmieniarki w aucie załadowany ustrzelony na wyprzedaży w MM ,,Wish you were here'' Pink Floyd 

Witam,

klasyka gatunku :). Nie wiem, na ile jesteś fanem PF, ale jeśli nie słuchałeś to polecam ciekawe wydanie WYWH - Experience Edition z 2011, 2 CD. Na pierwszym remaster, na drugim wersje koncertowe, w tym fragmenty z Animals - IMO kapitalne.

Przy okazji polecam również podobnie wydane The Dark Side Of The Moon - Experience Edition, z koncertowym wykonaniem tego absolutnie doskonałego dzieła.

Pozdrawiam muzycznie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem fanem Rogera Watersa, ale... mógłby coś nowego stwiorzyć, bo ile można wałkować jedno i to samo??? Zgadzam się, ze doprowadził to do perfekcji, ale pora na coś nowego, nie?

Z innej... beczki, że tak powiem, to ostatnio posłuchałem Symfonii Jowiszowej Mozarta w wykonaniu Freiburger Barokorchester pod batutą Rene Jacobsa i odkryłem ją na nowo. Po prostu kapitalne wykonanie. miało być festiwalowo, radośnie i jest :) . Naprawdę, wciagająca interpretacja!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[media=640*480]

[/media]

Świetny kawał i wyjątkowa gra - polecam każdemu ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

klasyka gatunku :). Nie wiem, na ile jesteś fanem PF, ale jeśli nie słuchałeś to polecam ciekawe wydanie WYWH - Experience Edition z 2011, 2 CD. Na pierwszym remaster, na drugim wersje koncertowe, w tym fragmenty z Animals - IMO kapitalne.

Przy okazji polecam również podobnie wydane The Dark Side Of The Moon - Experience Edition, z koncertowym wykonaniem tego absolutnie doskonałego dzieła.

Pozdrawiam muzycznie :).

Fan to za duże słowo  ;)  , po prostu się na nich wychowałem . Dzięki za podpowiedź , poszukam tego wydania ,,Ciemnej strony'' .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu się na nich wychowałem

Witam,

ja również :), dlatego tak cenię sobie wszystkie wydawnictwa przypominające tamte lata.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyk brytyjskiego bluesa. Ostatnio także zainteresował mnie Pat Metheny i płyta What's It All About.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nie do końca w CD.. ;)

ale tak:

5xvx.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie poszła w ruch po dłuższej przerwie

The Dark Side of the Moonod PF.

Edytowane przez Mistrz17

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polecam cała płytę "Red"

Witam,

no z takim nick'iem to nie dziwi :). IMO każdy fan rocka progresywnego z pewnością zna całą twórczość KC, zwłaszcza z pierwszego, fenomenalnego okresu > tego nie trzeba polecać, to muzyczne abecadło. Ta wersja UK, obok solowych wykonań Wettona (choć tylko cząstki KC) to jedyna okazja posłuchania tego wspaniałego utworu w dzisiejszych, niestety uboższych muzycznie czasach.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięta ktoś duet Marka i Wacka? Można na chwilę odjechać:

... kawałek zagrany na pogrzebie jednego z jego współautorów. Zatytułowany "Rytm czasu".

Edytowane przez Dar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

dla fanów progrocka - nowa płyta zespołu Magenta:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yidfGKTVtdo

Nareszcie jest czego posłuchać - polecam.

Pzdr.

edycja:

P.S. Kiedyś udawało mi się wkleić obrazek, a teraz wchodzi tylko link - w czym problem ?

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi